2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
1 kız 1 erkek olsa bir taşla 2 kuş olur canım Sağlıcakla gelsinler de cinsiyet işin şakası tabi ki

Calistigim okulda okadar cok ikiz annesi var ki simdiden kafana huniyi hazirla diyor hepsi Yani tekrar iki erkek olursa da nasipse benim icin defter kapanicak yani gozumu korkuttular Saglikla gelsinlerde dedigin gibi kiz erkek ne olursa olsun farketmez.

bu test önemli kızlar , sadece bir iki şeye bakmıyor iyi bir perinatalog kalp damarlarından tutunda , idrar yolları oluşumu, beyindeki kan akışı , kulak kıvrımı parmakların düz olmasına kadar bakıyor .
2 li test için bende devlette de olsa olur dedim ama bu ayrıntılı usg ayrı bir önemli .varsın başka birşey eksik kalsın ama bu değil .
arkadaşın çoçuğunun parmak parmak üstünde olarak dr bilgi verdi ayak bileğinin biride yamuktu .ona bile öncesinde dr buldular , derecesine göre doğum itibari ile metal ayakkabı yapılması gerekiyordu .doğumun haftasına randevuyu aylar önce alıp götürdüler.allahtan masaj ile düzelecek boyuttaymış ama biliyorlardı kı önlem alıp dr buldular .

Aynen canım önemli olan sağlıcakla kucağımıza almamız Rabbim sana da kolaylık versin inşallah insanları dinleme her bebek çocuk aynı değil belki de çok sakin olacaklar

Kızlar doktorum 4lü tarama için bir şey söylemedi ben yaptırmayı zaten düşünmüyordum detaylı ultrasonu sadece yaptıracağım artık nasipse inşallah ama normalde kaçıncı haftalarda yaptırılması gerekiyordu ?

4 lü tarama da 16-21 haftalarda yapılıyordu ama aynı dönem ayrıntılı usg ye geldiği için çoğu dr artık talep etmiyor .

ayrıntılı usd 20-24 haftalarda yapılıyor ama en ideali 21. hafta imiş.benim ki bayram tatiline denk geldiği için 20+2 de yaptıracağım .

Sağlıcakla güzel haberlerini alalım inşallah canım Detaylıya nasipse kız kardeşim gibi gireceğim sadece o zaman ikili de bir risk görmedik zaten çok şükür

aslnda haklılar perinatologların işi bu bebek konusunda uzmanlar ama özel sigorta ile olan anlaşmaları da kesilmiş artık özel sig karsılamıyormuş ne bileyim sinir bozucu fiyatlar
Fiyatlar yüksek malesef.. işte ya araştırma hastaneleri ya para verip özeller. Başka şansımız yok canım

Ya sizin verdiğiniz bilgiler çok yararlı, çok teşekkürler, özellikle karman ve sizin her yorumunuzu takipteyim Hem kısa ve öz hem faydalı
Canim teşekkür ederim ilk bebekte gereksiz alıp dolap bekleyen cok şey oldu
İlerleyen zamanda guzel bir liste yapip paylaşırım sizlerle dedim ama @emily07 paylasmis guzel bir paylasim olmus

Ay mothercare uçmuş gerçekten yaa, eskiden doğum yapanlara hediye alırdık ordan, şimdi hiçbişey almadan çıktım
Masallah bebek kıyafetleri uçuyor
H&M nin burada uygun oluyor fiyatlari ama Türkiyede cok pahali gelmisti bana
Ben oglumun toplu alışverişini enistemin toptanci bebek kıyafeti satan arkadaşından yapmistim bayaa ucuza kapatmistim
Bide %100 koton olduktan sonra heryerden alirim ben,ilk 2 yas cok pahali seyler almayada gerek yok çabuk buyuyorlar eskimeden küçülüyor 3ten sonra buyume hizi yavasliyor mesela oğlum gecen sene giydiklerini bu sene de giydi birazda kilo verince rahat oldu

Ay gerçekten mi, ben özel sigorta karşılıyor sanıyodum, neyse öderlerse haber veririm yine.
Özel sağlık sigortaları detaylı ücretlerini karşılıyor eğer teminatınız dahilindeyse ve tamamlayıcı değil de genel sağlık sigortası ise.
Ben Memorial ataşehir hastanesinde peritanalog buldum ve özel sağlık sigortası karşılıyor bilgisini de aldım.
Özel sağlık sigortası İle anlaşması olmayan bir doktor yada muayenehanesine giderseniz de ödemenizi yaptıktan sonra faturanızı alıp sigorta firmanıza gönderebilirsiniz.
Bir iki hafta içinde ödeme yapılıyor.

18-24 arası dedi doktorum ama en ideal zaman 20-22 arasıymış

Fiyatlar yüksek malesef.. işte ya araştırma hastaneleri ya para verip özeller. Başka şansımız yok canım

eger vaktiniz var ise semiha şakir hastanesine giderseniz (devlet) perinatologları varmış zaten kadın dogum evi diye geçiyor hastane ama bana 18 haftyım diyince yetişmez dedi

Ay gerçekten mi, ben özel sigorta karşılıyor sanıyodum, neyse öderlerse haber veririm yine.

ben kaç hastaneye sordum maalesef 1 ay öncesine kadar geçiyordu şimdi geçmiyor yanıtı aldım

Memorial aramadım ama bir cok hastanede maalesf geçmiyor
Medical park
Medipol
Florence nightagle vs sordum 1aydır bitti dedi

Detaylı ultrason ile aynı tarihlere geliyor strese girmeye gerek yok o zaman inşallah hayırlısıyla o zamanlara geldiğimde giderim

Çok teşekkürler bilgi için, çok sağ ol

Çok şaşırdım...
Ben yakında sordum ama.
Karşılamıyor olmaları ne saçma.
O zaman neden dünyanın parasını ödüyoruz ki özel sağlık sigortalarına.
Zaten Doğum teminatı kontroller, testler vs derken tükeniyor.
Birde karşılamıyor olması, can sıkıcı...
Siz yine de başka hastanelere de bir bakın dilerseniz.

Detaylı ultrason ile aynı tarihlere geliyor strese girmeye gerek yok o zaman inşallah hayırlısıyla o zamanlara geldiğimde giderim

bahsettiğimiz sey detaylı ultrason - 4d ultrason - ileri düzey ultrason gibi isimleri var ama aynı sey hepsi

bide memorial araycagım aksam sişliye yakınım bugun en az 20 hastane aradım nevrim döndü

Iste belli aralıklarda sanırım herkes farklı yol izliyor ilk dozu 23.haftada yaptıranlar bile var tatlim

Ben izmirdeyim ama canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…