Sırt üstü yatmak çok tehlikeli canım öyle yatmamaya çalış mümkünse en iyisi sola yatmak yada olmadi sağ tarafa bebişler keyiflendiği için hareketleniyolarmış zaten ezilme falan yok korkma.
Bende on kilo aldım. Otuz hafta dün bitti. Ama ilk gebelikte onsekiz kilo almıştım bunda daha az gidiyorum diye teselli ediyorm kendimi
Bize de 10 kg yazın
Karnindakinede yanındakinede sanada masallah pek güzelsiniz.
bende aynen böyleyim erkek miydi seninki? Yuvarlar erkek karni sanki.
Benim kizimda da yuvarlakti ama erkekte daha bi göbek yuvarlaniyormus.
Maşallah size canım.
Benimki de 29.haftada döndü sanırım canım artık kaburgalarima vuruyo bide alttan vuruyo hep anlıyorum döndüğünü daha bi kuvvetlendi artık hareketleri inşallah güzelde büyümüştür.
Çok heyecanlı canım güzel haberlerle gel inşallah benimde randevum cumartesi günü, tam 5 hafta oluyo yarın çok meraktayim benim Dr.bu son hafta izinde olacaği için bu tarihi vermişti bana ve bundan sonrada kontroller 2 haftada bir olucak demişti inşallah miniğim güzel kilo almıştır en son az gibi gelmişti kilosu sağlıkla büyüsünler inşallah.
Hanımlar selam, yardımınıza ihtiyacım var afedersiniz bu kabızlık beni mahvediyor. Karnım taş gibi bebekte sağa sola dayandıkça acı çekiyorum nefes alamıyorum. Önerileriniz var mıdır bana
Kolay gelsin cnm. Bizim gebelik yazın en sıcak dönemine geldi o yüzden bu kışlık hazırlıkları vs yoruyor. Ama doğumlar güzel aya rast gelcek inşallah.Ne yoğun bir gündü.. Ya yorgunluktan yada sıcaktan yine uyuyamiyorumsanırım sabahliycagim yine tek tek yazamiyorum kusura bakmayin geri donemiyorm okudum yazdiklarinizi
Ya anne konusunda, annemin yapmasini tercih ediyorum.. Aslnda kayinvalidemde yapar ama benim kayinvalidem aşırı söylenen bir insan.. Herşeye söylenir.. Hicbirseyden memnun olmayan bir insan.. Önceden istedgi bisey olunca bu sefer şöyle mi olsaydi diyen bir insan.. Mesela eymenin odasını kendi annemler aldılar ilk torun diye içlerinden geldi.. Ve ellerinden geldigince en iyisini aldılar.. Odayı gördü kayinvalidem herşeye kulp buldu.. Şurası niye böyle vsvs gibisinden.. O yüzden onu mümkün mertebe karistirmamaya calisiyorum.. Bende kendi basima halledebilecegim seyleri yapmaya calisiyorum tek basima.. Bezelye barbunya kendim hallettim.. Annemden sadece domates istedim.. Annem de makarna da yapcam tarhana da dedi ondan da veririm dedi.. Yani benim için cok önemli değil ne kadar verirsen illa bana yap demiyorum diye dedim anneme ki gercekten de öyle.. Domates bile yapmicam da eşim domatessiz yemek yemeyi sevmio mecburen yapiliyor yani.. Yoksa istemem annemden.. Kiyamiyorum ona ama o da bana kiyamiyor.. Keske kafa dengi anlasabilecegim bi kayinvalidem olsaydı.. Maalesef olmayinca yapabildiklerimi tek basima yapamadiklarimla annemle halletmeye calisiyorum
