2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Merhaba Cnim seninle çok konuşmuştuk,benim oglum aşırı gazlı ve kolikti üç ay boyunca her gece acillerdeydik bi aglardi bütün apartman ayağa kalkardi hast.herkes bize bakardı yani öyle diyeyim sana nezaman 3ayimiz doldu çok şükür bıçak gibi kesildi aglamalaeu ikinmalari biraz sabret az kaldi.gaz damlası olarakta sam sipleksk kullaniyorduk.
Yaaaa umut oldunuz hepiniz bana çok çok teşekkür ederim inş bizimde 2 haftaya kadar biter tamamen bizde sap sinplex ve biogai kullanıyoruz. Ama bi ara baya azaldı gazları bende damlayı kestim sonra böyle oldu daha kesmicem 3.5 aylık olana kadar devam edeyim şimdi nasıl gaz sancısı çekmiyor değil mi ? Ay inşallah benimkide biter Allahım

Mama veren arkadaşlar emzirdikten ne kadar sonra veriyorsunuz ya da hemen sonra mı veriyorsunuz? Gunde ne kadar ne sıklıkla veriyorsunuz?
Bugün eşim okuldan gelirken mama alacak ben de başlayacağım. Doktorumuz verme demişti. Geçen hafta asi günü ebe de kesinlikle verme seni bırakır dedi.
Ama akşamları ağlıyor 8 de uyuyan oğlum 9 -10 oluyor carsafta sallayıp anca uyuyor. Sagdigim 20 cc sütü içiyor devamını istiyor. E bu çocuk doymuyor o zaman mama vermeyim mi yani sizce napim.

Benim kız emmediği için sağıp veriyorum iki göğsümden 60 çıkıyor az geliyor tabi 70 cc mama veriyorum mamanın arkasında yazan en az 800 ml diyor bu ayına göre. Süt azaldığı için ağırlık mama oldu bizim. Akşamları bi 30cc ile başla duruma göre artırırsın canım. Biberon yerine alıştırma bardağıyla ver bence meme reddi oluyor 🙄

Herkese merhabalar kızceler herkes umarım iyidir biz beş aylık olduk daha önce tadım yaptırmak istediğimi söylemiştim bir kaşık yoğurt bazı meyveler bu hafta kontrolümüz var hergün 1 kahve fincanı probiyotik yoğurt yiyoruz bayıla bayıla bıraksam tencere ile yiyecek gündüzleri de sofraya beraber oturuyoruz abisi okuldan gelince kıyameti koparıyor herseyi eline alıp agzına götürmek istediği için çok şükür sonunda donmeyede başladık koca totosunu anca kaldırabildi birde artık kendi kendi ee ee demeyi öğrendi ben uyuturken hep ee ee diyordum sustuğumda kendisi devam ediyor yada uykusu geldiğin de ee ee diyor sinyal veriyor anneye hergün yeni bir huy ediniyorlar ilk oğlumda hiçbirinin farkında degildim bu cok baska bir deneyim oldu bu arada kızlar kilolar ne alemde ben hamile kaldırım kiloya dönmüş ve tekrardan üstüne 2 kilo almışım nasıl vericez bu kiloları hicbir fikrim yok yaz geldi canim sıkılıyor ne gitsem yanlarım fiskiriyor

Günaydın Ocak anneleri. Ben 19 şubatta doğum yaptım bir kızım var Allah tüm evltlarımızı bağışlasın. Bir şey danışmak istiyorum ; benim kızım aşırı gazlı maalesef 2 ay 26 günlük olduk hiç geçecekmiş gibi gelmiyor. Aranızda gzlı bebeği olanlar varsa ne zaman geçiyor ya da geçti mi azaldı mı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Günaydın cnm Allah bağışlasın kızını:) benim kızım gaz sorunu yaşamadı pek fazla çoğu zaman üstten bile kendi çıkartıyordu sadece alttan çıkartırken ıkınıyor ayaklarını kendine çekiyor kıvranıyordu ama ben müdahele etmeden kendi çıkartıyordu.. 3. Ataktan sonra ıkınması falan tamamen geçti..doğması gereken tarihten 13 -14 hafta kadar sonra tam anlamıyla rahatladı.. biz damla kullanmadık hiç ama düzenli kullanmak gerekiyormuş.. inşallah kurtulursunuz bu dertten biran önce😍

Isıtıyorum biraz soğutup termosa koyuyorum yaparken de çeşmenin altında soğutuyorum aşırı sıcak olmuyor dereceyle ölçüyordum önceden alışınca ölmüyorum.
Bizim de azaldı baya kusma
Bana o şekilde soğutmak zor geliyor o yüzden soğumuş suyla karıştırıyorum. Gece beklemiyor benimki hemen hazır olsum istiyor:)) bilekle kontrol ediyorum bende

