- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Ben kgdan değil ama ben daha bu haftada böyle karın görmedim, ben cok zorlanıyorum. Dr normal 3.hamilelık daha erken cıkar ve buyuk olur. Eğlemıyorum bu karın normalde benım doguma yakın zamanda olan bır sey. Tek korkum şeker cunku ıkılı tarama da bebek 750 gram cıkmıstı Dr çok buyuk demişti... Ama erken döllenme dedi. Yani birşey de yemıyorum ben böyle koca bir şey görmedim. En başta ben şaşkınım, ondan şeker mi dıye tedırgınım.İnsanları dinleme canım hamile insana yüklenen şu psikolojilerden nefret ediyorum sizene yani kaç kilo alırsam alırım karnım büyük küçük ne ilgilendirir sizi yani ben gayet 6-7 kg aldım görünmese de aldım ama doğuracak benim Rabbim nasip ederse millete söz söylemek düşmez sende stres olma şeker çıkmaz inşallah çıkarsa da hemen hemen yaşanan bir şey yediklerin farklı olur tutarlı gidersin ama çok güzel kilo alımın keşke bende 3-4 kg almış olsaydım mesela
Ben ilk hamılelık te 100 lüğü nasıl yaptırmısım kendime şaşırıyorum. 2.saat kan almada artık benim el ayak tıtredi zaten arabayı zor sürdüğünü söyledim hemen tansiyonum ölçttü hemşire. 8 e 6 cıktı. Yanımda gevrek vardı hemen yedim biraz bekledım kendım gelınce eve gectım. Yarın sonuç çıkacak ama endişem var. Bebek kg olarak haftasına göre çok önde ve bunun nedeni şeker olabilir ama benım aylık şeker ölçümlerım normal sınırda cıkıyor ama gizli şeker diye birşey varmışŞeker yüklemesi de benim de midem acayip bulandı, bir saat zor dayandım, 50lik Di benim ona rağmen. Şeker de çıkmadı şükür. Sizde de yoktur inşallah.
[/QUOTE]bulursan ismi kestirmek daha bir şık olur tabii ama bulamazsan hobi mağzalarında yuvarlak ahşap alıp harfler ile istediğin büyüklükte isim yapıştırıp boyayabilirsin .evet akrilik boya ile boyanıyor istersen üstüne parlak vernik sıkarsan çok daha ucuz süre hiçbirşey olmadan kullanırsın .ertafınada ufak ufak oyuncak figurleri çokta güzel olur .
benim doğum yapacağım hastahane sunum damacanada şerbet yapıp odaya getiriyor bende bu gittiğimde bardanta veriyormu yoksa alayımmı diye soracağım .ilk doğumumda evde gelenlere ikram etmiştik .
markasına göre 130-140 cc likler 6-7 tl ki 130 cc gözüne az gelmesin ben onun 500 cc liği ile gardorop boyadım o kadar fazla . .rich marka varsa tercih edebilirsin güzel boyadır .
beceremeyecek hiçbirşey yok , sulu boya fırçası yeterli .
süttür muhtemelen ama sakın sıkma erken doğumu bile tetiklersin .bırak aksın az birşey diyorsun zaten hormonlar başlamış uyarılmaya .
ilk zamanlar benimkilerde büyüdü dolgunlaştı ama son 2 aydır pek bi numara yok .süt olayı büyük göğüs küçük göğüse hiç bakmıyor .
kuzenim 75 beden sütyen takamazdı ki dolduracak meme yoktu 3 yaşına kadar emzirdi , musluk gibi akar ped yetiştiremezdim diyordu .inşallah bizlerde öyle oluruz.
7. gününe kadar bebeğin kontrolü olmuyor doğum yapıp eve gidip haftasında kontrole gidiliyor .bence ara katlarda dinlenerek bile evine gitmeyi deneyebilirsin .annen gelemeyecek olsa onda kalman mantıklı ama insan ne olursa olsun evini düzenini arıyor .hele birde evde abi varsa sanki kendi evin daha rahat olur .
