Canim ben senin yerinde olsam sağma makinesini dogum sonrasina birakirim. Ikizlerin olacak zaten iki bebek emecek sagmana bile belki gerek kalmayacak. Bir tane manuel al. Dogum sonrasi duruma gore alirsinGece gece moralim bozuldu.Medela sut sagma makinasi aratayim dedim 700-800 lira yaziyor.Bunun modelleri mi var? Biri 400 cunku.Cok geldi bana ya
Eğitim araştırma hastanelerinde sezeryandan sonra normal doğum yaptıran uzmanlar var yani bu alanda uzmanlıkları . Bir araştır istersen onlar vücudunuzun buna uygun olup olmadığını daha iyi bilir ve bunu sık sık yaptıkları için net bilgi verirİyi geceler kizlar biz hastaneye kontrole gittik bugün kızımız 1.500 kg.olmuş Dr.normal dedi suyu vs.genel olarak herşey iyi ama karın çevresi bir hafta geride çıktı beslenme için et balık bakliyat her hafta bunlara dikkat et yemeye dedi bende minyon biriyim eğer genetikse böyle olur ama dikkat edelim aradaki fark artmasin dedi bende ona takıldım biraz haftalık liste yapicam artık daha çok dikkat edicem inşallah fark kapanır bidaha bayram sonrası gidicem kontrole.
Bide yine doğum konusu açılınca normal için bu sefer daha ılımlı konuştu önceki sorduğumuzda sezeryan sonrası zor olur falan demişti şimdi normal olabilir takip ederiz sadece sancılar başlarsa hastaneye yatman gerekir takip etmemiz gerekir bende beklerim zaten dedi eğer geceye denk gelir bebek gelmesse genel anesteziyle sezeryana alırız dedi anestezi uzmanı o saatte olmuyomuş çünkü öyle benimde kafam karıştı işte.
Benim doktorum ayakta kaldığını yorulduğun gunler magnezyumu arttirabilirsin dedi . Ayrıca bir yandan da maden suyu ,ananas ve mavneztum zengini kuruyemiş gibi şeyler tüketiyorum. Yani demek istediğim sadece ilaçlarla olmuyor beslenmeyle desteklemek lazım . Ben yaşamadım öyle şeylerkızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım
Canim ben senin yerinde olsam sağma makinesini dogum sonrasina birakirim. Ikizlerin olacak zaten iki bebek emecek sagmana bile belki gerek kalmayacak. Bir tane manuel al. Dogum sonrasi duruma gore alirsin
Hastanede kuvezde kalirsa hastane veriyor. Ayrica medikalcilerde hastane tipi kiralayan arkadaslarim oldu. Onlar daha iyi. Mutlaka alman gerekirsede paran olsun yeter hemen bulabilecegin birsey.Canim kimisi de diyor ki hastanede kuvezde kalirlarsa sagip goturmek durumunda kalabilirsin.O yuzden al diyorlar.Manuel alayim diyorum.Cok acitir elektrikli al deniyor.Kafam o kadar karisti ki.
Hastanede kuvezde kalirsa hastane veriyor. Ayrica medikalcilerde hastane tipi kiralayan arkadaslarim oldu. Onlar daha iyi. Mutlaka alman gerekirsede paran olsun yeter hemen bulabilecegin birsey.
Kiralarsın bence. Hastane tipi en guzeli çünkü. Rahat edersin gem. Zaten sonraki zamanda cok ihtiyacin olacagini dusunmuyorumO da aklimda kiralama olarak.O zaman simdilik almayayim.Nasipse dogum ne zaman olursa sut gelmezse ya kiralama yaparim ya da bu onerilen markalardan birinden alirim.
Baya haftasına gününe kadar görmeye başladıysak epey Doğuma hazırız demekBende çok emzirme rüyası görüyorum çok güzel bı duygu yaa hatta rüyamda 36 hafta 3 günlük dogm yaptığımı gördüm
Hastane cantam hala hazır değilBaya haftasına gününe kadar görmeye başladıysak epey Doğuma hazırız demek
Al benden de o kadar, hastane çantam hazır olmadığı gibi evimde bile değilimHastane cantam hala hazır değilhayır hayır hazır değilim ben çok korkularim var
Ben evdeyim ama bı usengeclik çöktü erteliyorum hep haftaya haftaya diyeAl benden de o kadar, hastane çantam hazır olmadığı gibi evimde bile değilimve ancak Eylül’ün başında dönebileceğim. Umarım bebişlerimiz erken gelmeye kalkmaz, ve ben de acayip tırsıyorum.
