Ay oda mi zor ben bi sry yoktur diye dusunuyordimSelam anneler
1•ayda olan kalça ultrasonu çektiricez
Yaptıran var mı. , zor çekim yapılıyormuş sanırım
Canim benim bebeğim çok sık meme istiyor 3 saat da ne uyurken bile 1bucuk 2 saat nadir bekliyor emme süresinin azalması normalmiş artık öyle diyolarMerhaba kızlar bugün 1 aylık olduk. Sabah aşımızı yaptırdık 2 dk kadar ağladı ve geçti umarım herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Verem alışı için 1 ay sonraya gel dedi. Bazen aşı bitiyor aynı tarihe denk gelmiyor dedi sizi arayıp haber veririm dedi. Göz ve kalça ultrasonu sonuçlarımı götürdüm kayıt yaptı.
Sizlere bir kaç sorum olacak yardım rica ediyorum.
1- bebeğimi gündüz salonda reflü yatağında gece bizim odamızda reflü yatağı ve beşikte yatırıyorum. Doğrumu acaba. Siz nasıl yapıyorsunuz?
2- iki gündür bebeğim gündüz emmelerini 3 saate falan çıkardı. Normalde sarılık olduğu için iki saatte emziriyordum. Büyükçe emme süresinin arası açılmış oldu normal mi bu durum? Bu aylarda siz ne kadar ara ile emziriyorsunuz? Normalde 15 dk emen bebek büyüdüğü için 10 dk emer mi emne süresi de düştü. Bıraktığında sıkıyorum hala süt var tekrar veriyorum almıyor. Kilo alımımız normal.
3- bebeğim yaklaşık 1 haftadır gazını çıkartırken kusuyordu? Gazını çıkartıyor kusuyor üstüne hıçkırık tutuyor birdaha kusuyordu doktora sordum, gazdan olabilir, besin alerjisi olabilir, reflü olabilir yada sütün kıvamlı değildir dedi.1 hafta emzirmeden öncede gaz çıkar dedi. Emzirdikten sonra da çıkar dedi yapıyorum bir nebze azaldı ama hala kusuyor. Gazdan değilse süt kıvam artırıcı yazarım onu kullanırsın dedi. Size böyle bir şey dendi mi? (Kıvam arttırıcıyı emzirmeden önce 30 cc sağ ona kat normal emzirdikten sonra hazırladığın karışımı içir dedi muhallebi kıvamına çevirir midesinde kusması zorlaşır dedi.) kullanan varım aramızda?
4- sütümüzün kalitesi yediklerimizle kaliteli yada kalitesiz oluyormuş. Mesela kuruyemişi fındık ve baden sütü yağlandırırmış kaliteli olurmuş. Bu konu hakkında bilginiz varmı? Varsa başka neler yapıyorsunuz?
Yok canım yaptırdık biz gayet kolaydı, Zeynep kamil devlet hastanesinde yaptırdık, çocuk doktorundan kontrol randevusu aldım götürdüm kalça ultrasonuna yönlendirdi, hani hamileyken karnımıza baktıkları ultrason 2 doktor var odada, bir de anneyi alıyorlar bebeğin pijamalarını çıkarıyoruz beziyle duruyor sağdan ve soldan ultrason gezdiriyor bezin çırtlarını açarak, sonra kağıt verdi elimize normaldir diye bitti gittiSelam anneler
Selam anneler
Canim benim bebeğim çok sık meme istiyor 3 saat da ne uyurken bile 1bucuk 2 saat nadir bekliyor emme süresinin azalması normalmiş artık öyle diyolar
Canım gece 3 saate çıkardı doktor 1 haftadır gece 3 saatte bir emziriyorum uyanmazsa zorla uyandırıyorum maalesef. Gündüz de aynı zorla uyandırıyorum uyanmazsa. gündüz 2 saatte emiyordu şimdi uyanık da olsa istemiyor aşağı yukarı 3 saati buluyor istemesiGeceleri bebeklerimiz daha uzun uyusun diye 2 saat kuralına uymuyoruz ya, gündüzleri peki bebek uyuyorken emme saatinde uyandırıyor musunuz
Ayni durumlar canm doktor dogumdan sonra farkli bi kan ilaci verdi o bitti simdide hamileyken kullandimi iciyordum uc gundur sivi tuketimide eskiye gore azaldi isten gucten acaba kan hapimi yapti diye dusunuyordum kan ilaci seninki hamileyken kullandiginmi farklimi verdi doktorunYa benim oğlum da aynı şekilde.. bir de bizimki daha 24 günlük şimdiden kirli bez sayısı azalır mı? Beslenmemden mi oluyor diye düşünüyorum ama yeşillik de yiyorum her şeyi tüketiyorum yani gaz yapan şeylere de dikkat ediyorum. Zorlanıyor diyorum kabız mo diyorlar yok yapıyor diyorum o zaman endişelenme diyorlar ama çocuk uykusunda bile ağlamaklı ıkınıyor içim gidiyor
