• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Yazmayı düşündüğümüz yerler bunlar. Bınların arasına kıbrıs eklersek kesin Kıbrıs’a gideriz.

Dediğin gibi okul çağı gelmeden kıbrısı aradan çıkarmak mantıklı. Ama kuranızda da güzel yerler varmış yani. 2 yılda bir değişmeyecek olsa yaşanabilecek yerler var

Kızlar park beşikmi büyüyen beşikmi anne yanı mı tercih ettiniz yada edeceksini.
Ya en ziru besik ile bebek arabasi. Park yatak buyukte aldim hic kullanamadim nefret ettim sattim 1 ayda. Buyuyen besik aldik onu da basta bizim odadaydi kullandik ama snr on tarafta asansorlu bariyeri olmadigi icin beni yordu. Kiz da iriydi biraz indir kaldir derin yatakda olmuyor. Park yatak da bu acidan hic tabsiye etmiyorum. Iki kez icine dustum desem yeri park yatagin. 1 yas bebesi emmis uyumus yatiricaksin ustte yatiramazsin dikilirse duser diye alt kisim da oyle derin ki kizi koyayim derken onun agirligiyla icine dusuyo insan anne yani besiklerin ufaklari 1 sene anca idare eder. O yuzden en guzeli onde asansoru olan bariyeri cikip anne yani da olabilen en az 2 yil kullanacak kdr.buyuk olan besikler. Birde 2 kademeli olmali bebek dikildikce derilestirebilmeli anne yani kullanacakken yataginin olcusune uymali diye. Kizkardesime boylesi bisi aldirdim ben ya kendim okdr para vermek istemedim cbku mujtemelen abla odasina postalayacagim 9 aylikken fln zaten ranza almistik direk oraya gececek. 9 ay icin de okdr buyuk ve para manasiz geldi. Ama abla ve ranza durumu olmasa.kesin oyle alirdim. Hepsini tecrube ettim desem yeri.

Kızlar tayin yerlerimiz açıklandı. Tercih yapacağız . Ama eşimle uzlaşamıyoruz. Daha doğrusu Kıbrıs’a gitme konusu kafamızı karıştırıyor. İki çocukla Kıbrıs’a gitmek en mantıklısı gibi ama ikimiz de gitmek istemiyoruz. Ama bizi eninde sonunda bir zaman oraya gönderecekler. Çocukların okul vaktine gelirse kötü olur. Öyle karışık hallerdeyiz.

Sizin durumunuza benzer bir arkadaşım vardı 2013 kasım annelerinden. İlk bebeği doğdu, tayinde Kıbrıs'ı seçtiler. Çocuk kreş çağına gelmeden Türkiye'ye geri döndüler. O da okul zamanı denk gelmesin istemişti. Eşi asker kendisi ilk okul öğretmeniydi. Ücretsiz izini sonuna kadar aldı. Biraz yalnız kaldı orada ama. Pişman değildi en son. İlla ki gidecekseniz küçükken gitmek mantıklı olabilir.

Sizin durumunuza benzer bir arkadaşım vardı 2013 kasım annelerinden. İlk bebeği doğdu, tayinde Kıbrıs'ı seçtiler. Çocuk kreş çağına gelmeden Türkiye'ye geri döndüler. O da okul zamanı denk gelmesin istemişti. Eşi asker kendisi ilk okul öğretmeniydi. Ücretsiz izini sonuna kadar aldı. Biraz yalnız kaldı orada ama. Pişman değildi en son. İlla ki gidecekseniz küçükken gitmek mantıklı olabilir.
Evet kesinlikle öyle. Bem sadece 2 çocukla orda evde bir başıma kafayı yer miyim diye düşünüyorum.

Kızlar park beşikmi büyüyen beşikmi anne yanı mı tercih ettiniz yada edeceksini.
Keşke beşiğimiz olmasaydı kesinlikle anne yanı beşiklerden alırdım. Kızımın doğduğu zaman pek yoktu öyle şeyler. Büyüyen beşik hiiiç sevmiyorum. Sepet beşik güzel kullanışlı.
Bende hem büyüyen beşik (kızımın odasında şu an büyümüş haliyle), hem sepet beşik (oğluma kullanacağım), hem de park yatak var. Park yatak haşır huşur ses çıkardığı için içinde neredeyse hiç uyumadı. Ama almak zorundaydık, ben çalışırken kızıma teyzesinin evinde bakılıyordu 1 yıl kadar orada bakıldı, kalorifersiz ev olduğundan mutlaka o tarz bir şey lazımdı.