Kilo konusunda ben zaten kilolu hamile kaldigim için almadim kilo... 5 kilo verdim ilk 4 ayda.. Sonra 2 kilo bir aldim.. Sonra 1.5 kilo aldim.. Gecenki kontrolde almamistim iki hafta önce.. Simdilik 3.5 kilo diyorum ve araniza katiliyorumpazartesi kontrole gitcem artık ne oldugunu yazarm size
Ya varya ben hiç hamile gibi değilim.. Koku hassasiyeti had safhada ve mide problemi olmasa hiç hamile gibi hissetmicem.. Hareketlerini başı nerde kolu nerde hiç hissetmiyorum.. Kilolu hamile kaldığım için sanırım.. Sadece arada tekme atiyo sanrm ama aşırı kuvvetli olmadi hiç.. Bazen sol kaburgam mı midem mi anlamiyorm baskı oluyor.. Bi acı gibi agri gibi oluyor.. Oğlum kalbime ulasmaya calisiyor diyorum
Haftaya da buzluga atilcak borek kek gibi hamurislerini halletcem artik.. Yoksa yapamicam daha fazla ilerlersem.. Insallah hallederim.. Karar verdim artik yapmak zorundayimilla yumurta kapiya dayaninca yapcam.. Normalde misafir bile gelcegi zaman temizligi de ikramliklari da son dakikaya birakirdim.. Huyum kurusun bayramdan sonra da halilari vercem, temizlige baslicam annemle.. Odayi ayarlicam.. Alinacak son seyleri alcam.. Eylule hazir olmam lazim hayirlisiyla bakalim ins plana uygun giderim
Sağol canım kefiri de deneyeyimHappymoms
Arkadasım kefir bu konuda cok destekçi bebek icin de cok faydalı bide kiraz erik kayısı mevsimi şeker problemi yoksa meyve tüketimi işine yaratabilir.
Canım buralardayım da her gün girmiyorum buraya. Girdiğimde de çok mesaj yazılmış oluyo araya girip yazamıyorumKızlar bişey sorucam konu sahibi @H E ve A AloeeVeraa yazmiyo bi süredir sanırım bi sorunmu var acaba bilginiz varmı.
Aynı fikirdeyim kime desem yapar ama annem dahi olsa bişey istemeyi pek sevmiyorum . Oğlum çok bronşit olurdu son zamanlarda iyi gidiyor çok şükür olurda bakamazlarsa hasta olur diye çok korkuyorum. Her hastalığını benim benim gogsumde uyuyarak gecirdi kuzum. Annelik damarlarim çok fena şahlanmış durumda. Eşim ilgili bı baba ama annelik işte napican.
Bende on kilo aldım. Otuz hafta dün bitti. Ama ilk gebelikte onsekiz kilo almıştım bunda daha az gidiyorum diye teselli ediyorm kendimi
Bende 10 kilo aldim bundan sonra asagi yukari kac kilo alinir acaba
Maşallah size canım harikasınızBuda bizim 30 hafta fotoğrafımız oglusumla
Bende 9 aldım gibi göbek ve hafif kalça genişlemesi var9 kg aldım cnm az degil ama sadece göbek.
Bide elbiseden iyi görünmüş herhalde baya baya şişkoyum
Bugün hastanede öyle dedi bir abla dün işyerinde de patavatsız bir kadın ikiz olmasın kız dedi esprisine 6 aylık böyleyse 9 düşünemiyormuş salak mı nedir abartı bir şey de almadım yani 9 aşağı yukarı ama irileşmedi öyle vücudumBen artık sokakta tanıdık görmek istemiyorum dogum yakın galiba diyorlar.. Benım karnım nıye bir dünya.. Benim 40 haftada bıle böyle karnım olmazdı.
