Normalde hoc kafamiza takmayacagimiz seyler şimdi dert oluyor hep bebisler iyi olsun diye ama sen dikkat et canim grip zor yaniOlabilir canım vücut cok hassas bu dönemde kokusuz ve renksizse sıkıntı yok. Bende arka arkaya grip oluyorum birini tam atlamadan öbürü baslıyor
Aynen öyle canım. Ediyorum bakalım canımNormalde hoc kafamiza takmayacagimiz seyler şimdi dert oluyor hep bebisler iyi olsun diye ama sen dikkat et canim grip zor yani
yaa ne kadar güzel canım oku tabii benimde planım ömrümce okumak bu bitsin tekrar başlayacağım diyorum çocuklarım la birlikte bende okuyacağım ders çalışan okulla içli dışlı anne görsünler hepŞu an daha ilk senemdeyim. Ben de sınıf öğretmenliği mezunuyum 9 yıl aktif öğretmenlik yaptım bu sene müdür yardımcılığına geçtim. Hazır öğrenci işleri yokken gideyim 2. Üniversite okuyayım dedim
Ya kızlar bn dun akıntılarımdan bahsetmiştim normal endişelenme demiştiniz ya bnm akşamdan beri genital bölgemde kaşıntı var acaba enfeksiyon olabilir mi? Çok canim sıkıldı ya
Kasintiyi danış bence kuzum
Bgn gitim dedimya doktora o sarı akıntıdan hc korkma olması gereken bisey o dediiBende de yoğun sarı akıntı var bugün..Canım sıkıldı
Canım çok üzüldüm. Her şeyin iyi sonuçlanması için dua edeceğim. Her ne olsun olsun olasılıklar üzerinden hiç birşeyi kesin olarak bilemeyiz. ALLAH NE takdir etti ise onu yaşayacağız. Umarım mucizeler seni ve bebeğinle olur. Dualarım seninle.Allah razı olsun canım. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Bi daha yaşamazsın o acıyı inşallah. Sabah kötüydüm açıkçası. Elde değil. Eşimin ve şu an sizlerin desteğiyle şu an daha iyiyim.
Allah razı olsun canım. Sizin de dualarınızı bekliyorum. Rabbim hayırlı ve sağlıklı sonuçlar almayı nasip etsin.
Doktor 1.5 saat o kadar güzel açıkladı ki, ben özet geçtim.
2 li test Hem ultrason hem kan alımı. 20. Haftada olan detaylı ultrason. Bebeğin her şeyini ayrıntılı olarak tek tek inceliyorlar.
Şu an daha iyiyim canım. Eşim sağolsun. Sizler sağolun. Doktor çok güzel açıkladı her şeyi. Beklemekten ve dua etmekten başka yapıcak bi şeyim yok. 1 ay bekleyeceğiz sonuçları. Kendini harab edersem, hisseder ve her şey daha kötü olabilir. Sonuç ne olur bilmem ama Rabbim 'in mucizesini gördüm bugün. Kuzum her şeyden habersiz elini kolunu oynatıyordu. İlaçla adet olmayan bana normal yolla gelen apayrı bi mucizem o benim. Rabbim hayırlısını nasip etsin.
Perinatolog da hala progestan kullanıyor olmama çok şaşırdı . Prpgestanın bu tarz gebeliklerde kanıtlanmış hiç bir faydası yok ve çöp bir tedavi dedi. Sorun olmasın diye aşamalı olarak bıraktıracak progestanı. Eğer sağlıksız bir bebekse ne yaparsan yap düşeceği varsa düşer o dedi. Şu an riskim varmış zaten. Bu riski azaltmak istiyorsan yapman gereken tek şey günde en az 3 litre su içmek dedi. Bu ense kalınlığı ve var olabilecek sorunlarla dahilinde bu zamana kadar olan kanama ve akıntılarımı belki de vücut atmaya çalışıyordur şeklinde yorumladı. Ense kalınlığı durumlarında gebeliğin başlangıcında kanama olması bilgisi bu düşük tehtidini destekliyor dedi.
