Günaydın canım, güle güle giyinsin...Kızlar bu da benim oğluşuma ördüğüm yelekEki Görüntüle 2295017
kızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım
Bu melekler insanda akıl bırakmıyor ki kabahat sizde değil. Ben de dün dr gittim dr bir sürü ultrason görüntüsü çekti verdi eve geldim hala o görüntülere bakıp kalp çarpıntısı yaşıyorum şarkılar söylüyorum , uygun şarkı bulamayınca kendim şarkı yazıyorum o dudaklarına burnuna , göz kapaklarinagören olsa akli dengemi kaybettim sanır Rabbime şükürler olsun böyle güzel bir duyguyu yaşamayı nasıp etti bizlere inşallah sağlıkla kucaklarimiza almayı da nasip eder
aynen canım ben kalsiyum ve magnezyumda kullanıyorum oysa ki sanırım gün içerisinde kendimi çok yoruyorumÇok berbat bir durum canım, son bir haftadır bende her sabah resmen ağlıyorum acısından.
Acı İle uyandırıyor pis kasılma... Sonrasında da yürürken acı veriyor gün içinde
Genelde kalsiyum eksikliği ya da kalsiyum, magnezyum dengesizliğinden oluyormuş.
Bende aldım dün akşam magnezyum ve kalsiyum inşallah işe yararlar
canım böyle bir makale buldum.Kontrolden cıktım. Bebek 1800 gram olmuş. 2 hafta önde. Dr şeker açlık tokluk seşeker tukleme sonuclarına ekranından baktı.. Bır sorun yok. Tekrar aclık sekerı ıstedı. Her yaki gıbı tabı ben korktum birşey mi var diye. Yok dedi. Yemek yemeyi azaltayım mı dedi sen zaten yemıyorsun ki dedi. 1 ayda 850 gram almısım tartıldım. Hepsını bebek almıs ben 50 gram almısım. Sen yemek ye Essen elden avucta düşersin. Tum cocukların dogum kilosunu sordu. İlk oğlan 3750 2. Oğlan 3 kg ama erken dogum dedim. Ama 1.oplum önden gıdıyordu ordakı drum 32 den sonra az ye dedı ben de yemedim dedım. Yanlış dedi herdeger ıyıyse dedı nıye yemeyeceksın bebegı zayıflatavaksın dedi... Sen zayıfsın ama yapılı boylu bır bayansın, yapıyla alakalı dedi.. Ya hastanedeki hemşire önce nstye gecsın dedi yok dedim daha 30 hafta bıle degılım. Hastane odasınındakı masayı falan ölctum, ıkız mı dıye sordular... Bır de ben hızlı yuruyorum birı demesin mı bu karınla nasıl hızlı yuruyorsun yavas turu dikkat et.. Bır kadın 38 artı 3 geldi yemın ederim benım karnım onun 2 katı. Ben 28 demeye utanıyorum.. Bır de zayıf olunca karın daha kötü duruyor.. Merdivenden ı ıp cıkıyom bana asansoru tutuyorlar abla gel merdiven cıkma dıye... Arabaya bınıyorum teyze kızım artık araba kullanma. Ay daral geldi... Komsu lar sokakta dogurcan napayım şimdiden eve mı kapatayım. Darda gıymıyom hep genıs elbiseler giyiyorum
Bezi son hafta al canım. Bebegın kilosuna göre 0 ya da 1 numara alırsın elinde kalmaz. Ben de kararsızım. Skeppyın ılkncıktıgında akraba kullanmıştı cok kötu akıtıyor demişti.. Şimdi kullananlar cok memnun. Ben hep prımayla büyüttüm sızıntı bile yaşamadım. Hele buyuk oğlana tuvalet egırımı vermeden once kakasıyla 1 saat otururdu. Masanın altına saklanırdı... Gene bezden taşma olmazdı. Ben de kararsızımGünaydın kızlar.
