2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

fırsatınız varsa bence zorluk kısmını cocuklarımız görmemeli. Benim arada kramp giriyor suratım eksiyor oglum hemen kardeşim canınımı yakıyor anne diye soruyor bende yok midem bulandı vs diyiuorum. Ben dogumdan sonra gelmesini ve mümkünse yanında ah uh dememeyi hayal ediyorum umarım olur.

Kizlar aranızda düzenli yüzmeye giden var mi?

düzensiz yüzmeye gidiyorum aslında sitede havuz var pazartesi günleri temizlik günleri salı günleri girsem sıkıntı olur mu diye düşünüyorum.

bende cok zorlanıyorum hamile yastıgı ile yatıyorum ama ne mumkun valla her yerim agrıyor kilo aldıkca bel boslugum arttı surekli bi bel agrısı :S daha da cok var

nım çok güzel fotoğraflar çıkmış ortaya hamilelikte çok yakışmış

teşekkür ederim :)

kuzenimde cıktı seker düşüremiyince insuline baslamıslardı. Umarım sizin ihtiyac kalmaz dikkat edin lütfen. Cok riskliymiş hamilelik sekeri

rota virüsü için emin degilim ama menenjit asısını mutlaka vurdururum.
Oglumda bagırsak ameliyatı gecmisi var doktor önermemişti rota virusunu

Benim oglum 6 yasında 3 senedir grip asısı oluyor gecen sene 18 kişilik sınıfın 12 si domuz gribi oldu cok sukur biz olmadan kurtardık. Aslında hem asılardan korkuyoruz ama faydası oldugu kanaatindeyim.

Benim oglum 6 yasında 3 senedir grip asısı oluyor gecen sene 18 kişilik sınıfın 12 si domuz gribi oldu cok sukur biz olmadan kurtardık. Aslında hem asılardan korkuyoruz ama faydası oldugu kanaatindeyim.
bu konularda her kafadan bir ses çıkıyor canım sanırım bende rotayı yaptırmayıp menenjiti yaptıracağım. grip aşısına hiç yaklaşmam eşim yaptırıyordu her sene kışın sürekli halsizlik boğaz ağtısıyla boğuştu grip oluyo ama olamıyor gibi bişeydi bir sene yaptırma en azından grip olur atlatırsın dedim dediğim gibi de oldu 3 gün hastalık çekti sonra düzeldi daha da o sene olmadı ben hiç grip aşısı vurulmadım direncim daha yüksektir mesela

Kızlar buhar makinesi hakkında fikriniz nedir alacak mısınız kesinlikle olmazsa olmaz bir ürün mü yoksa bebeğinizin burun tıkanıklık durumuna göre mi hareket edeceksiniz ?

Bence de.... tamam oğlumun rota aşısı yoktu ama arkadasın oğlu oldu 15 gün hastanede yattı cocuk perisan oldu. Aşırı zayıfladı. Ben korkuyla yaşadım... Aşısı yok diye... Menenjıtı kesin vurduruyorum cunkü ölümler dahi olabiliyor Allah korusun... İyi ki o drun dedıgını de yaptırmıstım cunku oğlum evden cıkmama sına ragmen el ayak hastalıgı, 4.hastalık ve 5. Hastalık olan vırus kaynaklı ve agır ateslı olan hastalıkları gecırdi... Ben ateşte 38 olunca hemen ates dusurucu verılmrsıne karşıyım.. Dr da aynısını dıyor vucut atesle savasacagı yerde anneler hemen 38 de ates dusurucu verıyor bagısıklık guclenmıyor. Ben hep 38.8 gıbı verdım ates dusurucuyu..

selamlar .
sabah 9 dan beri oku oku 1 haftayı ancak bitirebildim .1 hafta tatil sonrası Cuma kontrol ve şekr yüklemesi vardı .bebeğin kafası rahim ağzına baskı yapıyor dikkat et ayakta kalma yürüyüş yapmakta yasak dedi.zaten yapamıyordum buda bahanem oldu .yeri geniş aslında döner tekrar diye düşünüyorum .sağda solda tekmelerini hissediyorum ama rahimde baskı yapıyor kafası ile mi ayakları ilemi onu anlamıyorum tabii.
menenjit aşısı kesin yaptıracağım rota virüsüde aslında yaptırılmalı ama onu dr yönlendirmesini dinlerim herhalde .