Günaydın Ocak anneleri. Ben 19 şubatta doğum yaptım bir kızım var Allah tüm evltlarımızı bağışlasın. Bir şey danışmak istiyorum ; benim kızım aşırı gazlı maalesef 2 ay 26 günlük olduk hiç geçecekmiş gibi gelmiyor. Aranızda gzlı bebeği olanlar varsa ne zaman geçiyor ya da geçti mi azaldı mı yardımcı olursanız çok sevinirim.
Off sen o gazları bana sor canım. Biz 4.5 aylık olduk ama hala tamamen geçti diyemem. Ama yavaş yavaş azaldığını söyleyebilirim. Dün akşam kızım ağlama krizine girdi 2 saat ağladı. Bende süt içmiştim ona bağladım. Bu tarz şeylere dikkat edince biraz daha rahat edersin. Birde dönmeler falan başlayınca gaz çıkarması daha kolay oluyor. Ben kızımı yüz üstü yatırmakta buldum çareyı, tabi kontrollü olarak. En azından uyku daha fazla uyuyordu o zaman. Kolaylıklar dilerim biraz daha sabır.

Günaydın cnm Allah bağışlasın kızını:) benim kızım gaz sorunu yaşamadı pek fazla çoğu zaman üstten bile kendi çıkartıyordu sadece alttan çıkartırken ıkınıyor ayaklarını kendine çekiyor kıvranıyordu ama ben müdahele etmeden kendi çıkartıyordu.. 3. Ataktan sonra ıkınması falan tamamen geçti..doğması gereken tarihten 13 -14 hafta kadar sonra tam anlamıyla rahatladı.. biz damla kullanmadık hiç ama düzenli kullanmak gerekiyormuş.. inşallah kurtulursunuz bu dertten biran önce😍
Bizimde az kaldı 3. Atak haftasına umarım geçer :( çok zor gazlı bi bebek Allah herkese yardım etsin
Off sen o gazları bana sor canım. Biz 4.5 aylık olduk ama hala tamamen geçti diyemem. Ama yavaş yavaş azaldığını söyleyebilirim. Dün akşam kızım ağlama krizine girdi 2 saat ağladı. Bende süt içmiştim ona bağladım. Bu tarz şeylere dikkat edince biraz daha rahat edersin. Birde dönmeler falan başlayınca gaz çıkarması daha kolay oluyor. Ben kızımı yüz üstü yatırmakta buldum çareyı, tabi kontrollü olarak. En azından uyku daha fazla uyuyordu o zaman. Kolaylıklar dilerim biraz daha sabır.
ahhh kaderdaşız desene. Allah yardımcımız olsun canım. Bi arkadaşımında 3. Aylarda azalmıştı baya ama tamamen geçmesi 7. Ayı bulmuştu. Ya azalsa ona da razıyım en azından her gün sıkıntı çekmese:( bi ara iyiydi son 2 haftadır iyice eskiye döndü. Bugünden itibaren damlaları düzenli kullanayım bari.

Herkese merhabalar kızceler herkes umarım iyidir biz beş aylık olduk daha önce tadım yaptırmak istediğimi söylemiştim bir kaşık yoğurt bazı meyveler bu hafta kontrolümüz var hergün 1 kahve fincanı probiyotik yoğurt yiyoruz bayıla bayıla bıraksam tencere ile yiyecek gündüzleri de sofraya beraber oturuyoruz abisi okuldan gelince kıyameti koparıyor herseyi eline alıp agzına götürmek istediği için çok şükür sonunda donmeyede başladık koca totosunu anca kaldırabildi birde artık kendi kendi ee ee demeyi öğrendi ben uyuturken hep ee ee diyordum sustuğumda kendisi devam ediyor yada uykusu geldiğin de ee ee diyor sinyal veriyor anneye hergün yeni bir huy ediniyorlar ilk oğlumda hiçbirinin farkında degildim bu cok baska bir deneyim oldu bu arada kızlar kilolar ne alemde ben hamile kaldırım kiloya dönmüş ve tekrardan üstüne 2 kilo almışım nasıl vericez bu kiloları hicbir fikrim yok yaz geldi canim sıkılıyor ne gitsem yanlarım fiskiriyor
Masallah pasalara , benimkide totyu kaldiramiyor hala 4 ay 3 4 gunluguz bende diyorum oglum donuver pat gidiveriyo dusuyo kaldiramiyo totosunu 4 bucuk ayi bekliyorum sonrasunda belki baslar 😄 benom 3 kilo fazlam var hamilelige gore kaldir yapisti ustume cokta yiyorum yalan yok 😃