Bez alacağım prima care ile sleepy arasında kaldim. Ne zaman primadan vazgecip baska bez alsam pisman oluyorum. Sleepy yenidoğan olan bu ürünü yeni. Ve dogal. Acaba bundan mi baslasam
Eki Görüntüle 2295056
Zaten yapılan bilimsel araştırmalar da daha uzun ve iri yapılı annelerin bebeklerinin diğer bebeklere göre daha iri ya da uzun olduğunu, minyon tipli anne babalarinsa bebeklerinin de daha minyon olduğu yönündemesela türk kadın ortalaması 160 boy 67 de kilosu bunu baz alarak değerleri ayarlıyorlarmış.
evet mesela ben minyonum 5 kg bebek benden çıkmazZaten yapılan bilimsel araştırmalar da daha uzun ve iri yapılı annelerin bebeklerinin diğer bebeklere göre daha iri ya da uzun olduğunu, minyon tipli anne babalarinsa bebeklerinin de daha minyon olduğu yönünde
mesela türk kadın ortalaması 160 boy 67 de kilosu bunu baz alarak değerleri ayarlıyorlarmış.
Zaten drumda dedı sen 20 haftadan itibaren 2 g afta onde gidiyorsun zaten boylu yapılı bir bayanın tamam zayıfsın ama boylu poslusun dedi. Minyon hanımların bebekleri kucuk oluyor dedi. Bır de yemenden kısma cunku sende seşer cıkmadı.. Otur hamur ısı ye demiyorum. Ama herseyden az az ye. Bebek tombık dıye dıete girme. Bebegın boyunu olçemedı. Gıttıgım izde uyuyordu kokunu emıyordu bak bu uyurken bıle emiyor.. Annem cok güzeldi.. Yanakları dolmuş... Benım olanların kgsunu sordu. İlk oğlumda Dr 32 den sonra az ye demıstı o da hep onde giderdi ben dru dinledim az yedım slaata corba et dıet gıbı besledim bebek fazla kilo almadı... 32 den doguma kadar sadece 400 gr aldı.. Bu drum cok kızdı hersey normalde nıye bebegın kilosunu azaltıyorsun dedi.. Tansiyon seker yoksa, yiyeceksin.. Bacaklarıma baktı ayak bılekşerıme şişlik var mı yok mu dıye.. Allahtan çakısır raporunu da 33.haftada 32 verecek... 5 gunle kaçırma dedi...canım böyle bir makale buldum.
Ultrason cihazları, bebeğin haftasına göre gelişimini değerlendirmek üzere bazı normlara göre programlanmıştır. Biz Türk hekimleri de, Türk beden gelişimine en uygun olan sınıflamayı ultrason cihazımıza yükletiyoruz. Bebeğinizin gerekli ölçümlerini aldıktan sonra, ultrason cihazı, ortalama bir ağırlık hesaplamakta ve bunu normal değerler ile karşılaştırarak bize bilgi vermektedir. Dolayısıyla, doktorunuzun size verdiği ölçüler, sadece merakla beklediğiniz bebeğinizi, kabaca kafanızda canlandırabilmeniz içindir. Önemli olan bebeğinizin gelişiminin haftasına göre normal olup olmadığını öğrenmenizdir ve doktorunuz da size bu bilgiyi verecektir. Haklı olarak, merak edip, öğrenmek isteyebilirsiniz. Ama bu bilgiyi, diğer gebelerle karşılaştırmak veya internet ya da kitaplardan takip etmek için kullanmamalısınız. Her bebeğin kendine özel bir büyüme potansiyeli olduğunu ve normal kabul edilebilecek aralığın çok geniş olduğunu unutmamalısınız.
Bebeğin pozisyonu, kullanılan cihazın farklı olması, farklı doktorların yapması hatta aynı doktorun farklı zamanlarda yapması sebebiyle de ultrason ölçümleri aynı olmayabilir. Bu nedenle, hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek; doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu bebeğinizin kilosu, 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Gelişim haftasına göre olan hesaplamalarda ise 2 hafta geri veya ileride olmasını normal kabul ederiz. Yani, örneğin; 24 haftalık bir bebeğin, ölçümleri, 22 hafta ile 26 hafta arasında ölçüldüyse normal sınırlarda anlamına gelir.