Demir hapı kullanmıyor musun canım eğer yeterli değilse şeker sıkıntın yoksa keçi boynuzu özü öneririmBenim yarın kontrolum var . Demir eksikliği hat safhada arabayla gideceğim ama hastaneye yürüyeceğim o kısacık mesafe gözümde büyüyo şimdiden. Bir yanımda çok heyecanlı meleğimi göreceğim diye. Boyu kilosu ne durumda merakdayim
Zeytinyağı çok iyidir canım hafif acılı bulgur pilavıda aynı şekildeHanımlar selam, yardımınıza ihtiyacım var afedersiniz bu kabızlık beni mahvediyor. Karnım taş gibi bebekte sağa sola dayandıkça acı çekiyorum nefes alamıyorum. Önerileriniz var mıdır bana
canım ben de çok kötüydüm 6 cm çikolata kistim var kabızlık ve bebekle birleşince inanılmaz ağrılar yaşıyordum. kefir ve kavun bende çok işe yaradı. her gün tüketiyorum ilaç kullanmadan düzene girdi çok şükür.Zeytinyağı içmek beni biraz zorlar gibi ama yapacağım birşey yok artik perisanimTeşekkür ederim canm
Çok heycanli kardeş gelcek diye ama geçen ablam geldi bebegin dolabını gosteriodum izin vermedi onlar bizim bizim bebegimiz diye. Kardesi kimseyle paylasmicaz galibaeylül sonu ekim başı olacak doğum ocak şubat değil ki soğuk olmaz hava .sen evham yaptıkça oğlanda olay büyük annem gidiyor diye tedirgin olacak .zaten çoçukların birşeyden korktuğu çekindiği yok herşeye çokta cesaretliler korkan ürkek davranan aileler olarak çoçuğu huzursuz eden bizlerin aslında .benimki gece hst kalıcam diyo iyi kal dedim 1 gecede rahat uyumasın çok istiyorsa .ama kararı değişir o zaman kadar 3-5 saat bebek vızıklaması dinlesin babası ile eve gider diye düşünüyorum :)
Bende sadece anneme güveniyorum. En iyi annem onun dilinden anlıyor. Esim hayatta kızımın karnını doyuramaz altini degisemez uyutamaz. Tam bir facia olur herhaldeÇok heycanli kardeş gelcek diye ama geçen ablam geldi bebegin dolabını gosteriodum izin vermedi onlar bizim bizim bebegimiz diye. Kardesi kimseyle paylasmicaz galibaen iyi babası bakar zaten eşimden başka kimseye güvenmiyorum
Çatı muayenesi için çok erken cnm. 38 hafta iyidir. Bizim bı tanıdık 37 haftada çatı muayenesi oldu muayene olunca nişanı geldi. Durduk yere doğumu başlatmış oldu doktor Nisan gelince yatış verdiler suni sancı verdiler 14 saat sanci çekti ama bbebek doğmaya hazır degilmis en sonunda sezeryan oldu. O yüzden 38 den önce gereksiz. Sancı falan yoksa beklenir. Benim doktorum hiç ellemeylim doğum başlayınca bakarız dedi. 39 hafta 4 gunlukken suyum ve nisanim geldi. Catim darmis zaten bebek iri olursa çok zor olcak yada sezeryan dediler bende bı iki saat sanci çektikten sonra sezeryan istedim içime korku düştü meğer zaten boynuna iki tür Kordon dolanmış zaten çatı dar iri bebek riskti yani normal doğum bebek üç kilo falan olsaydı kordona rağmen yine olurmuş ama iri olunca bebeğin boğulma riski varmış. Ama hala içimde kaldı normal doğum.günaydıın günaydın herkes iyidir inşallah
baya yazılmış ben de hepsini alıntılayamadım. dün doktora gittim 12 kilo almışım,şekerime dikkat ediyorum hala endokrine yönlendirmedi normal gittiği için ama bebek biraz önden gidiyormuş haftasına göre kilosu öndeymiş1480 gr çıktı. 1200 falan olmasını bekliyoruz bu haftalarda dedi. göbeği 30 haftalık önde, baş kol bacak falan haftasıyla uyumlu dedi. yani benim yediklerimi yine çok çok dikkat etmem gerektiğini söyledi.
henüz bana doğum için muayene yapmadı yani ben normal doğuma uygun muyum değil miyim bilmiyorum. sizin doktorlarınız ne zaman yaptı bu muayeneyi ya da ne zaman yapacak?
