2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
Anladım cnm ben yarın gıdıyorum alamam bayram gırdı zaten sebamed alıcam

Kaclik
Canım faktör 5 ve mthfr heterozgot senin ?
kaclik igne oluyorsun canm? Benim.faktor 2 ve mthr heterezigot. Aslinda faktor 5 olan arkadasim hem aspirin hem igne kullaniyor. Aspirini sabah aliyor igneyi aksama dogru. Peki canm senin kaybin var mi varsa kac haftalik? Ilk gebeliğin mi? Bence perinatologa gitmeni tavsiye ederim. Ama doktorun ikili testte kan akisina bakmistir bebege giden kan akisi yavas olsa aspirinde onerirdi.

Canım faktör 5 ve mthfr heterozgot senin ?
Benimki de aynı sizinki gibi. Doktorum ilkinde de şimdi de sadece hibor iğneden vermisti. Baska doktora sordum bu genlerle iğne kullanmak gereksiz demişti. Igneyi veren doktordan başkasına daha sordum. O da iğne kullanman sana kalmış, şu anki araştırmalar kullanman yönünde dedi.

0.6 iğne oluyorum canım. Daha önce kaybım yok ilk gebelik tüp bebek. Tüp bebek doktorum sadece iğne dedi onun dışında bir perinatolog ve bir tüp bebekçi daha sadece iğne dedi. Ama bayramdan sonra hemen perinataloga gidicem son söz o ne derse onu yapıcam. İkili testte nasıl anlaşılıyor o ? Pappa değerinden falan mo

Yani sadece iğne mi kullanıyorsunuz sizde ? Aspirin de içiyor musunuz ?

Doktorum aspirin vermedi. Hiborun en düşük dozundaki iğneyi verdi. Günde bir tane. Ilk hamileligimde de öyleydi. Doğumdan sonraki 5 hafta daha vurmuştum.

Çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Faktör 5 olunca risk biraz daha artıyormuş. Ama benim gittim 4 doktor da aspirin eklemeye gerek yok dedi. Ama yinede bir perinataloga gidicem sonucu öğrenince paylaşırım sizinlede . Rabbim sağlıcakla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah hepimize.

Riskin arttığını bilmiyordum. Önlem amaçlı denildi sürekli.
Allah'ın izniyle sağlıkla kucağınıza kucagimiza alırız inşallah.

Riskin arttığını bilmiyordum. Önlem amaçlı denildi sürekli.
Allah'ın izniyle sağlıkla kucağınıza kucagimiza alırız inşallah.

Kimi doktorlarda hiç iğneye bile gerek yok diyorlar. Bu pıhtılaşma olayları çok karışık tüm doktorlar farklı şeyler söylüyorlAr. Bir fikir birliği yok maalesef

Canm 0.6 lik ve aspirin kullanirsan kanin cok sulanir bence.ikisi cok gelebilir. Benim arkadas 0.4 ve aspirin kullaniyor ama onun 2.gebelik. bence doktorun igne dediyse bir bildigi vardir. Ama gene de icin rahat etmesini istiyorsan perinatologa da görün. Her sezeryan yani ameliyat pıhtılaşmayı artiyormus. Benim faktor 5 olan arkadas ilk gebelikte 0.2 kullaniyormus sadece. Simdi 2.gebelikte hem aspirin hem 0.4 kullaniyor. Mesela ben ilk gebelikte hicbir sey kullanmadim pihtilasmam oldugunu bilmiyordum.saglikli dogum yaptim 2.gebelikte dusuk yapinca anlasildi. Simdiki gebelikte bir doktor gene bir sey kullanma dedi ama riskli gebelik uzmani sadece igne dedi ve suan sikayetim.yok. ikili testte ultrasyonda tarama yapilirken plesantadan cocuga giden kan akisina bakti canm gayet iyi dedi
Doktorum aspirin vermedi. Hiborun en düşük dozundaki iğneyi verdi. Günde bir tane. Ilk hamileligimde de öyleydi. Doğumdan sonraki 5 hafta daha vurmuştum.
Hiborun en dusuk dozu kac canm? Birde ilk dogumun normal dogum mu oldu

Kimi doktorlarda hiç iğneye bile gerek yok diyorlar. Bu pıhtılaşma olayları çok karışık tüm doktorlar farklı şeyler söylüyorlAr. Bir fikir birliği yok maalesef
Kesinlikle. Ilkinde 10. Haftada genetik testi yaptırıp öğrenmiştik. Kullanmaya başladık. Bu sefer 8.Haftada gittiğimiz doktor gerek yok deyince kullanmadık. Bir hafta once başka doktora gittik, kullanmadigin taktirde su kaybı yaşayabilirsin filan dedi ki ilk hamileligimde suyum kalmamış 40.haftanın bitiminde hemen doguma alınmıştım. Yeni yeni kullanmaya başladım.
0.2 olanı kullanıyorum canım. Ilk doğumum mecburi sezeryan oldu. Suyum kalmamış, 3 cm açıklık varmış 40.Haftada kontrole gittiğimde hemen yatış yapıldı. Suni sancı verildi. Açılma 4 cm ye kadar çıktı. Ama kemik yapım açılma oldukça normal doğuma engel olacağı için sezeryana alındım. Bu arada ani olduğu için akşam iğne yapmıştım. Bir sorun olmayacağını söylediler. Spinal anestezi oldum,anestezi uzmanına da doğum doktoruma da ayrı ayrı sordum. Şükür sorun olmadı.

Kaybin olmadan mi pihtilasma testi yaptirmistin canm aslinda bana da hematolojji doktoru 0.2 kullancan dedi gebelikten cok once. ama nedense doktorum 0.4 uygun gördü. Inssllah sag salim kucagimiza aliriz bebeklerimizi. Ben bacaktan yapıyorum igneyi gobek artik zorluyor beni. Igneye de alistim ya ilk zamanlar yapamiyordum. Aspirine gore iğnenin etkisi daha azmis ignenin etkisi gunluk imis dogumden bir gun onceye kadar igne yapicakmisim ama aspirin genelde 28.haftada kesiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…