- 6 Eylül 2015
- 1.374
- 1.443
- 133
Aslında kendi arabasıyla iki saat mesafeye giden bi arkdaşın kanaması olmuş. Eşi anlatmış eşime. Haftalarca hastanede kalmış. Yolculuk riskli olur vs demiş. Ben gitmeyim desem eşim belki yanlış anlardı. Kendisi söylesi gitme sen diye. Çünkü gittigimiz yerde hastane yok bizim arabamız yok. Yol güzergahı hep ilçeler. Diyelim bişey oldu inip gidebilecegimiz düzgün hiç bir yer yok. Trenler tüm ilçelere uğruyor.Yolculuğun süresinden ziyade konforu önemli canım. Mesela uzun süre oturur vaziyette gitmeyeceksin ayaklarını arada bir uzatcaksın hatta mola aralarında biraz yürüyüş yapacaksın. Şayet bu şekilde seyahat imkanın varsa git. Ben ilk çocuğuma hamileyken denizli ankara antalya arasında her ay seyahat ediyorduk. Düğün dernek bayram seyran derken hep yolculukta geçti. Allaha Şükür düşük tehliken yoksa hiç birşey olmuyor. Ama tren yolculuğu senin için bu söylediğim konforları sağlamayabilir. Kendi arabanız ile gidecek olsanız 2 saatte bir mola verip 10 dk yürüyüş yapman yeterli olurdu
Biz senle aynıydık sözde ikimizinde değişti. Benimde 10 kasım oldu. Bakalım daha ne kadar kayacak. Acaba ne zmn tam net olur. 10 kasımda olmasını istemem çünkü ya2 ve 3. Bebegine hamile olanlar beklenen dogum tarihi ile gerceklesen dogum tarihleriniz nasıldı? Anımsıyor musunuz?
Canım 3 e yaklaşan kalınlıklarda down diyorlar. Genelde sağlıklı doğuyor. Sonrasında basit rahatsızlıklar olabiliyor. Ama bu kalınlığın nedeni sadece genetik bir rahatsızlık değil. Basit ya da ölümcül , Fiziksel bir nedenden de kaynaklanabiliyormuş. Benimkinin kalınlığı 5. O yüzden endişem. Doktor , sağlıklı bir doğum yapsam bile bu kalınlık ve dişer bulguların çocuk doktoru tarafından takibe alınması ve bu hikayenin bilinmedi gerektiğini söyledi.Benim arkadasımın yegeni yurtdışına gonderilen testte de down sendromlu cıktı. Annesi aglaya aglaya bir hamilelik gecirdi ama dogurucam dedi. Sonuç nur topu gibi bir bebek ❤
Ay aynen 10 kasım olmasınnnn. Evet aynıydık. Hatta benim sata göre 11 kasım ama ultrasona göre son tarih Benim şu an 13 kasım.Biz senle aynıydık sözde ikimizinde değişti. Benimde 10 kasım oldu. Bakalım daha ne kadar kayacak. Acaba ne zmn tam net olur. 10 kasımda olmasını istemem çünkü ya
Canım , ultrasonda bastırmanın zararı yok. Ses dalgaları ile görüntü elde ediliyormuş. Kalbini çok dinleme yeter. Dinlemek için ısı gönderiyorlar çünkü. Fazlası zararmış. Git istersen. İçin rahat etsin. Yeni Doktorunda seni görsün.Kızlar bir şey sormak istiyorum. Ben 22 sinde devlete gittim. Tahlillerimi yaptım falan. Sonuçlar ıyi cıktı. Özeldeki doktorumu değiştirmek istiyorum. Haftaya yeni doktoruma gitsem sizce nasıl olur? Biraz ara vermeli miyim ? Ama yeni doktoru da bebişimi de merak ediyorum. Bugün 9 haftam da bitti. 2li test için de gideceğim. Hafta sonu yeni yer için randevu alsam mi sizce? Diğerini 11 haftalıkken kaybettiğim için bu zamanlar endişeli geçiyor benim için.
Bence 5 ay dolana kdr da net olmaz gibiAy aynen 10 kasım olmasınnnn. Evet aynıydık. Hatta benim sata göre 11 kasım ama ultrasona göre son tarih Benim şu an 13 kasım.
Beklenen doğum tarihinden iki hafta önce doğum oldu cnm sezaryen olduğu için 38+3te doğum yaptım2 ve 3. Bebegine hamile olanlar beklenen dogum tarihi ile gerceklesen dogum tarihleriniz nasıldı? Anımsıyor musunuz?
Anladım canım inşallah ve inşallah sapsağlıklı bir bebektir inşallah yanıltıyordur ölçümler. Rabbimden umut etmek şu an en iyi çare sanırım. Hepimizin hakkımızda hayırlısı olsun.Canım 3 e yaklaşan kalınlıklarda down diyorlar. Genelde sağlıklı doğuyor. Sonrasında basit rahatsızlıklar olabiliyor. Ama bu kalınlığın nedeni sadece genetik bir rahatsızlık değil. Basit ya da ölümcül , Fiziksel bir nedenden de kaynaklanabiliyormuş. Benimkinin kalınlığı 5. O yüzden endişem. Doktor , sağlıklı bir doğum yapsam bile bu kalınlık ve dişer bulguların çocuk doktoru tarafından takibe alınması ve bu hikayenin bilinmedi gerektiğini söyledi.
Öyle canım. Hayırlısını diliyorum. Nasipten öteye köy yok. Beklemek ve dua etmek tek yapılacak şey.Anladım canım inşallah ve inşallah sapsağlıklı bir bebektir inşallah yanıltıyordur ölçümler. Rabbimden umut etmek şu an en iyi çare sanırım. Hepimizin hakkımızda hayırlısı olsun.
