Canim ben kizimda hic 0 beden almadim. 2.925gr dogdugu halde. Once biraz buyuk geliyor ama hemen buyuyorlar. Yine 1 den başlarım.Bezi son hafta al canım. Bebegın kilosuna göre 0 ya da 1 numara alırsın elinde kalmaz. Ben de kararsızım. Skeppyın ılkncıktıgında akraba kullanmıştı cok kötu akıtıyor demişti.. Şimdi kullananlar cok memnun. Ben hep prımayla büyüttüm sızıntı bile yaşamadım. Hele buyuk oğlana tuvalet egırımı vermeden once kakasıyla 1 saat otururdu. Masanın altına saklanırdı... Gene bezden taşma olmazdı. Ben de kararsızım
Benimkide umarsızca işe gitti canım işin asıl sinir bozucu yanı sabah kahvaltımızı yaptık bende tam hazırlanacağım hastaneye gidiyoruz demi dedim ne hastanesi ara doktora sor dedi ağrım çok doktora telefonda tam olarak neremin ağrıdığını bile tarif edemem görmeden ne diyecek dedim sen ara sor işte diyor baktı ben ağlamaklı oldum hadi giyin gidelim diyor o vakitten sonra kıymeti kaldımı dayanamazsam taksiyle giderim senin arabanla asla gitmem artık dedim halbuki hastane onun yolunun üstündeydi boşuna taksi parası da vermek de enayilik ama yapacak birşey yok boşu boşuna birbirimizin kalbini de kırmış olduk ve benimkide bu saat oldu bir kere aramadı ağrıyormu nasıl oldun gittinmi hastaneye diyeSevinirim canım. Kızım icin bunun külot bezini aldım. Bez gerçekten pamuk gibi. Kızımda bir süre sıkıntı yaşatmadi. Uzun sure kaldığında pişik yaptı. Bir sure gunduz bunu gece prima kullandim. Baktim olmuyor primaya devam ettim. Primanin icinde petrol atığı var. Bile bile kullanmak icime sinmiyor. Paketinin uzerinde yazdigini görene kadar inanmamistim.
Erkeklerin hepsi mi aynı. Gecen gun kizim karnima atladi. Canımın acisiyla uyandim ve cok korktum. Esime bebegin hareketlerini hissetmezsem ararim doktora gideriz dedim. Birsey olmamistir dedi ve ise gitti. Gun icerisinde arayip sormadi bile. Bu rahatlik beni deli ediyor.
Evet şişiyor. Kızımda kullandım. Sık degismek gerek. Yanlız soyle birsey var. ilk aylarda ben begegin her karnini doyurmadan once altini degisip sonra doyurup uyuturdum. Bu surecte en fazla 2 saat olurdu. O yuzden sık sık degismis oluyor. O yuzden rahatsiz etmez diye düşünüyorum. Prima ile 10 saat dursa hep kuru hep kuru o yuzden primada da aklim kalmiyor degil.
Bez doğal bildigin pamuk o yuzden sisiyor. Islak kendilide harika.
Canım bol bol sut yogurt kefir ve kasar peyniri ye. Tek basina magnezyum bir ise yaramaz dedi doktorum.
Bende primayi seviyorum ama hic pakette yazan icindekilere baktin mi? Petrol atigi var.
