2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    252
kızlar 100 gr lık şeker yüklemesin den önce yapılacak olan diyet karbonhidrat ağrılıklıymış gün de 10 dilim beyaz ekmek yiyeceksin dedi diyetisyen,sonra yükleme yapılıyormuş
Canım doktor neden 100 lük yaptırıyor. Anlamadımki. Gebelik şekerin var neticede . Diyetle toparlarsın . Benim ilkinde 184 çıkmıştı 50 grm yüklmem. Tekrardan 100 lük yüklemenin anlamını çözemedim. Kaldıki 10 dilim beyaz ekmek nedir?? Şurda kalmış 3 ay düzgün bir diyetle devam edilemez mi acaba.

ay canm bende anlamış değilim ki abartı bi yükseklik te yok güzel bi diyet listesi verip ayarlıyabilirdik belki beynim durmuş gibi kendimi hiç iyi hissetmiyorum

ay canm bende anlamış değilim ki abartı bi yükseklik te yok güzel bi diyet listesi verip ayarlıyabilirdik belki beynim durmuş gibi kendimi hiç iyi hissetmiyorum

Canım şimdi bütün yorumları sil aklından. Burada yapılan hiçbir yorum kesin olmamakla birlikte, hepimiz sadece olasılıklar hakkında yorum yapıyoruz. Bırak protein kaçağını, şekeri... Hamileliğinin ilk gününden beri şakır şakır kanaması olan 44 yaşında, tüp bebek yapmış bir tanıdığım, yatarak 8 aylık oldu... Salim kafayla yeni ve iyi bir Dr bul, tahlillerini al hemen bugün yarın ona bir git, hem için rahatlasın, hem de dikkat etmen gereken yolu belirle.

Doğru söylüyorsun ne riskler içinde olupta zamanında sorun çıkmadan doğuran insanlar var ,bu aralar gidemem en az 3 hafta geçmesi lazım oğlum okula gidiyo bide küçük oğlum var biraz kendimi toplayıp kafaya takmamak lazım ben yediğime içtiğime dikkat ederim gerisi takdir i ilahi i,sağol canm sende

Günaydın hamişler benim kız bazen karnımın bi tarafında bi toplanıyor top gibi sertleşiyor orası derdi ne anlamadım

Benim de oluyor özellikle de yürüyünce. Geçen ay ayrıntılıya girmeden önce az biraz yol yürümüştüm doktor 'kasılman var' demişti. Bu tarif ettiğimizİ görse ne der bilmiyorum. Hafta sonu gidince sorcam.

kızlar 100 gr lık şeker yüklemesin den önce yapılacak olan diyet karbonhidrat ağrılıklıymış gün de 10 dilim beyaz ekmek yiyeceksin dedi diyetisyen,sonra yükleme yapılıyormuş

Ben 100'lük yaptırmıştım ilk kızımda ve hiç böyle bir ön diyet yapmamıştık. Hatta bunu ilk defa duyuyorum.

Selam kızlar ayrıntılı ultrasonda bebeye giden damarlarda çatallaşma göründü
Daha önce duyan ya da bu durumu yaşayan oldu mu acaba

Canım geçmiş olsun. yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim. Bizden ziyade doktorun ne diyor bu konuda?

Canım öncelikle bu ruh halini üstünden at. Gebelik şekerin olsa Bile, gebeliğinde şekeri çıkıp da sağlıklı doğum yapan ilk kadın sen olmayacaksın. Her şeyin yolunda gideceğini düşünerek devam etmelisin bu yola. Benim ilk gebeliğimde 50'lik 180 çıkmıştı doktorum 100'lük yapmıştı. Bence 100'lüğün yapılma amacı şekerin diyetle kontrol alınabilecek bir seviyede olup olmadığına karar vermek. 100'lük daha yüksek çıkarsa belki insülin başlayacak. Bunlar benim tahminlerim. Çok yakınımda bir öğretmen arkadaşım insülin ile bitirdi gebeliğinİ ve çok sağlıklı bir kızı var maşallah yaşıtlarına fark atıyor çocuk. Lütfen güzel düşün güzel olsun. Doktoruna dair şüphelerin varsa başka doktora görün ve bu endişelerini de anlat.

Kızlar 50 mg ile şeker ölçümü yaptırdım açlık:72 1 saat sonra:109 daha doktora gösteremedim nasıl sonuç?

İyi gibi canım sonuçların.

Hiç sormak aklıma gelmedi inşallah tek damardır ve düzelir
Doktorum tuzu azalt dedi
Sana da öyle mi demişti ya da yapmam gereken başka bir şey var

Ayrıntılı ultrason raporunu vermedi sanırım doktorun. Muhtemelen çentiktir diğer adı noch gebelikte genelde rastlanan durum ve genelde geçiyor. Çentik tek başına ifade etmez ilerleyen haftalarda gebelik haftasıyla uyumlu gitmez ve bu ara açılırsa sorun olur. 20 hf sonra bebek senden daha fazla besin oksijen aldığı için o damarlar poşet gibi olur ilk başlarda direnç gösterir ama zamanla açılır kan akışının hızı fazla olduğundan dayanmaz ve açılır. Tuz kanı koyulaştırıyor damarları daraltır ve tansiyona sebep olur. Sana tavsiyem hergün ılık suya 1 limon sık iç kanı sulandırır çok faydası olur. Kafana takma sakın gelip geçici bir şey istisnai durumlarda geçmiyor şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum beni gelişmelerden haberdar et bnmde ilk gebeliğimde vardı 1 hafta sonra ayrıntılıya giricem kanı sulandırmak için aspirin ve limon yiyorum inşallah sorun çıkmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…