Öyle muhakkak yine de merak ettim dogum yapan arkadasların maximum kac gün fark etmiş diye.Bence 5 ay dolana kdr da net olmaz gibi
Amin canim.Haftasonu acil diye biraz lekelenmem olmustu.Bir de evime yakin diye gittim.Bir daha kapisindan gecmem..canim bizim devlet hastanesindede var o doktordan kadına seni çocuğun bacağı kolu yok demiş her gelini tersliyor birseyde bilmiyor ama hep kötü şeyler söyler sana benim sipral vardı görmedi radyoloji gittim nasıl görmez dedi düşün öyle insanlardan uzak olalim
Sagol canim..Cevabin icin..1 hafta iliski yasak sesi doktor dedigin gibi,1 hafta da istirahat dedi.Evdeki tozlar gozume batiyor.Sabahtan beri supurge yapsam bir sey olur mu acaba diye dusunuyorum:)oluyor cnm malesef ben iş yapayım hem gelir ilişkiye gireyim gelir o yüzden yasak yat dinlen ama olmuyor iş bitmiyor herkez sana bakıyor ilişkiye girme cnm bu aralar dinlen yat ayaklarını uzat
Benim oğlum 37+0 doğdu suyum gelmişti akşam sabahina doğdu o yüzden buda erken gelir büyük ihtimal dedi dor2 ve 3. Bebegine hamile olanlar beklenen dogum tarihi ile gerceklesen dogum tarihleriniz nasıldı? Anımsıyor musunuz?
Canım , ultrasonda bastırmanın zararı yok. Ses dalgaları ile görüntü elde ediliyormuş. Kalbini çok dinleme yeter. Dinlemek için ısı gönderiyorlar çünkü. Fazlası zararmış. Git istersen. İçin rahat etsin. Yeni Doktorunda seni görsün.
Ya bırak işleri. Valla ben de iş yapacak enerji bile olmuyor. Hafta da bir evi supursem oh diyorum. O da hee odayı dinlene dinlene. Senden ve bebenddn değerli miSagol canim..Cevabin icin..1 hafta iliski yasak sesi doktor dedigin gibi,1 hafta da istirahat dedi.Evdeki tozlar gozume batiyor.Sabahtan beri supurge yapsam bir sey olur mu acaba diye dusunuyorum:)
..
Sagol canim..Cevabin icin..1 hafta iliski yasak sesi doktor dedigin gibi,1 hafta da istirahat dedi.Evdeki tozlar gozume batiyor.Sabahtan beri supurge yapsam bir sey olur mu acaba diye dusunuyorum:)
..
Çok haklısın. Ben ilk gebeliğimde görümcemin düğün hazırlıkları vardı ve de ben mide bulantısından kendime bile faydam olmuyor iken kayınvalidemlere hiç faydam olmadı. O yüzden bana cephe almıştı kaynanam ve eltim. Hatta düğün öncesi cam kapı silmedim diye de bi süre soğuk davrandılar. Acilde serum yediğimi gördükleri halde. Eltim kapı pencere sildi diye ona sürekli kızım bitanem diye hitap edildi önümde. Bana da şist sana diyorum diye hitap edildi soğuk soğuk. Şu an 12. Haftamdayım kaynanamın haberi yok 2. Çocuğumdan. İlk hamileliğimi bana zehir ettikleri için eşim de bana bıraktı bu kararı.Aslında kendi arabasıyla iki saat mesafeye giden bi arkdaşın kanaması olmuş. Eşi anlatmış eşime. Haftalarca hastanede kalmış. Yolculuk riskli olur vs demiş. Ben gitmeyim desem eşim belki yanlış anlardı. Kendisi söylesi gitme sen diye. Çünkü gittigimiz yerde hastane yok bizim arabamız yok. Yol güzergahı hep ilçeler. Diyelim bişey oldu inip gidebilecegimiz düzgün hiç bir yer yok. Trenler tüm ilçelere uğruyor.
Birde orada da her gittiğimizde yemekleri işleri vs ben yaparım . Yine öyle olacak muhtemelen. Hani yolculuktan geldigim halde kendi yemeğimizi yaptım defalarca. Şikayet olarak söylemiyorum yaparım allah var gocunmam. Ama şuan bu halde biraz zor geliyor.
Sık acıkıyorum. Evimde bi kase çorba içebiliyorum iki saatte bir. Veya midem bazen bulandıgında hiç bişey yapmayabiliyorum. Şimdi orda bazen midem bulansa sanki bilerek yapıyor gibi olacagım. Yani hem yolculuk açısından hem kalacagımız üç dört gün açısından biraz zor olacak.
Canım 8 Mart beklenen Doğum tarihi idi 20 şubatta kızım doğdu. 38+4 iken doğuma girdim tam 9 aylık oluyor2 ve 3. Bebegine hamile olanlar beklenen dogum tarihi ile gerceklesen dogum tarihleriniz nasıldı? Anımsıyor musunuz?
Canım ben haftada 1 gidiyorum 2 kaybım oldugu için. Bence git için rahat etsin.Kızlar bir şey sormak istiyorum. Ben 22 sinde devlete gittim. Tahlillerimi yaptım falan. Sonuçlar ıyi cıktı. Özeldeki doktorumu değiştirmek istiyorum. Haftaya yeni doktoruma gitsem sizce nasıl olur? Biraz ara vermeli miyim ? Ama yeni doktoru da bebişimi de merak ediyorum. Bugün 9 haftam da bitti. 2li test için de gideceğim. Hafta sonu yeni yer için randevu alsam mi sizce? Diğerini 11 haftalıkken kaybettiğim için bu zamanlar endişeli geçiyor benim için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?