- 4 Kasım 2013
- 2.663
- 3.828
- 133
- Konu Sahibi white_chocolate_mocha
-
- #19.481
evet 180 di ama pazarlık yaparak 150 ye düşürdümcanım buldum onu arıyorum burada gördükten sonra toker bebede var fiyatı 180,00 tl sende mi böyle aldın acaba
çokk tatlıymış güle güle giydir,kış bebekleri evet ama evler de hastanelerde sıcak olur canm çıkarkende battaniye ye sarar örteriz arabaya binince geri çıkarırız ki arabanın içide sıcak olur,bana göre astronot tuluma gerek yokEki Görüntüle 2202582
Kızlar bu nasıl çok hoşuma gitti. Annem almış bebe dükkanındanbu arada kış olacak ya doğum. İçine kısa kollu bady ve pamuklu altı, üzerine bu tulum ve beresi, eldiveni çorabı, pamuklu battaniyesi hastanede yeter değil mi? Çıkarkende pusete ekstradan şu kuzu yünü kışlık kundaklardan alayım diyorum. Üşür mü? İlk bebek olunca emin olamıyor insan... ya da astronot tulum mu lazım? Bu arada Ankaradayız.
Zeynep çom güzel Elif de. Kızımın adı Elif Duru çok severek kullanıyoruz şimdi ona uygun erkek ismi arıyorum içime sinen bi isim bulamadım gittiBizde daha önce de konuşuluyordu zaten kardeşin olursa adın ne olsa falan diye ordan da etkilenmiş olabilir. İlk kızımın adı Zeynep, Türkiye'de en çok koyulan kız ismiymiş, herkesin Zeynep'i kendine, benim kızım bir tane dedik koyduk:)
Biz eşimle isim konusunda biraz gelenekçiyiz, abidik gubidik bilgisayar çağı isimlerinden birini seçseydi zaten beğenene kadar değiştirttirirdim
Hiç sevmiyorum o tarz isimleri, Elif iyi oldu mevzu fazla uzamadı
Ben kızımda prima premium care kullandım başlarda. Sonrasında prima aktif bebek, molfix, komili, huggies ne varsa denedik. Uzun süre huggies kullandım bunda da hugfies alırım diyordum ama artık Türkiye'den çekilmiş satışı yok. Doğuma hazırlık olarak şimdi de 1 ve 2 numara aldım 120şer tane var içinde. Günde ortalama 7 bez kullanılıyor başlarda. Kızım 3250 gram doğmuştu kilosu iyi olmasına rağmen 1 numara bez bile büyük geliyordu ilk zamanlarda bacakları inceydi. 1 numara illaki kullanılır ama çok fazla almamak lazım bebeğin kilosu önemliKızlar ben simdi bebek bezlerine bakiyorum
1. Si prima ile sleepy arasinda kaldim diger cocuklarimda prima kullandim cok iyiydi ama bazılari onermiyor fiyattan mi bilemiyorum