Bir diğer nokta da, anne karnında bebeğin gelişiminin normal olup olmadığını değerlendirebilmek için, 20. Haftadan sonra ağırlığı dikkate alır ve O’na göre hesaplama yaparız. Bu haftadan sonra boy ölçümünü, hem doğru olarak yapamayız hem de gelişim takibi için gerekli değildir. Ama ısrar ederseniz, doktorunuz kabaca hesapladığı boy bilgisini sizinle gözünüzde canlandırabilmeniz açısından paylaşacaktır.
evet mesela ben minyonum 5 kg bebek benden çıkmazama bir kaç hafta önce bi akrabamızın 4.800 kg çocuk doğurduğunu duydum
sevindim senin adına canım izin olayını da halletmişsin biraz daha rahatlamışsındırZaten drumda dedı sen 20 haftadan itibaren 2 g afta onde gidiyorsun zaten boylu yapılı bir bayanın tamam zayıfsın ama boylu poslusun dedi. Minyon hanımların bebekleri kucuk oluyor dedi. Bır de yemenden kısma cunku sende seşer cıkmadı.. Otur hamur ısı ye demiyorum. Ama herseyden az az ye. Bebek tombık dıye dıete girme. Bebegın boyunu olçemedı. Gıttıgım izde uyuyordu kokunu emıyordu bak bu uyurken bıle emiyor.. Annem cok güzeldi.. Yanakları dolmuş... Benım olanların kgsunu sordu. İlk oğlumda Dr 32 den sonra az ye demıstı o da hep onde giderdi ben dru dinledim az yedım slaata corba et dıet gıbı besledim bebek fazla kilo almadı... 32 den doguma kadar sadece 400 gr aldı.. Bu drum cok kızdı hersey normalde nıye bebegın kilosunu azaltıyorsun dedi.. Tansiyon seker yoksa, yiyeceksin.. Bacaklarıma baktı ayak bılekşerıme şişlik var mı yok mu dıye.. Allahtan çakısır raporunu da 33.haftada 32 verecek... 5 gunle kaçırma dedi...
aynenTosuncuk dogurmus masallah
Bebişin kız mı erkek mi hatırlayamıyorum ama aşağıdaki örneklere bakabilirsin e-bebekten, benim kız ikisini de aldım, yandan çıtçıtlı çok kullanışlı oluyor dedi burda hep tecrübeli anneler bence kaliteleri de güzel
Bizimkiler kış bebeği canım, en lazım olan şeylerdenmiş. Ben e bebekten penye yelek de aldım, annem de örüyor şimdi. Boy boy birkaç tane olsun.
Günaydın kızlar.
Bez alacağım prima care ile sleepy arasında kaldim. Ne zaman primadan vazgecip baska bez alsam pisman oluyorum. Sleepy yenidoğan olan bu ürünü yeni. Ve dogal. Acaba bundan mi baslasam
Eki Görüntüle 2295056
Ben uzun ve iri kemikliyim beslenmeme çok dikkat ediyorum ama 38 haftayı geçersek küçük bi tosuncuk olacak muhtemelenevet mesela ben minyonum 5 kg bebek benden çıkmazama bir kaç hafta önce bi akrabamızın 4.800 kg çocuk doğurduğunu duydum
Bi risk yoksa şeker yüklemesi istemeyen çok doktor var.Ya ben seker yuklemesi yaptirmadm biliyo musunuzçok kararsiz kaldm.. En son bi haftam kalmisti yaptiraym dedim.. Doktoruma gittim.. Saglik ocagindaki tahlilimi açlık kan seker degerlerime baktı.. Bebegin kilosuna suyuna bakti.. Aclik sekerin normal çıkmış.. Bebegin kilosu ve suyu da iyi dedi.. Anormal artis olsaydi istiycektm seker dedi.. Sana gerek yok bence dedi.. Bende yaptrmadm.. Hala böyle diken ustundeym.. Ani kilo alirsa bebek şeker olcak bebekte gibi bi düşüncem var niyeyse tibbi boyutunu bilemiyorum meselenin.. Bende çok üstüne dusemedim o hafta seker olayinin sok dakkaya da kalinca.. Yaptiramadm yani
Sevinirim canım. Kızım icin bunun külot bezini aldım. Bez gerçekten pamuk gibi. Kızımda bir süre sıkıntı yaşatmadi. Uzun sure kaldığında pişik yaptı. Bir sure gunduz bunu gece prima kullandim. Baktim olmuyor primaya devam ettim. Primanin icinde petrol atığı var. Bile bile kullanmak icime sinmiyor. Paketinin uzerinde yazdigini görene kadar inanmamistim.Günaydın canım, ben de bundan aldım ama bakalım eğer yorumlarda olumsuz birşey görürsem yazarım sana da.
