2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Her ay böyle az alıyordu canım. Bu sefer toplam kilo ile doğum kilosunu filan kıyasladı bu kadar az olmaması lazım dedi. Benim kız şu an 65 cm 5400 gr. Doğum kilosu 3650 di. Muayene esnasında da bir saniye durmadı. Sürekli kollar bacaklar aşırı hareketli. Dedim ki hep böyle çok hareketli. Metabolizması da hızlı olabilir mi dedim. Olabilir dedi. Eşim de yemek yer yemez wc gider. Bizim kız da daha emerken bağırsaklarından ses gelmeye başlıyor 🙄 Ama yine de toplam kilosunu az bulduğu için önümüzdeki ay 500 gr almazsa mama başlarız dedi. Bakalım göreceğiz 👶🏻
Benzio bizim kizlar 😃 3620dogduk bizde. 3aylikken 64cm 5860dik. By ay pek bisey almadik yine. Sali gunu gorcez. Bende bebekken zayifmisim. 5 6yasima kadar hatta. Annemin bana balik yagi icirme cabalarini hatirlarim kilo almam icin 😂 kizimda bana cekmis anlasilan. Beninkide oyle dogdugundan beri 1sn durmaz eli kolu. Kundaksiz uyuyamaz o yuzden simdi yuzustu yatiriyorum cok uyanmasin diye kundagi yeni yeni bitaktim. Bizimkilerin gelisimi boya ve kafaya gidiyor 😃 manken fizikli olcak dedi doktorum bosver yeni nesil kizlar bunlar 😃👯

Canım bizim doktorda doğum kilosuna bakarak aldığı kiloyu hep az buldu sütümün az olduğunu hep doktora söyledim Dr da günde 2 defa mama vermemi kabul etmişti ona rağmen kilomuz çıkartmadı yükselmedi 700 700 400 ve 600 olarak 4 aydır kilo alıyor Benim oğlanın da elleri ayakları çok hareketli belki de ondan kilo alamıyor
Bence de öyle. Yapı meselesi de olabilir. Bebeğim doymasa anlamazmıyım annesiyim ben 🤗

Benzio bizim kizlar 😃 3620dogduk bizde. 3aylikken 64cm 5860dik. By ay pek bisey almadik yine. Sali gunu gorcez. Bende bebekken zayifmisim. 5 6yasima kadar hatta. Annemin bana balik yagi icirme cabalarini hatirlarim kilo almam icin 😂 kizimda bana cekmis anlasilan. Beninkide oyle dogdugundan beri 1sn durmaz eli kolu. Kundaksiz uyuyamaz o yuzden simdi yuzustu yatiriyorum cok uyanmasin diye kundagi yeni yeni bitaktim. Bizimkilerin gelisimi boya ve kafaya gidiyor 😃 manken fizikli olcak dedi doktorum bosver yeni nesil kizlar bunlar 😃👯
Canım maşallah kızım sağlıklı ve mutlu bir bebek. Motor gelişimi de çok iyi. Gülücükler saçan oyuncu huzurlu bir bebek şükürler olsun 🙏🏻 Senin bebeğin de öyle kilo dışında gelişimi gayet güzel diye biliyorum. Önemli olan sağlıklı ve mutlu bebekler olmaları. Aç olsa doymasa anlarız zaten. Fıstık olacaklar maşallah 💃🏻

Geçmiş olsun canım tez zamanda düzelir inşallah kızın alerji olup olmadığı kültür sonucu ile mi anlaşılıyor

Biz iyiyiz şükür küçük uykuyu sevmiyor gündüz yatırıyorum yarım saat kirk dk uyuyor kalkıyor
Sağol canım yok kültürle anlaşımıyor tabide enfeksiyon var mı yok mu üreme olacak mı diye bekliyoruz dr bu sürede de süt ürünlerini kes dedi eğer alerji ise ortadan kalkabilir dedi
Benimki de çabuk uyanıyor tekrar uyutmayı dene bazen başarılı oluyorum gerçi 40dk bizim için iyi bile :)

Ne kadar tanıdık biri gibi geldin bana sanki karşılaşmışız daha önce görmüşüm gibi geldi ❤❤😍
Eşimin görevi nedeniyle geziyorum nereye gitsem bana bunu söyleyen hep olmuştur bir keresinde ikizm olduğu bile söylendi Tunceli'de görev yaparke kadının gelinlerinin kızkardeşi bana ikiz kadar benzoyirmus resmini görmek nasip olmadı o kişinin

Biz türkler çoğu seyde oldugu gb bunu da abartıyoruz benim.görüşüme göre. dış ülkelerde yaşayanlar da anne baba ama bebek dogdugu andan ıtıbaren ayrı odalarda yatmaya başlıyor yapılan arastırmaları okuugumda da göruyorum bı cok farkı. sen de cok ıyi yapmıssın canım masallah. kızım odasına alıstı epey 2aydır orda vakıt geciryrz gunduzlerı de orda uyuyordu
Abartmak değil de bence ne kadar da bebek büyütmede genel bilgiler olsa da toplumdan topluma uygulamalar değişiyor. Aldığımız eğitim, yetiştiğimiz ailelerde etkili.

Avrupa ülkeleriyle bizim koşullarımız çok farklı.
Bazı ülkelerde kadınlar hamileyken kreş başvurusu yapıyor. Bebek 6 aylıkken belki daha küçük kreşe verip işe dönüyor biz de öyle mi hayır

Bazı ülkelerde çoğu anne mama ile beslemeyi tercih ediyor emzirme olayını o kadar takılmıyorlar kendilerini parçalamıyorlar biz de tam tersi

Dolayısıyla bunları dikkate aldığımız da odayı ilk gün ayırmak zor olmasa gerek.

Bayanlar selam. Takip edemiyorum epeydir. Malumunuz 5 gün süren ishal faciasından sonra anca düzeldim. Ben düzeldim ama sütüm hala yok gibi bir şey ve bu konu aşırı canımı sıkıyor. Bugün bestlak ve solgar bira mayası tableti aldırdım anneme. Bir de onları deneyeceğim artık. Resmen bebeğimi mama ve sadece 2 damla anne sütü ile besliyorum 3 gündür. Geldiğime de geleceğime de pişman oldum buraya. Bir daha Adana mı, tövbe 😑😑😑

Bayanlar selam. Takip edemiyorum epeydir. Malumunuz 5 gün süren ishal faciasından sonra anca düzeldim. Ben düzeldim ama sütüm hala yok gibi bir şey ve bu konu aşırı canımı sıkıyor. Bugün bestlak ve solgar bira mayası tableti aldırdım anneme. Bir de onları deneyeceğim artık. Resmen bebeğimi mama ve sadece 2 damla anne sütü ile besliyorum 3 gündür. Geldiğime de geleceğime de pişman oldum buraya. Bir daha Adana mı, tövbe 😑😑😑
Geçmiş olsun canım mikrobik birşey mi ishal oldun

Ayy canım ya toparlar vücudun bi an evvel inşaallah, bi de nazara da gelmiş olabilirsin Bebişin çok şirin orada görenler edenler falan oku bol bol 🙏🙏 kompostolar iç hurma ye bol bol 😘

Geçmiş olsun canım mikrobik birşey mi ishal oldun
Çok sağol canım ♥️ Neden olduğu bilinmiyor, kan tahlili verdim her şey temiz çıktı. Enfeksiyon falan görülmedi. Ya havasından suyundan ya da yediğim bir şey dokundu. Ama olan sütüme oldu. Gitti ve daha da gelmiyor çok mutsuzum 😭😭😭

Back
X