- 31 Mart 2012
- 10.869
- 7.485
- 448
ikinci gebelikler daha yorucu oluyormuş diye okumuştumBende acayip yoruluyorum dayak yemiş gibi her yerim ağrıyor uzun süre oturunca sırt ve bel ağrısı oluyor. Dinamikligim hiç kalmadı sürünüyorum desem yeridir.hep yorgunum ilk gebeligim böyle değildi bu çok zorluyor kilolu hamile kaldım galiba bu yüzden oluyor diye düşünüyorum
daha önce kuyruk sokumunuzda kırık ya da eğrilik var mıydı, eğer ondan kaynaklı bir ağrıysa normal doğum tavsiye edilmiyorKızlar bende bir de 2 haftadır kilodan mı oturuş bozukluğundan mı göbeğin büyümesinden mi nedir iş yerinde 2-3 saat oturayım sabahtan başlıyor kuyruk sokumu ağrısı ve geçmiyor yavaş kalkarsam amenna ama kalkmaya çalıştığım an kopuyor sanki acı içinde kalıyorumDoktoruma soracağım bakalım yapacak bir şey var mı
yaz aylarında çabuk kuruyabiliyor ıslak pamuklarArkadaşlar joker de üni baby yeni doğan ıslak mendil de indirim var almak isteyen varsa siteye bı ugrasin iki koli sipariş verdik biz. İlk oglumda bi sene kadar kullandım cok memnun kaldım sonra kargo işi falan zor gelince komili falan almaya başladım
Yalnız değilsin ben de çok çabuk yoruluyorum biraz ayakta kalayım ya da ayaklarımı sallayayım hemen şişiyor filan. İki iş yapayım beş soluklanmak istiyorum. En sevdiğim proğrama bile bakarken tv karşısında uyuyakalıyorum.Kızlar selam, bebekler beş ayı doldurdu. Yorgunluk çeken var mı aranızda? İnternette bu aylarda anneler enerjik olur yazıyor. Bunu okuyunca moralim bozuldu. Ben çok yorgunum. Lütfen sizler ne durumda olduğunuzu yazar mısınız, benim gibi olan var mı
Evet hatta burnum düdük çalıyor. Gebelikte hormonlarla burunda Konka denen yastıkçıklar şişer/ alerji durumunda da şişebilirmiş. Bu da biz gebelerin zor nefes almalarına neden olurmuş. Geçici bir durum. Eğer çok etkileniyorsan burun deliklerini açan burun bantları var onlardan kullanabilirsin.Peki burun tıkanıklığı yaşıyor musunuz acaba
Evet rutin bakar ama normal normal diye sana söylemiyor olabilir. Benim doktorum da tek tek şöyle demez ama ben anlıyorumKızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Bakıyolar canım yani bakmaları lazım şart. Sana da bilgi vermesi gerekiyo aslında bu konuda. Tamam her şey normal olabilir ama seni bilgilendirmeli. Benim doktorum her gidişimde rahim ağzı uzunluğu, plesantanın durumu, suyun durumu, kordon kan akışı, kalp ve beyin kan akışları, böbrek, mesane, mide gibi organların durumlarını, el ayak bilek omurga kemik yapılarını her seferinde kontrol edip söylüyo. Bi nevi ayrıntılı ultrason gibi oluyo hepKızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Yalnız değilsin ben de çok çabuk yoruluyorum biraz ayakta kalayım ya da ayaklarımı sallayayım hemen şişiyor filan. İki iş yapayım beş soluklanmak istiyorum. En sevdiğim proğrama bile bakarken tv karşısında uyuyakalıyorum.
İyimiş bendede bakıyor kordonuna plasentaya rahim ağzı kapalı mı açıkmı cocuk boyu kilosu kalp atışı böbrek bakıyor ama bana demiyor not alıyor sıkıntı yok herşey iyi diyorBakıyolar canım yani bakmaları lazım şart. Sana da bilgi vermesi gerekiyo aslında bu konuda. Tamam her şey normal olabilir ama seni bilgilendirmeli. Benim doktorum her gidişimde rahim ağzı uzunluğu, plesantanın durumu, suyun durumu, kordon kan akışı, kalp ve beyin kan akışları, böbrek, mesane, mide gibi organların durumlarını, el ayak bilek omurga kemik yapılarını her seferinde kontrol edip söylüyo. Bi nevi ayrıntılı ultrason gibi oluyo hep
Sıkıntı yok diyosa zaten durum iyidir canım. Sadece seni bilgilendirse daha iyi olur tabiİyimiş bendede bakıyor kordonuna plasentaya rahim ağzı kapalı mı açıkmı cocuk boyu kilosu kalp atışı böbrek bakıyor ama bana demiyor not alıyor sıkıntı yok herşey iyi diyor
Bende meraktan 3 lü paket aldım. Gayet güzel. Zaten ilk 2 ay temizleme pamugu kullanırım sonra bundan devam ederim.Bunu merak ediyodum kullanan memnun mu diye.Sevindim gordugume.
