2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Canım bizim ki uzayan sarılık değildi geçti normal sürede. 2 haftadan fazla sürerse oluyormuş galiba uzayan sarılık.

Maşallah o zaman size canım benim aklımda öyle kalmış inşallah bizimkinde geçer

Bizim 37. Gun 11 cikti ve dr a gostermedik yazdim cvp vermedi aklımı kemirip duruyor basim agridi artik takmaktan diger degerlerinede bakmış onlar normal gorunuyor cikanlar

Haftaya doktora gideceğiz tahlil yapınca değeri seninle paylaşırım. İlk bebeğim ve sarılık olayı bende psikolojik savaş oldu maalesef canım. Ben beyin hasarı olabilir diye okudum sarığın etkisi olarak ondan çok korkuyorum umarım en kısa sürede atlatırız. Çoğu kimse sorunsuz atlatıyor umarım bizlerde o şanslı kişilerden oluruz.

Ben dogduktan sonra 2. Gün verdim. Wee nin damakli uydurma ucuz otesi emzigi bir de :KK70: sonra icim rahat etmedi chicco nun yine damakli emzigini aldım. Cok acsa kizip atiyor zaten. Uyurken de daldiysa birakiveriyor agzindan
Ayni benm bebem :) chicconn aventn ve wee nin emzgini almistj benm kiz wee yi aldi digerleri de yedek duruyor onu kaynattigm zamanlarda falan veriyorum

Bulgur pilavı süt yapar diye akşama yaptım ve fena halde mide ağrısı çekiyorum nasıl geçecek bilmiyorum da gaviscon içtim saat rahatlattı bebeği emzireceğim ona da geçer diye korkuyorum :KK43: akşam emzirdim uyudu sıkıntı yok ama olur mu sonradan? Var mı önerisi olan

Ay güldüğün de Kıskandım vallahi kayınvalideme falan da gıluyor o bayağı konuşuyor yorulmadan Zaman geçtikçe başkalarına da gulmeye baslıcak alıssan ıyı olur kıskanma sen de ben gb :)
Evet ya benm kizim da onunla her konusana guluyor :) bugun arkadasmn esi konusiyor nasil guluyor ona..hele babaya bu gece bende degilde babada sakinlesti hem sakinlesmesine sevindim hem kiskandim ama esim oyle masajlar yapiyor kj nasil hosuna gidiyor :)

Bulgur pilavı süt yapar diye akşama yaptım ve fena halde mide ağrısı çekiyorum nasıl geçecek bilmiyorum da gaviscon içtim saat rahatlattı bebeği emzireceğim ona da geçer diye korkuyorum :KK43: akşam emzirdim uyudu sıkıntı yok ama olur mu sonradan? Var mı önerisi olan
Rezene çok rahatlatıyor mideyi evde varsa iç, doğal gaviscon

Ya iste oglumdayken 4 aya kadar gecer demisti dr bunda da bakalim degerlerine diger tahlillere falan dedi zeynep kamildeki dr senin yonlendirgin ozeldeki dr a attim sonuclari cvp vermedi insallah anne sütü sariligdir idrar veremedik iste hep posetlere kaka yapti:)
Canım biz de idrar tahlili vermiştik kız bebeklerde o kadar zormuş ki vermek, kültür için 3-4 damla olsa yeter dediler onu hastanede verebildik bekledik yapsın diye, sonra diğer tam idrar tahlilini eve geldik o poşetler olmuyor yeterli miktar idrar toplayamadık baktık olmuyor açtık çocuğun bezini poşet geçirdik ayaklarından belinde bağladık poşeti zAten 5-10 dk da bir çiş yapıyor bebekler ben de bi yandan emziriyorım çiş yapsın diye iki tur bizimde kakalar karıştı çişine olmadı banyoya götür yıka gel kurula bi daha poşetle sonra yakaladık temiz çiş hemen yakındaki bi özel Hastaneye götürdük yaptırdık o tahlili