Buyuk 5.5 yasında ortanca 4 yasında .. Ortancayı göbek dusunce sunnet eytırmıstım cok rahatluktı. Bunu da öyle yapacagım. Seneye Allah ızın verırse hepsıne sünnet dugunu yapacagım.. Eşim diyor ki tek seferde hepsını cıkarırız aradan... Iyı ki düğün yapmamışım yoksa ufak olana yapmasak haksızlık olurdu... Bence düğün gereksiz de babamız çok hevesli.. Seneye de sünnet hazırlığı... Ama sünnetten hemen sonra mevlütlerini yaptım, cok ıyı gelıyor bebeklereBende sünneti bebekken yaptırmak istiyorum . Ama kırk günlük Ken bebek mevludu yaparm. Büyük oğlum sünnet olmadı küçüğü doğumda sünnet yaparm büyüğü de birkaç ay sonra yasada ikisinin sünnet mevludunu yaparm diyorum nasip kismet
Kalca cikikligi 2 aylikken yapiliyor.biz haftasında kontrole gitmiştik ama benimki 10 yaşında tabii değiştimi acaba .
işitme ve kalça çıkığı 2 hafta sonrasıydı sanki .
ay herşeyi unutmuşum
Ben hic zorlanmadim. Cok rahat kullandim koltuk altindan. 8sn de olcuyor.Bende IP kamera istiyorum daha kullanışlı geliyor. Ateş ölçer de en güzeli koltuk altı klasik ama bebekken onunla ölçmek cok zor mecbur bende alacağım bi alından kulaktan ölçer ama oğlumda kullanırken sapma yapıyordu 0,5 dereceye kadar
Değişme imkanin varsa braun prt 2000 ile değişebilirsin. 8sn de ölçüyoraksine ilk 6 ay koltuk altından ölçer kullanılmalı alından kulaktan doğru çıkmıyormuş.
bende araştırma içindeydim koltuk altından ölçer aldım diğeri sonra ihtiyaç olursaya kaldı . ilerde çok zor olursa kulaktan ölçer alınabilir braun 1000 miş benim aldığım 10 sn de ölçüyormuş kızımda 1 dk belemek zordu ama 10 sn den birşey olmaz .
Sizin akrabalara acıdım ben her gelen üç çeyrek getircekBuyuk 5.5 yasında ortanca 4 yasında .. Ortancayı göbek dusunce sunnet eytırmıstım cok rahatluktı. Bunu da öyle yapacagım. Seneye Allah ızın verırse hepsıne sünnet dugunu yapacagım.. Eşim diyor ki tek seferde hepsını cıkarırız aradan... Iyı ki düğün yapmamışım yoksa ufak olana yapmasak haksızlık olurdu... Bence düğün gereksiz de babamız çok hevesli.. Seneye de sünnet hazırlığı... Ama sünnetten hemen sonra mevlütlerini yaptım, cok ıyı gelıyor bebeklere
Kalça ultrasonu iki aylıkken yapılıyor.biz haftasında kontrole gitmiştik ama benimki 10 yaşında tabii değiştimi acaba .
işitme ve kalça çıkığı 2 hafta sonrasıydı sanki .
ay herşeyi unutmuşum
Eşim aşırı pimpirikli bebekken ellerine bırsey verdırmezdı Bız gızlı gızlı verırdık, bızı cok daralttı ama haklıymış.. Kaç arkadasının cocugunu soluk borusuna fındık badem cevız parcası kactı hastanelik oldular.. Bırı neredeyse Allah korusun.. Her seferınde eşim haklı cıktı. 3 yasından sonra zaten herturlu yıyor lar kendılerı ısıtıyor... Ben 1.de yemıyor dıye agladım şimdi Kendı acıktım bana yemek ver dıyor. Asla zorlamayacgım yerse yer yemesse aclıktan ölünmüyor hem anne de perişan olmuyorAyy ama dikkat etmek gerekiyor cidden. Ağızlarında yemek varken ağlamamaları, kafayı geriye atmamaları gerekiyor.
Oğlumun 2.5 yaşındayken sırf bu nedenden ciğerine badem kaçtı. Bronoskopi ile çıkardılar. Bende ikinciyi bebekken nasıl yedirip içiricem hiç bilmiyorum.
