- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
Canım yaa senin ikiside küçük bu kadar kendine yüklenme bende büyük oğluma bağırırken buluyorum kendimi merak etme küçük bunları hatırlamaz bile senin kuzuKızlar çok kötüyüm, kime anlatsam bilemedim
Bgn komşuya çıktık, gayet iyi idi herşey. Eve inme zamanı gelince oğlum inmek istemedi, 3,5 yaşında bu arada. Bebekle kapıda bekliyorum o ikna olmuyor, sonra bebek ağlamaya başladı kapı da soğuk, zar zor büyüğü ikna ettim terliğini giyerken biraz vurdum, sonra asansörde, sinirimi alamadım eve gelince de. yatacaksın yerine diyorum, diğeri bu arada çığlık çığlığa, bu ağlıyor biyandan. Sinirimden yastığı yumrukladım, saçımı yoldum tekrar oğluma vurdum. Cinnet geçirdim galiba bazı şeyleri hatırlamıyorum bile. Çocuk benim korkumdan yatağa nasıl girdi anlatamam. Sonra dua ede ede kendimi sakinleştirdim, saatlerdir ağlıyorum, özür diledim okşayarak uyuttum kuzum hemen affetti ama ben kendimi affedemiyorum. Bukadar basit bişeyde nasıl bukadar patladım bilmiyorum. Saçının teline dahi kıyamazken 2. Oğlum olalı 1. Ye karşı okadar sabırsızım ki üvey anne gibi hissediyorum sonrasında kendimi... ben anne olmayı haketmiyorum diyorum, hele de böyle uslu bi çocuğun annesi olmayı. Nankörüm ben( ve bu 1 ayda 2-3 kez oldu. Neyapacağımı bilmiyorum ( ve en acısı ağlarken , yarın nenem gelsin seni ona söylicem dedi, düşünün Annesini bakıcısına şikayet edecek, yani o bile daha iyi davranıyor demekki benden (
bende böyle diyerek kendimi rahatlTmYa çalışıyorum ama sonra da şımarıklık benimkisi diyorum. Yardımcım var evde, zaten sAt 5 e kadar o ilgileniyor büyükle , saatlerce oyun oynuyorlar. Evi de o toparlıyor. Benim işim sadece bebek ve yemek . Ki yapmasam eşim neden yapmAdın demiyor, ütüsünü de kendi yapıyor. Buna rağmen ben neden böyle oldum ?? Bide normal bi sinir değil, sonradan hatırladıkça kendimden utanıyorum resmen cinnet gibi bişey. Dışarda beni gören herkes ayy senin yanında insan yaşlanmaz der, neşeliyimdir. Ama neden oğluma karşı bukadar katı oldum. Tmm baştan beri disiplinliyim ama kızsam da hiç buladR abartmazdım, şimdi hırsımı alamıyorum vurdukça vurasım geliyor resmen kendimi tanıyamıyorum. Psikiyatriye mi gitsem diye bile düşündümCanım yaa senin ikiside küçük bu kadar kendine yüklenme bende büyük oğluma bağırırken buluyorum kendimi merak etme küçük bunları hatırlamaz bile senin kuzu
Uykusuzluk ikiye bölünmusluk ev işleri çocukların bakımı derken bedensel ve psikolojik olarak tukeniyoruz hala tam anlamıyla doğum yaralarida geçmedi bunlar bizi etkiliyor hepimiz bu süreçten geçiyoruz sen yüzünü yıka üstüne bir ceket al balkona çıktı derin nefes al bol bol bu günlerde geçecek
Sen de unutursun, ileride yaşayacağınız güzel günleri düşün kardeşlerin birbirine nasıl bağlanacağını okula gidecekleri mezun olacakları evlenecekleri günleri :) sence aklında bunlar mı kalacak, zordu diyip geçeceksin.. bence zaten mükemmel çocuk yetiştirebilen kimse yok şu dünyada herkesin illa ki bi eksiği bi kusuru oluyor.bilmem o unutur belki, ama bensürekli dua ediyorum rabbim sabrımı artırsın inş
rabbim sabrımızı artırsın canım. Sizinkiler de büyükle ilgilenseler keşke sürekli küçüğü senden Almaktansa