Hazirda bir cocuk oldugu icin cok yorucu oluyor. Sadece o uyudugu zaman dinlenebiliyorum. Hep ayaktayim.ikinci gebelikler daha yorucu oluyormuş diye okumuştum
kurumuyor canim. Hatta ben kışın peteğin uzerine koyuyorum ısınsın diye. Agzi acilmadikca kurumuyor. Ben hep 30 lu veya 24 lu alıyorum. Daha hesaplı oluyoryaz aylarında çabuk kuruyabiliyor ıslak pamuklar
doğuma yakın almak daha uygun
Normalde de bel sirt boyun rahatsızlığım vardi oyuzden bazen cok siddetli olabiliyor. Burun tıkanıklığı uykudan uyandiracak derecede degil canm.bel ağrısı son aylarda insanı zorluyor
burun tıkanıklığınız hafif galiba, gece uyandırıyor mu
Kesinlikle ben, ellerimde kollarımda bacaklarımda hatta göğüs kafesimde böyle bi sıkıntı. Acayip daralıyorum. Sanki başıma kötü bişey gelmiş gibiyok benim dediğim öyle yorgunluk değil, daralmak!
yani keşke tvde sevdiğim bir programı izlerken tatlı bir uykuya dalsam :) onlar ilk aylardaydı.
sorumu yanlış sordum galiba hamile arkadaşlara. Şöyle sorayım:
Arkadaşlar var mı aranızda daralan, bunalan?
Bende bunlardan almayı düşünüyorum hem içeriği de temizmiş
O OZSER0801
Benimkiler boy &kilo oranina gore normaldi ama simdi giydigim tshirtten sanki kocamanmis gibime geliyor.
Bir de asiri terleme olmuyorsa yani suyu terle atmiyorsan gunde 4 litre biraz fazla.Malum bobreklerimden kalitsal rahatsizligim var ve bu konuda baya hassasim.Gittigim her nefroloji uzmani suyun abartilmamasi gerektigini,bobregi yordugunu soyluyor.O yuzden bence 2 bucuk -3 litre ideal canim.Yorma bobreklerini zaten ekstra calisiyor hamilelikte.
Hanmlar sekerlerinizi olcturdunuz mu? Ben 24+4 te olcturdum tokluk sekerim 151 ckti doktor yuksek dedi. Seker yuklemesi teklif etti kabul etmedim. Yedigime ictigime dikkat ediyorum hos pek bisey yedigim de yok hic istahim yoktu normal hayatmda hamilelikte de hic degismedi. Simdi sadece yedigim meyvelerden filan azar azar yemeye basladm tatli zaten tuketmiyorm. Kahvaltida filan ekmek yerdim onuda kestim. Sizlerde durum nasl? Bebegimin kilosu da cok asiri fazla degil 24+4 te 770 gram ckti. Hamileligin basindan beri 4-5 gun onde gidiyordu zaten boyuda kilosuda hala ayni sekilde devam ediyor
Benim detaylı ultrasonda doktorum meyveyi hamur işini kes demişti. bebeğin karnı büyük diye. Yeni gittiğim doktor şeker yüklemesi istedi pazartesi yaptırdım. 133 çıktı. Doktoru sonuçları sormak için aradığımda normal dedi ama bana sınırda gibi geldi. Her ihtimale karşı ben yine de meyveyi kestim. Yediklerime dikkat ediyorum.
Kızlar selam, bebekler beş ayı doldurdu. Yorgunluk çeken var mı aranızda? İnternette bu aylarda anneler enerjik olur yazıyor. Bunu okuyunca moralim bozuldu. Ben çok yorgunum. Lütfen sizler ne durumda olduğunuzu yazar mısınız, benim gibi olan var mı
Kızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Seni endişelendirmek istemem ancak benim de pazartesi gecesi ağrım vardı idrar yolu enfeksiyonu sandım dün sabah hastaneye geldim. Kasılma çıktı yatırdılar ilaç veriyorlar
Peki burun tıkanıklığı yaşıyor musunuz acaba
Doktorlar bakıyordur elbet baktıktan sonra sana da bilgi vermesi lazım ama eğer devlete gidiyorsan ben bir kere gittim ve bana hiçbir bilgi vermemişlerdi ben ağzından zorla laf almıstım falan .Kızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Çok geçmiş olsun .Ben grip oldumberbat bir durum gece nefes alamıyorum burnumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?