Günaydın hanımlar, benim kuzu en son dün sabah bu saatlerde kaka yapmıştı ondan sonra bi daha yapamadı sabahın 6 sından beri uğraşıyor ıkınıyor yapmaya hala yapamadı ıkınmaktan emdiği sütleri de kusuyor gaz çıkarma hareketlerinin hepsini defalarca denedim bana mısın demiyor anne sütüyle beslenen bebekler kabız olmaz diye okumuştum ama bu kadar zorlanması normal mi Ya ilk defa bir gun boyunca hiç yapmadı
Normal diyorlar ama bende günde 1 defa yapması lazım diyorum. Bizimde kaka zor geliyor sanırım gazdan kaynaklı. Dün akşam elektrik sobasini yaktım kızı da yere battaniye serip karşısına yatirdim. Zeytinyağıyla tüm vücuduna masaj yaptım. Yüzüstü yatırıp ayaklarını ellerini arkadan kavusturdum. Önce ağladı bayaa yüzüstü yatmayı sevmediğinden ama sonra hoşuna gitti ardından da gazları çıkarıp uyudu. Her akşam tekrarlamayı düşünüyorum demek ki vücutları da ağrıyor yatmaktan.
Normal diyorlar ama bende günde 1 defa yapması lazım diyorum. Bizimde kaka zor geliyor sanırım gazdan kaynaklı. Dün akşam elektrik sobasini yaktım kızı da yere battaniye serip karşısına yatirdim. Zeytinyağıyla tüm vücuduna masaj yaptım. Yüzüstü yatırıp ayaklarını ellerini arkadan kavusturdum. Önce ağladı bayaa yüzüstü yatmayı sevmediğinden ama sonra hoşuna gitti ardından da gazları çıkarıp uyudu. Her akşam tekrarlamayı düşünüyorum demek ki vücutları da ağrıyor yatmaktan.
Valla senelerdir gardrop üzerinde duran elektrik sobası sonunda işe yaradı. Dr.lar masaj esnasında bebekler üşümez diyor ama sen yine de evde elektrikli soba varsa aç yatır önüne bir güzel yoğur annesi :)
Valla senelerdir gardrop üzerinde duran elektrik sobası sonunda işe yaradı. Dr.lar masaj esnasında bebekler üşümez diyor ama sen yine de evde elektrikli soba varsa aç yatır önüne bir güzel yoğur annesi :)
Bir çay kaşığı zeytinyağı çok gelmez mi bebek daha o ben bile bi anda yutamam 1 çay kaşığı yağı ben kimyon demlemiştim onun içine bi damla kattım sadece
direk zeytinyağı içirilince nefes borusuna kaçıp ölen bebek duydum, oyüzden çok korkarım ben de , vermek zorunda kalırsak da damla damla vermek daha iyi bence de.. ben bi ara zayıflamak için çörekötu yağı içiyordum tatlı kaşığı ile, nefes boruma kaçtı yarım saat öksürdüm, sonra kusa kusa zor kendime geldim.
direk zeytinyağı içirilince nefes borusuna kaçıp ölen bebek duydum, oyüzden çok korkarım ben de , vermek zorunda kalırsak da damla damla vermek daha iyi bence de.. ben bi ara zayıflamak için çörekötu yağı içiyordum tatlı kaşığı ile, nefes boruma kaçtı yarım saat öksürdüm, sonra kusa kusa zor kendime geldim.
