- 26 Eylül 2017
- 7.079
- 14.616
- 198
Hahaha uyku düzenim şaştı kuzum yoksa çoktan buradaydımÇenemiz düşmüş dimi
Bende dedim şimdiye kalkardı bize günaydın yazardı ponçikimiz❤
Canim cok tesekkur ederim. Guzel gunlerde giyin. Boyle bir sey de mantikli evet.Merhaba canım, ben de istemiordum baslarda foto çekimi, sonra anı olsun diye heveslendim, elbise için yazmak istedim ben, evenfashiononline.com var, oradan aldim ben elbisemi, çok sik ve hemen kargoladilar. Bir de beden konusunda whatsup dan çok yardımcı oldular sağolsunlar. Isteyenler bir göz atsin siteye, çok hoş modeller var. Benim aldigimi ekte paylasiorum
Ay bak simdi daha bir gicik oldum. :)) hani tamam almasinlar etmesinler her sey bi yere kadar da aldigima ettigime laf edilince uyuz olurum.. gerek gormusuz ki almisiz yani dimi? Her seyi gectim hevesimiz olur bisi olur.. iyyKendi annemde aynı şeyi söylüyor, utandılar suçlandılar diyor. Ama bu kadarı da fazla artık. Eşimin evde bekar erkek kardeşi var 29 yaşında.
O sağolsun, 2 gün geçmeden mutlaka arar sorar ilgilenir. O da annesine babasına çok kızgın. Artık yorum dahi yapmıyor.
Biz konuşuyoruz yanlarında canım. Anlatıyoruz bazen ama hiç dahil olmuyorlar. Yorum dahi yok.
Bazen deliriyorum çokta üzülüyorum. Gerçekten anormal çünkü.
Eşim şunu aldık şöyle yaptık diyor. Ne gerek var o kadarına diyorlar, tek cevap bu. Ya da susuyorlar.
Hatta tuhaf diyaloglar geçiyor. Kv geçenlerde ilk kez doktorumun adını ve hastaneyi sordu. Söyledim. Ahaaa dedim içimden, kadın ilgilenmeye başladı devamını bekledim. O doktor bizim komşunun akrabası dedi. Bu kadar. Güler miSin ağlar mısın!?
sıkma canını boşver, siz iyi olun maddi manevi rabbim muhtaç etmesin onlara bizimkilerde öyle bilmez benim kaynanam almayı satmayı ilk çocukta da öyleydi hâlâ öyle, kendi kendime yapıyom herşeyi, eşimede diom ne alınacaksa alıyoz beraber eşimde dio bekleme hiç onlar öyle dio sen bana bak dio,o yüzden sende takma canınını sıktığına değmezKızlaarrr şurada doğuma ne kaldı ama eşimin ailesi hala çok aşırı ilgisiz..
Kendi ailemde bu durumun farkında. Eşim yazık çok utanıyor ama ne yapsın. Çok canım sıkılıyor bu duruma.. Bir insan hiç mi aramaz hiç mi yardım etmez hiç mi hevesi olmaz. İlk ve tek gelinleriyim, ilk torunları olacak. Anlam veremiyorum.
Puseti arabası beşiği kıyafetleri vs herşeyi eşim ve benim ailem aldı.
Bir peçete dahi almadılar. Maddi durumları da çok iyi.
Eşimi geçen hafta arayıp, çeyrek bozduracaz biz demişler eşim kızıp telefonu kapatmış.
Üstelik ben yine de saygımı bozmuyorum, evler yakın. 10 günde bir kez eşimle akşam çaya yemeğe vs gideriz. Ben zorla götürürüm eşimi, ona kalsa o ailesinden nefret eder hale geldi.
Sanki hiç hamile değilmişim gibi davranıyorlar. Normal oturup sohbet edip geyik yapıyorlar. Bebek kelimesinin B'si geçmiyor. Bildiğiniz yoook gibi yani.
Sizce neden böyle yapıyorlar? Çok üzülüyorum.
Üstelik bizim 4 yıldan sonra oldu.Hamile kalmadan önce artık tüp bebek yaptırın üzülme daha fazla kızım vs diyorlardı. Hamile kaldım çooook değiştiler.
