2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Benim hamilelikten önce de midem problemliydi ama ilaçla hallediyordum. Şimdi koruyucu kullanamadığım için hayatımda yaşamadığım yanmaları yaşıyorum. Yemek yemeğe korkar oldum

Benim midem de seninki gibi önceden de sorunluydu. Yanma çok olduğu zaman bi bardak laktozsuz süt içiyorum şifa gibi anında kesiyo yanmayı. Mide ağrısı için de doktor gaviscon şurup vermişti, ağrım olursa ondan içiyorum. Bir de geçenlerde çok ağrım oldu gaviscon bile kesmedi. Doktoruma söyledim demir ilacımı değiştirdi. Çok şükür iyiyim şimdi. Kullandığın ilaçlar, vitaminler varsa belki onları değistirir doktorun. Bi söyle bence

Gecmis olsun canim

İlk kızımda Skiphop sırt çantasıını aldım kullanıyorum çok memnunum.
Stokke çok güzel araba ama ben İstanbul’un güzel yollarında süremem diye almadım:)
Bugaboobee3 bizim arabamız.

Valla kuzum biz besigi seher bebeden aldik fiyat uygun degil ikili çorap 12tl aldik ordan fiyatlar yüksekti aşanyukari bebisler için olan ürünler heryerdenpahalı ama çok ürun var seher bebede belediye ishaninda bayramyerinde bi ugra

Kızlar benim sol el bileğimde inanılmaz bir ağrı-acı var. Kapının kolunu bile o elimle tutup açamıyorum çok acıyor. Parmaklarım uyuşuk. Hamilelikte oluşan karpal tunel mi geçer mi acaba bilemedim. Hatta iki gündür diğer bileğimde de başladı. Haftaya doktor kontrolüm var. Aynı zamanda ortopediste de mi randevu alsam

Canım bende de oldu bilek ağrısı iki gün çektim çok zor. Ama geçti hamilelikte vücut su tutunca sinirlerde sıkışma oluyormuş ondan dedi doktor. Bana fizik tedaviye görün istersen demişti ancak hiç Bir ilaç kullanamazsın da dedi. Öylece geçmişti ama ara ara oluyor.

İnanın tüm samimiyetimle yazıyorum amacım polemik değil. Zaten sevdiğim bir topik insanlar en güzel heyecanlarını paylaşıyorlar. Az çok muhasebe sigorta işlerinden anladığım için yorum yapma gereği duydum. Bahsi geçen otb isimli Üye normalde zaten çalışıyormuş. Ancak rahatsızlandığı için her sabah git gel yapmıyormuş. Aslında çalışmıyorum demesi kavram kargaşası oldu
Sizin bahsettiğiniz ise bambaşka bir durum. Sigortayı bir kişi kendisi ödeyecekse, bir işyerinden değil isteğe bağlı sigorta diye bir kavram var o şekilde ödemeli. Ancak tayin için başka bir şehirde çalışmadığı halde çalışıyor gibi göstermek, birilerine beni sigortalı gösterin ben öderim demek yanlış, kanunla koyulmuş bir kural. Mağdur olan binlerce insan var. Ve burada hiçbir anne mağdur olsun istemem. Bunları bilip, sanki tayin için sigorta yapılması normalmiş gibi yazmanıza sessiz kalamadım. Tekrar söylüyorum amacım kırmak polemik yaratmak değil.

Biz mağazadan görüp aldık. Hatta kurulumunu kendimiz yaptık. Gayet hoşumuza gitti. İnternet yorumlarında yok devrildi yok çok ses çıkartıyor yazmışlar ancak bu beşikte hareket edip devrilen bebek her beşikten düşebilir. Zaten ben ilk 6 ay kullanmak için aldım. Bulunduğunuz şehirde babaymall varsa biz ordan almıştık bakın öyle alın derim

Günaydınlar.

Hayırlı uğurlu olsun aldıklarınız. Beşiğiniz gayet güzel çoğu kişi bu modelden alıyor artık. Bende çok beğeniyorum ancak kısa süreli yapacağı için daha sonra muhafazası zor olur diye anne yanı aldık.

Kıyafet pijama çıtçıtlı badi zıbın Vs aldıkça kenara koymuştum, sonra hepsini ortaya çıkarıp eşleştirme yaptım. Sayıları yeterli sadece bir iki eksik var onları alıp gerisini doğum sonrasına bırakacağım.

