Bu gebeligimin öncesinde haziran ayında düşük yaptım. Onun Ultrason muayenesinde öğrendim ters rahim olduğunu . İki doktora da gitmiştim rahim tersligi sorun değil dediler. Sadece rahim biraz daha geride. Zaten düşük sonrası da hemen hamile kaldim yine. Rahmin pozisyonu hamile kalmayı etkilemiyor heralde canım, bana öyle demişlerdi. Tabi dogumda nasıl olacak onu bilmiyorumMerhaba oncelikle hayrlisi olsun insaAllah saglikla gelsin ters rahim gebe kalmayi zorlastirdimi acaba onu soracaktim
Az geldi sagol canim.sen nasilsin bebiş nasil.birde ultrasondaki kilo ve boyu tuttu mu doguncada
Benimde ust kismi sertleşti iyice hatta dondu mu diye dusundum ama hickiriklarini alta hissediyorum
Benimde karnim ayaktayken serlesiyor bence normal buyuduler artik.kanin dusuk cikmis demir hapi içiyor musun
Benimde aklıma o geldi canım çünkü 2 kez detaylı yapıldı ve ne zamandır doktorumun kontrolu altıntayım previa olsa farkedilmez miydi ? ekrandan da gördüm bebeğin başı hizasında gibiDoktorum sakin ama sordum ne yapmamam gerekir? Diye o da senlik bir şey yok canım normal istediğini çok biliyorum 38. Haftada karar verelim dedi bende tamam dedim. Yani 38 de sezeryan derse 39 da yani nisanın 1 i ile 5 i arası doğum olabilir
Canım bende baştan beri var ve bu sefer bende de yüksek çıkmış ama ben su içemiyorum fazla senin değerlerin kaç çıkmış? Bi kere kültür yaptırdım temiz çıktı hiç ilaç kullanmadım.
Canım inan bilmiyorum 35. Haftamda söyledi bunu ve önemsemedi biraz aşağıda görüyorum dedi bugunde 38. Haftanda karar verelim doğum şekline dedi çünkü benim normali çok istediğimi biliyoracaba çatı mı yapıp karar verecek?
Hakkımızda hayırlısı olsun canım❤ Elimizden ne gelebilir ki?
Malesef bazi devlet hastaneleri boyle
Size daha komigini anlatayim ben 33 haftamda tip fakultesine gittim. Normal poliklinikten sirami aldim neyse sira bana geldi. Ultrasona aldilar beni. Bir tane 25 en fazla 30 yaslarinda bir kiz bacak bacak ustune atmis, ama boyle odadakilerle nasil laubali kendini begenmis konusuyor. Ses tonu da boyle concon konusan kizlar olur ya oyleydi. Neyse bakti iki dk. Sonra kaldirdi beni. Eee dedim durum ne. Haftasiyla uyumlu cok guzel dedi. Uyumlu derken kg, olculeri kac dedim. Soylemedi makine olcmuyor dedi bende israr ettim sonra bana agiz ucuyla kg gayet iyi 1200 dedi. Sok oldum haftasiyla uyumlu dediginiz 1200 mu dedim ? Ki biliyorsunuz bpd,hc,fln,ac olculerine gore kg hesaplaniyor. Sonra plasentadan dolayi beni riskli gebelige gonderdiler. Orasi da bakti bu sefer olcumlerini bir ay geri cikardi. Birde ustune bebekte solunum sikintisi var diye yuksek riskli gebelige gonderdi. Oraya gittim vajinal bakti bebegin kilosunu 1500 e yakin, olcumlerini de uc hafta geri cikar
Canim previada cati muayenesi yasak seninki sadece biraz asagidadir muhtemelen. Vajinal mi bakti ? Previa varsa oyle birseyden suphelenmis olsa mutlaka alttan da bakardi eger bakmadiysa korkma. Bebegij esini biraz asagida gormustur istedigi sekilde yukari cikmasini bekliyordur bence. İnsallah da oyledir.
Al benden de o kadar. Hiçbirşeyi yıkayıp ütülemedim henüz.
Ben magnetleri keseleyip eğer hala kaldıysa A101 e mini ahşap kasa gelmişti. Ondan alıp içine dizicem canım. Keselere jüt ipiyle fiyonk yapabilirim. sukulent siparişi de verdim. Onlarla bir bütünlük sağlar diye düşünüyorum.