Bir tane manuel pompa illa alicam ama elektrikli konusunda kararsizim bende.
canım benim de 27 haftalık ikizlerim var. süt sağma makinesi konusunda kafam çok karışmıştı. özellikle ikiz olacağı için çok gerekli mi diye. ben mochi marka süt sağma pompasını alacağım.kullananlarda çok beğenmiş. Elle sağım yapmıyor. sütü memeden vakumla çekiyo. mantıklı geldi fiyatıda 100 tl. onu alıp sonraki süreçte çok gerekirse elektrikli alırım diye düşündüm. aklında bulunsun.Canim kimisi de diyor ki hastanede kuvezde kalirlarsa sagip goturmek durumunda kalabilirsin.O yuzden al diyorlar.Manuel alayim diyorum.Cok acitir elektrikli al deniyor.Kafam o kadar karisti ki.
canım benim de 27 haftalık ikizlerim var. süt sağma makinesi konusunda kafam çok karışmıştı. özellikle ikiz olacağı için çok gerekli mi diye. ben mochi marka süt sağma pompasını alacağım.kullananlarda çok beğenmiş. Elle sağım yapmıyor. sütü memeden vakumla çekiyo. mantıklı geldi fiyatıda 100 tl. onu alıp sonraki süreçte çok gerekirse elektrikli alırım diye düşündüm. aklında bulunsun.
Aynen canım doğuma kadar çekeceğim gibi görünüyorBende gündüz yorulduysam gece kramp kaçınılmaz oluyor. Hatta gündüz anlıyorum bacağında içten cekilme gibi bı his oluyo gece sabaha doğru kramp giriyor.
29 haftalıkken o kilodaydı canımÖnceden hep yazardinda canım ondan merak ettim sevindim iyi olmanıza.
Benim oğlumda doğumda hastanede kalicakmiş bende istiyorum kalmasını ama durumlar ne gösterir bilemiyorum şimdiden kardeş aşığı benim oğlum çok şükür.
Maşallah bebişine canım seninki önde benimki geride inşallah hepsi sağlıkla büyüsün sağlıkla doğsun.
Kaç haftalikkken o kiloda çıktı canım bence normal gibi benimkide çok büyük değil inşallah sağlıkla güzel kilo alırlar.
Maşallah bebişine canım tombik olacak desene varsın olsun sağlıklı olsun da.
Bu insanlara yaranilmiyo önceki aylar karnın küçücük hiç büyümemiş derlerdi şimdide büyük diyolar hepimize aynı aslinda.
Maşallah eline sağlık canım çok cici olmuş.
Ay canım bende de var ama haftada bir falan oluyo olduktan sonra bikaç gün acısını çekiyorum bacağimda ama senin daha kötüymüş bende magnezyum kullanıyorum ama pek işe yaramiyo galiba Dr.bugun maden suyunu önerdi Uludağ marka olanı en iyisiymiş diğerlerinin içeriğinde bişey fazla dedi unuttum şimdi bende ondan alıp içicem.
Sevindim canım iyi olmanıza hiç yazdığını görmedimde merak ettim bende.
Çok şükür bizde genel olarak iyiyiz.
Çok güzel olmuşlar canım el emeği ayrı bi özel oluyo zaten yapınca burayada foto at.
Bende el emeği bişeyler yapayım istiyorum ama hala düşünme aşamasından yapım aşamasına gecemedim.
Yiyorum aslında ama geçmiyor emily kaşar peynir önerdi onları da listeye ekleyeceğimBenim doktorum ayakta kaldığını yorulduğun gunler magnezyumu arttirabilirsin dedi . Ayrıca bir yandan da maden suyu ,ananas ve mavneztum zengini kuruyemiş gibi şeyler tüketiyorum. Yani demek istediğim sadece ilaçlarla olmuyor beslenmeyle desteklemek lazım . Ben yaşamadım öyle şeyler
Bunu bende merak ediyorum gerçekten iyi mı? Gördüm ama emin olamadım kullanımı rahat mı?canım benim de 27 haftalık ikizlerim var. süt sağma makinesi konusunda kafam çok karışmıştı. özellikle ikiz olacağı için çok gerekli mi diye. ben mochi marka süt sağma pompasını alacağım.kullananlarda çok beğenmiş. Elle sağım yapmıyor. sütü memeden vakumla çekiyo. mantıklı geldi fiyatıda 100 tl. onu alıp sonraki süreçte çok gerekirse elektrikli alırım diye düşündüm. aklında bulunsun.
