o nasıl iş yaaaArtık karar verin de alın bi Beşik ya
Bak biz kayınvalidemle bebe deterjanı almaya markete gittik
Hem ona hem bana halı alıp geldik :))
Sevgili kaynanam gelini mutlu olsun İstemiş

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
o nasıl iş yaaaArtık karar verin de alın bi Beşik ya
Ah bu kocalar yok mu ah!!! Bizim kıbrıs zorunlu eninde sonunda gideceğiz :)Angara yok mu angara
Canim ben olsam kesinlikle kibris tercih etmem.Her ne kadar sehirler farkli olsada sonucta ailen hopp dedi mi bi otobuse bakiyor gelmeleri.ama kibris oyle degil.Ayriyeten sizinde gelip gitme acinizdan.
Arkadasim gitmisti kibrisa ne hayallerle sonra kendilerini tr ye zor attilar.
Enine boyuna arastirin orda yasayanlar mutlaka var forumlarda fikirlerini alin.
Bu arada cok gecmis olsun okudum yazamadim kafam biraz karisik benimde dusunup karar vermem gereken bi konu var aklimda.Esim saolsun ortaya konuyu atti kafami karistirdi birakti.Simdi isin icinden cikmaya calisiyorum.Senden farksizim yani![]()
Ben geçenlerde demiştim yatak odama yeni halı almak istiyorum ama Pera nın alışverişi daha öncelikli diyeKız o nasıl bir alışveriş öyle :))))
Kız seviyor kadın seniBen geçenlerde demiştim yatak odama yeni halı almak istiyorum ama Pera nın alışverişi daha öncelikli diye
Onunda aklında kalmış
Kendine de halı almak istiyordu
Marketten sonra halıcıya gidelim mi dedi tamam Dedim
Baktım bana da beğen diyor :))
Bende istemem yan cepime koy hesapı yaptım :))
Çok ayrıntılı ve güzel olmuş. Teşekkürler gerçekten. Deneyimler herşeyden muhimKizlar granul sabun asla tavsiye etmem tortusu kaliyor mutlaka bebek icin olan sivi deterjanlari kulannin. Yikamak icin bjce erken ama baktim bayagi yikayanlar alanalr olmus. Ben bana tavsiye edene asiri kizmistim. Oylece duruyor ilk kiza aldigim elde bisey yikayacaksam anca kullaniorum.
Bez depolamak isteyenler 3 ve 4 e yatirim yapin 4ustu kullanmayabilirsiniz. Zira 14 kg ya kadar ve cogu bebek 2 yasinda anca o kiloya ulasiyor bnm gibi 3de cise alisirsa gerek kalmaz 4ustune bazi anneler buyuk takiyor daha rahat gelio sikistirio saniyor ama kiloyi bosuna yazmiyorlar snr ay tasti ay sizdi ay sisiyo diyirlar yanlis kullanmaktan o tamamen. 1 2 ise ne kdr kullanacaginiz ciddi degiskenlik gosteriyor.
0 3 ay kiyafetlerine de cok yatirim yapmamak lazim yine buyume hizi degiatirginden mevsim degisimine de debk gelecek. Bebek bu kalin giyer demeyin sizden farkli degiller temmuz bebegi hastane cikisi kullanmiyor mesela tecrubeyle sabit neyseki ikinci kullanacak. Bu arada hastane cikislarinin da bazisinin kumasi kalin bazisi ince bazisi daha buyuk kalipli bazisi da kucuk olabiliyor. Ama ilk hafta buyuk gelen 3. Hafta kucuk geliyor oyle bi gelisim hizi var ama her bebek ayni degil tabi o yuzden ihtiyac oldukca almakta fayda var. 1 ayda 6cm uzayip 1 1.5 kg aliyorlar ilk 3ayki gelisim inanilmaz hizli 6 aydan snr azalmis oluyir. Yani ilk zamanlar 2 hafta icin kiyafet aldiginiz oluyor yani bnmki 3 kg dogdu hersey buyuktu ayda ortalama 1.5 kg alinca da hic giymedikleri de para verip alip 2 3 hafta giydirdiklerim de oldu. Buyuk olsun diyemiyorsunuz rahatsiz oluyor cocuk bi bakmissiniz ayak tulumun diger yanina gecmis fln bide tipsiz duruyor.
Bide kiz cocugu fln diye ozenip elbiseler fln almayin hic. Bayram seyranda bile azicik giyiyorlar ne onlara ne de size konfor saglamiyor. Hele elbiseyi emekleme yeni yurume donemlerinde hepten unutun cocugun dusmesine sebep olcak kdr sikinti veriyor. Bu hevesleri 2 yas snrsina saklayin. Toka da taktiran cocuk cok nadirdir.6aydan snr tum.kizlar cadi gibi geziyor valla sevmiyorlar. Yine bu hevesler 3 yas snrsi diye umuyorum.
