Bende gec ve zorluklarla sahip oldum. Keske ayirsaydin sonra cok zor oluyor. Yegenim 8 yasinda hala annesi ile yatıyor. 2. Olunca cok zor oluyor. Ayirdigin zaman yeni bebek geldigi için zannediyorlar
Canım, sağlıkla gelsin oğluşun...Selamün aleyküm gebe kardeşlerimbugün bebegimi goremeye gittik kuzum 19 hafta üç günlük. Erkek olduğu kesinleşti . İkinci oğlumuz geliyor inşallah. Doğum için 38 haftada alırız dedi oda Eylül sonu oluyor nasipse. Alışveriş olarak ilk oğlumun her şeyi duruyor. Yenidoğan birkaç zıbın dokuz çift çorap penye hırka müslin örtü aldım. Aslında giysi olarak herseyimiz var. Bayramdan sonra yıkayıp utuleyip yerledtircem dolabına. Oğlumdan kalma beyaz mobilya beşiği büyük oğlumun odasında koycaz park beşiği yatak odasına. Gece benim odamda gündüz çocuk odasında uyur. Bebek Arabası olarak Kraft vardı üç sene kullandik çok hayrını gördük yenisini alcaz diye verdik onu. Ağır olarak alacagimiz bı bebek arabası eksiğimiz var . Onun dışında bı tane yenidoğan fenerium dan alcaz bana lohusa picama takımı eksik. Gerisi tamam inşallah. İkinci çocukta heycanlanmam zannediyordum ama her ultason da aklım başımdan gidiyor. Nasıl bir aşk Rabbim tüm kadınlara yaşatsın. Bizde sağlıkla kavusalim miniklermize inşallah. Kızlar bu arada ağız mendili çok kullandım ben hala sırtı terleyince bile sırtına koyarm. İlk oglumda on tane almıştım ebebekten bı on tane daha alırım
Oğlumu solda hissettim. Alakası yok böyle şeylerle boşa yorum yapmayın bence. 15.haftalarda ancak belli olurÇok garip bn kızım da solda hissetmişdm drmkki herkesde farklı
Gous uçlarin kararmadiysa bide sol göz kapaginda v gibi damar varsa kiz demislrdi ama bu da efsane olabilirHadi yaa ne bilim benm de bir tane kızım var bir tane de oglum olsn istiyormm ama kese yuvarlak bilmiom ya
Amin canm sağol.Canım, sağlıkla gelsin oğluşun...
Senin işin baya kolaylamış, ne güzel.
Birde tecrübelisin o daha da güzel.
Her bebek yenİ bir can, yeni bir heyecandır mutlaka.
İnşallah hepimiz sağlıkla alalım kucağımıza miniklerimizi...
Bgec bebek sahibi oldum o yüzden yanimdan ayirmaya kıyamadım
[/QUOTE.
Benim oğlum biz beş senelik evliyken doğdu önce biz istemedik sonra birkaç sene olmadı. Sonra kimyasal gebelik sonra iki aylık düşük ve kürtaj sonrası oğlum dünyaya geldi ama bir yaşında ayirdim bende odasini çünkü bizim oda çok küçüktü bizde odasında rahat ferah uyusun diye ayırdık odayı. Odasında hep çekyat vardı ama hasta yada huysuz olunca arada orda yatardm. İyi oldu. Ama ikinciyi bu kadar çabuk ayirirmiyim bilmiyorum. Abiyle aynı odaya girmesi için biraz büyümesi gerekicek galiba
GunaydinGünaydın kızlar iyi haftasonları
Benim genel anesteziydi sezeryan. Bebeği ilk an görmüyorsun, uyandığım da 20 dakikadır odadaydı mesala. Bir de hiç birşey bilmeden uyanmak kötü oluyor. Sağlıklı mı iyi mi diye sormuştum gözümü açar açmaz. Diğer türlü ben de çabucak toparlandı, sütüm bir saat içinde geldi.Sezaryandan korkmayin arkadaşlar. Abartiyorlar bence. Ben cekilmez bir ağrı yaşamadım. 1 haftada normal hayatima döndüm. O 1 hafta da dogru durust yatmadım. Tv karsisinda uzandim sadece. Genel anesteziyi kesinlikle istemeyin en zoru o. Spinal cok rahat tavsiye ederim. Epidural bel ve bas ağrısı bırakıyor.
Herkes normal dogum ister ama olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Arkadaşım 18 saat sanci cekti. Suni sanci vs hepsi denendi ve yine sezaryana girdi. Eger açılma varsa sancin varsa normal dogum kolay. Ama sifir sanci acilma yoksa suni sanci vermenin bence anlamı yok.
Alış veriş icin cok gec kalmanizi tavsiye etmem. Son 2 ayi yok sayin. Tuvalete gitmeye üşeneceksiniz. Agustosun sicaginda disari cikmak istemeyeceksiniz.