Evet cnm 1 hafta önce gittiğimde dönmüş tü.maddi durumları kötü olsaydı hadi dicektim, durumları yok. ama insan ne yapar ne eder bulur buluşturur öyle bile olsa. gerçi çeyrek bozduracağız derken neyi kastettiler? o kısmı anlayamadım. yani size parasal olarak mı destek olacaklar, yoksa biz de çok sıkışığız hani bak çeyrek bozduracağız. ondan bişi alamadık demeye mi getirdiler?
enteresan olan ilk ve tek gelin olman ve ilk torun olması. hani insanın içi hiç mi kıpır kıpır olmaz ya. acaba diyorum bebeğe bakacaklarını falan düşünüp kendi kendilerine napacaz mı dediler. sen çalışıyordun değil mi ? ben senin yerinde olsam sorardım? 4 yıldır bekliyoruz, bana tüp bebek yaptırın diyen sizdiniz. ne oldu da bu kadar duyarsız hale geldiniz diye. içinde kalmasın yani...
dün k valdiem aradı eşimi tabii ki :) ütü yapıyordum. nasılsınız ne var ne yok. iyiyiz. tuğba nasıl? iyi işte ütü yapıyor. gidiyor geliyoruz işe hala çalışıyor az kaldı falan. iyi tamam selam söyle. ben de öylesine aradım sizi zaten. bu kadar. aleyküm selam dedim... doğuracağım yani daha ağız ucuyla bile demediler, ama onların durumu yok hadi ben o bahaneye sığınıyorum da.
canım normal ağrılar dönem dönem hepimizde oluyor. baskıdan dolayıdır. bebiş dönmüş müydü senin. ?
Bu da çok hoşmuş..Canim cok tesekkur ederim. Guzel gunlerde giyin. Boyle bir sey de mantikli evet.
Ben de bir tane begendim ama emin olamadim.. simdi aticam bir de dedigin gibi hizli kargolanmasi vs gerekir. Biraz gec kaldim sanirim bakmak icin. Bu hafta dusunuyoruz cunku :) ama bakalim. Ekleyeyim..
Ay bak simdi daha bir gicik oldum. :)) hani tamam almasinlar etmesinler her sey bi yere kadar da aldigima ettigime laf edilince uyuz olurum.. gerek gormusuz ki almisiz yani dimi? Her seyi gectim hevesimiz olur bisi olur.. iyy
Cnm bu adam kör cahil biz her olaya böyle mantıklı adim atmaya çalışıyoruz destek oluyoruz kiminn ihtiyaci olursa esimdende destek bekledi yapacağını yapmış pislik çocuğu olmuş dostunu kovacakmis çocuğu alacakmış kaynanam bakacak mis buda kaynanamla yaşamaya devam edecekmis pislik buradada beklediği tepkiyi alamadi yedi dayagini hakaretini cehennem oldu gitti.cahil pislik kurban kesmemiz lazım böyle bı pilsikten kurtulduk diyeay kuzu neler yasamissin boyle ya okurken ben sitres oldum. Ama o adam bu tepkileri hak etmis bence. Birde merak ettim bunlari gelip ogluna anlatabilecek cesareti nasil bulmus ? yürek yemiş heralde. Yapacagini yapmis zaten utanmaz birde gelip ne diye anlatiyor. Keske direk cekip gitseydi evlatlari bu aciyi yasamazdi en azindan. kac yasina gelmis ama olmayinca olmuyor demekki ,yaşla başla da alakasi yok bu işlerin
4 yıllık evliyiz ama öyle hiç birikim yapmamıştık. Bebeğin böyle aniden olacağını bilemedik çünkü imkansız gibiydi, umudu kesmiştik.hımm biraz bizimkiler gibi onlarda 3-4 ay yazlıkta kalır. o yüzden belli bir yere bağlanmaktan hiç hoşlanmazlar. annenin öğretmen olması ne güzel ya çok şanslısın. sen hiç diğer tarafı görme boşver canım. senin ailen yeter.
ben de çalışmayacağım doğum sonrası iznim bitince ücretsiz izne ayrılacağım. inşaALLAH geçinebiliriz şimdiden o yüzden eşim birikim yapmaya başladı. Allah kolaylık versin size de, üzülme ama bebek bereketiyle gelir. yoluna girer.
ilk hamileliğim de yeni evliydik hemen hamile olunca da bişi yapamadık. 50 tl cebimize para kalmadığını bilirim. ama ne olduysa herşey yoluna girdi sonra. tabii benim ailem bebeğin ihtiyaçları konusunda çok destek oldu. yine de çok şükür bugünlerimize.