Erkeklerin hepsi mi aynı. Gecen gun kizim karnima atladi. Canımın acisiyla uyandim ve cok korktum. Esime bebegin hareketlerini hissetmezsem ararim doktora gideriz dedim. Birsey olmamistir dedi ve ise gitti. Gun icerisinde arayip sormadi bile. Bu rahatlik beni deli ediyor.İnşallah benim de öyledir canım kötü birşey çıkmasın da eşim doktorunu ara sor dedi ya telefonda muayene etmeden ne söylemesini bekliyor acaba delircem ağlamamak için kendimi zor tutuyorum şuan resmen off insan hastaneye gitmemekte nasıl bukadar ısrarcı olabilir en azından içim rahatlardı bütün gece ağrıdan gözüne bir damla uyku girmedi okadar şiddetli olmasa bende bukadar takmazdım ama insan endişeleniyor işte
Evet şişiyor. Kızımda kullandım. Sık degismek gerek. Yanlız soyle birsey var. ilk aylarda ben begegin her karnini doyurmadan once altini degisip sonra doyurup uyuturdum. Bu surecte en fazla 2 saat olurdu. O yuzden sık sık degismis oluyor. O yuzden rahatsiz etmez diye düşünüyorum. Prima ile 10 saat dursa hep kuru hep kuru o yuzden primada da aklim kalmiyor degil.Okudugum yorumlarda memnun olan da var olmayan da.Ben hic riske girmek istemiyorum.Kucuk paket alip denemeyanilma yapicam.Bu sleepynin asiri sistigini soyleyen cogunlukta.O yuzden birakan cokmus.
Bez doğal bildigin pamuk o yuzden sisiyor. Islak kendilide harika.Ben de sleepy aldım . Açıkçası prima pahalı olduğu için ben de deneme yanilmayla gidicem. Evet sisiyormus gerçekten deneyen herkes öyle söylüyor en ince yapılısı Prima onun da sismesini engelleyen bir madde varmış içince. Yani en doğal bez ne olursa olsun sisermis. Pişik konusunda da zaten bezi uzun süreli tutmamakta iş . Gece de uyanıyor meleklerimiz bir ya da iki kere degistirsem yeter diyorum. İlerleye dönemlerde uykusu iyice düzene girince gece için sadece prima alırım diyorum.
Canım bol bol sut yogurt kefir ve kasar peyniri ye. Tek basina magnezyum bir ise yaramaz dedi doktorum.kızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım
Bende primayi seviyorum ama hic pakette yazan icindekilere baktin mi? Petrol atigi var.Bezi son hafta al canım. Bebegın kilosuna göre 0 ya da 1 numara alırsın elinde kalmaz. Ben de kararsızım. Skeppyın ılkncıktıgında akraba kullanmıştı cok kötu akıtıyor demişti.. Şimdi kullananlar cok memnun. Ben hep prımayla büyüttüm sızıntı bile yaşamadım. Hele buyuk oğlana tuvalet egırımı vermeden once kakasıyla 1 saat otururdu. Masanın altına saklanırdı... Gene bezden taşma olmazdı. Ben de kararsızım
Evet dogal canimSleepy den memnun olan çok okudum bebekle ilgili paylasim yapan yerlerde.. Bide muhendisinoglunda sleepynin dogal olduğu yaziyodu.. Ins yanlis hatirlamiyorumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?