- 4 Kasım 2013
- 2.663
- 3.828
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #19.301
Benim bi fikrim yoktu canm bu konuda endokrin doktoru diyetisyene git 3 günlük diyet listesi verecek dedi o da bana listeyi verirken 10 dilim ekmek deyince ney nasıl diyorum,evet 10 dilim ekmek ve 6 öğün yiyeceksin yüklemeden 3 gün önce başla dedi.Çok doğru söylüyorsun öncelikle ben stres yapmadan düşünmeliyim ama inan doktor un tepkisinden sanırım kendimi hiç iyi hissetmedim dün den beri,şimdi biraz daha iyiyim bakalım 100 gr lığı bulunduğum yer deki dahiliye doktoru yaparım derse onda yaptırcaz o na göre ne gerekiyorsa yaparız,doktoru da önümüzde ki ay kan uyuşmazlığı iğnem var ve onu özel de yaptırırsak iğneyi almaya uğraşıyoruz en iyi si devlet hastanesinde yaptırmak sonra da karar veririm inşallah,nasılsa görmediğim doktor kalmadıBenim de oluyor özellikle de yürüyünce. Geçen ay ayrıntılıya girmeden önce az biraz yol yürümüştüm doktor 'kasılman var' demişti. Bu tarif ettiğimizİ görse ne der bilmiyorum. Hafta sonu gidince sorcam.
Ben 100'lük yaptırmıştım ilk kızımda ve hiç böyle bir ön diyet yapmamıştık. Hatta bunu ilk defa duyuyorum.
Canım geçmiş olsun. yaşamadığım için bir şey diyemeyeceğim. Bizden ziyade doktorun ne diyor bu konuda?
Canım öncelikle bu ruh halini üstünden at. Gebelik şekerin olsa Bile, gebeliğinde şekeri çıkıp da sağlıklı doğum yapan ilk kadın sen olmayacaksın. Her şeyin yolunda gideceğini düşünerek devam etmelisin bu yola. Benim ilk gebeliğimde 50'lik 180 çıkmıştı doktorum 100'lük yapmıştı. Bence 100'lüğün yapılma amacı şekerin diyetle kontrol alınabilecek bir seviyede olup olmadığına karar vermek. 100'lük daha yüksek çıkarsa belki insülin başlayacak. Bunlar benim tahminlerim. Çok yakınımda bir öğretmen arkadaşım insülin ile bitirdi gebeliğinİ ve çok sağlıklı bir kızı var maşallah yaşıtlarına fark atıyor çocuk. Lütfen güzel düşün güzel olsun. Doktoruna dair şüphelerin varsa başka doktora görün ve bu endişelerini de anlat.
.
Canım benim o kadar güzel açıklama yazmışsın kiAyrıntılı ultrason raporunu vermedi sanırım doktorun. Muhtemelen çentiktir diğer adı noch gebelikte genelde rastlanan durum ve genelde geçiyor. Çentik tek başına ifade etmez ilerleyen haftalarda gebelik haftasıyla uyumlu gitmez ve bu ara açılırsa sorun olur. 20 hf sonra bebek senden daha fazla besin oksijen aldığı için o damarlar poşet gibi olur ilk başlarda direnç gösterir ama zamanla açılır kan akışının hızı fazla olduğundan dayanmaz ve açılır. Tuz kanı koyulaştırıyor damarları daraltır ve tansiyona sebep olur. Sana tavsiyem hergün ılık suya 1 limon sık iç kanı sulandırır çok faydası olur. Kafana takma sakın gelip geçici bir şey istisnai durumlarda geçmiyor şimdiden hayırlı doğumlar diliyorum beni gelişmelerden haberdar et bnmde ilk gebeliğimde vardı 1 hafta sonra ayrıntılıya giricem kanı sulandırmak için aspirin ve limon yiyorum inşallah sorun çıkmaz
Canım benim o kadar güzel açıklama yazmışsın ki
Allah razı olsun içim rahatladı
Ay sonu kontrol olacağım
Allah ım ayrıntılıdan güzel haberlerle çıkmanı nasip etsin
Sağlıkla gelsin hepimizin bebişleri inşallah
Ay sonunda doktorun herşey yolunda diyecek canın inşallah. Amin inşallahh sağlıkla vakitlice gelsinler
Benim bi fikrim yoktu canm bu konuda endokrin doktoru diyetisyene git 3 günlük diyet listesi verecek dedi o da bana listeyi verirken 10 dilim ekmek deyince ney nasıl diyorum,evet 10 dilim ekmek ve 6 öğün yiyeceksin yüklemeden 3 gün önce başla dedi.Çok doğru söylüyorsun öncelikle ben stres yapmadan düşünmeliyim ama inan doktor un tepkisinden sanırım kendimi hiç iyi hissetmedim dün den beri,şimdi biraz daha iyiyim bakalım 100 gr lığı bulunduğum yer deki dahiliye doktoru yaparım derse onda yaptırcaz o na göre ne gerekiyorsa yaparız,doktoru da önümüzde ki ay kan uyuşmazlığı iğnem var ve onu özel de yaptırırsak iğneyi almaya uğraşıyoruz en iyi si devlet hastanesinde yaptırmak sonra da karar veririm inşallah,nasılsa görmediğim doktor kalmadı
Gunde 10 dilim nasıl yiyeceksin kız, ben 1 dilim zor yiyorumkızlar 100 gr lık şeker yüklemesin den önce yapılacak olan diyet karbonhidrat ağrılıklıymış gün de 10 dilim beyaz ekmek yiyeceksin dedi diyetisyen,sonra yükleme yapılıyormuş
Gunde 10 dilim nasıl yiyeceksin kız, ben 1 dilim zor yiyorum
Merhaba kızlar, şeker yüklemem gayet iyi çıktı şükürama ben bugün itibariyle ekstra dikkat etmeye başladım, yoksa hiç görmek istemediğim rakamları göreceğim
Gözün aydın canım. Darısı başımıza. Hayırdır kilon mu fazla çıktı ?