Allah kolaylık versin, evi toplarken zaten hep yalnizdik da şimdi memlekete geliyoruz ondan şükür annemle kızkardeşim yaptı. Ben azıcık kenarından yapayım dedim o kadar zorlandım ki Belim tutuldu kaldim öyle. Daha yeni yeni toparliyorum
Kizlar ben de green clean baby nin lavantabyagi ozlu sivi deterjanini aldim. Yikadim tabii leke vs olmadigi icin iyidir sudur budur diyemicem ama icerik anlaminda temiz ve uygun.bimden 26 ya almistim sanirim. Yumusatici almadim. Ama minoris cok oneriliyor. Bu bitince onu denemek istiyorum. Bu arada biberonlari temizlemek icin beyaz sirke ve karbonat kullanmayi planliyorum. Pompayi vs de hazirlicam. Baska onerebileceginiz bir sey var mi?
ters rahim doğuma doğru düzeliyor sanıyorum ama duzelmeyen de oluyor mu acaba. Benim de rahim ters. Oğlanın kafasi büyükEvet canım rahimlerimiz de ters en çok doğumdan sonra düzelecek mi onu merak ediyorumhaklısın canım 38. Haftamızda belli olacak artık, yaklaştı diyoruz da hep gün falan verirse kalpten giderim heralde çok heyecanlandım bi de beklerken 33. Haftada kızı acil sezeyana aldılar nedenini duyamadım
Merhaba oncelikle hayrlisi olsun insaAllah saglikla gelsin ters rahim gebe kalmayi zorlastirdimi acaba onu soracaktimters rahim doğuma doğru düzeliyor sanıyorum ama duzelmeyen de oluyor mu acaba. Benim de rahim ters. Oğlanın kafasi büyükneler olacak hiç bilmiyorum
Çok ciciler ya ♥ Sağlıkla giysin inşallah minnoş kız
Maşallah canım çok güzel kilosu
Sağlıkla gelsin kuzucuk
Ben de 35+1im
Bugün kontrolüm vardı ama kilosunu falan söylemediler
Sadece hala geriden geldiğini anladım hemşireye söylerken
Güle güle giysin prenses canım ❤
Sende benim gibisin tam bitti derken hediyeler geliyor yine makinalar dönüyor
Kan için ilaç kullanıyorum ama hap değil canım
Maltofer küçük şişede kırmızı şuruplar var ya ondan
İlaca ne zaman başladım hatırlamıyorum ama uzun zaman oldu
Tahlil kağıdında da son üç aylık geçmişi gösteriyor
Ocak ayından bu yana hep 10 çıkmış
Doktorun tek dediği Doğuma kadar kanını toparlamaya bak...
Canım enfeksiyon bende de baştan beri var
Taşta etkiliyor dedi doktor
Ama ben şimdiye kadar giç ilaç kullanmadım
Sadece bir kere suya karıştırılan o tek kullanımlık tozdan vermişti o kadar
Bugün yapılan tahlilde
Eritrosit 55
Lökosit 19
Epitel 77
Böbrek epiteli 10
Bu değerler yüksek çıkmış idrarda
Bana da şimdiye kadar doktor hep haftasıyla uyumlu gelişimi güzel diyordu
Ta ki iki hafta önce ben dikkat edip sorana kadar
Öncesini dikkat etmediğim için bilmiyorum ama son üç haftadır bebeğin 35 hafta ile uyumlu hiçbir değeri yok
Bugün de her şey normal dedi ama söylediği değerler içinde 32haftayla uyumlu olan bile vardı
Ben anlamadım artık
Doktorlar mı aşırı rahat ben mi çok paniğim bilemedim
Canim ilk once cavabin icin tesskkur ederim hayirlisiyla insaAllah saglikla dunyaya getirirsin insaAllah mubarek 3 aylarda insaAllah darisi basima bakalim bende dr..yuzunden pek sans gulmedi moralimi bozuyo surekli oda zorlastirir gibilerinden aslnda baska doktorlara sordugumda sorun yok demislerdi benim doktorumu degistrmem gerek ya bide esimde ileri sperm.hareketi duauk cikti onun icin ilac baslaticak doktor canim.eger ozel olmazsa iliskiden sonra ayakalrini diktinmi birde Allah affetsin ben oyle yatiyorum tutsun olsun diyeBu gebeligimin öncesinde haziran ayında düşük yaptım. Onun Ultrason muayenesinde öğrendim ters rahim olduğunu . İki doktora da gitmiştim rahim tersligi sorun değil dediler. Sadece rahim biraz daha geride. Zaten düşük sonrası da hemen hamile kaldim yine. Rahmin pozisyonu hamile kalmayı etkilemiyor heralde canım, bana öyle demişlerdi. Tabi dogumda nasıl olacak onu bilmiyorum