Maşallah canım sana da kızına da. Hep böyle sağlıkla büyüsün, yeni doktorunuz hayırlı olsun.Selam kızlar bugün gidip kızımızı gördük 819 gram olmuş 32,2 cm de boyu hersey yolunda şükür. Yeni bir doktor deneyimi yasadık ve sevdik erkek doktor diye çekiniyordum ama cok iyi geldi sanırım bu doktor ile Doğuma kadar devam ederiz ayak parmaklarına kadar saydı gösterdi :))
Bebeğimiz su anda dik ve olması gereken pozisyonun tersi ayaklar kaşıkta bas midede bu sebeple agrın olur dedi ki oluyorda. Umarım Doğuma kadar döner de üzmez annesini. Bugün banyo setini aldım civil de indirim vardı ilginizi çekerse 3 parça 80 e geldi.
Yok be nerde eee gecen akrabalar dalga gecıyordu bızım sülalede kız kıymetlıdır.. Ne bahtsızlıhım ne sanssızlıgım kaldı.. Kayınvalıdem bıle yazık yavrum bır kız da doguramadın. Kız bambaşka... Oğluna söyle dedim nasıl gülüyor... Eskiden kız dogurunca laf olurdu, bunlarda erkek cok olunca kız kıymetli... Akrabalar gram altın getırırrız dıyor lar, sade gelın altına gerek yok zaten ben belli mıktarı gözden ccıkardım. Düğünümdeki tüm eksıklıklerı bunda yapmayacağım.. İşin şakası da saglık olsun gerisi boşSizin akrabalara acıdım ben her gelen üç çeyrek getircekşaka bir yana çok hoş olur
İlk oğlumda 16 tane falan çeyrek gelmişti ama bu sefer en fazla iki gelir annem ve kaynanamdanYok be nerde eee gecen akrabalar dalga gecıyordu bızım sülalede kız kıymetlıdır.. Ne bahtsızlıhım ne sanssızlıgım kaldı.. Kayınvalıdem bıle yazık yavrum bır kız da doguramadın. Kız bambaşka... Oğluna söyle dedim nasıl gülüyor... Eskiden kız dogurunca laf olurdu, bunlarda erkek cok olunca kız kıymetli... Akrabalar gram altın getırırrız dıyor lar, sade gelın altına gerek yok zaten ben belli mıktarı gözden ccıkardım. Düğünümdeki tüm eksıklıklerı bunda yapmayacağım.. İşin şakası da saglık olsun gerisi boş
Ben 2 erkekten sonra kız umuduyla yaptım nasip gene erkek oldu. Yani erkek ihtimalini de unutma ben kendimi kıza öyle şsrtlamısımki Dr cınsıteyı söyleyince 2 gün sonra başka dra gıttım aynı hastanede. Tabı bunu drum sıstemden gordu ılac yazarken... Ooo bana ınanılmıyor baska dra da mı cınsıyet sordun dıye nasıl güldü.. Eşim de ne safsın aynı hastaneye gıdılır mi dıyor. Ama sonuc gene erkek.. Artık ben çocuk defterını kapattımBenim eğer kız olsaydı bı daha çocuk dusunmezdim galiba. Ama şimdiden üçüncü çocuk planı yapıyorum sağlıklı olsun bizim olsunbirde kızım olmasını çok isterim
Eşimin akrabaların da adet bebek görmeye gelirken onlar pasta, börek tarzı birşey yapıp getirirler mutlaka. Başta bir sürü şey hazırlıyordum sonra baktım ki onlar zaten getiriyorİlk oğlumda 16 tane falan çeyrek gelmişti ama bu sefer en fazla iki gelir annem ve kaynanamdanonlarda elmecbur devir çok pahalı . Aslında insanlar bebek görmeye bebek hediyesi yerine bı tencere yemek getirse hiç fena olmazdı.
Bizim ilk bebek tam görmemişin oğlu olmuş misaliydi. Doguma 6 araba gıdıldı tabı bu kadar kalabalık ıcerı alınmadı. Odaya ben gelince herkes bebegın basındaydı altını takan gıttı.. Oh bır daha gelmezler derken eve gecınce 3 gun sonra hepsı eve geldi.. Allahım ıyıkı farklı sehırdeyim şimdi... Dogumu burda yapcam bu yüzden en rahat Kendı evınEşimin akrabaların da adet bebek görmeye gelirken onlar pasta, börek tarzı birşey yapıp getirirler mutlaka. Başta bir sürü şey hazırlıyordum sonra baktım ki onlar zaten getiriyor
Çok bunaltıcı. Doğumdan sonra insan kalabalık görmek istemiyor ciddi anlamda. Zaten yeni bir durum adapte olmaya çalışmak zor. Bir hafta annem, bir hafta kayınvalidem kalmıştı yanımda. Çok şükür bizim akrabalar 40 ı çıkınca geliyor. Bakalım inşallah bunda da öyle olur.Bizim ilk bebek tam görmemişin oğlu olmuş misaliydi. Doguma 6 araba gıdıldı tabı bu kadar kalabalık ıcerı alınmadı. Odaya ben gelince herkes bebegın basındaydı altını takan gıttı.. Oh bır daha gelmezler derken eve gecınce 3 gun sonra hepsı eve geldi.. Allahım ıyıkı farklı sehırdeyim şimdi... Dogumu burda yapcam bu yüzden en rahat Kendı evın
Erkek anneleri lohusa serbetinin mavisi çıkmış.sizce nasıldır acaba?
