2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Doktorumuz aşımızı yapmadı ateşi takıp edelim dedi. Fitil verdi ateş için. Çıkmazsa ctesi uygularız dedi aşıyı. Bu ay ilk doz. Ikinci dozu da 4.ayda uygulıcaz dedı. 7 ve 13te de menenjit dedi. 60cm 6790 gram olmuşş sadece zıbın ve bezi vardı. 900 gram almış kızım buay. benim de düşündüğüm gibi her ay 1küsür alması beklenenin dışında büyüdükce azalıcak sımdı bıle maşallah çok almış dedi. ben daha az alır diye tahmın edıyordum. Emme sıklığı azaldı dedim yaramış sütün dedi. Ateşi çıkacağı zaman ağlaması huysuz olması çok normal durduk yere ağlamaz bebekler.her ağladıgında da paniğe kapılma seni yanında istediği zaman da ağlar özellikle bu aydab itibaren bu ağlamaları sık duyacaksın sana daha bir bağlancak onların aglaması bızım konuşmamıza eşdeğer dedi.. hasta olduğu günlerde uyku saatlerini esnetebilirsin gündüzleri. yanında ol yeter sakinlestırmeye çalış dedi. Motor becerilerini sordu 4aylık bebeklerle eşdeğermiş kızımm. dik durması kurduğu temaslar cıkardığı sesler dönmesi ismini söyleyınce bakması vs. Drmuzdan çok memnunuz Çok şükür zor randevu bulunan bır dr. Ablam orada calısmasa zor olurdu ona bulmak sanırım.. 🤗Burun tıkanıklıgı ıcın de seruma devammış. Çok şükür kızım iyi❤
Canım siz 3 aylık oldunuz değil mi? 3.ay kontrolüne gittiniz yani? :) maşAllah kızçene ❤️ Biz de en son 60 cm 5800’dük bir sonraki kontrolü ben de merak ediyorum

Kızım birkaç gündür yeni bir alışkanlık edindi. Normalde uykusu geldiğinde bazen de arada dursun diye emzik veriyordum. Emziği eliyle tutup atıyor. Yerine baş parmağını emiyor. Bir elinin parmağını emerken diğer eliyle de saçlarıyla oynuyor. Önceleri bazen yapıyordu ama şimdi hep yapıyor. Galiba parmak emen bebeklerden olacak bizimki :110:

[/QUOTE]
Yaaa ayniyiz su an yaa bende 2gundur ina sasiriyorum 6saat uyumuslugu vatdi 2gecedir 2 3saatte uyaniyor :) neden ki acaba biz 2bucuk ayligiz su an
Biz de 2 ay 18 gunluguz bugun ama 3-4 gundur kok sokturuyor sagolsun :)gece sık sık uyanma, kucak isteme, sebepsiz aglamalar 2. Atak 9.5 -10. haftaya kadar uzayabiliyormus ben de atak haftasi oldugunu dusunuyorum

Kizlae bana uyku yontemlerinizi yazar misiniz ya benim kizim dalamiyor asla uyutamiyorum bi yol yontm olsun banada
Benim kız emziksiz nerdeyse uyumuyor. Ağzı hiç boş durmayacak. Gazı olduğunda kucağımda emzirir gibi tutup emziği ağzına verdiğimde uyuyor. Gazı yoksa koyduğum yerde uyuduğu da oluyor ama genelde kucakta uyumayı seviyor. Ya da yatırıp yanına yatınca da uyuyor. Ama emzik mutlaka olacak 😅 emzik deneyebilirsin canım eğer tutuyorsa bebeğin. Ben 3 tane emzik denedim en son tuttuğu bir taneyi buldum resmen iyi ki varmış emzik dedim

Yaz gelsin de tatile gidelim istiyorum. Gecen yaz ailevi sebeplerden gidemedik. Otel arastiriyorum yer mekan arastiriyorum. Simdiden alirsak ya dis cikarma donemine asi donemine fln denk gelirse napariz diyorum, son dakika alinca da yer olmaz diye korkuyorum baska derdim yok gibi su an tek derdim bu yani :D

Benim kız emziksiz nerdeyse uyumuyor. Ağzı hiç boş durmayacak. Gazı olduğunda kucağımda emzirir gibi tutup emziği ağzına verdiğimde uyuyor. Gazı yoksa koyduğum yerde uyuduğu da oluyor ama genelde kucakta uyumayı seviyor. Ya da yatırıp yanına yatınca da uyuyor. Ama emzik mutlaka olacak 😅 emzik deneyebilirsin canım eğer tutuyorsa bebeğin. Ben 3 tane emzik denedim en son tuttuğu bir taneyi buldum resmen iyi ki varmış emzik dedim
Benimki de emziksiz uyumuyor. Emzik yoksa aglaya aglaya saatlerce uykusuz kalir yani. Emzik biraktirma asamasina geldigimizde Allah bize sabir versin :D