Allah razı olsun canım. Hepiniz can taşıyorsunuz. Sadece dua istiyorum sizden. Üzülmeyin nolur. Eğer sağlıklı ve hayırlı ise Rabbim bağışlasın inşallah.
Allah razı olsun canım. Tabii , o olasılık var . Doğumdan sonra basit ya da karmaşık bir sorunla da karşılaşılabilirmiş ama. Rabbimden hayırlısını diliyorum.
Yukarda yazdığım gibi Doktor da zaten progestan kullanımının çöp bir tedavi olduğunu söyledi. Aynı şekilde doğal seleksiyondan bahsedip, zayıf olan kaybolup gidecek dedi.
Allah razı olsun canım. Dualarınızı bekliyorum. Rabbim sağlıklı ve hayırlısını yaşamayı nasip etsin inşallah.
Allah razı odlum canım. Lütfen üzülmeyin. Hem bilgi vermiş olmak adına hem de daha çok dualarınız ve desteğiniz için paylaştım. Rabbim hayırlısı ve sağlıklısını nasip etsin inşallah.
Amin canım. Allah razı olsun. Üzülmeyin nolur. Dualarınızı ve desteğinizi eksik etmeyin yeter.
canım benim Allah büyüktür yardımcın olsun dualarımız seninleBebeğimin ense kalınlığı max 3 olması gerekirken 6.28 çıktı. Asistan arkadaşım beni perinatoloğa yönlendirdi. Adam sağolsun beni tüm hastalar sonrasında aldı ve 1.5 saat bilgi verdi. Kendisinin yaptığı ölçüm 5 çıktı.
Eylülden beri bulunduğum grupta arkadaşlarıma yazdıklarımı ileteceğim size.
İlerleyen haftalarda ense kalınlığı düşse bile yüksek rakamı görmüş olmak risk olduğunu gösteriyormuş, bebekte bi sorun olabileceğine işaret . Ense kalınlığı dediğimiz şey bebeğin ensesinde , boynunda ödem olması. O ödemin kalınlığı ölçülüyor. Ve o ödeme neden olabilecek bir sürü şey var.
Ben pek düşünecek , karar verecek durumda değilim canım. Eşime güvenim tam. Onunla karar verdik. Doktora da güvendik. 1.5 saate yakın konuştu. Anlattı. En sonda da ultrasonla kednsi baktı. Öteki doktor kadar 6.28 lik bi ölçüm görmedi ama bebeği hareket ettirip 6 -7 defa ölçüm yaptı ve her defasında 5 civarı sonucu aldı. %40 lik bi risk var. Bebek sağlıklı doğsa bile doğumdan sonra çocuk doktoru takibinde olmalı. Bu kalınlığın 3 'ün üstünde çıkması basit ya da değil bir sorundan kaynaklı çünkü.
Pazartesi CVS denilen bir işlemle (amniyotik sıvı alımına benzer bi işlem ) keseden sıvı alınacak. Genetiği incelenecek. Tahmini sonuç 10 gün, kesin sonuç 1 ay sonra çıkacak. Bu süre zarfında beklemekten başka yapacak bi şey yok.
Bana tüm bu bilgileri veren ve beni takip edecek olan kişi perinatolog.
Şu an eve dönüyoruz. Pazartesi öğlen işlem için hasteneye gideceğim .
Keseden sıvı alınacak demişim. Yanlış söylemişim. Keseden sıvı alım işlemi amniyo sentez sıvısı alımı. Bu 1 ay sonra yapılabilecek bi işlem . Bana yapılacak olan ise plasentadan örnek alımı. %1 bebekle uyuşmama riski var ama bu , kitabi bir bilgi imiş. Bu işlem ise 13. Haftada yapılırmış. İdael bi zaman şu an. %25 genetik sorun , % 15 ise farklı bi sorun var. Toplamda %40 lik bir risk var. Farklı sorunlardan bazıları, özellikle kalbinde sorun olabilirmiş. Misal kalbin sol tarafı çalışmayabilirmiş ve doğsa bile hiç bir tedavisi yok , ölümle sonuçlanırmış. Veya eften püften bi sorundan kaynaklı da ense kalınlığı fazla çıkmış olabilirmiş. Nedenini ancak bu işlem ile anlayacağız çok yüksek olasılıkla .