Kızlar kafam çok karışık şu an. Kızım 2 gün önce tam 1 aylık olduğunda kontrolde kilosu 3560 gr çıktı. Doğumunda 3030 gr la çıkmıştık hastaneden. Bu kadar düşük kilo alımından şüphelenip sağlık ocağına gittik bugün. Sağlık ocağında 3750 gr çıktı. 1 günde 200 gr alamayacağına göre hastanedeki tartı mu sağlık ocağındaki tartı mı yanlış. Sadece anne sütü veriyorum 15 gündür. Doktor kilo alımı böyle olursa 1 hafta sonra mamaya başlayalım dedi ama sağlık ocağındaki tartıda 200 gr fazla çıktı. Tartılar farklı olabiliyormu ki. Kendimiz de ağırlaştığını hissediyoruz. Kıyafetleri de küçük gelmeye başladı ama. Kafam karıştı çok. İlk ay kilo alımı benim gibi olan var mı? Varsa mamaya geçtiniz mi. Ayrıca günde 6-7 kez çiş 5-6 kez kaka yapıyor. Yeterli besleniyor diye düşünüyorum ama bilemedim.
Tartilar ayni miydi 2 yerde de. Ve hastanede ciplak saglik ocaginda kiyafetle mi tarttilar

Kızlar çok kötü grip oldum dün gece adile gittik özel hastaneye doktor parol serum verdi hastanede ilaç yazmıcam dedi. Dünden daha kötüyüm. Ne yapmalıyım aksi gibi bebeğinde bugün hem emmek istemiyor. Emerseler kusuyor bir huysuz bugün gazı yok onun farkındayım. Ne yapacağım. Devlet hastanesine mi gitsem acil olarak kızıma bulaşırsa mahvolurum ben. Yani emziren anneler için bir ilaç yokmu 1 hafta geçmez ki böyle
Cok gecmis olsun kuzum insallah bir an once toparlar iyikesirsin❤

Cok sagol canım yorumun ıcin. Biraz daha kalın gıydırdım bıraz ince gıydırıyorum sanırım. İnşallah devamı gelmez bu rengın
Gecmis olsun kuzum nasil oldu ❤ bende cok kalin giydirmiyorum bi patikli alt cirap icine uzun kollu zibin ve ust. Oyle battaniyeler vs de sarmiyorum pek gece uyurken dahil

Canım dr brown al tavsiye ederim.biz aventi kullanamadık bunu gayet iyi kabul etti. Benide emiyor dışarı yada işe gitmek zorunda olduğumda sağıyorum annem biberonla veriyor. Aventtee hem emmedi hemde çok akıttı. Dr brown anne memesi akışkanlığında veriyormuş
Dr brown aldim suyla denedim ama yine hizli geliyor bi avent kadar ben anlamadim :( bende mi yanlislik var

Canm bizim de 5. Gün kontrolünde aynı gün aynı kıyafetlerle tarttılar hem hastanede hem sağlık ocağında ikisi de dijitaldi, hastanedeki toplam kilodan 100 gr çıkardı kıyafet payı olarak, sağlık ocağındaki aynı kıyafet için 200 gr çıkardı. Sonunda ikisinin sonucu aynıydı hangisi doğru hala bilmiyorum çok tutarsızlar
Bizim hastane beze kadar cikarttiyor cirilciplak kaliyo bebis❤ :)

Kızlar iyi akşamlar. Çok kötü gribim kimse yorum yapmadı :KK43: önerebileceğiniz bişeyler varmı.

Ayrı bir sıkıntım daha var. 163 boyundayım 49 kilo ile hamile kadım. Hamilelikte toplam 7 kilo aldım. Kilo almayım diye yemek yemlemezdik yapmadım normal hayatıma devam ettim aynı yemek düzeni ile. 9 ay boyunca hiç kusmadım. Zaten hiç çok kilolu bir
İNsan olmadım. Doğum sonrası onbirinci günde tartıldığımda bütün kilolarım gitmişti. Daha sonra yarım kilo dün tartıldığımda da 2 kilo verdiğimi gördüm. Bügun 28 günlük anneyim. Dün Hamilelik öncesi kıyafetlerimi çıkardım taytlarımdan birini giydim eşim bacaklarımın Çok incelediğini söyledi aynaya baktım gerçekten çok incelmişti adeta kürdan gibi. Diğer pantolonlarımı giydim baya baya büyük oldular özellikle bacak kısımları. Çok saçma değilmi bütün kiloyu bacaktan vermek. Hatta Doğum sonrası hafif göbeğim bile var ama bacaklarım çok ince. Eşim demese belki farketmeyecektim. Kilo almak istiyorum çok moralim bozuldu. Çok çirkin görünüyorlar. Doktora gitmeliymiyim, gitsem hangi bölüme gitmeliyim sizin tavsiyeleriniz varmı kilo almak için. Hayır bide sütüm olsun diye yemek haricinde sürekli hoşaf incir hurma gibi tatlı şeyler yiyorum. Neden böyle oldu.
Bizim tam tersimizsin desene kuzum :) biz de vermeye calisiyoruz. :)) Olmuyor :) sadece bacaktan mi gitti diyorsun sanmam ben size oyle gelmis olmasin. Bunyen zaten pek kilo almayan bi bunyeymis zaten. Uykusuzluk stresimiz telasimiz emzirme derken verdin iyice demek ki. Pek bilgim yok ama yime beslenme ve diyetisyen uzmanjna gorunmelisin galiba o da yonlendjrir