Evet dogal canim
Doğum sancısı düzenli ve ritmiktir. Mesela ağrı bı dakika sürer yarım saat hiç bişey yok sonra tekrar ayni şekilde. İlerleyen saatlerde sancı sıkılığı artar. On dakikada bir beş dakkkada bir sancı doğumun çok yakın olduğunu gösterir.ama rahatsız eden bı ağrı varsa doktora gitmekte fayda tabiDüzenli dediğin nasıl canım bi ağrıyıp bir süre durması mı bendeki kesintisiz sürekli ağrı gece biara baya şiddetlendi gaz sancısı olabilir mi ki inşallah gaz sancısıdır diyorum sürekli ağrıdı çünkü bazen artarak ama kesilmedi hiç birde dün sadece ütü yaptım başka hiçbirşey yapmadım 5 gömlek o da çok değildi yani
Ben magnezyum her gün icmeme rağmen nerdeyse her gece kramp giriyor bacaklarıma.Bende kramp hiç olmuyor canım 1 kere olmuştu o günden sonra arada bir magnezyum içiyorum birdaha hiç olmadı ama belkide öyle birşeydir
Aynen canım inşallah bu ihtimallerden biridir de biraz daha bekleyeyim ben en iyisi geçmezse taksiyle gideceğim inat ettim şu vakitten sonra eşimle götürse de gitmem ama yazdıklarınız biraz rahatlattı sağolun hepiniz
Bende gündüz yorulduysam gece kramp kaçınılmaz oluyor. Hatta gündüz anlıyorum bacağında içten cekilme gibi bı his oluyo gece sabaha doğru kramp giriyor.aynen canım ben kalsiyum ve magnezyumda kullanıyorum oysa ki sanırım gün içerisinde kendimi çok yoruyorum
Benim annem erkek kardesimi ince kundağa sarılıp tartmislar doğunca 6 kilo gelmişTosuncuk dogurmus masallah
Anladım canım çok şükür şimdi daha iyiyim muhtemelen diğer arkadaşların dediği gibi ayağını falan yaslamıştır ondan oldu sanırım çünkü gün içindede orada hareket hissettim orda kol bacak birşeyi var sanırım :)Doğum sancısı düzenli ve ritmiktir. Mesela ağrı bı dakika sürer yarım saat hiç bişey yok sonra tekrar ayni şekilde. İlerleyen saatlerde sancı sıkılığı artar. On dakikada bir beş dakkkada bir sancı doğumun çok yakın olduğunu gösterir.ama rahatsız eden bı ağrı varsa doktora gitmekte fayda tabi
Rabbim yardımcın olsun canım bana 1 kere girdi o kramp ama resmen kıvrandırmıştı hergün girse çok zor gerçekten ama meleklerimiz yeter ki sağlıklı olsunlar da gerekirse her gün de katlanılır onlar içinBen magnezyum her gün icmeme rağmen nerdeyse her gece kramp giriyor bacaklarıma.
İyiyz canım ikimizde çok şükür .Kızlar bişey sorucam konu sahibiH E ve @AloeeVeraa yazmiyo bi süredir sanırım bi sorunmu var acaba bilginiz varmı.
İlk gebeligimde oğlum sağ bobregime kafasini bı dayadı kaç ay böbrek sancısı çektim çok fenaydi böbrekte ağrı başlayıp sırtıma vuruodu. Bu bebegimde kafasini kasiklarima dayamış çok fena bazen cikicak gibi baskı hissediyorum. Bazı günler baskı azalıyor pozisyon degistiyor yada yukarı çıkıyor. Artk muammaAnladım canım çok şükür şimdi daha iyiyim muhtemelen diğer arkadaşların dediği gibi ayağını falan yaslamıştır ondan oldu sanırım çünkü gün içindede orada hareket hissettim orda kol bacak birşeyi var sanırım :)
Rabbim yardımcın olsun canım bana 1 kere girdi o kramp ama resmen kıvrandırmıştı hergün girse çok zor gerçekten ama meleklerimiz yeter ki sağlıklı olsunlar da gerekirse her gün de katlanılır onlar için
herkese selammm hanımlar,bugün yine eminönüne gidip bir sürü eksiğimi tamamladım artık yavaş yavaş süs yapımına başlıyorummakrome ipi aldım iki çeşit kapı süsümü de makrome ile yapıcam isimlik yaptırdım ama istediğim renk ip olmadığı için onu yapmaya başlayamadım. evde boş duran turşu kavanozları vardı bir iki deneme yaptım ve hastanede masa süsü olarak kullanmaya karar verdim,belki size de fikir olur diye paylaşıyorum