İlk hamileliğim tüp bebekti.. kanama ve erken doğum riski oldugu ıcın yatarak geçti. Hıcbırseyi kendim beğenip alamadım. 2.bebegım kendiliğinden oldu. oğlum 15 aylıkken doğdu ve hiçbirley almadım abininkini giydi. Bu bebeğim de erkek ve buna Dr erkek dedikten sonra ilk havlu, 5 li hastane cıkısı, battaniye, çorap, çıtçıtlı bodyler, ikili takımlar aldım. Kendime lohusa takımı gecelık pijama ve sabahöık olan 3 lü set aldım. İlk oğlum mayıs, 2.temmuzda dopdugu için hep lohusa takımım kısa askılı kol. Soğuk olur Ekimde dedıler. Uzun kollu aldım. Lohusa tacı terlipi seti aldım. Sıcaklar bastırmadan alacaklarınızı alın arkadaşlar. Bebek süslerini, bebek beşiği ve hastane süsleri i ve kapı süsünü kendim keçeden yaoacagım. Daha hesaplı oluyor. bu hafta baslayayım diyorum. Benim oğluşlarımın kreşi kapanmadan kendi yapacaklarımı bitirmem lazım.. Bebek arabası ve park yatak alınmayacağı için herşey daha çabuk biter. Bu sefer 3 oğlumun isimlerini kokulu taşla yazdıracagım. Ayrıca şu süslü tüllü ahşap beşik ler anca 3 ay kullanılıyor boşuna almayın. En ortalaması 500 TL. Onun yerine pille ya da elektrikle çalışan sallama ve titreşim özelliği olan ev tipi ana kucaklar var kesinlikle alın.. Ben ilkinde almamıştım kucakta gezırmekten canım çıkmıştı 2.bebekte aldım aşırı rahatlık.. Çogu zaman gündüz onda uyudu. Uyutma derdi yok... Bir de kanguru çok iş görüyor.Iyi haftasonlari herkese
Alisverislere basladiniz mi arkadaslar? Neler aldiniz ya da almayi planliyorsunuz burada fikir alisverisi yapalim.
Neden genel anestesi istedin.Benim genel anesteziydi sezeryan. Bebeği ilk an görmüyorsun, uyandığım da 20 dakikadır odadaydı mesala. Bir de hiç birşey bilmeden uyanmak kötü oluyor. Sağlıklı mı iyi mi diye sormuştum gözümü açar açmaz. Diğer türlü ben de çabucak toparlandı, sütüm bir saat içinde geldi.
Park yatak onerin var miİlk hamileliğim tüp bebekti.. kanama ve erken doğum riski oldugu ıcın yatarak geçti. Hıcbırseyi kendim beğenip alamadım. 2.bebegım kendiliğinden oldu. oğlum 15 aylıkken doğdu ve hiçbirley almadım abininkini giydi. Bu bebeğim de erkek ve buna Dr erkek dedikten sonra ilk havlu, 5 li hastane cıkısı, battaniye, çorap, çıtçıtlı bodyler, ikili takımlar aldım. Kendime lohusa takımı gecelık pijama ve sabahöık olan 3 lü set aldım. İlk oğlum mayıs, 2.temmuzda dopdugu için hep lohusa takımım kısa askılı kol. Soğuk olur Ekimde dedıler. Uzun kollu aldım. Lohusa tacı terlipi seti aldım. Sıcaklar bastırmadan alacaklarınızı alın arkadaşlar. Bebek süslerini, bebek beşiği ve hastane süsleri i ve kapı süsünü kendim keçeden yaoacagım. Daha hesaplı oluyor. bu hafta baslayayım diyorum. Benim oğluşlarımın kreşi kapanmadan kendi yapacaklarımı bitirmem lazım.. Bebek arabası ve park yatak alınmayacağı için herşey daha çabuk biter. Bu sefer 3 oğlumun isimlerini kokulu taşla yazdıracagım. Ayrıca şu süslü tüllü ahşap beşik ler anca 3 ay kullanılıyor boşuna almayın. En ortalaması 500 TL. Onun yerine pille ya da elektrikle çalışan sallama ve titreşim özelliği olan ev tipi ana kucaklar var kesinlikle alın.. Ben ilkinde almamıştım kucakta gezırmekten canım çıkmıştı 2.bebekte aldım aşırı rahatlık.. Çogu zaman gündüz onda uyudu. Uyutma derdi yok... Bir de kanguru çok iş görüyor.
Oldu bitti şu park yataklara ısınamadım. ilk bebegimde almadim o yuzden. Ama bu sefer kızımdan korumak icin park yatak almayi dusunuyorum. 3-4 yıl kullansın diyorum. Park yatak oneriniz var mi
Ben de neyi nasıl yapsam diye düşünüp düşünüp duruyorum. Daha karar verebildiğim bir şey de olmadıacaba montessori bebek odası şimdiden kursam mı diyorum. Oda yapmak için küçük odada kurutma makinem vardı, onu banyoya taşımam lazım, tabi banyoya sığdırmak için bir tadilat gerekiyor. Bebek arabası desen karşılaştırmalı olarak çoğu markayı tablo yaptım yazdım ama travellerin hepsi ağır ve yer kaplıyor sonucuna vardım. O kararsızlık bir kaldı öyle... Anne yanı bitişik yatak alacağım, bizim ev dubleks herkes diyorki alt kata da bir park yatak al, sen yemek vs yaparken bebek onda durur. Bir tane de odasına montessori alırsam heryer bebek yatağı olacak
Solda mı hissediyordun bebeği canm yanii
Sezaryandan korkmayin arkadaşlar. Abartiyorlar bence. Ben cekilmez bir ağrı yaşamadım. 1 haftada normal hayatima döndüm. O 1 hafta da dogru durust yatmadım. Tv karsisinda uzandim sadece. Genel anesteziyi kesinlikle istemeyin en zoru o. Spinal cok rahat tavsiye ederim. Epidural bel ve bas ağrısı bırakıyor.
Herkes normal dogum ister ama olmuyorsa zorlamanin anlami yok. Arkadaşım 18 saat sanci cekti. Suni sanci vs hepsi denendi ve yine sezaryana girdi. Eger açılma varsa sancin varsa normal dogum kolay. Ama sifir sanci acilma yoksa suni sanci vermenin bence anlamı yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?