Evet o söz çok doğru degilmis öğrendik bunu bu aylarda normal canım bunlar oğlum tam tersiydi gece uyurdu hep hiç uykusuz kalmadım biraz uyumasa da uykusuz kalıp anneliği görseydim demiştim demez olaydım altı aydan sonra bozulmuştu sonra uyku eğitimiyle tekrar düzene koydum bunda da erken daha yavaş yavaş basladim bir şekilde düzeliyor canım ama kendiliğinden olmuyor tabi üç saat yeterli olduğunu bilmiyordum uzatmaya çalışıyorum bakalım pes etmeden devamGündüz 30-45 dk uyuyor. Zaten gündüz toplam 3 saat yeterliymis bu ay. Umarım dediğin gibi düzelir canım yoksa hepimiz perte çıkacağız bu gidişle. Bu ay uyku gerilemeside oluyormuş, belki o da etki etmiştir.
"Bebek gibi uyudum" derdim eskiden uzun uzun deliksiz uyuyunca. Ne cahilmişim.
Katılıyorum cnm beş aydan sonra diyorlar zaten ben de ilkinde yaptım oldu bunda da ins diyorum dediğin gibi pes etmemek lazım ben ikisini de hiç sallamadim zaten bakalımBu arada 6 aydan sonra uyku egitimi etkili gerçekten pes etmeyin,beniimki anlattigim gibi ozel bir durumdu
Herkes istediğini yapar burda fikrimizi soyluyoruz ben iki çocuk emziriyorum öyle dolu dolu degil.sütüm bezi doluyor kilo alıyor hiç aç olduğunu düşünmedim. gece çok uyanıyor bes dakika emiyor ama aç olduğunu düşünmüyorum. .mantıken sütun varmı bez doluyorsa kilo alıyor. Şöyle birsry var on bebekten 8 i sık uyanır ama hepsi aç değildir. İns hep böyle uyur bozulmaz.herkes nasıl rahat hissederse öyle davranır anlattigin şeyler sütünün yettiğini gösteriyor sadece sürekli emziriyorum diyorsun ya cnm demekki sütun var amaHer ağladığında tabiki mamayı dayamiyorum ağzına.Çoğunlukla emziriyorum zaten,bi sabah,bi akşam yatmadan önce mama veriyorum.Gün içinde mama vermiyorum,emziriyorum.Bütün gece de emiyor.Ama şöyle bişey var.
Kiminin sütü boldur bebek bir kere emer bi daha 3-4 saat acikana kadar emmez.
Kiminin de benim gibi sütü bol değildir bebek saat başı emer.Her iki bebeginde bezi dolar,ay sonunda iki bebekte kilo alır.Ama sütü az olan anne daha çok yıpranır.Çünkü sütü az olunca bebek doymaz sürekli açtır.Kaliteli uyumaz haliyle anneyi de uyutmaz.Karnı tam olarak tok olmadığından hep bi huzursuzluk hali vardır bebekte..
Ben bebegimin tam olarak doymadigini anlayabiliyorum.Emzirdigim zaman o anı kurtariyorum,asla tam doymuyor oğlum çünkü sütüm yetmiyor.Ne oluyor 1saate kalmadan tekrar meme istiyor çünkü zaten doymamıştı.Bu böyle tüm gün sürüp gidiyor.
Bir anne acemi dahi olsa bebeğinin açlıktan mı,gazdan mı,sıkıntıdan mı ağladığını az çok kestirebilir.Kaldı ki acemi de değilim.Ben oğlumun açlıktan ağladığını anlayıp"aman bezi doluyor,kilo da alıyor nolcak"deyip bi kenara cekilemem ki.Ayrıca mama da sanıldığı gibi kötü bişey değil.Herkes tabiki öncelikle emzirmek ister,ki ben kızımı da doğru dürüst emzirememistim sütüm kaçtı.Oğlumu doya doya emzirmek en büyük istegimdi.Ama olmuyorsa olmuyordur bazı şeyler..