Asistanlar oldugu icin farkli kisiler geliyor dogru bende sansimi deneyim bakayim yapacaklar mi ayni gün 1 aydan sonra gidiliyor sanirim degil miEvet canım normal çocuk sağlığı ve hastalıklarına aldım doktorun adı Rabia gönül Sezer, ama bizim idrar kültürü vardı 3 gun sonra bi daha gittik sonuçlar için aynı doktor adıyla başk bir doktor vardı, bizimle ilgilenen renkli gözlü hafif toplu genç bir doktor çok tatlıydı, benim kızın alnında minik bir leke var kırmızı ona bile baktırdı ultrason da
Onunla ilgilen diye dikkat cekmeye calisiyor heralde yardimcin oynuyor diyorsun sende oynuyor musun arada bilmiyorum onunla ama arada firsat buldukça oynasan falan belki seninde icin rhatlarbende böyle diyerek kendimi rahatlTmYa çalışıyorum ama sonra da şımarıklık benimkisi diyorum. Yardımcım var evde, zaten sAt 5 e kadar o ilgileniyor büyükle , saatlerce oyun oynuyorlar. Evi de o toparlıyor. Benim işim sadece bebek ve yemek . Ki yapmasam eşim neden yapmAdın demiyor, ütüsünü de kendi yapıyor. Buna rağmen ben neden böyle oldum ?? Bide normal bi sinir değil, sonradan hatırladıkça kendimden utanıyorum resmen cinnet gibi bişey. Dışarda beni gören herkes ayy senin yanında insan yaşlanmaz der, neşeliyimdir. Ama neden oğluma karşı bukadar katı oldum. Tmm baştan beri disiplinliyim ama kızsam da hiç buladR abartmazdım, şimdi hırsımı alamıyorum vurdukça vurasım geliyor resmen kendimi tanıyamıyorum. Psikiyatriye mi gitsem diye bile düşündüm(
Ben de onu düşünüyorum. İçlerinde neler yaşıyorlar bilmiyoruz. Olabildiğince hassas davranmaya gayret ediyorum ama ben de yıpranıyorum bu süreçte.Calpolla atlatırsınız umarım.
Olacağı varmış canım bugün çıkmak gene de iyi gelmiştir ona bizde bugün alt tarafı markete gittik sokakta bacaklarıma sarılıyor
Akıllarından neler geçiyor kimbilir
Biz gittiğimizde 41 günlüktü bebişimOnunla ilgilen diye dikkat cekmeye calisiyor heralde yardimcin oynuyor diyorsun sende oynuyor musun arada bilmiyorum onunla ama arada firsat buldukça oynasan falan belki seninde icin rhatlar
Evet canim ya. Bizimki de azaldi ama soyle bembeyaz degil ya o gozlerinin aki gordukce uzuluyorum. Bir de nasil sinirlerim bozulduysa sarilik olayina, asla asla sari bisi giydirmiyorum çocuğa daha sari gorunuyor sanki gözleri sari bisiler giydikceartik haftaya cumaya kadar gececeginden ümidi kestim insallah sadece anne sutu sariligidir, idrar yollari tiroit vb bisi cikmaz diye dua ediyorum
Valla herkes farklı bir şey söylüyor biz işin içinden çıkamayacağız gibi
Yaa geçmiş olsun canım bizdede var maalesef vücudunda çok çok az kaldı yüzünde ve gözünde biraz var. 4 günlükken değerimiz 11 di. 9 günlükken 13 oldu doktor bir daha tahlil yapmadı 1.5 aylıkken gel yüzü geçmezse yaparız dedi. Üzülüyorum geçmiyor diye allah korusun bu sarılığın bir etkisi olur diye. Allah yardımcımız olsun canım. Emzirmek için resmen saatle yaşıyorum çok yoruldum kafamda olmasından
Canım bende yapacağım sarılığı bitene kadar devam edeyim değilmi
Valla canım bende anlamadım herkes ayrı bir şey diyor Allah’a emanet gidiyoruz gibi
Endişelenme riski atlattin artikBöyle giderse ikimizde kafayı yiyeceğiz desene canım. Bu Salı kontrole gitmiştik idrar tahlili yaptı fakat sarılıkla ilgili bişey demedi gayet iyi dedi sonuç. Of bilmiyorum ki hangi tahlili neden yapıyor. 1,5 aylıkken kan tahlili yaparız dedi geçmezse. İnşallah bişey çıkmaz bebeklerimizde. Allah şifa versin bize anlıyorum şuan ki psikolojini
nasil gdyo sidoa 2 cocuklu zor degilmi arada kiskaniyor bizimkisi icine attigindan hasta olduBen de onu düşünüyorum. İçlerinde neler yaşıyorlar bilmiyoruz. Olabildiğince hassas davranmaya gayret ediyorum ama ben de yıpranıyorum bu süreçte.