Havlu 2 model, çeşitli kumaşlardan battaniye, zarf gibi kundak, uyku seti, biberon, bebek odası için beşik ve yatağı bir kaç yastık birsürü yastık kılıfı, çeşitli pikeler, kendim için losuha emzirme 1 gecelik, 3 pijama aldım. Birde anne tacı terliği Vs aldık. Çoğu denk geldi çok düşünmeden aldık .

1 ve 2 numara 2 farklı marka bez, büyük bir koli bebek temizleme pamuğu farklı markalardan yenidoğan ıslak mendil stokladık indirimden.

Şuan alacaklarım,
Küvet takımı
Alt açma (bir iki modelde kararsız kaldım)
Babaynest
Avent göğüs kalkanı (malum ilk bebek indirim yakalayınca alacağım)
Emzik
Ateşölçer
Anne çantası

Bebek arabasını en sona bıraktım. Karar veremedik.

Aayy senin beşiğin de çok tatlıymış :) Bizimki doğal boyasız o zaman en sağlıklısı desene :) İyi sevindim.. Senin beşiğin minderleri de pek güzelmiş, böyle diktirebilirim sade. Cibinlik yapmayı düşünmüyorum kuzum ya, aklıma türlü türlü şeyler geliyor Toz toplar bebeğin ağzına yüzüne düşer diyorum Bilmiyorum belki son dk fikrim değişir :)
Hastane odası için organizasyon yapan bilindik bi kadın var, onunla anlaşırım kapı süsünü vs onunla hallederim dedim, kendim uğraşmak istemiyorum çünkü.
Bak babynest dedin ben öyle bi şeyin de olması gerektiğini bilmiyordum. Ne işe yarayacak o? Listeye onu da ekleyeyim

Bak işte siz yazdıkça eksiklerimi görüyorum, iyi oluyo. Hayırlı olsun aldıklarınız

İşte gezindim oralarda dün her şey varmış gerçekten.. Bi tek Gülen Bebeye gitmedim daha. Oraya da meraktan bi ara gider bakarım :)

İlk kızımda Skiphop sırt çantasıını aldım kullanıyorum çok memnunum.
Stokke çok güzel araba ama ben İstanbul’un güzel yollarında süremem diye almadım:)
Bugaboobee3 bizim arabamız.

Çok yakın arkadaşım da Bugaboo Bee5 aldı; çok güzel,?kullanması çok rahat bi araba gerçekten.. Ama İstanbul'da da Stokke zor cidden hak veriyorum, küçük bi şehirdeyim, kendi arabam da var sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum. İstanbul'da üniversite okudum 2 sene, yaşaması bebek arabası kullanması zor bi şehir, senin tercihin çok mantıklı olmuş.
Sen de memnunsun demek SkipHop'tan, kesin onu alacağım o zaman

Süt saklama poşeti ilk aşamada alınması şart değil. Sütün durumuna göre karar verilir.

2 ay önce doğum yapan arkadaşım pompa makinesi almadığına pişman olduğunu, ilk haftalarda mastit olduğunu söylemişti. Anlayamamış da başına ilk kez geldiği için. Gece yarısı eşi eczane eczane dolaşıp dandik bi manuel pompa almış; o kadar pişmanım ki önceden almadığıma diyo.. O yüzden ben de mümkün olursa arada boş kaldıkça sütü sağayım diyorum. Tabi bebek bakımı vs ilk kez başıma gelecek, bi şey de bilmiyorum; Allah'a emanet artık :)

Süt pompasını ben de doğumdan önce almayıp pişman olanlardanım. Eve geldikten 2 gün sonra ben de mastit oldum ağlaya ağlaya uyumştum, Bir arkadaşımın eşi sabahın 5inde pompa getirmişti bize hiç unutamam. Süt pompası medelanın modellerine bakabilirsin.
Süt saklama poşeti ilk aşamada olmasa da olur. Pompaya lafım yok:) Birkaç süt saklama kabı alıp duruma göre de poşete karar verilir.

Canım ben pompayı aldım, Lansinoh ikili elektrilikli aldım. O zaman poşete acele etmiyim? Hımm mantıklı olur Valla dediğin gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…