buhar makinesi kızımda ihtiyaç olmadı ama kış bebeği diye almıştım içinede bazen viks damla damlatıp çalıştırıyordum kışın bize bile çok işe yarıyor yoksa sabah uyandığımda burun boğaz tıkalı oluyor .şart değil ama olursa da güzel oluyor .

kuzenim 10 gün önce 3. kez sezeryan ile doğum yaptı .eve çıkınca 2. gün iş başa düştü diye ayaklanmış ama çok ağrısı olmuş dün 10. günü idi görümcesine yerleşmiş ayağa kalkacak hali yok ağrısı çok sancısı var ve 3. çok zormuş diyor .lohusa iken en azından 1 hafta dikkat etmek lazım aslında iyiyim diye ayaklanınca sonrası zor olmuş .

Sen her şeyi 2 katı yaşayacaksın canım Allah kolaylık versin sanırım 32lerden sonra herkes zorlanıyor
daha önce hiç aklıma gelmemişti :) ihtiyaç duyarsam alırım diye düşünüyorum.
Sanırım ihtiyaç duyulduğunda alınması daha doğru yer kaplıyor çünkü az parada değil

M miraclemiracle Haklısın canım çocuktan çocuğa değişebiliyor bu işler ihtiyaç olunduğunda alınması daha mantıklı

Kendine dikkat et canım yorma stres yapma inşallah bebeğinde baskı yapmaktan vazgeçer

bebek temizleme pamuğu alın kızlar , ufak bebek 2 saatte bir banyoya alt çıplak sokulmuyor .ısık su ile popo temizlemenin en sağlıklısı su ve pamuk .bu üründe bence çok kullanışlı.ıslah havlu dışarda güzel iş görüyor ama ev ortamında en sağlıklısı pamuk .

birde emzirme önlüğü alıcam ona bakınıyorum , hastahanede hemşireye göz teması ile işaret ettim herkesi odadan çıkarttı .anneye izin verelim emzirsin dedi çıkarttı birde tembihledim sık sık gelip bakarmısın diye . ne yüz göz olucam çıkın derim kovdu olur .herşeyi hemşireye söyletiyordum .yanıma gelince oda kalabalık ise bir işaret odayı boşaltıyordu mis temiz iş .aklınızda olsun hiç sinirlerinizi bozmayın .eve çıkınca zaten aldım bebeği girdim odama kapattım kapımı bazen odaya dalmalara karşı kapıyı bile kitledim kimsenin nazı ile uğraşamam ben doğum yapmışım onlar benim nazımla uğraşsın .

Özel aşı şu an rotavirüs aşısı ve menenjit aşısı var. Ben ikisini de yaptıracağım. Rotavirüs kolay kapılan bir hastalık, aşı bebeğin ishali hafif atlatmasını sağlıyor. Menenjittte az görülen ama görüldüğünde çok tehlikeli bir hastalık. Döküntünün tanısı konana kadar tedavi için geç kalınmış olabiliyor.

Kendine dikkat et canım yorma stres yapma inşallah bebeğinde baskı yapmaktan vazgeçer
içerde fır dönüyor o an mı denk geldi artık pozisyonu oluştu daha da dönmezmi soramadım bile şaşırdım. 1 hafta sonra olmadı tekrar bi giderim ara kontrol olur .kızım ve babasının yanında söyleyince iyi oldu tabii .kızım gözünü açar açmaz bugün nereye gideceğiz planımız ne diye soruyordu şimdi 3 gündür gıkı çıkmıyor ısrar edemiyor , o kısımdan yırttım .