amin canım, inşallah yaptıracakların hepsi güzel haberlerle gelsin. fazla kilo almadım ama ben bu kiloları hiç görmediğim için bi telaş sardı beni, hamilelik öncesi biraz almıştım veremeden bebiş gelince biraz korkuyorum açıkcası.
hiç düşünme canm bence aldığımız kiloyla alkalı olmaya biliyor,ya ben büyük oğlanın hamileliğinde tatlı krizlerine girer hatta şerbetler içerdim hiç te şeker olayım olmamıştı bunda da hiiç tatlı istemiyorum bol bol ekşili şeyler yemek istiyordum,benimle doktor odasına giren bayanı görmen lazım dı 50 kilo var mıydı acaba bilmiyorum okadar zayıf tı ki bi karnı vardı meğersem geçen ay onuda uyarmış şekerden,birazda olacağından galiba.Yani benim ilk gebeliğimde bu değer daha yüksek çıkmış olmasına rağmen doktorum böyle şeyler talep etmemişti, ondan şaşırdım. 10 dilim ekmek kısmına bir şey diyemiyorum ben zaten 10 dilimi geçiyorumdur gündeama tabi henüz şeker falan yükletmedik, bakalım bende ne çıkacak. 3 gün kaldı. Ben de gerginim biraz. Son 5 haftada 4 kiloya yakın aldım. Biraz tedirgin oldum öyle olunca.
Gunde 10 dilim nasıl yiyeceksin kız, ben 1 dilim zor yiyorum
ben almayacağım canm ama ne kadar pahalıymışkızlar lohusa gecelik pijama takımlarına hangi sitelerden bakıyorsunuz çarşıdan sordum 400den başlıyor fiyatlar
sorma en fazla bir hafta 10 gün giyilecek bu kıyafetler yazık verilen o kadar parayaben almayacağım canm ama ne kadar pahalıymış
benimde ilkinde öyle olurdu. yalancı kasılma gibi bişey demişti dr.30 lara dogru başlamıstı nst de sancı gibi çıkıyordu.sonra her gitttiğimde nstye girdim kontrol altında tuttu. ama çok sık olursa dr una söyle mutlaka. atıyorum günde 1 veya 2 günde 1 normalde fazla olursa söyle.Günaydın hamişler benim kız bazen karnımın bi tarafında bi toplanıyor top gibi sertleşiyor orası derdi ne anlamadım
valla ben ilkinde pembe penye şık bi gecelik almıştım. 30-40 tlye çok da rahattı fotolardada çok da güzel duruyor. şimdi yine öyle bişey alıcam eskiside var ikisiyle idare ederim.kızlar lohusa gecelik pijama takımlarına hangi sitelerden bakıyorsunuz çarşıdan sordum 400den başlıyor fiyatlar
bende öyle yapicam penye bi gecelik rahat bir hırka alırım üzerime o incecik saten sabahlıklar çok saçma geldivalla ben ilkinde pembe penye şık bi gecelik almıştım. 30-40 tlye çok da rahattı fotolardada çok da güzel duruyor. şimdi yine öyle bişey alıcam eskiside var ikisiyle idare ederim.
Gözün aydin canım. Niye kac kilo aldin kiMerhaba kızlar, şeker yüklemem gayet iyi çıktı şükürama ben bugün itibariyle ekstra dikkat etmeye başladım, yoksa hiç görmek istemediğim rakamları göreceğim
lohusa sepeti diye bir yerden aldim ben dün geldi kumasi falan cok kaliteli 150ye bile guzel 3lu takimlar varkızlar lohusa gecelik pijama takımlarına hangi sitelerden bakıyorsunuz çarşıdan sordum 400den başlıyor fiyatlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?