Benimki de emziksiz uyumuyor. Emzik yoksa aglaya aglaya saatlerce uykusuz kalir yani. Emzik biraktirma asamasina geldigimizde Allah bize sabir versin :KK70:
Ay evet ya ben de kara kara onu düşünüyorum 😅 Hayırlısı ne diyelim :KK70:

Canım siz 3 aylık oldunuz değil mi? 3.ay kontrolüne gittiniz yani? :) maşAllah kızçene ❤ Biz de en son 60 cm 5800’dük bir sonraki kontrolü ben de merak ediyorum
evet canımm 3 aylık olduk. ya biz evde ölçtük 61cm orda dr dedı 60 asıstanı ölçtü ama bebeklerı dumduz yapmıyorlar bızım gb. gecen ay 59duk biz de. 5800lerdeydık maşallah senin prensesine de annesii ❤sizin nezaman kontrolunuz

Ahh kızlar ne zor bir gece geçirdik.
Benim bebeğim ağlamıyor derken, helak oldu çocuk ağlamaktan.
3 gündür tuvaletini yapamıyordu ama huzursuzluğu yoktu. Yarın olsun Dr. Görüşeyim derken gece bir başladı.bak can çekişiyor yavrum, Allahım öldüm sanki. Doktordan daha önce öğrendiğim fitili alsın diye eşimi bağrış çağrış gönderdim eczaneye. Kendime de ne kızdım neden daha önce almadık diye:KK11:
Yarım saat arayla 2 defa uyguladım. Yapamam sanırdım yaptım vallahi.
Tuvaletini yaptı, yeşil şeyler gördüm onlar neydi bilmiyorum. Bilen yaşayan varsa yazabilir mi?
Kızım gece yarısı uyudu. Meme için bile kalkmadı. Kesintisiz 8 saat uyudu.
Dr. Zeytin yağı verin demiş. Veriyorum zaten. Fitili günde 2 demiş. Yaptım sabah. Şimdi uyuyor kuzum.
1 bardak su verin demiş. 1 bardak çok değil mi aa dostlar. Bir kaç çay kaşığı kadar verdim. Hazır su verdim. Kaynatmalı mıyım?
Çok zordu çok. Allah kimseye yaşatmasın. :dua:
Kuzum gecmis olsun fitilin adı ne bizde simdi aldik geldik gliserin
Suyu neden verin dediki

busefer ki atak bizde uykuya dalısı zorlastırdı. kızlar hazırlayın kendınızı 3.ay bitince her bebiş bunu yasıyor dıyordu arkadaşım ınanmıyordum dogruymuş bır gün bır uyanıyorsunuz daha fazla sizle yaşamak ısteyen bir bebek. bukadar tutar haftalarr. 1.5saattr uyutmaya calısıyorum anca dalıyor gb. Kaynanam veya babası olsa o hemen uyuturdu. Bennde uyumuyor aksam yıne eşime uyutcam sanırım. Hele kı 4aylıkken atağın büyüğü olcak 5hafta süren Allah yardımcımız olsun bereket aglamıyor zorluğu yok bana uyumasa da gülüyor.aguluyor yemek fln yapabılıyorum konsurken ama kendı saglıgı için uyuması şart uyutana dek ayrılamıyorumbaşından işler de kalıyor puff :KK43:

Talep edebilirsin canım anestezi istiyorum diye
Özelde yapmazlar mı
İlk doğumdan sonra istemiştim doktor bayıltıp takıp bayıltıp mı çıkaracağız hadi kayarsa bu işlem böyle olmaz demişti azarlamış beni resmen yazınca farkettim =)

evet canımm 3 aylık olduk. ya biz evde ölçtük 61cm orda dr dedı 60 asıstanı ölçtü ama bebeklerı dumduz yapmıyorlar bızım gb. gecen ay 59duk biz de. 5800lerdeydık maşallah senin prensesine de annesii ❤sizin nezaman kontrolunuz
Bizim 14 nisan’da 3.ayımız doluyor canım daha var :) Henüz randevu ayarlamadım ama 14 veya 15 nisana alırım tahminen, rota aşısını da ozaman olacağız ❤️

Masallah uc aylikta oldunuz 11 gun sonrada biz olacagiz insallah cok merak ediyorum boyunu kilosunu bu ay malesef besliyemedim minigi kac kilo alinmasi lazim bu ay siZin nasil kuzum

Hemde nasil :))) haketmedik mi ama bol gunesli 5 yildizli bir otelde tatil yapmak :KK70: hamilelikti dogumdu emzirmekti koca bir kisti valla iyi bir tatil hepimize cok iyi gelir

Allahım hakettik tabi ne güzel bir hayal. Canım uzun zamandır yoktun yokluğun hissediliyor.