ters rahim doğuma doğru düzeliyor sanıyorum ama duzelmeyen de oluyor mu acaba. Benim de rahim ters. Oğlanın kafasi büyükneler olacak hiç bilmiyorum
Canm benim b12 degerlerimde senin gibiydi. Gebelikten önce iki kutu igne vurdurdugum halde ancak 206 ya kadar yükseldi.yani alt sınıra anca yaklaşabildim. doktor 206 iyi deyip gecti bir dahada aylardir takviye almadim. Su an cok eminim yine düştü. Vücut almıyor bende ancak böyle igne takviyeleri falan idare ediyoruz.Ah canim inan her corbamda et suyu ve yemeklerimde et var. Hani basindan beri de et urunlerini sirf vitamin olsun diye tuketen bir insandim ama neden boyle oldu anlamadim. Sanirim vucudumun depolamasinda bir sikinti var
Dinlen kuzum bol bol. Kültüre göre ilaç vermeyi akıl etmesi de iyi bu arada, boşuna işe yaramayacak antibiyotiği almamış olursun.
Yatalım dinlenelimm bakalım bu yaramazlar bizi çok yoruyor çok ☺
Kan sonucu belli bir değere inince kan veriliyor bu arada ama tabi o değer kaç bilmiyorum kuzu. Gerçi bakmadı bile demişsin ama
ilgilenmeleri için ölüyor kıvamına mı gelmemiz mi lazım anlamıyorum ki.
canım bendede idrar yolu enf. var. 3 gün arayla Saşe toz kullandım. Ama benden hiç kültür vs istemedi.
Kanım benimde düşük değerim 9.
Demir ilacımı düzenli kullanmadım hiç. Günde 2 ye çıkardı ilaçları şimdi mecburen yutuyorum.
Canım inşallah rabbim hayırlı zamanda hayırlı haberler almanı Nasip eylesin. Moralini bozma sakın stres de etkiliyor. İlişki sonrası herhangi bi şey yapmadım canım. Yani bu gebeligimi beklemiyordum bile. Allah öyle bir gonderdiki Ne kadar sukretsem azdır. 2 kere düşük yapmistim, uzgundum. Dedim rabbim ben istediğimde olmuyor, sen dilediğim zaman olursa olur,olmuyorsa vardır bir hayır. Hamile oldugumu bile düşünmedim. Kesin icimde parça kaldı ondan adet olamiyorumdur dedim. Yinede test yapayım dedim, test pozitif çıktı test hatalidir dedim. 3. Testte kabulledim. Yavrucumla buraya kadar geldik, inşallah sağlıkla da kavusuruz birbirimize. Darısı da inşallah sana olsun.Canim ilk once cavabin icin tesskkur ederim hayirlisiyla insaAllah saglikla dunyaya getirirsin insaAllah mubarek 3 aylarda insaAllah darisi basima bakalim bende dr..yuzunden pek sans gulmedi moralimi bozuyo surekli oda zorlastirir gibilerinden aslnda baska doktorlara sordugumda sorun yok demislerdi benim doktorumu degistrmem gerek ya bide esimde ileri sperm.hareketi duauk cikti onun icin ilac baslaticak doktor canim.eger ozel olmazsa iliskiden sonra ayakalrini diktinmi birde Allah affetsin ben oyle yatiyorum tutsun olsun diye8 aydr deniyoruz henuz olmadi bakalm hayrlisi hakkimizda Allahim aratmaz insaAllah
ters rahim doğuma doğru düzeliyor sanıyorum ama duzelmeyen de oluyor mu acaba. Benim de rahim ters. Oğlanın kafasi büyükneler olacak hiç bilmiyorum
Herzaman canim emin ol 1 hafta sonra uzman olacaksin her konuda bebekler ogretiyor herseyiSıradaki annemiz diyince ayrı bir heyecan bastıbir çoğumuz acemi dörtgözle bekliyoruz gelmelerini sen bizlere kıdemli olarak oğluşundan fırsat bulduğun zamanlar yardımcı ol
Kızlar iki gündür karnımın yukarısı çok sert aşağısı yumuşak. Ay rica etsem bir yoklasanız siz de de öyle mi. Bebeğin pozisyonu değişmedi bence 28.haftadan beri baş aşağı hıçkırıkları aynı yerde. Ama göbek deliğimden ağaşıda sert olurdu iki gündür bildiğin orası yumuşacık.
