2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Herkese günaydın :) sizde de emzirme esnasında baş dönmesi oluyor mu? Tansiyonum mu düşüyor uykusuzluktan mı oluyor anlam veremedim. Bazen oğlum sütle beraber enerjimi de emiyor gibi hissediyorum :olamaz:
acsan olur oyle olur emerken annenin butun enerjisini alirmis bebek emerken enerji kaybedermissin

Arkadaşlar sarılık için bir arkadaş hurmalı su veriyorum demişti adını hatırlayamadım. Rica etsem bana yardımcı olur mu. Tüm hurmayı suya attım günde 2 kaşık verilecek demişti, her gün yenisini mi yapacağım acaba hurmalı suyun. Birde verdiğim saatin bir önemi varmı?
Sarılık için bişry yapma bence. Bol bol emzir. Ama sarılık vücuduna iniyorsa özellikle göğüs kısmına bekletmeden doktora git
Yüzünde sarılık varsa sadece emzirmen yeterli

Yok canım yaptırdık biz gayet kolaydı, Zeynep kamil devlet hastanesinde yaptırdık, çocuk doktorundan kontrol randevusu aldım götürdüm kalça ultrasonuna yönlendirdi, hani hamileyken karnımıza baktıkları ultrason 2 doktor var odada, bir de anneyi alıyorlar bebeğin pijamalarını çıkarıyoruz beziyle duruyor sağdan ve soldan ultrason gezdiriyor bezin çırtlarını açarak, sonra kağıt verdi elimize normaldir diye bitti gitti
Ben Bağlarbaşında Academic Hospital de yaptıracam. Radyolojideki kız dedi ki bebeciğin durumuma göre 1 saati bile bulabilir. Bebek huysuzlanabiliyormuş

evet yaptırdık canım. zor degıl ultrason ıle sag ve sol kalça ya bakılıyor 5snlık bırsey her bır bacak da. bebiş aglamaması lazım tabı şükür benım kızım sakınce durdu önce saga sonra sola yan cevrılıp bakılıyor 1dk bıle surmuyor totalde karnımızın kontrolu gb hamıleyken.:) ma_yi ma_yi
milletin bebeği altı açılınca rahatlar susar. Benimki ortalığı ayağa kaldırıyor. Walla korkuyorum gece alt değiştirmeye zannedersin ki etini koparıyorlar :)
Bizim kesin zor geçer. Heye soyunursa eyvah eyvah :)

Sarılık için bişry yapma bence. Bol bol emzir. Ama sarılık vücuduna iniyorsa özellikle göğüs kısmına bekletmeden doktora git
Yüzünde sarılık varsa sadece emzirmen yeterli

Canım geçecekmiş peki bir ay oldu üzülüyorum emzirmekten başka bişey yapamıyorum elimden bişey gelmiyor. Ne zaman geçecek. Ya sarılık zarar verirse diye aklımda hep. Vücudunda çok az var. Yüzünde ve gözlerinde var

Kızımın ağzında yanaklarının iç kısmı ve dudakları beyaz beyaz oldu neden acaba dilinde bir şey yok

Canım pamukcuk olmuş bebeğin benimkinin dilinde var hergün ılık suya karbonat koyup ağız mendili ile ağzının içini temizliyorum. Eğer silinmezse bebek emmeyi bırakabilirmiş. Bir nevi yara gibi düşün

Kızımın ağzında yanaklarının iç kısmı ve dudakları beyaz beyaz oldu neden acaba dilinde bir şey yok
Canım pamukcuk olabilir bize doktor bi ilaç verdi olursa ağzının içini silelim diye ama biz olmadık kullanmadık karbonatlı suda iyi geliyormuş göğsüne de sürebilirmişsin

canım pamukçuk olmaya baslamıs o bir mantar trüymus bızım de dılımızde olyor karbonatlı su ıle temızlıyorum ama hep oluyor karbonatlı su ıle temızle aglıcaktır belkı ama sonrası artarsa daha skıntı olur

Merhaba kızlar bugün 1 aylık olduk. Sabah aşımızı yaptırdık 2 dk kadar ağladı ve geçti umarım herhangi bir sıkıntı yaşamayız. Verem alışı için 1 ay sonraya gel dedi. Bazen aşı bitiyor aynı tarihe denk gelmiyor dedi sizi arayıp haber veririm dedi. Göz ve kalça ultrasonu sonuçlarımı götürdüm kayıt yaptı.

Sizlere bir kaç sorum olacak yardım rica ediyorum.

1- bebeğimi gündüz salonda reflü yatağında gece bizim odamızda reflü yatağı ve beşikte yatırıyorum. Doğrumu acaba. Siz nasıl yapıyorsunuz?

2- iki gündür bebeğim gündüz emmelerini 3 saate falan çıkardı. Normalde sarılık olduğu için iki saatte emziriyordum. Büyükçe emme süresinin arası açılmış oldu normal mi bu durum? Bu aylarda siz ne kadar ara ile emziriyorsunuz? Normalde 15 dk emen bebek büyüdüğü için 10 dk emer mi emne süresi de düştü. Bıraktığında sıkıyorum hala süt var tekrar veriyorum almıyor. Kilo alımımız normal.