Canm kac haftaliksiniz ki? Benim bebekte 1 hafta once 1600 gr çıktı. Doktor tombis bi bebek geliyo 1 hafta onden gidiyor dedi ama boyu da bas cevreside onden gidiyor dedi. Oyuzden uyarmadi yeme icme konusunda filan. Hos zaten ben bisey yemiyorum bebegim ac kaliyo diye üzülüyorum hic istahim yok. 6 kilo aldm bende. 30+2 yim suan.günaydıın günaydın herkes iyidir inşallah
baya yazılmış ben de hepsini alıntılayamadım. dün doktora gittim 12 kilo almışım,şekerime dikkat ediyorum hala endokrine yönlendirmedi normal gittiği için ama bebek biraz önden gidiyormuş haftasına göre kilosu öndeymiş1480 gr çıktı. 1200 falan olmasını bekliyoruz bu haftalarda dedi. göbeği 30 haftalık önde, baş kol bacak falan haftasıyla uyumlu dedi. yani benim yediklerimi yine çok çok dikkat etmem gerektiğini söyledi.
henüz bana doğum için muayene yapmadı yani ben normal doğuma uygun muyum değil miyim bilmiyorum. sizin doktorlarınız ne zaman yaptı bu muayeneyi ya da ne zaman yapacak?
Seninki bebek sayılır ama her baba bebek bezi degistirmez benimki de hiç değiştirmedi. Bizim oğlan dört yaşında tuvalete kendi gidio . Acikinca söyler zaten babasi da hamburger alıp durur artıkBende sadece anneme güveniyorum. En iyi annem onun dilinden anlıyor. Esim hayatta kızımın karnını doyuramaz altini degisemez uyutamaz. Tam bir facia olur herhaldebu zamana kadar bu saydiklarimdan birini yapmadi. Ama bir yanimda o geceyi babayla gecirsin Zorlukları gorsun istiyorum. Hic yardimci degil.
doktor 35. haftada çatı muayenesi yaparım o zaman söylerim demişti normal mi sezeryan mı diyegünaydıın günaydın herkes iyidir inşallah
aslında bi gün bırakacaksın ikisini tek başına sabah erkenden çıkacaksın telefonu da kapatacaksın 2 saat sonra gideceksin senin neler çektiğini nelerle uğraştığını anca o zaman anlar gibime geliyorBende sadece anneme güveniyorum. En iyi annem onun dilinden anlıyor. Esim hayatta kızımın karnını doyuramaz altini degisemez uyutamaz. Tam bir facia olur herhaldebu zamana kadar bu saydiklarimdan birini yapmadi. Ama bir yanimda o geceyi babayla gecirsin Zorlukları gorsun istiyorum. Hic yardimci degil.
benim bebeğe de küçük gebelik dedi doktorCanm kac haftaliksiniz ki? Benim bebekte 1 hafta once 1600 gr çıktı. Doktor tombis bi bebek geliyo 1 hafta onden gidiyor dedi ama boyu da bas cevreside onden gidiyor dedi. Oyuzden uyarmadi yeme icme konusunda filan. Hos zaten ben bisey yemiyorum bebegim ac kaliyo diye üzülüyorum hic istahim yok. 6 kilo aldm bende. 30+2 yim suan.
Dogum muayenesi yada nst filan benimkide yapmadi. 2 hafta sonra kontrolum var 32 de dogum izni raporu icin gitcem ozaman belki nst ye girerim de. Cati muayenesi bildigim kadaryla 36-38 haftalarda baklyor sanrm suan daha erken
Benim yarın kontrolum var . Demir eksikliği hat safhada arabayla gideceğim ama hastaneye yürüyeceğim o kısacık mesafe gözümde büyüyo şimdiden. Bir yanımda çok heyecanlı meleğimi göreceğim diye. Boyu kilosu ne durumda merakdayim
günaydıın günaydın herkes iyidir inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?