Bizimde az kaldı 3. Atak haftasına umarım geçer :KK43: çok zor gazlı bi bebek Allah herkese yardım etsin

ahhh kaderdaşız desene. Allah yardımcımız olsun canım. Bi arkadaşımında 3. Aylarda azalmıştı baya ama tamamen geçmesi 7. Ayı bulmuştu. Ya azalsa ona da razıyım en azından her gün sıkıntı çekmese:KK43: bi ara iyiydi son 2 haftadır iyice eskiye döndü. Bugünden itibaren damlaları düzenli kullanayım bari.
Bende geçti diye gaz damlası bırakmak gibi bir hata yaptım. Ama tekrar vermeye yetişemedim. Şimdı damla bitti tenisinize almadım. Daha iyi bu aralar şükür.

Bizimde az kaldı 3. Atak haftasına umarım geçer :KK43: çok zor gazlı bi bebek Allah herkese yardım etsin

ahhh kaderdaşız desene. Allah yardımcımız olsun canım. Bi arkadaşımında 3. Aylarda azalmıştı baya ama tamamen geçmesi 7. Ayı bulmuştu. Ya azalsa ona da razıyım en azından her gün sıkıntı çekmese:KK43: bi ara iyiydi son 2 haftadır iyice eskiye döndü. Bugünden itibaren damlaları düzenli kullanayım bari.
Canım 2. Ataktan sonra artış oluyor 3. Ataktan sonra geçiyor sizinde ondan artmış olabilir..

Bende geçti diye gaz damlası bırakmak gibi bir hata yaptım. Ama tekrar vermeye yetişemedim. Şimdı damla bitti tenisinize almadım. Daha iyi bu aralar şükür.
Tekrar vermeye yetişemedim derken canım? Bende de yarım şişe var hala vereyim onu bari

Masallah pasalara , benimkide totyu kaldiramiyor hala 4 ay 3 4 gunluguz bende diyorum oglum donuver pat gidiveriyo dusuyo kaldiramiyo totosunu 4 bucuk ayi bekliyorum sonrasunda belki baslar 😄 benom 3 kilo fazlam var hamilelige gore kaldir yapisti ustume cokta yiyorum yalan yok 😃
Gamzelerinizi yerim :nazar: :nazar:

Yaaaa umut oldunuz hepiniz bana çok çok teşekkür ederim inş bizimde 2 haftaya kadar biter tamamen bizde sap sinplex ve biogai kullanıyoruz. Ama bi ara baya azaldı gazları bende damlayı kestim sonra böyle oldu daha kesmicem 3.5 aylık olana kadar devam edeyim şimdi nasıl gaz sancısı çekmiyor değil mi ? Ay inşallah benimkide biter Allahım
ne demek canim faydam dokunduysa ne mutlu bana. çok şükür bitti denecek kadar azaldı cnim darisi sana

Bende ayni seylere kafami takiyordum.. Sonra kendimi rahatlatma yolunu soyle buldum ; eger gunde 2 kere kaka yapiyorsa emin oluyorum sutum yeterli. Ama yinede kalori olarak yeterli olsada yaz mevsimine girdigimiz icin bebegime su veriyorum. Evet gida olarak yeterli olabilir ama belki cocuk susuz kaliyor diye dusunuyorum.
Sagarken sag gogsumden max 10 ml sol gogsumden max 20 ml cikiyor ve bu soyledigim miktar 15 dk sagarsam en en fazla miktar. Zaten strese girme sebebim bu. . Ama bebegim kac kilo drrseniz bugun resmen tarti 8 kg gosterdi. (4 ay 10 gunluk su anda). Bir arkadasim buna inek psikolojisi dendigini soyledi. Sutum yetmiyor derken 5 gun kuzeninin cocugunu emzirmis inanamadim ama sutum yetti dedi.
Ben mamalarinda faydali olduguna inaniyorum. Cunku yedigimiz godalardan gunumuz sartlarinda yeterinde mineral vitamin alamayabiliriz. Mama verecekseniz sikinti yapmayin bence icini, rahatlasin gece emzirdikten sonra 1 kere verin. Ama kakalari 2 yi buliyorsa bence daha fazla vermeyin.
Sadece Anne sütü alan bebek bir hafta da kaka yapmayabilir kaka doyduğunun belirtisi değildir, çişli bez sayısı doyup doymadığının göstergesidir

Back
X