2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
38gundur sagan biri olarak biraz zor tabi sagarak besliyorsan nasil sagabilirsin kendini ara ara suan cocuga mama verirsen sut birikir ozaman sagip atabilirsin yani 24 saat mama icmek yerine ara ara icecegi sut olur diger gibi imkansiz bazen bir damla sut dahi gelmiyor sagilacak gidip mama veriyorum tabi bu benim bunyede boyle cocugu emziri yorsan emme islemi bittikten sonra hemen sag gogsunu Her emmeden sonra sagarak biriktirebilirsin boylece cocuk acta kalmaz bizimki emmeyi cok iyi bilmedi icin iki dk emip birakiyor geri kalan sagip veriyorum ardindan sizinki surekli memeile besleniyorsa bu sekilde yapabilirsin

Kakasini yapti bizimki cok az ama kabiz gibi degil yine ayni civiklikta ama niye yapamiyorsa senin dedigin gibi uyurken bile inliyoruz ilkgunkuler gibi insallah duzelir
Ya benim oğlum da aynı şekilde.. bir de bizimki daha 24 günlük şimdiden kirli bez sayısı azalır mı? Beslenmemden mi oluyor diye düşünüyorum ama yeşillik de yiyorum her şeyi tüketiyorum yani gaz yapan şeylere de dikkat ediyorum. Zorlanıyor diyorum kabız mo diyorlar yok yapıyor diyorum o zaman endişelenme diyorlar ama çocuk uykusunda bile ağlamaklı ıkınıyor içim gidiyor

deneyimli anneler tekrardan selamlar. bana tarak ve tırnak makası tavsiye markası verebilir misiniz? hangisi güzel kullanışlı hangisi değil. mesela herkes chicco al dedi ama onda da kılı dökülüyor tırnak makasıyla kesemiyorum gibi yorumlar okudum. çok karıştı kafam. yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler herkese

Ay bu bebeklerimiz ıkınmaları ne zaman bitecek ya diyorum dünyayı totosundan çıkaracak gene bizim kız :))

Cok sukur gectu agrisu dunde saat 10 bucuktan aksam 11 e kadar faln surdu . Cocugun harekiyse her hareketunde agliyir malesef. 4 saatte bi calpol verdim .. aralik annelerinde de denk geldu okudum bugun onlarda daboyle olmus. Emmesi de azdi dun
Yaa o zaman kahvaltı da akşam yemeği de yalan olur o güne plan yapmasak daha iyi :/

Kakasini yapti bizimki cok az ama kabiz gibi degil yine ayni civiklikta ama niye yapamiyorsa senin dedigin gibi uyurken bile inliyoruz ilkgunkuler gibi insallah duzelir
Aynen benimki de yaptı ama hala ıkınması devam ediyor bitmedi demekki

Her bir göğsü ne kadar sağiyorsun toplamda? Aralıklarla mi tek seferde mi
Canım benimki emmediği için ben genelde 2 saate bir sağıyorum 10-15 dakka arası sürüyo tek göğüs . Bebeğin emdikten sonra kalanı sağabilirsin belki. bebeğin kaç saatte bir emiyor 2 memeyide emiyor mu aynı öğünde

Bizde bugün 1. Ayımızı doldurduk. Aşımızı olduk. Azıcık ağladık ama şimdilik herşey normal acaba kaç saatte ateşi çıkarki.. Tartıda da 5 kiloyu gördük (kıyafetlerimizle) Boyumuzda 56cm olmuş.

İlk kızımda ben de çıkamıyordum. Bunda mecbur canım senle çıkmak isteyen diğer çocuk var.

Bende katılıyorum size kızlar

İkinci geldiğinde ne dediğimizi anlayacaksin
Valla ne kadar zormuş gerçekten. Bugün büyük oğlumun ateşi çıktı. Hangisini düşüneceğimi şaşırdım. Kıskançlıktan hastalandı ilgilenemedim büyükle diye ayrı üzülüyorum. Kücüğe geçecek diye endiselenip üzülüyorum.

Merhaba kızlar bugün 1 aylık olduk. Sabah aşımızı yaptırdık 2 dk kadar ağladı ve geçti umarım herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Verem alışı için 1 ay sonraya gel dedi. Bazen aşı bitiyor aynı tarihe denk gelmiyor dedi sizi arayıp haber veririm dedi. Göz ve kalça ultrasonu sonuçlarımı götürdüm kayıt yaptı.

Sizlere bir kaç sorum olacak yardım rica ediyorum.

1- bebeğimi gündüz salonda reflü yatağında gece bizim odamızda reflü yatağı ve beşikte yatırıyorum. Doğrumu acaba. Siz nasıl yapıyorsunuz?

2- iki gündür bebeğim gündüz emmelerini 3 saate falan çıkardı. Normalde sarılık olduğu için iki saatte emziriyordum. Büyükçe emme süresinin arası açılmış oldu normal mi bu durum? Bu aylarda siz ne kadar ara ile emziriyorsunuz? Normalde 15 dk emen bebek büyüdüğü için 10 dk emer mi emne süresi de düştü. Bıraktığında sıkıyorum hala süt var tekrar veriyorum almıyor. Kilo alımımız normal.

3- bebeğim yaklaşık 1 haftadır gazını çıkartırken kusuyordu? Gazını çıkartıyor kusuyor üstüne hıçkırık tutuyor birdaha kusuyordu doktora sordum, gazdan olabilir, besin alerjisi olabilir, reflü olabilir yada sütün kıvamlı değildir dedi.1 hafta emzirmeden öncede gaz çıkar dedi. Emzirdikten sonra da çıkar dedi yapıyorum bir nebze azaldı ama hala kusuyor. Gazdan değilse süt kıvam artırıcı yazarım onu kullanırsın dedi. Size böyle bir şey dendi mi? (Kıvam arttırıcıyı emzirmeden önce 30 cc sağ ona kat normal emzirdikten sonra hazırladığın karışımı içir dedi muhallebi kıvamına çevirir midesinde kusması zorlaşır dedi.) kullanan varım aramızda?

4- sütümüzün kalitesi yediklerimizle kaliteli yada kalitesiz oluyormuş. Mesela kuruyemişi fındık ve baden sütü yağlandırırmış kaliteli olurmuş. Bu konu hakkında bilginiz varmı? Varsa başka neler yapıyorsunuz?

İlk kızımda ben de çıkamıyordum. Bunda mecbur canım senle çıkmak isteyen diğer çocuk var.
Aynen canım. Bugün bebeği anneme bırakıp ben de çıktım. Oğlumu gezdirip onun için alışveriş yaptık beraber. Ama cocugu mutlu edemedim bir türlü. Meğer hastaymış cocugum eve geldik ateşi çıktı.

Yok uyuyamıyorum. Yaklaşık 6 saati buldu dün gece . Dürtmesem uyanmayacak. Bir önceki gece 5 saat . Ben huzursuz oldum. Yarın Dr. Günü. Soracam bakalım ne diyecek. İlerde öyle olur diye bilirim . Şimdi henüz 40ı dolmamış . Ağzı kurur.

Arkadaşlar sarılık için bir arkadaş hurmalı su veriyorum demişti adını hatırlayamadım. Rica etsem bana yardımcı olur mu. Tüm hurmayı suya attım günde 2 kaşık verilecek demişti, her gün yenisini mi yapacağım acaba hurmalı suyun. Birde verdiğim saatin bir önemi varmı?

Cok gecmıs olsun InsaAllah ıyı cıkar hersey ❣

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…