Son zamanlarda pozisyonu iyice alacak ya ozaman sürekli kasıklara baskı mı yapacak canım? benim ilk gebeliğim de bilmediğim için soruyorum arada benimkide baskı yapıyor kasıklara ama sonlarda hep öyle olacaksa yürümek bile çok zorluyor ondan merak ettim canımİlk gebeligimde oğlum sağ bobregime kafasini bı dayadı kaç ay böbrek sancısı çektim çok fenaydi böbrekte ağrı başlayıp sırtıma vuruodu. Bu bebegimde kafasini kasiklarima dayamış çok fena bazen cikicak gibi baskı hissediyorum. Bazı günler baskı azalıyor pozisyon degistiyor yada yukarı çıkıyor. Artk muammasenin bebiş te bı yerlere dayanıp baskı yapio belkide. Canları sağolsun agri çekeriz. De korkumuz erken doğum doğum olmasın annelik kolay değil olcak bu kadar
İlk gebelikte kasıkta baskı falan olmadı bende hatta suyum geldi acilmam başladı ama hala bebek mideme yakındı. Bu bebeğim sağolsun simdiden çok aşağıda takılıyor . Başı aşağı baskı yaptığında yürümek zorlasiyorSon zamanlarda pozisyonu iyice alacak ya ozaman sürekli kasıklara baskı mı yapacak canım? benim ilk gebeliğim de bilmediğim için soruyorum arada benimkide baskı yapıyor kasıklara ama sonlarda hep öyle olacaksa yürümek bile çok zorluyor ondan merak ettim canımbenim de tek korkum erken doğum zaten canım yeterki zamanında gelsinler de birde sağlıkları yerinde olursa daha ne isteriz ki bi doğsun ısıra ısıra alıcam intikamımı zaten
Bende çok emzirme rüyası görüyorum çok güzel bı duygu yaa hatta rüyamda 36 hafta 3 günlük dogm yaptığımı gördümBen de erken Doğumdan korkuyorum, etrafımda sürekli duydukça. Bi gün rüyamda Doğum yapıyorum, başka gece sürekli emzirmeye çalışıyorumvaktinde sağ sağlıklı gelsinler inşallah kuzular
Önceden hep yazardinda canım ondan merak ettim sevindim iyi olmanıza.Canım buralardayım da her gün girmiyorum buraya. Girdiğimde de çok mesaj yazılmış oluyo araya girip yazamıyorumnasılsınız arkadaşlar
Benim oğlumda doğumda hastanede kalicakmiş bende istiyorum kalmasını ama durumlar ne gösterir bilemiyorum şimdiden kardeş aşığı benim oğlum çok şükür.eylül sonu ekim başı olacak doğum ocak şubat değil ki soğuk olmaz hava .sen evham yaptıkça oğlanda olay büyük annem gidiyor diye tedirgin olacak .zaten çoçukların birşeyden korktuğu çekindiği yok herşeye çokta cesaretliler korkan ürkek davranan aileler olarak çoçuğu huzursuz eden bizlerin aslında .benimki gece hst kalıcam diyo iyi kal dedim 1 gecede rahat uyumasın çok istiyorsa .ama kararı değişir o zaman kadar 3-5 saat bebek vızıklaması dinlesin babası ile eve gider diye düşünüyorum :)
Maşallah bebişine canım seninki önde benimki geride inşallah hepsi sağlıkla büyüsün sağlıkla doğsun.günaydıın günaydın herkes iyidir inşallah
baya yazılmış ben de hepsini alıntılayamadım. dün doktora gittim 12 kilo almışım,şekerime dikkat ediyorum hala endokrine yönlendirmedi normal gittiği için ama bebek biraz önden gidiyormuş haftasına göre kilosu öndeymiş1480 gr çıktı. 1200 falan olmasını bekliyoruz bu haftalarda dedi. göbeği 30 haftalık önde, baş kol bacak falan haftasıyla uyumlu dedi. yani benim yediklerimi yine çok çok dikkat etmem gerektiğini söyledi.
henüz bana doğum için muayene yapmadı yani ben normal doğuma uygun muyum değil miyim bilmiyorum. sizin doktorlarınız ne zaman yaptı bu muayeneyi ya da ne zaman yapacak?