Bu arada çantamı 34 haftada tam hazırladım herşey öylece duruyor. BU gece de rüyamda mesajları okumamdan etkilendim diye düşünüyorum yaşlı bir amca nasıl hazırlamadın çantanı diye kızıyordu. Psikoloji iptal herşey den etkileniyoruz. İnşallah hepimiz sağlıkla kavuşalım herşey yolunda gider ☺
Magnetlerim geldi
Son cicilerimiz de yıkandı teyzeleri
atanamayanogretmen canım içine sinmediyse başka bir doktora görünseydin
@BellaCiao @PambukPrensess kızlar ikinizede maşallah nazar değmesin
@sbry nerelerdesin kız sesin soluğun çıkmıyo :) iş kadını olunca bizi unuttun
Bizden merhaba
kızlar hastane çantam hazır değil daha benim battaniyeleri falan yıkadım sadece..Çalışıyorum hala 10 gün var izne ayrılmama inşallah.Sabırsızlıkla bekliyorum 3 yaşında oğlum var onunla vakit geçirmek ve dinlenmek istiyorum artık..Kendimiz için neler koymalıyız çantaya tam olarak hasta bezi, ped, pijama takımı, alt üst çamaşır, çorap, terlik, başörtüsü dışında varmı başka birşey..Aklıma gelmiyor da benim.
@BellaCiao senden özendim
Cuttingcorners kuzum herşeyin normal olmasına sevindim
Baza altı temizliği yapıyoruz çok takip edemiyorum
Dün bende bir gün önce çok kasılmam vardı deyince rahim boyunu ölçsünler ,nstye gır dedi ,rahim boyunu vajinal usg ile ölçtü ve kapalı dedi, o yüzden sordum
Bazı doktorlar ilaç yanlısı olmuyor kuzumGerçekten ben de anlamadım devlet hastanesinde nasıl bakıyorlar
Kadın Doğumda sadece bir kere tahlilim yapıldı o da gebelik başındaki rutin yapılması gereken tahlillerdi
Sonrasında hiç kan tahlili yapılmadı
Bana kan ilacını b12 ilacını dahiliye verdi
Hatta şaşırdı kadın doğumcu nasıl sana vitamin vermiyor dedi
Benim idrarda enfeksiyon ve kan sürekli çıkıyor canım
Ama idrar kültüründe üreme görülmediği için ilaç hiç vermedi üroloji
Ben kan ilacını düzenli kullanıyorum
Her gün pekmez içiyorum kuru üzüm yiyorum ama kan değerim aylardır 10
Doktorun da dediği tek şey Doğuma kadar toparlamaya bak
İlacı bile kendi değil dahiliye verdi bana
Cok guzeller gule gule saglikla giysin kucuk hanimKızlar bunları da babannemiz almışsağolsun 10 lu hastane çıkışımızı da almış artık son kıyafetlerimiz oldu makineye attım yıkanıyorlar şuan☺
Dikkat edin kızlar kendinize. Yediklerinize de dikkat edin. Yoğurt ayran eksik etmeyin lütfen.
Nasıl bakılmaz ya gerekirse beklenir bi daha bakılır baştan savma işler...kendimi iyi hissetmiyorum tansiyonuma da bakılmadı de. Bunların bu haftada ne kadar önemli olduğunu unutuyorlar galiba
Geçmiş olsun canımKızım 9 yaşında canım bende aynı şeyi sürekli söylüyorum kızım 20 gün kaldı ne olur hasta olma diye ama kısmet işte bugün okulda gitmedi evde dinleniyor inşallah hemen toparlanır bana geçmeden.....
Kuzu karaciğer enzimlerine bakıldı mı. Baktırmadıysan ihmal etme kolestaz olmasın kaşıntının sebebi.Kizlar ya kendimi delik deşik edecek kadar kasiniyirum. Kollarim ensem boynum. Goguslerim. Mahfoldu yara oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?