2019 Haziran Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    314
Maşallah harikasınız gerçekten hepsiyle kendiniz mi ilgileniyorsunuz yardımcınız varmı (yalnız nasıl saygı duyduysam hep sizli konuşmuşum)

Öncelikle kolaylıklar diliyorum 4 tane yaşları birbirine yakın yavruyla ilgilenmek kolay olmasa gerek.
Dördününde kız olması benim elimde olan bir şey sanki demişsin ya senin değil eşinin belirlediği bir şey bu. Çocuğun cinsiyetini erkek belirler. Kaldı ki kız olsun erkek olsun. Sağlıklı olsunlar öncelikle ve onlara güzel bir gelecek verelim daha ne ister ki insan..

ALINTI:
Ülkemizde pek çok çiftimizin mevcut bilgisinin aksine kadının çocuğun cinsiyetinin belirlenmesinde hiçbir katkısı yoktur ve doğacak çocuğun cinsiyetini erkekten gelen sperm belirler. Sağlıklı bir bireyde genetik şifremizin kayıtlı olduğu 23 çift (toplamda 46) kromozomumuz vardır; bu kromozomların 23’ü anneden 23’ü babadan gelir. Bu çiftlerden cinsiyet ile ilgili olarak kadınlarda iki adet “X” (dolayısı ile XX) kromozomu, erkeklerde ise bir “X” bir de “Y” kromozomu mevcuttur.

Cinsiyeti belirleyen “Y” kromozomudur. Döllenme öncesi kadınlardaki yumurta hücresinde sadece tek bir “X” kromozomu bulunur. Erketen gelen sperm hücreleri de ya “X va da “Y” kromozomu taşırlar. Dolayısı ile yumurta eğer “X” kromozomu taşıyan bir sperm ile döllenir ise doğacak çocuk kız (“XX”), eğer “Y” kromozomu ile döllenirse doğacak çocuk erkek (“XY”) olur.

Kız evlat öz evlat demişler. Gerçekten Allah bilirya siz kızlarınızı besleyip büyütüp evlendirirseniz eğer cennetliklisiniz. Kız çocuğu bereket demektir, hamile olduğumu öğrendiğimden beri önce sağlıklı ve hayırlı olsun sonra da kız olsun diye dua ediyorum. Çünkü anne babaya kız evlat bakıyor genelde. Ama şunuda söylemeden geçemicem oğlunuz olucak gibi geliyor bana içime öyle doğdu tabi en önemlisi sağlıklı ve hayırlı olması.

Maşallah çok güzel bende bi kızım daha olsun istiyorum eşimde öyle istiyor ama tabiki herşeyin hayırlısı :)

Ben de doktora erken adet oldum diye gittim aynen ben de hamile kalmışım da düşük yapıyormuşum meğer. Ben kimyasal geçirdim kendiliğinden düştü kese vs görmemiştim.
Kameraya kendin de çekebilirsin hatıra olur ilerde

Kızlar çıktım şimdi kontroleden 6+0 mış. Bebiğimi gördük çok şükür kalp atışını duyamadık. Karından göremedi ilk başta alttan baktı . Dr. Kendisi cihazlar çok eski ondan duyamadık şimdi dedi. Olsun şimdilik işe gidiyorum. Birkaç gün daha bekleyip başka bir dr.a gideceğim.

Aa oye mi canim ?sen de hamilesin cok sukur bende senin adina cok sevindim Allah sagsalim kucagimiza almayi nasip etsin ne guzel ayni zamanda anne olucaz senin ilk mi

Çok iyi canım gördün en azından gözün aydın :)
Hadi bakalım sabırlı anne :)

Reactions: BYV
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…