2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282

Cesaret edemem zaten şimdilik ılık suyla temizledim karbonatla da yapacağım geçer inşallah dilinde hiçbir şey yok sadece yanak kısımlarında bir de dudakta

Tutuşta sıkıntı yok canim gogsude tamamen aliyor kahveyerini bu memeyi cekistiriyor oraya buraya agliyor tekmeliyor cildiriyor

Merhaba kızlar. Benim bebeğimin sol gözü çapaklanıyor. 10 günü geçti. Önce hafifler gibi oldu geçer diye düşündük ama hala geçmedi. Çocuk doktoruna mı yoksa göz doktoruna mı götürsem. Başına gelen var mı?

Canım bana doktorum tobsin isimli bir damla yazmıştı, bebeğin gözü çapaklanırsa gözüne damlat diye. İlk doğduğunda da hemşireler bu damladan damlatmışlardı. Ama bence sen yine de doktoruna danış.

Benim kizimda oldu bu capaklanma. Eve gelen ebe steril suyu steril pamukla islatip gozun disindan icine dogru silmemi soyledi. Ve de serce parmagi sterilize edip goz pinarina masaj yapmami soyledi. Ve de sutumu damlatmami. Bunlari yaptigim halde 2 gun icinde gecmezse pediartini aramami soyledi gozu icin damla yazarmis. 3 gun sonra gecti bunlari yapinca.

Hımm iyi bari uyku konusunu bende öyle yapıyorum canım. Afrika’daki annelerde emziriyor doğru bir düşünce. Biz fazla pimpirikliyiz sanırım :)) bende çenesi güçlendi diye düşündüm de emin olamadım :)

Canım teşekkür ediyorum bilgi için. Dediğin şeye bende bakayım bi.

Maşallah bebeğine canım. Persentil nedir

Selam Kizlar
bizde bugun 1 aylik asimizi olduk 1100g almis 5 cm uzamis kizim cok şükür

Maşallah bebeğine canım

Evet bizim kadin dogm doktorda imom verdi istersen benim Kullandigim kan ilacini al kullan kadindogumcu vermisti hicbi sekilde yan etki cocukta yada kendimde gormedim kanimda 12 kusurlarda aslimda kan ilacina bile gerek yok ama ilk ucay kullanilacak dedi doktor maltofer

Selam canım bizde de oldu. Çözüm ne biliyor musun. Anne sütü:)
Temiz pamuğa kendi sütünden al ve temizle. Ayrıca göz pınarlarına küçük parmak ucu ile yuvarlak masaj yap. Bir kaç güne geçer
Sebebi şu. Yenidoğanlarda bazılarında göz pınarları tıkalı oluyor. O yüzden çapaklanma olur
Ama annelerimize sorarsan derler ki emzirirken göğsün bebeğin gözüne gelmiştir :))

Söylediğimi yap. Sonra teşekkür edersin :))

Ayniseyleri eltimde yasadi cnm ikinci olunca ilkine bagirip kiziyordu sonra pismanlik normal bi durum uykusuzluk yorgunluk biz birtanesinin hakindan gelemiyoruz sen ikitaneyle ugrasiyorsun kendini kotu hissetme birazdaha sakin olmaya calis insan gozu dondumu naptini bilmiyor bende ilk zamanlar sinirim tepemde geziyordum cunku acemiyim gunluk yarim saat uykuyla duruyordum artik gozum acik ruya goruyordum cocuk delilerngibi kivrandigindan istemsizce sinirim tavan yapiyordu

Ben gece iki kere iki olcek mama veriyorum kuzum
Hic yememe dikkat etmiyorum ya cogu zaman kek biskuvi atistiriyorum

Şimdiki bebeklerde mi bilmiyorum ama hareketler maşallah boylarından büyük :))
Bazen o agliyor ben guluyorum saban gibi cocuk hareketleri komik geliyor buyumuste kuculmus aimdi bazi anneler bana kizacak aksam portakali agzina tutum nasil emiyor cekince kaşlarini catti kiziyor agliyo bi saat agzin kenarini yalandi okadar komiktiki onu isteyisi )

İyi akşamlar hanımlar...
Kızıma bir Dr. Hanım buldum . Evime yakın, ilk defa gittik ve memnun kaldım şükürler olsun ki .
Göz muayenesini gereksiz buldu
İsterseniz 3.ncü ayı dolsun öyle yaptırın dedi, bir de 3 yaşında bir göz muayenesi yapılırmış.
Kilosunu çok buldu ama ya
Gazını çıkarabiliyor kızım ama yine de damla önerdi. Uyurken kızım başını çok geri veriyor, eşim bu durumu sordu. Nefes alamıyor olabilir dedi, burun spreyi önerdi.
Sütünü emzirdikten sonra sağ dedi . Ama o süt bebeğin hakkı, onu da bebeğine ver dedi. Bunu nasıl yapacam ki. Emmek istediği zaman sütü olursa eğer , dolaptakini nasıl verecem ne ara verecem yani .
Kalça Usg İçin haftaya dedi .
3.ncü ayında kalbine bakılacak tekrardan kuzumun ya. İnşallah herşey yolunda gider.
Ayrıca kızımın gece uykusu için çok iyi dedi. Artık yeni doğan değil. 40 ını doldurdu mu bırak geceleri uyusun, yalnız yine de 5 saati geçirme dedi.
Özel bölgesi için gazı alınmış zeytin yağı önerdi...
Vücudunda isilik başlangıcı mevcut. Üşütmesin derken şu olana bak ya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…