- 28 Ekim 2018
- 3.112
- 6.728
- 88
İnşallah canım kimse olmasın çok zor korkusu yetiyo insana bide erken doğum suyun gelmesi vs acısını geçtim@Meylen cim geçmiş olsun canım.Insallah hemen atlatırsın.Ilk oğlumda 3-4 defa enfeksiyon olmuştum.Bunda hiç olmadım olmam da inşallah.
Bize de gebe okulunda sancılarınız düzenli olduğunda ve 5 dk da bire indiginde yaklaşık açıklık 5 cmdir hastaneye gidebilirsiniz demislerdi. Ben de yolu evde yarilar hastaneye oyle gecerim diye hayal ediyordum esim masaj filan yapacakti, plates topuna binecektim, squat hareketleri vs. Ama hic de hayal ettigim gibi olmadı bende direkt su geldi ve su gelme durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor. Tüm sureci sancı odasında yaşadım. Kanamam vardi, acilmam yoktu, bebek kakasini yapmisti. Ama sonuna kadar normal dogurttular sağolsunlar. Ben cok memnun kaldim. Ama bu sebeplerden ozelde cok fazla sezeryan olan insan var normal dogum istedigi halde. Bence Turkiye deki en büyük sorun özel hastanelerde buyuk oranda sezeryan doguma yonlendirme. Cok yuksek oranlarda var..Belki riskli gebeliklerde kilolu annelerde vs çatal vardır hiç bilmiyorum. Ama bizim hastanemizde yok.
Saçma gelcek ama bizde doktor da girmiyo doğuma zaten
Burda aynı müdahaleyi ebe yatağınızda yapıyor. Ya da havuzda çatal pozisyonuna getirip sizi yine yapıyo. 4cm olmadan hastaneye yatamıyorsunuz ve sonrasında bebek ters de olsa düz de olsa normal doğum deneniyor. İş iyice çıkmaza girerse sezeryana geçiriyorlar.. 32 saat sancı çektiği halde sezeryana ebeyi ikna edemedi arkadaş burda.. Bu kısım biraz saçma geliyo bana ama vardır bi bildikleri diyorum :)
Kontrolün yakınsa gidince Bi sor istersen canım için rahatlasın ama sanmıyorum kötü bişey olucağını hapşırınca mesela ölüyorum sanki öyle canım yanıyo ki kasıklarımmkopuyo bağların geriliyor git gide rahmin büyüyo normal demişti çok hareket edince de oluyo mesela bacağım çekiyo günde 3 4 kez oturduğum yerdeInşallah canım benim, 23+3 deyiz .en ufak şeyde korkuyorum başka şeylerin belirtisi olur diye
Doğal doğum yapan doktorlar var, sayıları cok az. Belki yatakta çatal pozisyonunda vardır. Diğer türlü zor doktor için. Ama bizler için çatal zorluyor. Ama şöyle diyim. Tam açıklık ve doğumun gerceklesmesi zaten 5 dk. Catal o kadar buyutulmemeli. Onemli olan sancıları karşılama, nefes egzersizleri. Yani süreç onemli. Çıktığı an inanın acı yok öncesini güzel yonetebilirseniz iyi doktor ve ebelerle karsilarsirsaniz cataldan hic korkmayin derimÇatalda yapmayanlar peki onlara müdahale edilemıyor ama
Icimi rahatlatti sozlerin canim, cok saol.uzun zamandır ağrı yoktu.simdi tekrar başlaması tuhaf geldi bana.Kontrolün yakınsa gidince Bi sor istersen canım için rahatlasın ama sanmıyorum kötü bişey olucağını hapşırınca mesela ölüyorum sanki öyle canım yanıyo ki kasıklarımmkopuyo bağların geriliyor git gide rahmin büyüyo normal demişti çok hareket edince de oluyo mesela bacağım çekiyo günde 3 4 kez oturduğum yerde
tavsiye üzerine mi canımCanım ben sadece ultra soft ikili aldım bebekler emzik tutar mı tutmaz mı belli de değil onu da usulen bir bebek eşyası alalım diye aldım :))