Ense kalınlığı ciddi bir gösterge , geneyik ya da fiziksek bi sorun olduğuna dair. . Bununla beraber 2 küçük bulgu daha gördü doktor . Bunlardan birisi kalp ve akciğer arasında bulunan bir damarda ters akim var( Farklı şeylere baktıktan sonra 5-6 defa baktı bu ters akıma , emin olmak için) . Diğeri bebeğin yüzünde dudak üstü ile alnı arasındaki açı %86 çıkması gerekirken Bizde % 92 çıktı. Bu 2 bulgu küçük bulgular. Tek başına tanı koymada yetersiz bilgiler. Ancak ense kalınlığı gibi %20 lik bir genetik sorunla birleşince önem kazanıyor. Bu ters akım sorun kaynaklı değilse zamanla geçedebilirmiş ama bu haftada görülmemesi gereken bir durum. Yüzdeki açıyı ise şöyle değerlendirdi. Eşimle benim yüzümün yan profiline baktı ve bebek babaya benzediği için de açı yüksek çıkmış olabilir dedi. Ama tabii ki ense kalınlığı ile beraber görülmüş olması es geçilmeyecek bir durum yine.
Eşim ses kaydı yaptı gizliden sonradan tekrar dinleyelim diye. . 1 saat 17 dk lık bir kayıt var. Ki çok daha fazla kaldık biz içerde . Tüm olasılıkları uzun uzun anlattı. Her şeyi söyledi. Sonuç olarak CVS işlemini kabul ettik. En kısa sürede sonuç alıp ona göre takip edilecek veya yol haritası çizilecek. Beklemekten başka yapıcak bi şey yok.
Bu zamana kadar yaşadığım tüm kanama ve kanlı akıntılar bebeğin düşübileceğine de işaretmiş. İşlem sonucu çıkana kadar bebek düşebilir , rahimde şişip ölebilir veya direk kalbi durabilir. Dualarınızı bekliyorum. Sadece bekliyoruz.
Şu an bebek %20 riskle düşük tehtidi altında. Progestanı bırakıyoruz yavaş yavaş. Hiç bir faydası yok dedi doktor. Riski azaltacak tek şey var o da günde en az 3 litre su içmem. Kendi doktoruma gidecektim pazartesi ama diğer doktorla çakışıyor. O yüzden ona gitmeyeceğim. Zaten doktorum sağlık nedeni ile 2 ay olmayacakmış . Bu da tuhaf bir tevafuk.
Kaşıntı varsa mantar olabilir. Kızıma hamileyken bana da olmuştu. Doktor fitil vermişti hemen geçirmişti sonra tekrarlamadı. Doktorunla görüş canım. Muayeneye bile gerek görmemişti çok oluyormuş çünkü hamleykenYa kızlar bn dun akıntılarımdan bahsetmiştim normal endişelenme demiştiniz ya bnm akşamdan beri genital bölgemde kaşıntı var acaba enfeksiyon olabilir mi? Çok canim sıkıldı ya
İçini ferah tut canım minige birsey olmamıştır hormanlar yüzünden hassas bir dönem geçiriyoruz bak oda hatasını anlamış gelmiş yanına sende biraz sakinles minikte üzülmesin dimi annesigünaydın kzlar moralim çok bozuk, canım sıkkın dün eşimle ufacık bişey için tartıştık ve o kadar içime oturdu ki ağladım da ağladım durduramadım kendimi. sonra geldi özür diledi ağlama vs dedi . uyudum ama hiç tadım yok moral diye bişey kalmadı çünkü haketmemiştim. ne kadar gönlümü almaya çalışsada hamileyken hele hele daha ilk aylardayken minicik bi olay için bana kızmasına çok canım sıkıldı. en çok ona ağladım zaten . bebeğime bişey olmuşmudur diye düşünüp duruyorum geceden beri kızlar çünkü hamileligimden beri ilk defa ağladım umarım herşey yolundadır
canım ne denir ki böyle bir durumda gözlerim doldu yemin ederim, allah yardımcın olsun dualarım seninle, sizinle. hakkında hayırlısı ne ise o olsun inşallahhhh . herşey allahtan çok üzgünüm senin adına canımBebeğimin ense kalınlığı max 3 olması gerekirken 6.28 çıktı. Asistan arkadaşım beni perinatoloğa yönlendirdi. Adam sağolsun beni tüm hastalar sonrasında aldı ve 1.5 saat bilgi verdi. Kendisinin yaptığı ölçüm 5 çıktı.