Şaşkınlıkla okudum olanlara bakKızlar günaydın hani hep diyordum ya kayınbaba olacak adamı kadın gibi v.s diye yüzsüz kaynanamı almış bize gelmiş pislik habersiz uyuyorduk ailecek.kapı çaldı yanlistir dedim telefonum çaldı kaynanam kapıyı aç dedi.bende Aler acele kalktım üzerimi giyindim bunlar geldiler kaynanamın sürati okadar kotuyduku ne oldu anne dedim korktum yobaz köpek kayınbaba bagirdi ne olacak gelemezmiyiz diye çıkiştı kadının haline baksana normalmi dedim.neyse mutfağa gittim çay filan koyayım dedim eşim çağırdı bı gel konusacaklari varmış bunların dedi.girdim içeriye hepimiz oturuyoruz şerefsiz başladı konuşmaya benim hayatımda bı kadın var ve ondan bı çocuğum var dedi.ay o anlık tepkiyle Allah senin belanı versin dedim.sen ne pislik bı insansın şu kadına yapılırmı bu kaç yaşındasın midemi bulandırıyor Sun yemin ederim dedim.bana sesini yükseltiyor karaktersiz ben ne yapmışım ne diye.Eşim kes sesini lan diye bu hayvana bağırdı.ben ama neler sayiyorum dengem bozuldu şekerim hiç bukadar yukselmemisti 180 buldu.neyse diğer kayinlarimi aradık Ankara'dan gelsinler diye akşam çıkıp geldiler yüzsüz köpek bide kalkmış oglanlarina saldırıyor eşim bir dövdü bunu bende evimden kovdum senin gibi pisliğin benim evimde işi yok diye.ya okadar uzunki hangisini anlatayım.allah hiç bir kadını bu duruma düşürmesin sabaha kadar kaynanamın yanında durdum kadının ekonomik özgürlüğü olacak mutlaka kendini savunmasını bilecek böyle pisliklere muhtaç olmamalı kadınlar ya.ozellikle kız anneleri lütfen kizlarinizi her yerde sözünü geçirecek bireyler olarak yetiştirin ezdirmesinler kendilerini.kadina neler yapmış kollarıni filan gormeniz lazımdı hem fiziki şiddet uygulamış hem piskolojik kadına dostuyla yaptıklarını anlatmış.kaynanamda saf korkuyor bundan dinlemiş.ben dedim bunları söylediğini bilmeden sen okadar yüzsüz bı insansın ki utanmasan dersin ki ben ikinize birden ayrı ayrı bakamıyorum bu evde ikiniz aynı anda kalın yiyin için diye teklif edersin sen dedim.vallahi kadını zorlamış kabullenmesi için dediğim gibi olmus.ama inanın eşimle ve kayinlarimla gurur duydum annelerini okadar güzel savundular ki maddi manevi her zaman yanındayız hayatın çok başka olacak sakın üzülme biz buradayız dediler Allah bı yerden alırken bı yerden veriyor inşallah benim evlatlarimda beni böyle savunurlar merhametli olurlar.