Ya kizlar sanki benim bebekte dil bagi var gibi...dilinin altinda bi baglanti var emerken emiyor kilo alimi iyi. Boyle emiyor emiyor bazen emerken tam tutamiyor gibi oluyor. Ses cikior cuk cuk diye ama gogus ucum da küçük ondan da tam tutamiyor olabilir. Moralim bozuldu cocuk aglarken diline bakip duruyorum :/
Banada bazen oyle geliyor emin olamiyorum. Bir dahaki kontrolde unutmazsam sorcam. Bi zarari olan bisey degil gakiba degil mi yada mudahale edilebilcek

O daha fenaa bizim çocuk 6 kiloya yakın çıktı evdeki tartıda ama imkansız tabi :KK48: O günden beri vazgeçtim kilosunu hesaplamaktan. Sen kendin farkediyorsundur büyüdüğünü önemli olan o bence. Ama hala içinde şüphe kalacaksa başka bi doktora daha git ya da önceki doktora böyle bir fark olduğunu söyle bakalım o ne diycek
Benim tarti surekli farkli gisterdiginden bende tartilamiyorum:)) bana da hep gittikce zayifliyor gibi geliyor bebek

Gunaydin hanimlar hayirli cumalar ❤ kv gelmisti yine pek yazamadim. Yengeleri fakan da geldi esimin. Sutumle ilgili konustular falan. Onun kizi mama meme gidiyomus yetmiyomus vs vs dedi yengesi giderkende sarildi bana sonra durup aa ben sana sarilmicaktim sutun kaccak simdi bizde oyle derler dedi. Evet sacma bisey farkindayim ama resmen kacti yani. Kac gun oldu. Eskiden sizlama olurdu emerken bebegim otekinde dolardi. O kayboldu. Goguslerim resmen eski halinden de daha da kuculdu o gerginlik buyukluk kalmadi. Yumusacik hep. Gece onum hep islanirdi simdi o da yok. Tek gogusten 110 sagardim 3gun once 20 zor cikti. İyice moralim bozuldu biraktim. Oneriniz var mi acaba :( kafama taktikca stres vs daha kotu ama elimde degil :(

Gunaydin hanimlar hayirli cumalar ❤ kv gelmisti yine pek yazamadim. Yengeleri fakan da geldi esimin. Sutumle ilgili konustular falan. Onun kizi mama meme gidiyomus yetmiyomus vs vs dedi yengesi giderkende sarildi bana sonra durup aa ben sana sarilmicaktim sutun kaccak simdi bizde oyle derler dedi. Evet sacma bisey farkindayim ama resmen kacti yani. Kac gun oldu. Eskiden sizlama olurdu emerken bebegim otekinde dolardi. O kayboldu. Goguslerim resmen eski halinden de daha da kuculdu o gerginlik buyukluk kalmadi. Yumusacik hep. Gece onum hep islanirdi simdi o da yok. Tek gogusten 110 sagardim 3gun once 20 zor cikti. İyice moralim bozuldu biraktim. Oneriniz var mi acaba :KK43: kafama taktikca stres vs daha kotu ama elimde degil :KK43:
Canım sarlmayla alakası yok sen çok yoruluyor dinlenememis veya suyu az içmiş olabilirsin kafana takma çok fazla anne çayı iciyormusun humanna çay filan

Back
X