2. Si prima mi uygun sleppy mi ben anlayamadim sanki sleppy daha pahali
3. Sü 1 no mu alayim 2 mi ?2 no alayim diyorum ama sizce ???
Evet cnm 38.haftada bende duymadım hiç ciğer geliştirici. Toplam 3 kilo aldım Canm 51 ile hamile kaldım 54 kıloyum şuan. Bende pıhtılaşma ve plesanta sorunu olduğu için baştan beri doktorlar çok kilo alma diyor. Inşallah sağ salim kucağımiza alırız hepimizde.kaç kilo almıştın canım birde 38. Hafta için ciğer gelistirici vurması super çoğu doktor o haftada bu uygulamayı yapmaz içini ferah tut sağlıkla gelir kuzun
Canım benim maşallah bebeğine kaç haftalıksın takvimini göremiyorum bu arada sezaryen olacaksan neden alttan muayene edecek onu anlamadım ciğer geliştirici olduktan sonra Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz sağlıkla kavuşursun canımKızlar bugün doktora gittik bebek 814 gram olmuş plesanta aşağıda ama rahim agzini kapatmıyor dedi 32 ye kadar da çıkar dedi ama 32 de alttan muayene edicem seni dedi plesanta için.tırsmadım değil erken doğumu tetiklemesinden korktum acikcasi. Zaten 38 başı doğuma alacakmış beni erken almamız lazım dedi birde kilomu çok beğendi çok az almışın aferin dedi ama genede seker yüklemesi yaptırmam gerekmiş. Yani doğuma 84 günüm kalmis kizlar. Inşallah Kuvezde kalmaz bebegim zaten onun icinde ciğer geliştirici iğne olacakmisim
Evet bende dedim hocam tehlikeli.degil mi diye hafif bakıcaz bir sıkıntı olmaz dedi alttan plesanta nerde daha net gözükürmüş. Birde plesanta rahim ağzında degil ya ondan da bakiyor olabilir valla bilmiyorum bu konuda çok tırstım çünkü ilk oğlumda çatı kontrolünden 2 gun sonra nisanım gelmişti. Onu da söyledi çatı kontrolü gibi olmucak dedicanm doktor un daha iyi bilir tabi ama bende alttan muayeni kesinlikle yasaklamıştı doktor,kanama olur diye.ay ne güzel 84 gün ü duymak benim de muhtemelen 38.hafta da alırlar
Canm benim daha önceki sezeryan dogumumda sezeryan yerimde boşluk oluşmustu oraya adetli iken kan birikiyor ve âdetlerim 12 gün sürüyordu. Şimdi doğum sırasında onu da düzeltecek doktor alttan bakmasının sebebi de plesanta bu eski dikiş yerine yapışmış mi yapişmamış ona bakıcak çünkü yapışması tehlikeli bir durum.yoksa sadece plesanta asagida olsa 39 da normal sezeryanla alır zaten.Ne güzel haberler almışsın, gözün aydın.
Kaç haftalıksın şu an? Cetvelin yok göremiyorum. Bir de madem zaten sezaryen olacaksın, neden plasentanın yeri bu kadar önemli ki? Bir de plasenta için vajinal muayene olacaksın. Anlayamadım açıkçası
Ben normal doğumu beklersem burdaki çoğu kişi benden önce doğuracak zaten
Canm 24+5 günlüğüm son adete göre ama ultrasyona göre 25+1 cıktı. Plesantayi daha net görmek için alttan bakiyor cnm. Inşallah canm hepimiz sağlıkla kavusalimCanım benim maşallah bebeğine kaç haftalıksın takvimini göremiyorum bu arada sezaryen olacaksan neden alttan muayene edecek onu anlamadım ciğer geliştirici olduktan sonra Allah’ın izniyle hiç bir şey olmaz sağlıkla kavuşursun canım
Allah gonlune gore versin Senden esmer benden sari geliyormuş bide ne gulerimKız bende sarı saçlı mavi gözlü olma ihtimali yüksek babasının bebekliği sapsarı gözler mavi kuzey de öyle bana çekerse ben ilk aylar saçlarım kapkaraymış hatta o kadar çok saçım varmış ki dedem kırkım çıkınca saçlarımı kesmiştabi çocukken saçlarım sapsarıydı benden sarışın çıkar yine bakalım gözleri babasıyla abisine benzeyecek mi
Eki Görüntüle 2202582
Kızlar bu nasıl çok hoşuma gitti. Annem almış bebe dükkanındanbu arada kış olacak ya doğum. İçine kısa kollu bady ve pamuklu altı, üzerine bu tulum ve beresi, eldiveni çorabı, pamuklu battaniyesi hastanede yeter değil mi? Çıkarkende pusete ekstradan şu kuzu yünü kışlık kundaklardan alayım diyorum. Üşür mü? İlk bebek olunca emin olamıyor insan... ya da astronot tulum mu lazım? Bu arada Ankaradayız.
Canm benim daha önceki sezeryan dogumumda sezeryan yerimde boşluk oluşmustu oraya adetli iken kan birikiyor ve âdetlerim 12 gün sürüyordu. Şimdi doğum sırasında onu da düzeltecek doktor alttan bakmasının sebebi de plesanta bu eski dikiş yerine yapışmış mi yapişmamış ona bakıcak çünkü yapışması tehlikeli bir durum.yoksa sadece plesanta asagida olsa 39 da normal sezeryanla alır zaten.