Yüzsüz pislik ar namus kalmamiski herkes evleniyormus bı buymuymus kaynanama öyle demiş yaptığı şeyin normal olduğunu kabullendirmeye çalışıyor kadına.valla burada söz konusu gelinlik filan değil kadiniz ya insan empati yapıyor delirdim inan şekerimi dusuremedim dilim damagim kurudu.tutarsiz manyak insan ya.Şaşkınlıkla okudum olanlara bakBir de bu şekilde devam etmek için kadını zorlamış işe bakar mısın.. Neyse ki çocuklarından yana şansı varmış kadıncağızın
Allahim nasil bir bencillik ya kaynanan birde bu yastan sonra adamin cocuguna mi bakacakmis mantiga bak .birde o kadincagizdan utanmadan istediği şeye bak. insallah tamamen defolur gider hayatinizdan.bir daha rahatsiz etmemek üzere.Cnm bu adam kör cahil biz her olaya böyle mantıklı adim atmaya çalışıyoruz destek oluyoruz kiminn ihtiyaci olursa esimdende destek bekledi yapacağını yapmış pislik çocuğu olmuş dostunu kovacakmis çocuğu alacakmış kaynanam bakacak mis buda kaynanamla yaşamaya devam edecekmis pislik buradada beklediği tepkiyi alamadi yedi dayagini hakaretini cehennem oldu gitti.cahil pislik kurban kesmemiz lazım böyle bı pilsikten kurtulduk diye
Ay inşallah defolur bela olmadan Çarşamba Ankara'ya gidicez işte eşim evi filan üstüne alacak.dua edin cnm ya hamileyken edilen dualar kabul olur rabbime ulasirmis hemen..Allahim nasil bir bencillik ya kaynanan birde bu yastan sonra adamin cocuguna mi bakacakmis mantiga bak .birde o kadincagizdan utanmadan istediği şeye bak. insallah tamamen defolur gider hayatinizdan.bir daha rahatsiz etmemek üzere.
Bu da çok hoşmuş..
Dimi kuzu guzel duruyor
Allahim nasil bir bencillik ya kaynanan birde bu yastan sonra adamin cocuguna mi bakacakmis mantiga bak .birde o kadincagizdan utanmadan istediği şeye bak. insallah tamamen defolur gider hayatinizdan.bir daha rahatsiz etmemek üzere.Cnm bu adam kör cahil biz her olaya böyle mantıklı adim atmaya çalışıyoruz destek oluyoruz kiminn ihtiyaci olursa esimdende destek bekledi yapacağını yapmış pislik çocuğu olmuş dostunu kovacakmis çocuğu alacakmış kaynanam bakacak mis buda kaynanamla yaşamaya devam edecekmis pislik buradada beklediği tepkiyi alamadi yedi dayagini hakaretini cehennem oldu gitti.cahil pislik kurban kesmemiz lazım böyle bı pilsikten kurtulduk diye
babasinin üzerinden mi kendi üzerine alacak ?adam verecek mi pekiAy inşallah defolur bela olmadan Çarşamba Ankara'ya gidicez işte eşim evi filan üstüne alacak.dua edin cnm ya hamileyken edilen dualar kabul olur rabbime ulasirmis hemen..
Kuzu beğen tuşuna basılı tutunca ifade bırakabiliyorsun sorunu doğru anladıysam eğerKizlar bu alt kisimda cikan komik ifadesi falan nasil birakiliyor?:) ay ben çözemedim hala. Yarisini okuyorum yarisini kaciriyorum kime ne cevap verdim bilemiyorum bu yeni hali cok yorucuuuuu.
aaaaa süpermiş teşekkürler.Kuzu beğen tuşuna basılı tutunca ifade bırakabiliyorsun sorunu doğru anladıysam eğer
Günaydın kızlar bugün raporu aldım 32. Hafta artık evdeyim. Bebiş 1700 boyu 42 cm olmuş herşey yolunda şükür. Bende 8 kılo almışım. Burun kanaması konuşmuştuk normal dedi doktorum damarlar ile alakalı dedi. Cocuklar icin olan spreylerden kullanabilirsin dedi
4 yıllık evliyiz ama öyle hiç birikim yapmamıştık. Bebeğin böyle aniden olacağını bilemedik çünkü imkansız gibiydi, umudu kesmiştik.
Tüp bebek yaptırırız diyorduk bu yıl 2019 için planlamıştık . Ama mucize gibi geldi bebişim, kendiliğinden oldu. ❤
Bilseydik birikim yapardık valla. Tırnağın varsa başını kendin kaşıyacaksın. Bu da bize ders oldu.
Allahtan bir eksiğim yok. Sadece ufak tefek şeyler ve Doğum ücreti kaldı. Dediğin gibi bereketiyle geliyor bebişlerimiz.. ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?