2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
kızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım

Çok berbat bir durum canım, son bir haftadır bende her sabah resmen ağlıyorum acısından.
Acı İle uyandırıyor pis kasılma... Sonrasında da yürürken acı veriyor gün içinde
Genelde kalsiyum eksikliği ya da kalsiyum, magnezyum dengesizliğinden oluyormuş.
Bende aldım dün akşam magnezyum ve kalsiyum inşallah işe yararlar

aynen canım ben kalsiyum ve magnezyumda kullanıyorum oysa ki sanırım gün içerisinde kendimi çok yoruyorum

canım böyle bir makale buldum.
Ultrason cihazları, bebeğin haftasına göre gelişimini değerlendirmek üzere bazı normlara göre programlanmıştır. Biz Türk hekimleri de, Türk beden gelişimine en uygun olan sınıflamayı ultrason cihazımıza yükletiyoruz. Bebeğinizin gerekli ölçümlerini aldıktan sonra, ultrason cihazı, ortalama bir ağırlık hesaplamakta ve bunu normal değerler ile karşılaştırarak bize bilgi vermektedir. Dolayısıyla, doktorunuzun size verdiği ölçüler, sadece merakla beklediğiniz bebeğinizi, kabaca kafanızda canlandırabilmeniz içindir. Önemli olan bebeğinizin gelişiminin haftasına göre normal olup olmadığını öğrenmenizdir ve doktorunuz da size bu bilgiyi verecektir. Haklı olarak, merak edip, öğrenmek isteyebilirsiniz. Ama bu bilgiyi, diğer gebelerle karşılaştırmak veya internet ya da kitaplardan takip etmek için kullanmamalısınız. Her bebeğin kendine özel bir büyüme potansiyeli olduğunu ve normal kabul edilebilecek aralığın çok geniş olduğunu unutmamalısınız.
Bebeğin pozisyonu, kullanılan cihazın farklı olması, farklı doktorların yapması hatta aynı doktorun farklı zamanlarda yapması sebebiyle de ultrason ölçümleri aynı olmayabilir. Bu nedenle, hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek; doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu bebeğinizin kilosu, 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Gelişim haftasına göre olan hesaplamalarda ise 2 hafta geri veya ileride olmasını normal kabul ederiz. Yani, örneğin; 24 haftalık bir bebeğin, ölçümleri, 22 hafta ile 26 hafta arasında ölçüldüyse normal sınırlarda anlamına gelir.
Bir diğer nokta da, anne karnında bebeğin gelişiminin normal olup olmadığını değerlendirebilmek için, 20. Haftadan sonra ağırlığı dikkate alır ve O’na göre hesaplama yaparız. Bu haftadan sonra boy ölçümünü, hem doğru olarak yapamayız hem de gelişim takibi için gerekli değildir. Ama ısrar ederseniz, doktorunuz kabaca hesapladığı boy bilgisini sizinle gözünüzde canlandırabilmeniz açısından paylaşacaktır.

Bezi son hafta al canım. Bebegın kilosuna göre 0 ya da 1 numara alırsın elinde kalmaz. Ben de kararsızım. Skeppyın ılkncıktıgında akraba kullanmıştı cok kötu akıtıyor demişti.. Şimdi kullananlar cok memnun. Ben hep prımayla büyüttüm sızıntı bile yaşamadım. Hele buyuk oğlana tuvalet egırımı vermeden once kakasıyla 1 saat otururdu. Masanın altına saklanırdı... Gene bezden taşma olmazdı. Ben de kararsızım

mesela türk kadın ortalaması 160 boy 67 de kilosu bunu baz alarak değerleri ayarlıyorlarmış.
Zaten yapılan bilimsel araştırmalar da daha uzun ve iri yapılı annelerin bebeklerinin diğer bebeklere göre daha iri ya da uzun olduğunu, minyon tipli anne babalarinsa bebeklerinin de daha minyon olduğu yönünde

Zaten yapılan bilimsel araştırmalar da daha uzun ve iri yapılı annelerin bebeklerinin diğer bebeklere göre daha iri ya da uzun olduğunu, minyon tipli anne babalarinsa bebeklerinin de daha minyon olduğu yönünde
evet mesela ben minyonum 5 kg bebek benden çıkmaz ama bir kaç hafta önce bi akrabamızın 4.800 kg çocuk doğurduğunu duydum

mesela türk kadın ortalaması 160 boy 67 de kilosu bunu baz alarak değerleri ayarlıyorlarmış.

Hadi ya ben her kistasta da standart ustuyum.Benim minişler ne cikacak bakalim

Cok kafaya takmamak lazim.Arkadasima doktoru son 2 ay hep 3 kiloyu bulmaz ,kucuk vs dedi.Kiz ne uzuluyordu.3200 dogdu masallah.Yani bu kistaslar dedigin gibi tam degil.

