2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
ikinci gebelikler daha yorucu oluyormuş diye okumuştum

daha önce kuyruk sokumunuzda kırık ya da eğrilik var mıydı, eğer ondan kaynaklı bir ağrıysa normal doğum tavsiye edilmiyor
muhtemelen size oturma simidi tavsiye edecektir

yaz aylarında çabuk kuruyabiliyor ıslak pamuklar
doğuma yakın almak daha uygun

Yalnız değilsin ben de çok çabuk yoruluyorum biraz ayakta kalayım ya da ayaklarımı sallayayım hemen şişiyor filan. İki iş yapayım beş soluklanmak istiyorum. En sevdiğim proğrama bile bakarken tv karşısında uyuyakalıyorum.
Peki burun tıkanıklığı yaşıyor musunuz acaba
Evet hatta burnum düdük çalıyor. Gebelikte hormonlarla burunda Konka denen yastıkçıklar şişer/ alerji durumunda da şişebilirmiş. Bu da biz gebelerin zor nefes almalarına neden olurmuş. Geçici bir durum. Eğer çok etkileniyorsan burun deliklerini açan burun bantları var onlardan kullanabilirsin.
Kızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Evet rutin bakar ama normal normal diye sana söylemiyor olabilir. Benim doktorum da tek tek şöyle demez ama ben anlıyorum

Kızlar size.bişey sorucam doktorlar herşeye bakıyorlar değil mi rahim ağzı boyutu ne biliyim bebek eşi konumu falan öyle şeylerde bize bilgi vermiyorlar çünkü merak ettim
Bakıyolar canım yani bakmaları lazım şart. Sana da bilgi vermesi gerekiyo aslında bu konuda. Tamam her şey normal olabilir ama seni bilgilendirmeli. Benim doktorum her gidişimde rahim ağzı uzunluğu, plesantanın durumu, suyun durumu, kordon kan akışı, kalp ve beyin kan akışları, böbrek, mesane, mide gibi organların durumlarını, el ayak bilek omurga kemik yapılarını her seferinde kontrol edip söylüyo. Bi nevi ayrıntılı ultrason gibi oluyo hep

yok benim dediğim öyle yorgunluk değil, daralmak!
yani keşke tvde sevdiğim bir programı izlerken tatlı bir uykuya dalsam :) onlar ilk aylardaydı.
sorumu yanlış sordum galiba hamile arkadaşlara. Şöyle sorayım:

Arkadaşlar var mı aranızda daralan, bunalan?

İyimiş bendede bakıyor kordonuna plasentaya rahim ağzı kapalı mı açıkmı cocuk boyu kilosu kalp atışı böbrek bakıyor ama bana demiyor not alıyor sıkıntı yok herşey iyi diyor

Açlık şekerinin 0.saatin kanı kaybolmuş sınır oldum, Allahtan 1. Saat kan 168 cıktı.. 2.saat 99 cıktı.... Aile hekimi de Kendı druma normal dedi... Eger 1.ve 2.saat kanı kaybolsaydı bır daha asla tekrar o sekerı seyı içmezdim.. Sanki degerler bana yuksek gıbı geldi. Yarın sabah açlık şekeri vercem tekrar

İyimiş bendede bakıyor kordonuna plasentaya rahim ağzı kapalı mı açıkmı cocuk boyu kilosu kalp atışı böbrek bakıyor ama bana demiyor not alıyor sıkıntı yok herşey iyi diyor
Sıkıntı yok diyosa zaten durum iyidir canım. Sadece seni bilgilendirse daha iyi olur tabi

Bunu merak ediyodum kullanan memnun mu diye.Sevindim gordugume.
Bende meraktan 3 lü paket aldım. Gayet güzel. Zaten ilk 2 ay temizleme pamugu kullanırım sonra bundan devam ederim.
ikinci gebelikler daha yorucu oluyormuş diye okumuştum
Hazirda bir cocuk oldugu icin cok yorucu oluyor. Sadece o uyudugu zaman dinlenebiliyorum. Hep ayaktayim.
yaz aylarında çabuk kuruyabiliyor ıslak pamuklar
doğuma yakın almak daha uygun
kurumuyor canim. Hatta ben kışın peteğin uzerine koyuyorum ısınsın diye. Agzi acilmadikca kurumuyor. Ben hep 30 lu veya 24 lu alıyorum. Daha hesaplı oluyor

Ferro sanal demir hapı kullanmama ragmen ve duosvıt ilacının ıcınde bıle demir olmasına ragmen aile hekimi demir depoları boşalmış dıyor, 2 - 3 gündür halim yok, elim ayagim tutmuyor.... Ondanmış halsizliğim ve yorgunluğum. Demirin ize batırın arkadaslar

Kesinlikle ben, ellerimde kollarımda bacaklarımda hatta göğüs kafesimde böyle bi sıkıntı. Acayip daralıyorum. Sanki başıma kötü bişey gelmiş gibi lohusalıkta ne olur Allah bilir Canım

Canım ben yaz günü imkansız su azarlanan. Astım var bende su daki oksijen iyi geliyor su sürekli önümde elimdedir. Kendimi zorlayıp içmek değil benimki yani

Bence kesinlikle ölçtür allah korusun doktorum anne ve bebek icin cok riskli ani bebek kayıplarına sebep oluyor demişti. Üstelik yüksek çıkmış riske girmeyin bence

50 lik teste 140 sınır sizin sınıra cok yakın degil ama yakın biraz. Yaz meyveleri cok şekerli dikkat etmek de fayda var ama su dönem soguk soguk meyve yemek favorim. Allahtan benim tokluk şeker 89 çıktı

Ben bir oğlum olduğu icin ve çalıştığım icin cok da Yorgun’um desemde sonuç değişmiyor ama günün sonunda cok belim agrıyor. İşe arabayla gitmediğim günler sıcak yorgunluk ekstra bitiriyor beni

Açıkcası bakması gerekir bence söylemiyorsa siz sorun. Benim her gittiğimde bakıyor anlatıyor içim rahatlıyor duydukça

Hem vücut ısım çok arttı hem de mide yanmaları başladı iki gündür midemden boğazıma acı bi tat geliyor, mide yanması yüzünden sürekli soğuk karpuz kavun soğuk su, soda falan içiyorum
Şekerli meyvelere de dur diyemiyorum ne olacak bu halim. Bana yemek vermesinler dondurma falan versinler istiyorum ki içim ferahlasınn

Doktorlar bakıyordur elbet baktıktan sonra sana da bilgi vermesi lazım ama eğer devlete gidiyorsan ben bir kere gittim ve bana hiçbir bilgi vermemişlerdi ben ağzından zorla laf almıstım falan .
Eğer devlete gidiyorsan sanada öneriirm not al ve ultrason esnasında hepsini sor .

Ben grip oldum berbat bir durum gece nefes alamıyorum burnumdan
Çok geçmiş olsun .
Klima karşısında fazla durmamaya özen göster . Şuan çok sıcak evet bende bazen dayanamayıp geçiyorum karşısına ama kısa sürüyo .
Bal yemeni öneriirm .
Sade bal ardından su veya başka birley içme yaksın boğazını yarım saat sonra falan içersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…