Kaç haftalikkken o kiloda çıktı canım bence normal gibi benimkide çok büyük değil inşallah sağlıkla güzel kilo alırlar.benim bebeğe de küçük gebelik dedi doktoren son 1130 grdı. önemli bişe değil merak etme dedi sonra da ne demek istedi bilemiyorum
Maşallah bebişine canım tombik olacak desene varsın olsun sağlıklı olsun da.Kontrolden cıktım. Bebek 1800 gram olmuş. 2 hafta önde. Dr şeker açlık tokluk seşeker tukleme sonuclarına ekranından baktı.. Bır sorun yok. Tekrar aclık sekerı ıstedı. Her yaki gıbı tabı ben korktum birşey mi var diye. Yok dedi. Yemek yemeyi azaltayım mı dedi sen zaten yemıyorsun ki dedi. 1 ayda 850 gram almısım tartıldım. Hepsını bebek almıs ben 50 gram almısım. Sen yemek ye Essen elden avucta düşersin. Tum cocukların dogum kilosunu sordu. İlk oğlan 3750 2. Oğlan 3 kg ama erken dogum dedim. Ama 1.oplum önden gıdıyordu ordakı drum 32 den sonra az ye dedı ben de yemedim dedım. Yanlış dedi herdeger ıyıyse dedı nıye yemeyeceksın bebegı zayıflatavaksın dedi... Sen zayıfsın ama yapılı boylu bır bayansın, yapıyla alakalı dedi.. Ya hastanedeki hemşire önce nstye gecsın dedi yok dedim daha 30 hafta bıle degılım. Hastane odasınındakı masayı falan ölctum, ıkız mı dıye sordular... Bır de ben hızlı yuruyorum birı demesin mı bu karınla nasıl hızlı yuruyorsun yavas turu dikkat et.. Bır kadın 38 artı 3 geldi yemın ederim benım karnım onun 2 katı. Ben 28 demeye utanıyorum.. Bır de zayıf olunca karın daha kötü duruyor.. Merdivenden ı ıp cıkıyom bana asansoru tutuyorlar abla gel merdiven cıkma dıye... Arabaya bınıyorum teyze kızım artık araba kullanma. Ay daral geldi... Komsu lar sokakta dogurcan napayım şimdiden eve mı kapatayım. Darda gıymıyom hep genıs elbiseler giyiyorum
Maşallah eline sağlık canım çok cici olmuş.Kızlar bu da benim oğluşuma ördüğüm yelekEki Görüntüle 2295017
Ay canım bende de var ama haftada bir falan oluyo olduktan sonra bikaç gün acısını çekiyorum bacağimda ama senin daha kötüymüş bende magnezyum kullanıyorum ama pek işe yaramiyo galiba Dr.bugun maden suyunu önerdi Uludağ marka olanı en iyisiymiş diğerlerinin içeriğinde bişey fazla dedi unuttum şimdi bende ondan alıp içicem.kızlar benim bu kramplarla hala başım dertte geçmiyor kalsiyum alıyorum magnezyum alıyorum ama yok her gece bir iki defa kasılıyor bacaklarım
Sevindim canım iyi olmanıza hiç yazdığını görmedimde merak ettim bende.İyiyz canım ikimizde çok şükür .
Ben biraz tatile falan gidip geldim .
Şimdide kış hazırlığı yapıyorum yavas yavas ☺ Sen nasılsın
Çok güzel olmuşlar canım el emeği ayrı bi özel oluyo zaten yapınca burayada foto at.herkese selammm hanımlar,bugün yine eminönüne gidip bir sürü eksiğimi tamamladım artık yavaş yavaş süs yapımına başlıyorummakrome ipi aldım iki çeşit kapı süsümü de makrome ile yapıcam isimlik yaptırdım ama istediğim renk ip olmadığı için onu yapmaya başlayamadım. evde boş duran turşu kavanozları vardı bir iki deneme yaptım ve hastanede masa süsü olarak kullanmaya karar verdim,belki size de fikir olur diye paylaşıyorum
Anestezi uzmanı olmuyorsa genel anestezi yi kim verecekmiş kiİyi geceler kizlar biz hastaneye kontrole gittik bugün kızımız 1.500 kg.olmuş Dr.normal dedi suyu vs.genel olarak herşey iyi ama karın çevresi bir hafta geride çıktı beslenme için et balık bakliyat her hafta bunlara dikkat et yemeye dedi bende minyon biriyim eğer genetikse böyle olur ama dikkat edelim aradaki fark artmasin dedi bende ona takıldım biraz haftalık liste yapicam artık daha çok dikkat edicem inşallah fark kapanır bidaha bayram sonrası gidicem kontrole.
Bide yine doğum konusu açılınca normal için bu sefer daha ılımlı konuştu önceki sorduğumuzda sezeryan sonrası zor olur falan demişti şimdi normal olabilir takip ederiz sadece sancılar başlarsa hastaneye yatman gerekir takip etmemiz gerekir bende beklerim zaten dedi eğer geceye denk gelir bebek gelmesse genel anesteziyle sezeryana alırız dedi anestezi uzmanı o saatte olmuyomuş çünkü öyle benimde kafam karıştı işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?