3- bebeğim yaklaşık 1 haftadır gazını çıkartırken kusuyordu? Gazını çıkartıyor kusuyor üstüne hıçkırık tutuyor birdaha kusuyordu doktora sordum, gazdan olabilir, besin alerjisi olabilir, reflü olabilir yada sütün kıvamlı değildir dedi.1 hafta emzirmeden öncede gaz çıkar dedi. Emzirdikten sonra da çıkar dedi yapıyorum bir nebze azaldı ama hala kusuyor. Gazdan değilse süt kıvam artırıcı yazarım onu kullanırsın dedi. Size böyle bir şey dendi mi? (Kıvam arttırıcıyı emzirmeden önce 30 cc sağ ona kat normal emzirdikten sonra hazırladığın karışımı içir dedi muhallebi kıvamına çevirir midesinde kusması zorlaşır dedi.) kullanan varım aramızda?

4- sütümüzün kalitesi yediklerimizle kaliteli yada kalitesiz oluyormuş. Mesela kuruyemişi fındık ve baden sütü yağlandırırmış kaliteli olurmuş. Bu konu hakkında bilginiz varmı? Varsa başka neler yapıyorsunuz?
Canim ben de gunduzleri babynest inde yanimda salonda yatiriyorum, aksam saat 22.00 civari yatak odasina goturuyorum. Kendimce belki gece gunduz kavramini anlar diye:)
Emme suresinin azalmasi artik cene kaslari guclendigi icin daha etkili emebildigi icin hemen doyuyordur belki.
3. Sorunla ilgili hic bi bilgim yok acikcasi yeni duyuyorum:)
Sutun kalitesi ile ilgili de farkli gorusler okudum hep. Besleyici, vitaminli seyler yiyin sut yaglansin diyen de var. Afrikadaki anneler bile cocugunu emzirebiliyor doyuruyor diyen var. Ama ben yine de kuru kayisidir,eriktir yemeye calisiorum

Canım geçecekmiş peki bir ay oldu üzülüyorum emzirmekten başka bişey yapamıyorum elimden bişey gelmiyor. Ne zaman geçecek. Ya sarılık zarar verirse diye aklımda hep. Vücudunda çok az var. Yüzünde ve gözlerinde var
Canım vücudunda varsa doktora götür. Yüzündeki geçer ama vücuttaki doktor müdahalesi gerekebilir.

Canim ben de gunduzleri babynest inde yanimda salonda yatiriyorum, aksam saat 22.00 civari yatak odasina goturuyorum. Kendimce belki gece gunduz kavramini anlar diye:)
Emme suresinin azalmasi artik cene kaslari guclendigi icin daha etkili emebildigi icin hemen doyuyordur belki.
3. Sorunla ilgili hic bi bilgim yok acikcasi yeni duyuyorum:)
Sutun kalitesi ile ilgili de farkli gorusler okudum hep. Besleyici, vitaminli seyler yiyin sut yaglansin diyen de var. Afrikadaki anneler bile cocugunu emzirebiliyor doyuruyor diyen var. Ama ben yine de kuru kayisidir,eriktir yemeye calisiorum
3•soruna cevap :))
Emerken ağzında birikiyor olabilir. Karın karına emzirmeye dikkat et. Tam sana dönsün bebeğin
Benimki de emdiği sütü bir kaç defa çıkardı. Gaz sancısından yapıyor olabilir. Oğlumun çok gazı var.
Yediklerine dikkat etmelisin. Ben sütüm gazlı olmasın diye kimyonlu su içiyorum
Sütümün kalitesi arttırmak için. Solar brewer yets b12 içiyorum. Bol bol dereotu yiyorum. Hipp natal çay içiyorum
Ve bütün bunlara rağmen bazen göğsüm sünger gibi kalıyo :))

Merhaba bayanlar.burada okuyirdum iki cocuklu 3 cocuklu annelerin hayatinin zorlugunu ve icimden ayni ben diyordum.benim 3 sinifa giden bir oglum 3 yasinda da bir kizim var 3. Bebegim gekdiginden beri 3 yasindaki cocugum etkilenecek diye ince eleyip sık dokurken meger oglum cok etkilenmis:((ogretmeni beni aradi buyuk bir dusus var dedi deeslerinde her denemesinde en fazla 2 yanlisi varken bugunkü denemede 12 yanlisi varmis.nasil göremedim ben oglumu 1 bucuk saattir icim icimi yiyor ..aslinda hersey normalmis gibi davraniyordu ama icinde yasamis bunu oglum. Bu arada cok kitap okudum cocuk wgitimj ile ilgili ama suan ne diyecegimi bilemiyorum:((

Karadutun kendisi var ama nasıl yapılır ki
canım şuan böyle şeyler için çok erken, ek gıda gibi. Alerjisi felan olur allah korusun. Sen karbonatlı suya pamuklu mendili daldır, sil dilini ağzının içini, sonra da 1 çay kaşığı su ver yada emzir. Hemen geçer Allah’ın izniyle. Her gün yapabilirsin

Back
X