Ben de öyle yapıyorum üç saat dayanmıyor bizimkiAynen bende yarım saatte bir emziriyorum bugün bide 3 saat ara koyayım bakalım nolcak tabi tutabilirsem kendisin
Ben de oğlumda beş aylıkken başladım sonuç kabızlık birbucuk yıldır yemek seçer zor yer bu sefer altı ayı bekleyecem ben deKızlar hiç bebeğine bişeyler tattıran oldu mu bebeğimin beş aylık olmasına 13 gün var sofrada bizi izliyo elimizdeki kaşığa ağzını şapırdatarak bakıyo neler yediğimizi inceliyo. Bende dün sofradaki yoğurttan kaşığın ucuyla tattırdım diliyle yaladı yaladı sonra bitince ağladı bi daha istedi bende yine tattırdım.İlk kızımda 6.ayı bekledim ve dr un söylediklerine harfiyen uydum ve sonuç yemek seçen bir çocuk. Bunda hiç öyle yapmicam biz ne yiyorsak vermeyi düşünüyorum sadece tuzsuz ve zeytinyağlı olması şartıyla. Bilmiyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ama ben eski usul annelerimiz gibi yol almayı düşünüyorum.
Benim bebişimde 4 ayını doldurdu.yoğurt mayaladım akşam.bir çay kaşığı tattıracağım.doyumluk değil ve sürekli vermiyoruz zaten.Kızlar hiç bebeğine bişeyler tattıran oldu mu bebeğimin beş aylık olmasına 13 gün var sofrada bizi izliyo elimizdeki kaşığa ağzını şapırdatarak bakıyo neler yediğimizi inceliyo. Bende dün sofradaki yoğurttan kaşığın ucuyla tattırdım diliyle yaladı yaladı sonra bitince ağladı bi daha istedi bende yine tattırdım.İlk kızımda 6.ayı bekledim ve dr un söylediklerine harfiyen uydum ve sonuç yemek seçen bir çocuk. Bunda hiç öyle yapmicam biz ne yiyorsak vermeyi düşünüyorum sadece tuzsuz ve zeytinyağlı olması şartıyla. Bilmiyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ama ben eski usul annelerimiz gibi yol almayı düşünüyorum.
Bizim evde de hiç hazır yoğurt bulunmaz bende tattırcam 3gün yoğurt tattırcam sonra belki buharda pişmiş havuç veririm eline. Blw klasik karışık ilerlicem zaten birde ben çok güzel yoğurt mayalarım ama yapmaya üşenirim bu yüzden yoğurt makinesi aldım kızım için weewell. Pastörize sütle mayalicam çünkü çiğ süt kaynatılınca yararlı olan bakterileri de öldürüyormuşuz öyle işte cnm yavaştan doyumluk değil tadımlık.Benim bebişimde 4 ayını doldurdu.yoğurt mayaladım akşam.bir çay kaşığı tattıracağım.doyumluk değil ve sürekli vermiyoruz zaten.
Neden kabız oluyodu ki acabaBen de oğlumda beş aylıkken başladım sonuç kabızlık birbucuk yıldır yemek seçer zor yer bu sefer altı ayı bekleyecem ben de
Alerjik bebeklerde kaka sayisi 8 10 oluyor genelde sizinki cok degilTabi rutin kontrollerimiz doktorla hep var zaten goturuyorum da deneyimlerinizi bilmek istedim :) Gunde 1 en fazla 2 defa yapiyor bazen yesil ve az köpüklu oluyor,sadece anne sutu aldigi icin sulu oluyor tabi,tesekkur ederim tekrar size
Ben tattiriyorum canim süt ürünü hic vermedim alerji ihtimalimiz var çünkü cesaret edemem ona ama muz yalıyor elmayla ve havucla dislerini kaşıyor falanKızlar hiç bebeğine bişeyler tattıran oldu mu bebeğimin beş aylık olmasına 13 gün var sofrada bizi izliyo elimizdeki kaşığa ağzını şapırdatarak bakıyo neler yediğimizi inceliyo. Bende dün sofradaki yoğurttan kaşığın ucuyla tattırdım diliyle yaladı yaladı sonra bitince ağladı bi daha istedi bende yine tattırdım.İlk kızımda 6.ayı bekledim ve dr un söylediklerine harfiyen uydum ve sonuç yemek seçen bir çocuk. Bunda hiç öyle yapmicam biz ne yiyorsak vermeyi düşünüyorum sadece tuzsuz ve zeytinyağlı olması şartıyla. Bilmiyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ama ben eski usul annelerimiz gibi yol almayı düşünüyorum.