Hım anladım canım sağlıkla kavuşmayı nasip etsin rabbimCanm 24+5 günlüğüm son adete göre ama ultrasyona göre 25+1 cıktı. Plesantayi daha net görmek için alttan bakiyor cnm. Inşallah canm hepimiz sağlıkla kavusalim
Ahahhahah aynenAllah gonlune gore versin Senden esmer benden sari geliyormuş bide ne gulerim
Kızım doğduğunda bembeyaz ve resmen keldi sonra karardı simdi buğday tenli oldu bakalım oglancik nasıl gelecek
Amin canım inşallah. Çok iyi yapıyorsun al içinde kalmasin. Allah sağlıkla giydirmeyide nasip etsinsağol canm,rabbim.herkese farklı cinsiyeti tattırır inş.çok güzel bi duygu beğenip te almak istiğim ne varsa alıyorum
İnsallah sağlıkla kucağına alırsın canım. Kac kilo aldın bebiste baya kilo almisKızlar bugün doktora gittik bebek 814 gram olmuş plesanta aşağıda ama rahim agzini kapatmıyor dedi 32 ye kadar da çıkar dedi ama 32 de alttan muayene edicem seni dedi plesanta için.tırsmadım değil erken doğumu tetiklemesinden korktum acikcasi. Zaten 38 başı doğuma alacakmış beni erken almamız lazım dedi birde kilomu çok beğendi çok az almışın aferin dedi ama genede seker yüklemesi yaptırmam gerekmiş. Yani doğuma 84 günüm kalmis kizlar. Inşallah Kuvezde kalmaz bebegim zaten onun icinde ciğer geliştirici iğne olacakmisim
Ay cok tatli gule güle giysin prenses cok kat kat giydirmeye gerek yok battaniyeye falan sarılır benimde ilk bende kararsizim bazen düşünüyorum soguk olur mu üşür müEki Görüntüle 2202582
hic stres yapma orda beklerken oyalanmak için yanına dergi kitap filan al telefonumun şarjını da almıştım ben noolur noolmaz biterse sıkılmamak içinKızlar yarın sabah şeker yüklemesine gitcem. Stresliyim sanırım biraz, dünden beri midem ağrıyor. Psikolojik olduğunu düşünüyorum. Niye böyle oldum ki ben
Yemek yasağı için son 1 saatim. Ne bulursam yemesem bari yemekte
3 kilo aldim canm toplam. Bebiş haftası ile uyumlu.aslinda sadece 3 gun önde. Doğum yaklaştığını bugün daha iyi anladim ilk defa tarih konuştukİnsallah sağlıkla kucağına alırsın canım. Kac kilo aldın bebiste baya kilo almis
Yok canm yanlış anlamadım benimde hala cvbini bilmedigim sorular var gayet normal sorman. 38.haftanın başı 3 subat gibi tarih konuştuk. Lâkin ben 32 den sonra yapılan vajinal ultrasyondan çok korkuyorum inşallah 3 şubattan önce gelmez bebegim.Ben de Ankara'dayım canım. İlk kızım 24 Ocak doğumlu. Hastane kapısının önünden arabaya binip asansörden tekrar eve girmişti. O kısa zaman diliminde üşüyerek vakti olmamıştı. Üstüne battaniye örtersin pusetin. Özel olarak hastaneden çıkarmak için bir şey almana gerek yok yani.
Yanlış anlama canım, elbette doktorumun düşündüğü bir şeyler vardır. Ben gerçekten bilmediğim için sordum, zaten planlı sezaryen olacaksa neden bu kadar önemli plasentanın durumu diye. 1 hafta erken alma durumu mu var yani şu an duruma göre?
sakin canm,bişey çıkmaz inş.Eşim de bugün daha önce gittiğim kadın doğumcuya sormuş benim şeker durumunu o da tekrarlansın 75 gr lık demiş pazartesi de ben yaptırcam bakalımKızlar yarın sabah şeker yüklemesine gitcem. Stresliyim sanırım biraz, dünden beri midem ağrıyor. Psikolojik olduğunu düşünüyorum. Niye böyle oldum ki ben
Yemek yasağı için son 1 saatim. Ne bulursam yemesem bari yemekte
hepimiz sağlıkla kuzucuklarımıza giydiririz inş.canm ama ben daha hiç bişey almasam iyi olur abartmışım birazAmin canım inşallah. Çok iyi yapıyorsun al içinde kalmasin. Allah sağlıkla giydirmeyide nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?