Sut sagma.makinesi mutlaka alin biberon da makineyle.uyumlu edinin manuel otomatik farketmez ama kalite farkeder kizlar 100tl civari bi para ama bi mastit.olsaniz sutunuz gelmese.mama almak.zorunda kalsaniz daha bi masraf. Emzirme suresince tatile gezmeye bile yaninizda goturun. Ben tatilde goturmedim 1.5 yas kiza ne gerek diye. Mastit oldum bidaha almam gerekti bulamadik fln tatilimin 2 gunu rezil olmustu.
Emzik ucuz ve kolay bulunan alin bnce snr bi kaybolur yedegi bulamazsiniz boyle tatillerde bayramlarda perisan eder sizi bu bebeler. He ne yapsaniz emzik almayadabilir. Ben tum cesitleri denedim hicbisini tutmadi. Agzina bile bagladim gunkerce ciddi uğraştım sonuc husran.
Son ay yani doguma yakin goguslere masaja baslayin uyarin ucu cikarin hafif bi sivi gelene kdr duzenli masaji ihmal etmeyin. Dogdugu gun sutu gelmeyen anneler coktur buna onlemis olursunuz.
Normal dogum isteyenler de dogurun kizlar bunu hem.siz yasayin hem de bebeginiz almasi gerekli bakterisini alsin bagirsaklarina bu faydali bakteriyi salsin cigeri daha guclu olsun alerjik hastalik riski azalsin. Korkmayin o guc iciniz de okuyun izleyin arastirin. Kendinizr guvenin. Sezeryan illa diyenler niye sezeryan diyeni sallamayin ana sizsiniz kimseyi umursamayin da uzulmeyin de. Mecburen ve ya degil karar da bebek de annenin netice de.
Nirmal dogumcular hastanede dogum snrasi cok az duruyor hastane susune organizasyonlu fln para bayilmayin bosuna. Ben 16da dogrdum uyudum beslendim emzirme denemeleri alt tarafa pansumanlar fln o gun pek misafirlik olamiyorsnz zaten ertesi gun sabah da ciktim. Kimsenin haberi olup da gelecek firsati olamadi zaten planlananlari da yapa.amiatik yiyecek bozulur diye yapamiosun serbet bile son anda yetismisti. Tabi ben ictim onu da sonradan.
Aklima gelen puf.noktalar tecrubeler bunlar kizlar. Sorusu olana seve seve yardimci olurum. Hergun girip okuyamiyirum ama girunce mutlaka cevaplatim.
Kızz marketle halıcı karşı karşıya dükkanlar :)Kız o nasıl bir alışveriş öyle :))))
O konuda hala şüphelerim varKız seviyor kadın seni![]()
sizde markete diye çıkıp boyuna birşey alıyorsunuzArtık karar verin de alın bi Beşik ya
Gecen domates almaya ciktigindada dolap aldiydinArtık karar verin de alın bi Beşik ya
Geçmedimi halaherkeslere merhaba canlar.
4 günlük geçmeyen migren atağımla hepinizi selamlıyorum.![]()
Daha neler :))O konuda hala şüphelerim var![]()
burada kayınvalideme atıp tutmasam, forumu açıp okuturdum kayınvalidemeBen geçenlerde demiştim yatak odama yeni halı almak istiyorum ama Pera nın alışverişi daha öncelikli diye
Onunda aklında kalmış
Kendine de halı almak istiyordu
Marketten sonra halıcıya gidelim mi dedi tamam Dedim
Baktım bana da beğen diyor :))
Bende istemem yan cepime koy hesapı yaptım :))
O zaman hic dusunme cocuklar kucukken git gel.Sonra geldiginde akrabalarinla vakit gecirirler sogukluk kopukluk olmaz kucukken.Ama akillari erince gidersen akrabalik baglari koparAh bu kocalar yok mu ah!!! Bizim kıbrıs zorunlu eninde sonunda gideceğiz :)
geçmiş olsun canım, bebek nasıl başladımı hareketlerinde artışherkeslere merhaba canlar.
4 günlük geçmeyen migren atağımla hepinizi selamlıyorum.![]()
Aksam eniste gecikirse bilki haliciyi tehdit etmeye gitmistirKızz marketle halıcı karşı karşıya dükkanlar :)
Pera nın halısınıda öyle almıştım ya markete gitmek için evden çıkmıştım
İmkanım olsa İnan alırımGecen domates almaya ciktigindada dolap aldiydin
Korkuyorum haftalik market alisverisine cikip ev alip geleceksin diye![]()
Sen utan şurda bir köşede bence bir beşik alamadınsizde markete diye çıkıp boyuna birşey alıyorsunuz![]()
Kıss bu sefer yatak odama halı mı kayınvalidem aldıAksam eniste gecikirse bilki haliciyi tehdit etmeye gitmistir
Baska yere tasi dukkani yoksa beni batircan diye![]()