2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Oğlumun beşiği duruyordu onu yatak odasına kuracağız bebek icin bi kardolap sipariş verdik beşiğin duvarına bi duvar kağıdı istiyorum bide cibinlik tülü. Bende bayramdan sonra sırasıyla halledeyim insallah. Bebek kıyafet alışverişi icin de kısmetse gelecek bir kaç eşyalar var eltim arkadaşlar falan onları bi netleştireyim neler eksik olursa öyle alacağım. Ama wakiki de geçen önden cıtcıtlı zıbınlar buldum onlardan aldım 2 tane :)) 2 de ayaklı pijama

Lohusa takimi sart mi ya.Hic begenmiyorum ben oyle ne bileyim hic o tarz gecelik giymedigimden.

Bir de sezeryandan hemen sonra mi takiliyor korse.Cok denk geliyorum internette dogum sonrasi korse diye.
Doğumdan odaya gelince hemşireler gecelik giydirmişti. Tabi gecelik pijama deyince saten düşünme penye oluyor. Ben epşdural oldugum için doğumdan 2 saat sonra kaldırıp yürüttüler. O zaman kalkınca pijamalarımı giydim. O da penye idi. Yatakta uzandım kalktım. Misafirlerim gelince pijama takımım vardı. Valla ilki sezaryan olunca doguma gitmeden önce kuafore gıdup sacımı yaptırdım. İlk cocuk 5 yıl sonra gelince herseyın güzel olmasını istedim. En azından şimdi resimlere bakınca güzel görünüyorum. Ama 2.dopumda gece boyu sancı cekıp sabah su gelince 37 bitip 38 de dra gidince açılma çok dıye kendimi doğumda buldum... Eşim hemen kayınvalıdemi aradı da gelirken hastane cantamı getırdı. Tabi o zaman nerde süs nerde kurdele terlık
:) dr sezaryandan sonra korse takturmadı. Ama bebegı aldıktan sonra karnı çok düzleştırmek ıcın çok bastırmıslardı. Arkadaslara sordum onlara yapılmamış. Mesela bana kum torbası konmadı dogumdan sonra... Ama cogu herkese odada kum torbası konmus karına... Yanı her dr farklı. Bakalım burada nasıl olacak. Ama hangisi dersen sezaryan benım ıcın daha kolaydı. Tabi bebek belirliyor doğum şeklini. İlk oğlum 40.haftaya kadar aşagı inmedi. Dr mecbur zisezaryan dedı. 2.yukaru hıc cıkamadı normal dogum la geldi.

Neden genel anestesi istedin.

Park yatak onerin var mi
Ben normal kontrole gitmiştim, o gün doktor suyun azaldığını söyledi. Çayım da çok dardı. Bugün sezeryan yapalım dedi. Yani biraz hazırlıksızdım. Operasyon odasına gelince de o atmosfer de korktum Açıkcası biraz, anestezi uzmanı epidural yapalım, atılma sorunun olmaz dedi. Ama korkunca genel istedim. Bu sefer (yine o an korkmazsam,) epidural istiyorum

Iyi haftasonlari herkese
Alisverislere basladiniz mi arkadaslar? Neler aldiniz ya da almayi planliyorsunuz burada fikir alisverisi yapalim.
Hiçbişey almadım
Ama yavastan bakmaya başladık .
Temmuz Ağustos gibi almaya başlıcam ..
ama arada kampanya falan olursa bişeyler alıcam .

O zaman lohusa gecelik takimi alinacak

Bir de karnim 2 gun oncesine kadar davul gibiydi yine indi.Boyle olunca panik oluyorum sanki bisey oldu diye.Kafam takildi.
Bu tamamen sindirimle ilgili . Ben artık sabah kalktığımda sıcak su içiyorum, eğer ağır birşey yiyorsam sindirimi zorsa gün içinde de içiyorum o çok işe yarıyor. Karnındaki o sertlik gidiyo, bagirsaklarim yüzünden artık eskisi gibi yamulmuyo .. tavsiye ederim

Reactions: H E

Sabah uyanir uyanmaz yarim litre suyum var zaten.Sindirimle alakali olabilir dedigin gibi .Davul gibi geriliydi hatta sasirmistim birden nasil bu kadar cikti diye.
Benim de öyle. İki günde ufaldı karnım. Normal galiba

Aynen.Semsertti hatta simdi bi yumusak.Normaldir insallah.Telas etmek istemiyorum.

Kızlar ya çamaşır suyu kullanmak istemiyorum her seferinde nefesim daralıyor bebeğe zarar veriyorum kimyasallarka ama ondan başka birşey temizlemiyor gibi geliyor siz ne kullanıyorsunuz
Hastanelik olmadan bıraksam iyi olacak şu çamaşır suyunu en azından hamilelikte

Aman diyeyim normal zamanda bile ben kullanmam. Yardimci ablada o isler. Oyle bir secenegin yoksa da ya bir yakinin temizlige yardima gelsin ya da daha dogal urunler var temizleyecek

Sabah uyanir uyanmaz yarim litre suyum var zaten.Sindirimle alakali olabilir dedigin gibi .Davul gibi geriliydi hatta sasirmistim birden nasil bu kadar cikti diye.
Ben de şu iciyodum ama sıcak su karnımdaki tüm gerginliği aldı . O kadar geriliyodu ki derin nefes alsam catlicak gibi oluyodum. Şükür artık daha iyi . Kesinlikle beslenmeyi dengelemek gerekiyo . Mesela etin sindirimi zor ,et yediğim zaman muhakak içecek olarak onun parçalanmasına yardımcı olacak biseyler içiyorum erik suyu gibi bazen dr un verdiği magnezyum ilacını ya da ihlamura limon sıkıp içiyorum . Sindirimime dikkat etmediğim de sistemim çok yavaşlıyor karnım sertleşiyor.

Ben çamaşır suyu kullanmıyorum ama evde tabi ondan geri kalmayacak keskinlikte deterjanlar var . Temizliği kendim yapıyorum. Mutfakta kullandığımda sıkıp cikiyorum o biraz bekliyorum tabi balkon camı pencere açık en fazla 20 dk sonra girip temizliyorum o kadar rahatsız etmiyor.
Banyoyu tuvaleti temizlerken zorlaniyodum çünkü diğer yerler kadar hava almaya açık değil ,eskiden daha küçük bir fırça kullaniyodum artık balkonu yikadigim fırçayla yıkıyorum araba fırçası gibi yine sıkıyorum bekletiyorum sonra alıyorum fırçayı 5 dk da bitiyo

Kızlar deneyimli anneler hastane çıkısı havlu falan alacağım ama hangi marka iyidir hiç bilmiyorum alamıyorum da o yüzden . Her şey bi anda alınamaz zaten yazın çok sıcak olunca kapıya çıkamayacağız . Marka olarak özellikle sunu al dediğiniz varsa alalım ya

Ben marka baz alarak satın almamıştım hiç. Önemli olan %100 pamuk olması alınan herşeyin.

Ne kullanıyorsun
Özellikle banyo temizlerken zehirlencem birgün

Marka değil de %100 pamuk ürünlere dikkat ediyorum ben..

Ne kullanıyorsun
Özellikle banyo temizlerken zehirlencem birgün
Çamaşır suyundan arta kalır yanları yok banyo tuvalete özel kireç çözücüler var porcozun onlardan kullanıyorum çok etkili kokuları da aşırı keskin ben nefesimi tutup sıkıp cikiyorum. Sonra dediğim gibi bekleyip büyük fırçayla 5 dk da hallediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…