Dinlen canım yapacak bir şey yok kızının da duyması iyi olmuş kardeşi için az sabredecek fıstık Kontrolde yine sorarsın

Benim bebek 22 haftada ayrıntılı da 730 gramdı. 5 temmuz daki kontrolde 1 kg ıdı. Ama Dr şeker yüklemem ıyı cıktıgı ıcın ve bebegın tum vucudu dengeli oranda buyuk... Bırsey demedi hamur ısı yeme ama ben senı bıkıyorum hep bulantın var dedi... Yıyemedıgımı bılıyor.proteın agırşıklı ye dedi.. Bazı bebekler önden at
Ben ilkinde cocuk dru da demedi bılmıyordum rota virüsü aşısını yaptırmadım ve o yıllarda çok rota vurusunden herkesin cocugu İshak oldu allahtan benımkı olmadı.. 2.opluma hemen rota vırusu asısınıbyaptırdım. Menenjit aşısı da paralı alınıyor. Onları da yaptırdım.. Rota virüsü, menenjit ve bır de 1 yas mı 2 YAS mı neydi Suriyelilerden hava yoluyla dolasan enfeksiyonlara karşı bır koruyucu ası var dedı, onu da satın alıp vurdurdum..ama o esnada oğlum hep enfeksıyon kaynaklı hasta oluyordu ıyı oldu. Ama rota ve menenjıtı Dr zorunlu tutmuyor ama bence yaptırın.. Ilk oğlumda resmen korkuyla yasadım...
[/QUOTE]
Bulantı için bişey yapıyor musun. Ben yeterince su içemez oldum inşallah sorun olmaz. Zofer alcam bugün kusmalarım dün cok cok fazlaydı ama başka ne yapabilirim bilmiyorum

Bulantı için bişey yapıyor musun. Ben yeterince su içemez oldum inşallah sorun olmaz. Zofer alcam bugün kusmalarım dün cok cok fazlaydı ama başka ne yapabilirim bilmiyorum
[/QUOTE]
bu kusma çok iğrenç birşey ya .Allah hepimizin yardımcısı olsun ama sizin kat kat fazla olsun .ne yediğinden ne yaptığından zevk alamıyorsun çok zor.ilk gebelikte 4 ay yaşadım aklıma geldikçe ürperiyorum .

kızlar geçen de yazmıştım ama başka konular konuşulduğu için çok cevaplayan olmamış. biz dün sadece ikea'dan dolap aldık, beşik mi alsam park yatak mı alsam karar veremiyorum. önerileriniz nelerdir?
bir de bebek arabası önerilerinizi bekliyorum.

Spinal sezeryan olcam inşallah o zaman ilk sekiz saat uyuşuk olunduğu için doğumdan çıkış odaya giriş ilk emzirme falan güle oynaya olmuştu . Ablam hep genel anestezi oldu doğumlarda onun odaya gelişi yatağa yatirilisi giydirilmesi ve acı içinde feryat figandi. Genel kesinlikle istemiyorum çok gözüm korktu . Ama spinal de olsa giderken de aglarm gelirkende ağlarım sulu gözum ben

Biz ilk bebeğinde ikeadan hensvik olması lazım beşik aldık. Beşik çok sağlam çok şık ama oğlum sallanmayi sevdiği için hep ayağımda sallamak zorunda kaldım. O yüzden ikinci bebeğim için park beşik aldm joker den soo baby antrasit park beşik. Şuan 500 TL ama ben indirimden 250 TL ye aldım park beşiği benim odama koycam mobilya beşiği çocuk odasına hem şık durur hem gündüz uykularini çocuk odasında uyur diye düşündüm.

Rotavirus ve menenjit asilari var ikiside önemli. Kızımda yaptirdim oglumdada yaptiracagim.ozellikle menenjit cok onemli ya kalici hasar bırakıyor yada olumle sonuclandiran bir hastalik.
Kızlar buhar makinesi hakkında fikriniz nedir alacak mısınız kesinlikle olmazsa olmaz bir ürün mü yoksa bebeğinizin burun tıkanıklık durumuna göre mi hareket edeceksiniz ?
Bizim doktorumuz onermedi. Havluyu islat ve peteğin uzerine koy dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…