Kullandığın haldemi böyle canım, Belki toparlaması zaman alıyordurKullanıyorum kullanmazmıyım
Çok güzel yöntemlermis canım bana da çatal biraz korkunç geliyor ne bilim bende tavana asılı ipler olma mantığını çok seviyorum. En rahat o gibi geliyor. Hem yer çekimi var hem asılabiliyorsun. Evde doğum biraz riskli gibi ama ne bilim ya da biz çok korkuyoruz bebeğe birşey olur diye. Suyun ısısı beni tedirgin eden soğursa ayarlamak sürekli kontrol etmek beni strese sokarBizim şehirde tek hastane var. Orada da 3 seçenek sunuluyo size.. 1-Evde doğum. Sancınız başlayınca ebeyi arıyosunuz gelip yardımcı oluyo. Doğumdan sonra bebeği alıp kontroller için hastaneye gidiyosunuz.. (sonuçta gidiyosam ne gerek var demiştim ama yetişemeyenlere iyi çözüm)
2- Hastane odasında yatağınızda doğum. Hastane odasında bi yatak var. Pilates topu, tavana asılı ipler, duş falan.. odada dolana dolana sancıyı çekiyosunuz. Pilates topunda rahatlayabilir, duş alabilir, masaj yaptırabilirsiniz ebeye ya da eşinize. Doğum anında da yatmanız gerekmiyo aksine ne kadar hareket o kadar rahat doğum..
3- (Benim ilk doğumumda olduğu gibi) suda doğum. Su ciddi ağrı kesiyor ama havuzda yine yatma şartınız yok. Pozisyon değiştirerek süreci hızlandırmak mümkün.
İşin özü hareket bence. Yer çekiminden yardım almak güzel oluyo inanın. Bi de hayvanlara bakın mesela hangisi çatalda doğuruyo yahu
Yani ben yine yanlış yönlendirmek istemem ama bebeği ittirirken bacakları hareket ettirememe hissi bana göre değil
Malesef yaygın değil hala, olanlar da aşırı pahalı. Eğitim verilse yaygınlaşsa; öyle şahane bir şey ki
Yok canın ya suratını göremedim onu bu hafta içi 4boyutlu da göreceğim inşallahTesekkürler canım masallah.suratınıda görebildinmi ? 15 dk az bi süre aslında bakalım eger içime sinmezse daha düzgün biryerde de düşünüyorum .foto verdimi?
18+5 teşekkürler düzene girdi benimki canım o zamana kadar 2-3 günde bir hissediyodum ama benimki 2. İlkini 20 den sonra hissetmistimKızlar bugun 18+4üz ben henüz hiç hareket hissetmiyorum normal mi sizin bebek hareketleri ne zaman başladı yazarsanız sevinirim
Gözünaydın canım her şeyin yolunda olmasına sevindimKızlar iyi akşamlarrrr, nolmuş forumumuza böyle, hiç sevmedim, hem takvimlerimiz de gitmiş, birbirimize yorum yaparken ne güzel bilgi ediniyorduk takvimle.Bu arada biliyorsunuz beni ayrıntılıdan sonra araştırma hastanesine sevk ettilerdi, bebişimin kalbinde ekojenik odak yani parlaklık gördükleri için, dün gittik Ankara Zekai Tahir Burak Kadın doğum ve Araştırma hastanesine hemen gittik, riskli gebelik doktoru baktı, sonra başka Bi hoca fetal eko yaptı, kendi doktorun takip etsin şu an kötü bi şey yok dedi çok şükür ama benim kalbimi daha fazla yorarmış bu durum, arada bir benim de kardiyolojiye görünmem gerekirmiş.
Şimdi de mor olmuş bu da güzel :) ama bi de takvimlerimiz gelseydiSitemin yeni tasarımında bazı Mesajlar atlanıyor ya önceki ne güzeldi pembiş pembiş
Evet canım hatta arkadaş tek onu al emzik tutarlarsa başka alırsın gecesi vs dedi onun kızı avent,nuk tutmamis 6 liralık emziği tutmuştavsiye üzerine mi canım
Aminnn inşallahhhh canımIcimi rahatlatti sozlerin canim, cok saol.uzun zamandır ağrı yoktu.simdi tekrar başlaması tuhaf geldi bana.