Eki Görüntüle 2283892 Eki Görüntüle 2283893 Eki Görüntüle 2283894
Mavi Lohusa Şekeri 500g - Hacı Şerif
Kapıda Ödeme ve Ücretsiz Kargo ile Mavi Lohusa Şekeri 500g Siparişiniz Aynı Gün Kargoda. Uygun Fiyatlar ve Çeşitlerwww.haciserif.com
Ben hastane için düşünmedim bide onu taşıması var eşim kesin gereksiz bulur aslında doğumdan sonra eve gelenler için düşündüm bı tatlı bı tuzlu kurabiye yapıp önceden buzlugu doldursam bı de yanına şerbet ikram etsem diyorum pratik olur. Mevlutte tekrar yaparmiyim bilmiyorum. Mevlüt illa ki istiyorum ilk oğluma da yaptık buna yapmasam olmaz . Ama gözümde çok büyüyor . Çok detay düşünüyorum belediye binasında kadınlar mescidi var ücretsiz tutuluyor burda mevlutler kınalar hep orda yapılıyor hiç eve almadan mevlüt işini ordami yapsam diyorum. Kafam çok karışık.
Gunaydinn.
Dun baya gogus pompasi arastirdim.Bugun ruyamda gordum.Emziriyodum ilk defa süt fışkırıyor ama bebegin bogazina kaciyodu.Hep en korktugum seyleri ruyamda gormek zorunda miyim ya
Arkadaşlar acaba hangi vitamini kullanıyorsunuz 26 haftalık hamileyim
Benim minik te aynı senin kız gibi baş midede ayaklar kasıkta duruyodu bilmiyorum bugünlerde döndü gibi geliyor ayaklar asagidayken tekmeleri çok canımı yakiyodu şimdi farklı yerlerde hareket ediyor sanki
Maşallah canım sana da kızına da. Hep böyle sağlıkla büyüsün, yeni doktorunuz hayırlı olsun.
Banyo setiniz de pembiş pembiş çok güzelgüle güle kullanın
Selam kizlar nasilsiniz? Tatiller nasil geciyorbiz agrilarla bogusuyoruz tatilde bile. Kasik agrisi ve her gece kramplar. Doktorun verdigi ilaci da mecbur kullaniyorum hem kemik destekleyici hem magnezyum vs iceriyor ama bana misin demiyor gibi Gunes de iyi gelir dedim ama pek gelmedi. Kilo da almaya devam tatilde acik bufeler vs insan istemese de aliyor baya kafayi taktim bu kilo isine de kara kara dusunuyorum bu yaz da bir suru yakin akraba nisan dugun olacak gibi gidesim falan yok...
İlk oğlumda 16 tane falan çeyrek gelmişti ama bu sefer en fazla iki gelir annem ve kaynanamdanonlarda elmecbur devir çok pahalı . Aslında insanlar bebek görmeye bebek hediyesi yerine bı tencere yemek getirse hiç fena olmazdı.
Bu ateş ölçeri hiç görmemiştim şu an inceledim hem uygun hem oldukça fonksiyonlu görünüyo canım. Uzun zamandır ateş ölçer arayışındayım en çok aklıma yatanlardan biri bu oldu şu an. Bi tane de koltuk altından ölçen var bakım setinin içinde. Sanırım bunlar oldukça iş görürIlk 6 ay kulaktan sonra alindan mi olcum uygun oluyor? Eger oyleyse beurer marka ates olcer almak mantikli hem kulaktan hem de alindan olcuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?