Ayy allah korusun kimyon vermeye bile korkuyorum ben su bile vermeyin diyorlarsa bi bildikleri vardır ki yağ yoğun yapışkan bişiy dediğin gibi boğazına yapışır kalır
Oyy maşallah, senin ardından ben de Doğum yaptım 35. Haftada ben doğurdum benimki de 9 gun kuvözde kaldı haftaya 2 aylık oluyoruz biz de, minik bebek çok zor sanki hala toparlanamadı gibi geliyor hala minik, dün alişanın bebeği doğmuş Ya 4200 gr diyorum benim bebiş 2 aylık daha o kadar değil :)))
Oyy maşallah, senin ardından ben de Doğum yaptım 35. Haftada ben doğurdum benimki de 9 gun kuvözde kaldı haftaya 2 aylık oluyoruz biz de, minik bebek çok zor sanki hala toparlanamadı gibi geliyor hala minik, dün alişanın bebeği doğmuş Ya 4200 gr diyorum benim bebiş 2 aylık daha o kadar değil :)))
Bizimkiler minik abla :)) büyüyecekler inşallah canim.. takip ettiğim kadarıyla sıkıntılarımız bile beraber ilerliyor sizinle :) prematüre annesi olmak zor Allah yardımcımız olsun
Bizimkiler minik abla :)) büyüyecekler inşallah canim.. takip ettiğim kadarıyla sıkıntılarımız bile beraber ilerliyor sizinle :) prematüre annesi olmak zor Allah yardımcımız olsun
Allah sağlık versin valla büyüyorlar 2 aylık olmuşlar bile çok zorluyor beni çok zormuş anne olmak yalnız büyütmek bahar gelse tamamdır diye diye şubatı da bitiyoruz :))
Allah sağlık versin valla büyüyorlar 2 aylık olmuşlar bile çok zorluyor beni çok zormuş anne olmak yalnız büyütmek bahar gelse tamamdır diye diye şubatı da bitiyoruz :))
Maşallah canım sağlıkları yerinde olsunda bu günler çok çabuk geçecek. Ben nisan da işe döneceğim için bu vakitleri iyi değerlendirmeye çalışıyorum. :)
Bir çay kaşığı zeytinyağı çok gelmez mi bebek daha o ben bile bi anda yutamam 1 çay kaşığı yağı ben kimyon demlemiştim onun içine bi damla kattım sadece
Evet zor yuttugu için damla damla verdim .babaannede olunca artık veriyim dedim dakka başı çiş sorunca ver ver deyince.
Ama dediğin gibi yutmada zorlanıyo.
Bende bilmiyodum bak ögrenmiş oldum biri yazmış ölüm felan bugünde tutturdu hatta getir ver diyede alışırsa hiç yapmaz sonra oda fayda etmez diye.
Evet zor yuttugu için damla damla verdim .babaannede olunca artık veriyim dedim dakka başı çiş sorunca ver ver deyince.
Ama dediğin gibi yutmada zorlanıyo.
Bende bilmiyodum bak ögrenmiş oldum biri yazmış ölüm felan bugünde tutturdu hatta getir ver diyede alışırsa hiç yapmaz sonra oda fayda etmez diye.
Aynen canım sürekli verme de poposuna falan sürebilirsin ben ısıtıyorum zeytinyağını asidi gitsin diye, popo kısmına bolca sürüyorum bunu bile sürekli yapmıyorum eğer kaka yapmaya çalışıyor yapamıyorsa ona yardımcı olmak için yapıyorum, sabretmeye çalışalım bi kaç ay sonra bitecek inşaallah bu gaz kaka sıkıntılarımız
Valla ben 3 saat uyuyorken bile niye uyandığını sorguluyorum. Uyumadan banyo falan yaptırdıysanız rahatlamış olabilir biz öyle 4 saati buluyoruz bazen. Ama ben yinede niye uyandı diyorum fırsatını buldun mu uyu bence
SSss33301
ay ben de bugun ayniyim canim ya. Normalde 2 saatte bir uyandiriordum geceleri. Dun gece uyumak icin yer ariyor emmiyor kafasini ceviriyor. Gunduzde saat basi uyanirdi simdi 2 saati buluyor anca ben uyandiriyorum da emziriyorum. Dun aksam gene disari çıktık yemek yiyelim bir yerde diye usudu mu acaba hasta mi acaba diye dusunuyorum. Cocuklar da uyusa bi dert uyumasa bi dert hic yaranamiyorlar annelerine
SSevimlipanduf
tuvaletini yaptirirmis gibi tutunca da kolay yapiyorlar bazen canim hani yer cekiminden ve de ayaklarini karnina dogru cektigimiz icin kolaylasiyormus deneyebilirsin istersem
Sezeryanla dogum yapanlar acil yardim dikisiniz hemen üstünde sislik var mi sizinde normal mi? Valla bugun yeni gordum korktum hic uzanmadim oturdum emzirmek icin ya da ayakta islendim acaba ondan mi.oldu cok üzgünüm
Canım nasıl oldu bebeğin zorladı mı dün, Çarş günü benim bebiş de olacak bu 3 aşıyı, bi de ayni gun eşimle yıldönümümüz 7. Yılımız bitiyor bi organizasyon yapsak bebekten dolayı elimizde patlar mı bilmiyoruz kahvaltı da olur dedim ben hemen etkisini gösteriyor mu aşı