En beğendiğim sepet beşik oldu. Onu da 7. ayda kaldırdık, artık tutunarak ayağa kalkar düşer diye.

Evet kesinlikle öyle. Bem sadece 2 çocukla orda evde bir başıma kafayı yer miyim diye düşünüyorum.
Sık sık yatılı misafir ağırlamıştı, annesi, kayın validesi, arkadaşları, kardeşi, görümcesi....
Her ay evde 5-10 gün arası birileri oluyordu. Bi de belli olmaz kafa dengi komşular bulursun belki orada.

Sık sık yatılı misafir ağırlamıştı, annesi, kayın validesi, arkadaşları, kardeşi, görümcesi....
Her ay evde 5-10 gün arası birileri oluyordu. Bi de belli olmaz kafa dengi komşular bulursun belki orada.
Isınma sistemi klima bir oda sıcak. Ya da elektrik sobası. Benim de öyle olur. Onlar gelmese de ben sık sık gelirim zaten. Eşimle oturup konuşmam lazım.

İstemediğin birşey alma kuzum.. bebek arabası yerine atıyorum beşiğini aldır onlar çok daha uygun fiyatlı. Zaten piyasadaki beşiklerin hepsi üç aşağı beş yukarı aynı ya da park yatak aldır bilemedim tatlılıkla çözülür bu mevzu. Hiçbiriniz üzülmez kırılmazsınız herkesin gönlü olur. Özenir şimdi onlarda birşeyler yapabilmek için yoksa almasalarda olur tabii :) sıkma canını düzelir hepsi bulunur bir orta yol
Canım almam zaten onlar da ben tamam bu olsun demeden almazlar diye düşünüyorum ama ben eşime kırıldım. Ailesi kırılırmış. Neyine kırılacaklarsa bunun. Artık bakacağız belkide dediğin gibi yaparım annemler alır arabayı. Aslında kimse bir şey almasa kafam daha rahat olacakmış:KK45:

1000 liraya e bebekte yarı travel sistem araba var pusetiyle birlikte 3 teker yan tekerler çıkabiliyor ve ortadan tek hamleyle katlanıyor ben çok beğenerek aldım kırmızı renk ama başka renkleri de var.bi bak istersen beğenirsen hem onların gönlü olur hem de senin içine siner.
Ya baktıkları araba da 800 tl zaten. Ama görsen o kadar kötü ki. Zaten pahalı olacak diye bir şey yok. Beğendiğimi alayım diyorım sadece. Zaten kırıldığım eşim. Kayınvalidemler değil. Ben tutturunca tutturuyormuşum:KK12:

Evet çok güzel fikir. Eşin de bu kadar işin içinde değil anlamıyordur seni. Beşik aldırılabilir çok farklı şeyler yok zaten. Ama bebek arabası neredeyse en önemli alış veriş. Bizim bebek arabasını kayın validem hediye almıştı. Ama birlikte gidip seçmiştik. Son karar eşimle benim olmuştu. Daha güzel istediğim modeller vardı tabi uçuk fiyatlarda. Ama bütçemiz de belliydi. O yüzden orta sınıf bize yeterli bir şey aldık.
Bende önemli diyorum da eşime göre abartıyorum işte :sopa:

biz yine 5 dkka önce beşik için kavga edip, ben hiçbirini almamayı tercih ettim:KK53:
Artık karar verin de alın bi Beşik ya
Bak biz kayınvalidemle bebe deterjanı almaya markete gittik
Hem ona hem bana halı alıp geldik :))
Sevgili kaynanam gelini mutlu olsun İstemiş

Yazmayı düşündüğümüz yerler bunlar. Bınların arasına kıbrıs eklersek kesin Kıbrıs’a gideriz.
Angara yok mu angara :halay:
Canim ben olsam kesinlikle kibris tercih etmem.Her ne kadar sehirler farkli olsada sonucta ailen hopp dedi mi bi otobuse bakiyor gelmeleri.ama kibris oyle degil.Ayriyeten sizinde gelip gitme acinizdan.

Arkadasim gitmisti kibrisa ne hayallerle sonra kendilerini tr ye zor attilar.
Enine boyuna arastirin orda yasayanlar mutlaka var forumlarda fikirlerini alin.
Bu arada cok gecmis olsun okudum yazamadim kafam biraz karisik benimde dusunup karar vermem gereken bi konu var aklimda.Esim saolsun ortaya konuyu atti kafami karistirdi birakti.Simdi isin icinden cikmaya calisiyorum.Senden farksizim yani:KK47:

Back
X