İlerleyen haftalarda ense kalınlığı düşse bile yüksek rakamı görmüş olmak risk olduğunu gösteriyormuş, bebekte bi sorun olabileceğine işaret . Ense kalınlığı dediğimiz şey bebeğin ensesinde , boynunda ödem olması. O ödemin kalınlığı ölçülüyor. Ve o ödeme neden olabilecek bir sürü şey var.
Ben pek düşünecek , karar verecek durumda değilim canım. Eşime güvenim tam. Onunla karar verdik. Doktora da güvendik. 1.5 saate yakın konuştu. Anlattı. En sonda da ultrasonla kednsi baktı. Öteki doktor kadar 6.28 lik bi ölçüm görmedi ama bebeği hareket ettirip 6 -7 defa ölçüm yaptı ve her defasında 5 civarı sonucu aldı. %40 lik bi risk var. Bebek sağlıklı doğsa bile doğumdan sonra çocuk doktoru takibinde olmalı. Bu kalınlığın 3 'ün üstünde çıkması basit ya da değil bir sorundan kaynaklı çünkü.
Pazartesi CVS denilen bir işlemle (amniyotik sıvı alımına benzer bi işlem ) keseden sıvı alınacak. Genetiği incelenecek. Tahmini sonuç 10 gün, kesin sonuç 1 ay sonra çıkacak. Bu süre zarfında beklemekten başka yapacak bi şey yok.
Keseden sıvı alınacak demişim. Yanlış söylemişim. Keseden sıvı alım işlemi amniyo sentez sıvısı alımı. Bu 1 ay sonra yapılabilecek bi işlem . Bana yapılacak olan ise plasentadan örnek alımı. %1 bebekle uyuşmama riski var ama bu , kitabi bir bilgi imiş. Bu işlem ise 13. Haftada yapılırmış. İdael bi zaman şu an. %25 genetik sorun , % 15 ise farklı bi sorun var. Toplamda %40 lik bir risk var. Farklı sorunlardan bazıları, özellikle kalbinde sorun olabilirmiş. Misal kalbin sol tarafı çalışmayabilirmiş ve doğsa bile hiç bir tedavisi yok , ölümle sonuçlanırmış. Veya eften püften bi sorundan kaynaklı da ense kalınlığı fazla çıkmış olabilirmiş. Nedenini ancak bu işlem ile anlayacağız çok yüksek olasılıkla .
Ense kalınlığı ciddi bir gösterge , geneyik ya da fiziksek bi sorun olduğuna dair. . Bununla beraber 2 küçük bulgu daha gördü doktor . Bunlardan birisi kalp ve akciğer arasında bulunan bir damarda ters akim var( Farklı şeylere baktıktan sonra 5-6 defa baktı bu ters akıma , emin olmak için) . Diğeri bebeğin yüzünde dudak üstü ile alnı arasındaki açı %86 çıkması gerekirken Bizde % 92 çıktı. Bu 2 bulgu küçük bulgular. Tek başına tanı koymada yetersiz bilgiler. Ancak ense kalınlığı gibi %20 lik bir genetik sorunla birleşince önem kazanıyor. Bu ters akım sorun kaynaklı değilse zamanla geçedebilirmiş ama bu haftada görülmemesi gereken bir durum. Yüzdeki açıyı ise şöyle değerlendirdi. Eşimle benim yüzümün yan profiline baktı ve bebek babaya benzediği için de açı yüksek çıkmış olabilir dedi. Ama tabii ki ense kalınlığı ile beraber görülmüş olması es geçilmeyecek bir durum yine.