Ben tattırıyorum.Elma,muz,labne tattırdım.Yalana yalana yiyor.Tabi çay kasığının ucuyla.Devamını istiyor vermezsem ağlıyorKızlar hiç bebeğine bişeyler tattıran oldu mu bebeğimin beş aylık olmasına 13 gün var sofrada bizi izliyo elimizdeki kaşığa ağzını şapırdatarak bakıyo neler yediğimizi inceliyo. Bende dün sofradaki yoğurttan kaşığın ucuyla tattırdım diliyle yaladı yaladı sonra bitince ağladı bi daha istedi bende yine tattırdım.İlk kızımda 6.ayı bekledim ve dr un söylediklerine harfiyen uydum ve sonuç yemek seçen bir çocuk. Bunda hiç öyle yapmicam biz ne yiyorsak vermeyi düşünüyorum sadece tuzsuz ve zeytinyağlı olması şartıyla. Bilmiyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz ama ben eski usul annelerimiz gibi yol almayı düşünüyorum.
Anladım cnm ben meyvelerden önce sebze tattırmayı düşünüyorum muzun tadını beğenip havucu kabağı yadırgamasın diye. Bugün yoğurdu tattırışımın 2.günü yarında yoğurt tattırıp öbürsü gün havuç verebilirim eline ama bu sefer içimden geldiği gibi davranıcam çokta sınırlamicam kendimi.Ben tattiriyorum canim süt ürünü hic vermedim alerji ihtimalimiz var çünkü cesaret edemem ona ama muz yalıyor elmayla ve havucla dislerini kaşıyor falanonun dışında pek bisey vermiyorum sadece tatlarina bakiyor
Aynen bende ne yiyorsak veririm 6.ayda.birde yoğurt yapma makinesi aldım aslında kendimize yoğurt yapıyorum ama günlerce tüketiyoruz onu. Kızıma günlük yapmak için aldım birde çiğ sütle değilde günlük pastörize sütle yapıcam o yüzden makine aldım. Yarında yoğurt tattırıp diğer gün başka bişey tattırabilirim. pürelerini nasıl yapacaksınBen tattırıyorum.Elma,muz,labne tattırdım.Yalana yalana yiyor.Tabi çay kasığının ucuyla.Devamını istiyor vermezsem ağlıyorKızım da 4 buçuk aylıkken ek gıdaya geçirmişti doktor.Şimdi hiç yemek seçmez.Ben ,ne yediysek kızıma da vermiştim.5.ayı doldurunca yavaş yavaş purelere geçerim diye düşünüyorum.En azından 3gün kuralını uygularım 6.aya kadar.
Hadi sizin yine çaresi var emzirmek benimki emmiyo sürekli uyanıyor geri uyutmaya çalışmak neredeyse 1 saat sürüyor uyutuyorum 40 dakika em fazla 1 saat sonra yine uyanıyor bende çok kötüyüm çok yorgunum gaz sorunu hala çok fazla çık mızmızInşallah değişir canım ben de öyle umut ediyorum. Ben de gece emzirirken ağladım uykusuzluktan. Tam dalacağım ağlıyor. Alıyorum emziriyorum koyuyorum yerine 1 saat olmadan tekrar ağlıyor. Umarım değişir çünkü böyle çok zor. Bunun gündüzü var bir de. Zaten gündüz de doğru düzgün uyumuyor
Patates,havuç,balkabagi ile baslicam,zaten bunlar klasik başlangıç sebzeleri.Ayrı ayrı 3 gün buharda başlayıp ezerek,sütümle biraz açarak vermeyi düşünüyorumAynen bende ne yiyorsak veririm 6.ayda.birde yoğurt yapma makinesi aldım aslında kendimize yoğurt yapıyorum ama günlerce tüketiyoruz onu. Kızıma günlük yapmak için aldım birde çiğ sütle değilde günlük pastörize sütle yapıcam o yüzden makine aldım. Yarında yoğurt tattırıp diğer gün başka bişey tattırabilirim. pürelerini nasıl yapacaksın
Tamam canım teşekkür ederimPatates,havuç,balkabagi ile baslicam,zaten bunlar klasik başlangıç sebzeleri.Ayrı ayrı 3 gün buharda başlayıp ezerek,sütümle biraz açarak vermeyi düşünüyorum
İnstagramda ekgida anneleri diye bi sayfa var,birçok tarifi kaydettim.Kullaniyorsan bi bak derim.Tamam canım teşekkür ederim
Babası Mete'ye ham yapmayı öğretmişYüzüne doğru yaklaştığımızda elleriyle yüzümüzü tutup ısırmaya çalışıyor.Normalde yaklaşınca bişey yapmıyor,ne zaman ham yap desek tutup saldırıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?