Zaten drumda dedı sen 20 haftadan itibaren 2 g afta onde gidiyorsun zaten boylu yapılı bir bayanın tamam zayıfsın ama boylu poslusun dedi. Minyon hanımların bebekleri kucuk oluyor dedi. Bır de yemenden kısma cunku sende seşer cıkmadı.. Otur hamur ısı ye demiyorum. Ama herseyden az az ye. Bebek tombık dıye dıete girme. Bebegın boyunu olçemedı. Gıttıgım izde uyuyordu kokunu emıyordu bak bu uyurken bıle emiyor.. Annem cok güzeldi.. Yanakları dolmuş... Benım olanların kgsunu sordu. İlk oğlumda Dr 32 den sonra az ye demıstı o da hep onde giderdi ben dru dinledim az yedım slaata corba et dıet gıbı besledim bebek fazla kilo almadı... 32 den doguma kadar sadece 400 gr aldı.. Bu drum cok kızdı hersey normalde nıye bebegın kilosunu azaltıyorsun dedi.. Tansiyon seker yoksa, yiyeceksin.. Bacaklarıma baktı ayak bılekşerıme şişlik var mı yok mu dıye.. Allahtan çakısır raporunu da 33.haftada 32 verecek... 5 gunle kaçırma dedi...

sevindim senin adına canım izin olayını da halletmişsin biraz daha rahatlamışsındır
Tosuncuk dogurmus masallah
aynen

Erkek.. Hayatımın ikinci erkeki aslnda birinci de caktirmiyorum bayramdan sonra alicam biseyler inşallah.. O zmna indirim devam eder mi bilmiyorm ama artik şansa.. Birden yuklenemiyorum maddi açıdan bayramdan sonra devam etcem inşallah

Sleepy den memnun olan çok okudum bebekle ilgili paylasim yapan yerlerde.. Bide muhendisinoglunda sleepynin dogal olduğu yaziyodu.. Ins yanlis hatirlamiyorumdur

Bi risk yoksa şeker yüklemesi istemeyen çok doktor var.
Kimisi önceden tedbir için ister kimisi Normalse herşey istemez doktordan doktora değişiyor.
İçini Ferah tut bi sıkıntı olmaz inşallah

Günaydın canım, ben de bundan aldım ama bakalım eğer yorumlarda olumsuz birşey görürsem yazarım sana da.
Sevinirim canım. Kızım icin bunun külot bezini aldım. Bez gerçekten pamuk gibi. Kızımda bir süre sıkıntı yaşatmadi. Uzun sure kaldığında pişik yaptı. Bir sure gunduz bunu gece prima kullandim. Baktim olmuyor primaya devam ettim. Primanin icinde petrol atığı var. Bile bile kullanmak icime sinmiyor. Paketinin uzerinde yazdigini görene kadar inanmamistim.
Erkeklerin hepsi mi aynı. Gecen gun kizim karnima atladi. Canımın acisiyla uyandim ve cok korktum. Esime bebegin hareketlerini hissetmezsem ararim doktora gideriz dedim. Birsey olmamistir dedi ve ise gitti. Gun icerisinde arayip sormadi bile. Bu rahatlik beni deli ediyor.
Okudugum yorumlarda memnun olan da var olmayan da.Ben hic riske girmek istemiyorum.Kucuk paket alip denemeyanilma yapicam.Bu sleepynin asiri sistigini soyleyen cogunlukta.O yuzden birakan cokmus.
Evet şişiyor. Kızımda kullandım. Sık degismek gerek. Yanlız soyle birsey var. ilk aylarda ben begegin her karnini doyurmadan once altini degisip sonra doyurup uyuturdum. Bu surecte en fazla 2 saat olurdu. O yuzden sık sık degismis oluyor. O yuzden rahatsiz etmez diye düşünüyorum. Prima ile 10 saat dursa hep kuru hep kuru o yuzden primada da aklim kalmiyor degil.
Bez doğal bildigin pamuk o yuzden sisiyor. Islak kendilide harika.
kızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım
Canım bol bol sut yogurt kefir ve kasar peyniri ye. Tek basina magnezyum bir ise yaramaz dedi doktorum.
Bende primayi seviyorum ama hic pakette yazan icindekilere baktin mi? Petrol atigi var.
Sleepy den memnun olan çok okudum bebekle ilgili paylasim yapan yerlerde.. Bide muhendisinoglunda sleepynin dogal olduğu yaziyodu.. Ins yanlis hatirlamiyorumdur
Evet dogal canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…