Allahım hepimizinde yavrusuna emanetçi olsun insallah
İnsallah kolay bır doğum olur herkes için canım tesekkurler acıkladıgın içindeDoğal doğum yapan doktorlar var, sayıları cok az. Belki yatakta çatal pozisyonunda vardır. Diğer türlü zor doktor için. Ama bizler için çatal zorluyor. Ama şöyle diyim. Tam açıklık ve doğumun gerceklesmesi zaten 5 dk. Catal o kadar buyutulmemeli. Onemli olan sancıları karşılama, nefes egzersizleri. Yani süreç onemli. Çıktığı an inanın acı yok öncesini güzel yonetebilirseniz iyi doktor ve ebelerle karsilarsirsaniz cataldan hic korkmayin derim
İyi şükür saglıklıysa suratınıda sonra görsende olur :)Yok canın ya suratını göremedim onu bu hafta içi 4boyutlu da göreceğim inşallah, bana yeterli geldi ya içime sindi iki üç kere aynı organları kontrol etti herşeyini gördüm bende ama siyah beyaz dı netti ama öyleydi işte.
Merhaba 5+1 günlükken kese göründü ve ölçüm yapılmadı doğru mu anladım? 5+5te 4 mm dendiyse daha öncesinde daha küçüktü demek ki ölçülememiş, bence rahat olun. bir de ultrason cihazına bağlı olarak da ölçümler yanlış verilebiliyor devlet hastanesine mi gidiyorsunuz ya da özel bile olsa cihaz eskiyse ölçümler yanlış olabiliyor. Ben daha önce düşük yaptığım için epey korkmuştum kese haftama göre küçük gelince 2 hafta gitmeyip 2 hafta sonra gittiğimde direkt karından ultrasonla kalp atışlarını duymuştum. Şimdi de oğlumu bekliyorum heyecanla, inşallah siz de duyarsınız kalp atışlarını. tüp bebekte gelişim nasıl olur bilmiyorum ama 1-2 hafta kadar geriden ya da ileriden gelmesi sorun değil diyor doktorlar. Allah sağlıklı sıhhatli evlat nasip eder inşallah hepimize ve isteyen herkese.Merhaba kese boyutuyla ilgili araştırma yaparken sizin bir yazınıza denk geldim. Direk sizden bilgi almak istedim. Benim de bugün 5+5 günlük hamileliğim, ama doktor karından ultrasonda 4 mm kese 4 hafta 2 günlük gebelik dedi. Ama benim tüp bebek ve herşey planlı olduğu için 5 hafta 5 gün olması gerekir diye düşünüyorum. Başka bir doktora 5+1 de gittiğimde de karından bakmıştı ve keseyi görmüştü ama ölçüm yapılmaz henüz çok küçük demişti. Bugünkü de başka bir doktordu ve 4 mm ölçtü. Benim korkum acaba kese 5+1 deki haliyle mi kaldı. Büyümüyor mu acaba. Sizin de sanırım 5 küsürlükken 4 mm ölçülmüştü. Sonra nasıl oldu gelişimi size bunu soracaktım?
Türkiye’de doktorlar da risk almak istemiyor bazen. Haftası dolsun alalım bebeği diyen var.Bize de gebe okulunda sancılarınız düzenli olduğunda ve 5 dk da bire indiginde yaklaşık açıklık 5 cmdir hastaneye gidebilirsiniz demislerdi. Ben de yolu evde yarilar hastaneye oyle gecerim diye hayal ediyordum esim masaj filan yapacakti, plates topuna binecektim, squat hareketleri vs. Ama hic de hayal ettigim gibi olmadı bende direkt su geldi ve su gelme durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor. Tüm sureci sancı odasında yaşadım. Kanamam vardi, acilmam yoktu, bebek kakasini yapmisti. Ama sonuna kadar normal dogurttular sağolsunlar. Ben cok memnun kaldim. Ama bu sebeplerden ozelde cok fazla sezeryan olan insan var normal dogum istedigi halde. Bence Turkiye deki en büyük sorun özel hastanelerde buyuk oranda sezeryan doguma yonlendirme. Cok yuksek oranlarda var..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?