Bitermi cnm gunde yedi sekizkere dolu dolu yapiyorlardi simdi kuş kadar kondurmuşAynen benimki de yaptı ama hala ıkınması devam ediyor bitmedi demekki
Canım benimki emmediği için ben genelde 2 saate bir sağıyorum 10-15 dakka arası sürüyo tek göğüs . Bebeğin emdikten sonra kalanı sağabilirsin belki. bebeğin kaç saatte bir emiyor 2 memeyide emiyor mu aynı öğünde
Allahallah herkesin tersine gidiyoruZ bizim cocuk saat bası acikmaya basladi verdigim sut az geliyor galiba saat bası kalkiyor ellerini yemeye basliyorCanım gece 3 saate çıkardı doktor 1 haftadır gece 3 saatte bir emziriyorum uyanmazsa zorla uyandırıyorum maalesef. Gündüz de aynı zorla uyandırıyorum uyanmazsa. gündüz 2 saatte emiyordu şimdi uyanık da olsa istemiyor aşağı yukarı 3 saati buluyor istemesi
Bahtsiz bedeviCanım benimki emmediği için ben genelde 2 saate bir sağıyorum 10-15 dakka arası sürüyo tek göğüs . Bebeğin emdikten sonra kalanı sağabilirsin belki. bebeğin kaç saatte bir emiyor 2 memeyide emiyor mu aynı öğünde
Bizim de uzayan hafif sarılığımız var. Dün ilk ay kontrolümüz vardı değeri 8 çıktı. Bebeğim sarışın biraz ondan da değer 8 çıktı dedi doktorumuz. Korkulacak hiçbir şey yok 2/3 aylık olana kadar sürebilir sonra gidecektir dedi. Bir tek yüzünde var vücudundakiler geçmişArkadaşlar sarılık için bir arkadaş hurmalı su veriyorum demişti adını hatırlayamadım. Rica etsem bana yardımcı olur mu. Tüm hurmayı suya attım günde 2 kaşık verilecek demişti, her gün yenisini mi yapacağım acaba hurmalı suyun. Birde verdiğim saatin bir önemi varmı?
Canim ayni gun olmamistir degil mi gun mu verdi dr a gidinceYok canım yaptırdık biz gayet kolaydı, Zeynep kamil devlet hastanesinde yaptırdık, çocuk doktorundan kontrol randevusu aldım götürdüm kalça ultrasonuna yönlendirdi, hani hamileyken karnımıza baktıkları ultrason 2 doktor var odada, bir de anneyi alıyorlar bebeğin pijamalarını çıkarıyoruz beziyle duruyor sağdan ve soldan ultrason gezdiriyor bezin çırtlarını açarak, sonra kağıt verdi elimize normaldir diye bitti gitti
O dedigini benim kizda yapiyor emiyor agliyor sonra tekrar memeye saldiriyor ama gazdan yapiyor onu sinirleniyor karnina sanci girinceBahtsiz bedeviikimizin ne bu sagmadan cektigi cocuk emmeyi ogrendi buseferde bagiriyor iki cekiyor ciglik atip bidaha agzina aliyor bi oraya bi buraya cekistiriyor eskiden yine bes dk emip birakirdi simdi bes saniyeye cek birak cek birak memeyi oyuncak saniyor galiba
Yok canım direk aynı gun yaptırdık, Zeynep kamil kalabalık bi hastane ama aynı gun çocuk cerrahına falan hepsine muayene olduk göbek fıtığını gösterdik, kalça ultrasonu, böbrek ultrasonu( büyüklük vardı) hepsiyle çok güzel ilgilendilerCanim ayni gun olmamistir degil mi gun mu verdi dr a gidince
O dedigini benim kizda yapiyor emiyor agliyor sonra tekrar memeye saldiriyor ama gazdan yapiyor onu sinirleniyor karnina sanci girince
Artik 60cc le doymaz bebisin sanirsam ondan sık kalkabilir
Fazlasini icmiyor napmam lazimki 90 koyuyorum 60 icip gerisini birakiyor ac birakip direk 90 mi vermem gerekiyor birde nasil emziriyorsun oyle yaparkenCanim ayni gun olmamistir degil mi gun mu verdi dr a gidince
O dedigini benim kizda yapiyor emiyor agliyor sonra tekrar memeye saldiriyor ama gazdan yapiyor onu sinirleniyor karnina sanci girince
Artik 60cc le doymaz bebisin sanirsam ondan sık kalkabilir
Selam anneler
Ay oda mi zor ben bi sry yoktur diye dusunuyordim
Geceleri bebeklerimiz daha uzun uyusun diye 2 saat kuralına uymuyoruz ya, gündüzleri peki bebek uyuyorken emme saatinde uyandırıyor musunuz
Bahtsiz bedeviikimizin ne bu sagmadan cektigi cocuk emmeyi ogrendi buseferde bagiriyor iki cekiyor ciglik atip bidaha agzina aliyor bi oraya bi buraya cekistiriyor eskiden yine bes dk emip birakirdi simdi bes saniyeye cek birak cek birak memeyi oyuncak saniyor galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?