Teşekkür ederiz teyzesi :) 2. Ay aşılarımızı yeni olduk biz. 6 kg olmuşuz :))

Ohh maşallah kuzuya 🧿

Doktorumuz aşımızı yapmadı ateşi takıp edelim dedi. Fitil verdi ateş için. Çıkmazsa ctesi uygularız dedi aşıyı. Bu ay ilk doz. Ikinci dozu da 4.ayda uygulıcaz dedı. 7 ve 13te de menenjit dedi. 60cm 6790 gram olmuşş sadece zıbın ve bezi vardı. 900 gram almış kızım buay. benim de düşündüğüm gibi her ay 1küsür alması beklenenin dışında büyüdükce azalıcak sımdı bıle maşallah çok almış dedi. ben daha az alır diye tahmın edıyordum. Emme sıklığı azaldı dedim yaramış sütün dedi. Ateşi çıkacağı zaman ağlaması huysuz olması çok normal durduk yere ağlamaz bebekler.her ağladıgında da paniğe kapılma seni yanında istediği zaman da ağlar özellikle bu aydab itibaren bu ağlamaları sık duyacaksın sana daha bir bağlancak onların aglaması bızım konuşmamıza eşdeğer dedi.. hasta olduğu günlerde uyku saatlerini esnetebilirsin gündüzleri. yanında ol yeter sakinlestırmeye çalış dedi. Motor becerilerini sordu 4aylık bebeklerle eşdeğermiş kızımm. dik durması kurduğu temaslar cıkardığı sesler dönmesi ismini söyleyınce bakması vs. Drmuzdan çok memnunuz Çok şükür zor randevu bulunan bır dr. Ablam orada calısmasa zor olurdu ona bulmak sanırım.. 🤗Burun tıkanıklıgı ıcın de seruma devammış. Çok şükür kızım iyi❤

Maşallah canım 🧿

Kizlae bana uyku yontemlerinizi yazar misiniz ya benim kizim dalamiyor asla uyutamiyorum bi yol yontm olsun banada

Canım ben emzirip yatak odasına götürüyorum beşiğinde biraz sallayıp piş piş diyorum. Maalesef ninni söylemiyorum hiçde aklıma gelmedi. Uykuya Dalan’a kadar emzik var ağzında uyuduktan sonra genelde kendi atıyor.

Yaz gelsin de tatile gidelim istiyorum. Gecen yaz ailevi sebeplerden gidemedik. Otel arastiriyorum yer mekan arastiriyorum. Simdiden alirsak ya dis cikarma donemine asi donemine fln denk gelirse napariz diyorum, son dakika alinca da yer olmaz diye korkuyorum baska derdim yok gibi su an tek derdim bu yani :KK70:

Sağlık ocağı ile tarihleri sor canım aşı için şimdiden al tatilini hem motivasyon kaynağı olur tatili ayarlamak. Bende bakıyorum ama otel fiyatları uçmuş. 2 kişi 8-9 bin civarı acaba aynı paraya yurt dışına mı gitsek diye düşünmüyor da değilim.

Masallah uc aylikta oldunuz 11 gun sonrada biz olacagiz insallah cok merak ediyorum boyunu kilosunu bu ay malesef besliyemedim minigi kac kilo alinmasi lazim bu ay siZin nasil kuzum

Bende sana yazacaktım canım bebeğin beslenmesi ne durumda iki gündür pek bişey yazmıyorsun merak ettim

İlk doğumdan sonra istemiştim doktor bayıltıp takıp bayıltıp mı çıkaracağız hadi kayarsa bu işlem böyle olmaz demişti azarlamış beni resmen yazınca farkettim =)
Çıkartırken anestezi uygulanmadı canım kolay bir işlem o saniyelik
Doktora bir çift lafım yok

geçmiş olsun canım diyete dikkat et ki cabuk gecsin alerjiniz zor ama bi süre sonra alışıyor insan
Sağol canım tam olarak neler yenemiyor başlıca süt yoğurt peynir tereyağ dan başka peynir altı suyu herşeyde var mesela

Bende sana yazacaktım canım bebeğin beslenmesi ne durumda iki gündür pek bişey yazmıyorsun merak ettim
Kuzum damakli biberon aldik onla veriyorum cocuk iki aydir ictigi biberondan icmiyor
Hic damakliyla eskiye nazaran iyi kucuuck bir biberon aldik denemelik iciyor onla koydeyim merkeze donmedim aventinde yok damaklisi artik bildigin bi marka varmi damakli biberon ucu olan nukta var bigaliba iyi olarak dr aventte yok

Önce sen sakin ol ve kendinden emin ol. Minik cadilar tedirginligimizi hemen seziyor. Benim ki memede, emzikle, kucakta, yatağında ben sakinsem ve bu sekikde uyur diye dusunursem her türlü uykuya dalıyor. Burada uyur mu acaba diye düşündüğüm an uyumuyor küçük hanim.

Oglumda öyleydi. Şimdi 2.5 yaşında.

Back
X