Benim kızımın iki memesindede vardı cnm kendi kendine gitti . Elleyince iltihap oluyomuş . DokunmayınKızlar gecen Gün gorumcem bebegi severken ya siz bunu nasil gormezsnz. Ben nasil farletmem diye ayaga kaldirdi. Oglumun memesinin birinde bisi var yag bezesi gibi. Bunu masaj yapcaksin surekli bastirarak ericek o sut birikmis. Kitle olur ameliyat olur fln dedi. Nette okudum abla masaj yapmayin yaziyor ellemicekmisim dedim. Onlar ne anlar fln dedi. Siz de var mi bole durum neler yapiorsunuz:/
Canım bebek küçükken oluyor o doktor sakin ellemeyin,birisi sürekli ovmus durmuş daha çok şişmiş dedi .bizde geçti bile o şişlik 36 gunluguzKızlar gecen Gün gorumcem bebegi severken ya siz bunu nasil gormezsnz. Ben nasil farletmem diye ayaga kaldirdi. Oglumun memesinin birinde bisi var yag bezesi gibi. Bunu masaj yapcaksin surekli bastirarak ericek o sut birikmis. Kitle olur ameliyat olur fln dedi. Nette okudum abla masaj yapmayin yaziyor ellemicekmisim dedim. Onlar ne anlar fln dedi. Siz de var mi bole durum neler yapiorsunuz:/
Sağol canım. İyi geldiSen de unutursun, ileride yaşayacağınız güzel günleri düşün kardeşlerin birbirine nasıl bağlanacağını okula gidecekleri mezun olacakları evlenecekleri günleri :) sence aklında bunlar mı kalacak, zordu diyip geçeceksin.. bence zaten mükemmel çocuk yetiştirebilen kimse yok şu dünyada herkesin illa ki bi eksiği bi kusuru oluyor.
önceden biraz oynuyordum , şu sıralar hiç oynayamıyorum. Bebeğim hastalandı ilaç tedavisi yapılıyor, uykusu çok düzensiz ve az. Hep kucağımda diyebilirim.. ama doğru diyorsun biraz ona zaman ayırmalıyımOnunla ilgilen diye dikkat cekmeye calisiyor heralde yardimcin oynuyor diyorsun sende oynuyor musun arada bilmiyorum onunla ama arada firsat buldukça oynasan falan belki seninde icin rhatlar
Benim kızımın iki memesindede vardı cnm kendi kendine gitti . Elleyince iltihap oluyomuş . Dokunmayın
Anladim canım cok tesekkur ediyorum sizlere. Esime de soyliim de yakinimizda oturuyorlar ben olmadan goturuyor bebeği sıkar mıkarCanım bebek küçükken oluyor o doktor sakin ellemeyin,birisi sürekli ovmus durmuş daha çok şişmiş dedi .bizde geçti bile o şişlik 36 gunluguz
Canım ben rengi düzelene kadar kullandım ama bizim değerler çok yüksek değidi sen yine de verdikten sonra takip et benimkine iyi geldi ama her bebek aynı değil sonuçta inşallah geçer kısa süredeValla herkes farklı bir şey söylüyor biz işin içinden çıkamayacağız gibi
Yaa geçmiş olsun canım bizdede var maalesef vücudunda çok çok az kaldı yüzünde ve gözünde biraz var. 4 günlükken değerimiz 11 di. 9 günlükken 13 oldu doktor bir daha tahlil yapmadı 1.5 aylıkken gel yüzü geçmezse yaparız dedi. Üzülüyorum geçmiyor diye allah korusun bu sarılığın bir etkisi olur diye. Allah yardımcımız olsun canım. Emzirmek için resmen saatle yaşıyorum çok yoruldum kafamda olmasından
Canım bende yapacağım sarılığı bitene kadar devam edeyim değilmi
Valla canım bende anlamadım herkes ayrı bir şey diyor Allah’a emanet gidiyoruz gibi
Canım ben rengi düzelene kadar kullandım ama bizim değerler çok yüksek değidi sen yine de verdikten sonra takip et benimkine iyi geldi ama her bebek aynı değil sonuçta inşallah geçer kısa sürede
Daha çok yenisiniz canım biraz zaman geçince bebeğin dilinden daha iyi anladıkça bir nebze nefes alırsınBen de onu düşünüyorum. İçlerinde neler yaşıyorlar bilmiyoruz. Olabildiğince hassas davranmaya gayret ediyorum ama ben de yıpranıyorum bu süreçte.
Herkese günaydın :) sizde de emzirme esnasında baş dönmesi oluyor mu? Tansiyonum mu düşüyor uykusuzluktan mı oluyor anlam veremedim. Bazen oğlum sütle beraber enerjimi de emiyor gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?