Eşim ses kaydı yaptı gizliden sonradan tekrar dinleyelim diye. . 1 saat 17 dk lık bir kayıt var. Ki çok daha fazla kaldık biz içerde . Tüm olasılıkları uzun uzun anlattı. Her şeyi söyledi. Sonuç olarak CVS işlemini kabul ettik. En kısa sürede sonuç alıp ona göre takip edilecek veya yol haritası çizilecek. Beklemekten başka yapıcak bi şey yok.
Bu zamana kadar yaşadığım tüm kanama ve kanlı akıntılar bebeğin düşübileceğine de işaretmiş. İşlem sonucu çıkana kadar bebek düşebilir , rahimde şişip ölebilir veya direk kalbi durabilir. Dualarınızı bekliyorum. Sadece bekliyoruz.
Şu an bebek %20 riskle düşük tehtidi altında. Progestanı bırakıyoruz yavaş yavaş. Hiç bir faydası yok dedi doktor. Riski azaltacak tek şey var o da günde en az 3 litre su içmem. Kendi doktoruma gidecektim pazartesi ama diğer doktorla çakışıyor. O yüzden ona gitmeyeceğim. Zaten doktorum sağlık nedeni ile 2 ay olmayacakmış . Bu da tuhaf bir tevafuk.
sağol canım, inşallah bişey olmamıştır. bu ilk ve sondu allahın izniyle zaten. birdaha ne olursa olsun gözyaşı dökmeyeceğim. minigimden özür diledim zaten birdaha olmayacak diye inşallah öyle olur .İçini ferah tut canım minige birsey olmamıştır hormanlar yüzünden hassas bir dönem geçiriyoruz bak oda hatasını anlamış gelmiş yanına sende biraz sakinles minikte üzülmesin dimi annesi
Canım bir ağlamayla bebeğe neden bişey olsun. Şu süreçte eşimin soruşturması var inanılmaz stres oluyorum. Gece uyuyamadım mesela. O zaman benim vay halimegünaydın kzlar moralim çok bozuk, canım sıkkın dün eşimle ufacık bişey için tartıştık ve o kadar içime oturdu ki ağladım da ağladım durduramadım kendimi. sonra geldi özür diledi ağlama vs dedi . uyudum ama hiç tadım yok moral diye bişey kalmadı çünkü haketmemiştim. ne kadar gönlümü almaya çalışsada hamileyken hele hele daha ilk aylardayken minicik bi olay için bana kızmasına çok canım sıkıldı. en çok ona ağladım zaten . bebeğime bişey olmuşmudur diye düşünüp duruyorum geceden beri kızlar çünkü hamileligimden beri ilk defa ağladım umarım herşey yolundadır
canım çok şükür sakin sıkıntısız süreç geçiriyordum evde sadece işyerinde stres yaşıyordum. dünde böyle olunca korktum acaba bişey oldu mu diyeCanım bir ağlamayla bebeğe neden bişey olsun. Şu süreçte eşimin soruşturması var inanılmaz stres oluyorum. Gece uyuyamadım mesela. O zaman benim vay halime
Yok yok içini ferah tut sakin kal. Rabbim korusun yavrularımızıcanım çok şükür sakin sıkıntısız süreç geçiriyordum evde sadece işyerinde stres yaşıyordum. dünde böyle olunca korktum acaba bişey oldu mu diye
geçmiş olsun inşallah iyi haberler alirsin çok üzüldüm herşey Allahdan morelini bozma böyle çıkıp sağlıklı doğum yapanda varBebeğimin ense kalınlığı max 3 olması gerekirken 6.28 çıktı. Asistan arkadaşım beni perinatoloğa yönlendirdi. Adam sağolsun beni tüm hastalar sonrasında aldı ve 1.5 saat bilgi verdi. Kendisinin yaptığı ölçüm 5 çıktı.
Aynen canım tövbe birdaha yapmam vicdan azabı çekiyorum canımın sıkıntısı ondan . Miniklerimiz Allah’a emanetnezer159 yavrm birsey olmaz Allahin izniyle ama dedigin gibi bir daha bu kadr yipratma kndini..miniginde hissediyr annesi sen ne kdr mutluysan o da o kdr mutlu..
Amin canım inşallahh allah esirgesinlerYok yok içini ferah tut sakin kal. Rabbim korusun yavrularımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?