2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Hic kusmadim bos bos oguruyorum ama istah azalmam oldugu az yedigim icin kilo verdim. Uzulecek bir durum degil aksine ilk trimesteri eksi kilolarla bitirmek ilerde rahat etmemizi saglayacak ins.

Merhaba canım bende de mide bulantısı yok ama zaman zaman iştahsızlık oluyor mesela iftarda yiyorum ama sahurda asla yiyemiyorum. Uyuyup uyanınca yemek yemek bana eziyet resmen. Bende yaklaşık 1 kilo verdim.

Canim benim kusmam yok ama cok istahsizim bi bardak suyu bile zor iciyorum kilo kaybimda var

i200 mg progeston kullaniyorum gunde 1 kere ama sanki hic ise yaramiyormus gibi devamli kahve akintim var tek tesellim agrim yok doktorda kontrolde hicbisey demedi cok sinir bozucu bi durum

Beslenme işini nasıl yapıyorsunuz?
Günlük yediklerimizi paylaşabiliriz isterseniz?
Ben bugünden başlayayım.
Sabah öyle aç uyandım ki işe giderken açma poğaça aldım.Dayanamadım yolda birini yedim. Birini de işte sütle yedim.
500 ml süt içtim.
Bir tane şeftali yedim.
Öğlen yoğurt salatalık yedim. İki saat sonra yine acıktım. Allahtan işte yiycem bazı şeyler var. Yumurta haşladım. Biraz peynir 3-4 zeytin bir tane biber yedim. (Saat 4 gibi)
Akşam da ızgara köfte, nohutlu avakado salatası ve yoğurt yerim.
İlerleyen saatlarde de karpuz kiraz yerim.

Kötü mü sizce?

Ben de kusma Yok. Ramazan ilk 15 (gebelik bilmiyorken) 3kilo verdim ama şimdi 2 kilo almışım. İştah ben de de yok. Bıraksan hiç bir şey yemeyeceğim. Ama mecbur işte.

Hic kusmadim bos bos oguruyorum ama istah azalmam oldugu az yedigim icin kilo verdim. Uzulecek bir durum degil aksine ilk trimesteri eksi kilolarla bitirmek ilerde rahat etmemizi saglayacak ins.
Bende öyle düşündüm ilk başta tombik bir yapım var zaten boyum kısa olduğu için sonra acaba haksızlıkmi yapıyorum ıyi biseymi kötü biseymi düşünmeye gidiyor insan

Ben de kusma Yok. Ramazan ilk 15 (gebelik bilmiyorken) 3kilo verdim ama şimdi 2 kilo almışım. İştah ben de de yok. Bıraksan hiç bir şey yemeyeceğim. Ama mecbur işte.
Ilk başlarda iyiydim 62.5 filan görüyordum bugün bi baktımki 60 a inmişim aç karnına olculsem 59 ları görürüm heralde vücudumuz fazla enerji harcıyor yediklerimiz yetmiyor zaten zar zor birşeyler bulup yiyiyorum öyle herşeyi de canım istemiyor :)

5+6 haftalığım sigarayı bıraktım bu hafta, ama resmen sigaraya aşeriyorum kalabalıkta aklıma gelmiyo ama ne zaman yalnız kalsam tek süşündüğüm sigara, hamileliğini ögrendikten sonra bırakan hamiş arkadaşlarım sizdede oluyo mu oyle

Bence gayet iyi, ben süt ve süt ürünleri tüketemiyorum aşırı kokuyor burnuma yumurta da haşlanmış yiyemiyorum ancak bişeyin içinde melemende falan olacak oyle

Bende iciyordum ama bıraktım kokusuna tahammülüm kalmadı ınsalkah sende tiksinirsin.. cidden sigara ile savaşmak zor.. ben şimdi kokusundan tiksiniyorum ama beynimin bi yerinde bir ses de emzirmeyi bırakınca icecem diyo :))

Ayy teşekkür ederim ya bu bendeki endişe telaş bebişim doğana kadar geçmeyecek herhalde normalde de heyecanlı telaşlı panik biriyim gebelik olunca bu durum bende ikiye katlanıyor kendimle başedemiyorum :) ben
aynı durumdayız valla cook param olsa eve ultradin cihazı alicam

aynı durumdayız valla cook param olsa eve ultradin cihazı alicam
Bende araştırdım ama zaten aldığımız cihaz bile 12. Haftadan sonra işe yarıyormuş şimdi daha çok bebeklerimiz küçük oldukları için bulundukları yeri yakalayamama durumu oluyormuş bu da ayrı panik hali :)

Canım bence sabah poğaça hiç olmamalı onun yerine tam buğday ile yumurta peynir.. içindeki yağları bile bilmiyoruz. Akşam ki meyve de fazla olmamalı bence ya karpuz ya kiraz yanına da ya süt. Ya da ceviz badem tarzi şeyler kan şekerini dengeler diye düşünüyorum. Tek meyve yersen kan seker in fırlar ve çabuk acıkırsın.

Çok normal canım. Hergun farklı olyor yarın tekrar olursa neden oldu dersın bana oyle oluyor:) bugundaha ıyı beslendım 10.haftama gırdım dıye mı bılmem artk azalacak genel olarak 10.haftada daha rahat edıceksn

Sabah yumurta kocaman peynır domates salata vs. meyva suyu. ara ogunde meyve salatası sonra tekrar patates haşlama ya da fırın. Hamılelıkte cok yararlı.haşlama patates buarada. Ceviz badem.kaju vb kuruyemişler. Kuru meyveler. Aksamyemegnde az corba yagsız et, bazen tavuk makarna. Cogu yemekten sogudum pılav da yyemyrm. Yogurt, gecelerı meyve ve gunde en az 3ltre su içiyorum. Haftada ıkı kez engınar yemegı 2kez yogurtlu semızotu. Semızotu mutlaka yenmelı.omega3 ıcerıyor cok. Az az sık sık yemek en ıdealı bulantı onlemek ıcn gunduz bır gece 2bardak süt. Aklıma gelenler:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…