Tansiyonunuzu ölçtürdünüz mü?
SOn aylara doğru haftada iki kere tansiyon ölçtürmek gerekiyor dedi gebe okulunda ebe.
Sonuçları bir yere not edin doğuma gelirken yanınızda getirin dedi hatta
Aynen canım doğuma kadar çekeceğim gibi görünüyor
29 haftalıkken o kilodaydı canım
Yiyorum aslında ama geçmiyor emily kaşar peynir önerdi onları da listeye ekleyeceğim
Bunu bende merak ediyorum gerçekten iyi mı? Gördüm ama emin olamadım kullanımı rahat mı?
Ayran iç az tuz at toparlıyor baya ben Bayadır düşük tansiyon la uğraşıyorum gerçi benim ki arada da yükseliyorBende bu ara düşük tansiyon var, sıcakların da etkisi ile herhalde başım Leyla gibi
Bana da doktor bebeğin karnı biraz.küçük dedi birkaç hafta geri gibi dedi diğer ölçümler normal o yüzden bu yazi biraz içimi rahatlatticanım böyle bir makale buldum.
Ultrason cihazları, bebeğin haftasına göre gelişimini değerlendirmek üzere bazı normlara göre programlanmıştır. Biz Türk hekimleri de, Türk beden gelişimine en uygun olan sınıflamayı ultrason cihazımıza yükletiyoruz. Bebeğinizin gerekli ölçümlerini aldıktan sonra, ultrason cihazı, ortalama bir ağırlık hesaplamakta ve bunu normal değerler ile karşılaştırarak bize bilgi vermektedir. Dolayısıyla, doktorunuzun size verdiği ölçüler, sadece merakla beklediğiniz bebeğinizi, kabaca kafanızda canlandırabilmeniz içindir. Önemli olan bebeğinizin gelişiminin haftasına göre normal olup olmadığını öğrenmenizdir ve doktorunuz da size bu bilgiyi verecektir. Haklı olarak, merak edip, öğrenmek isteyebilirsiniz. Ama bu bilgiyi, diğer gebelerle karşılaştırmak veya internet ya da kitaplardan takip etmek için kullanmamalısınız. Her bebeğin kendine özel bir büyüme potansiyeli olduğunu ve normal kabul edilebilecek aralığın çok geniş olduğunu unutmamalısınız.
Bebeğin pozisyonu, kullanılan cihazın farklı olması, farklı doktorların yapması hatta aynı doktorun farklı zamanlarda yapması sebebiyle de ultrason ölçümleri aynı olmayabilir. Bu nedenle, hesaplamalarda, bebeğin ultrason ölçümleriyle hesaplanan ağırlığının, 400 gr fazlası ya da eksiği sınır değerler olarak kullanılır. Bir örnek verirsek; doktorunuz ultrason ölçümleri sonrasında, bebeğinizin ortalama 1300 gr olduğunu söylerse, bu bebeğinizin kilosu, 900 gr ile 1700 gr arasında anlamına gelir.
Gelişim haftasına göre olan hesaplamalarda ise 2 hafta geri veya ileride olmasını normal kabul ederiz. Yani, örneğin; 24 haftalık bir bebeğin, ölçümleri, 22 hafta ile 26 hafta arasında ölçüldüyse normal sınırlarda anlamına gelir.
Bir diğer nokta da, anne karnında bebeğin gelişiminin normal olup olmadığını değerlendirebilmek için, 20. Haftadan sonra ağırlığı dikkate alır ve O’na göre hesaplama yaparız. Bu haftadan sonra boy ölçümünü, hem doğru olarak yapamayız hem de gelişim takibi için gerekli değildir. Ama ısrar ederseniz, doktorunuz kabaca hesapladığı boy bilgisini sizinle gözünüzde canlandırabilmeniz açısından paylaşacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?