2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Hastanede hemen ayarlayamamıştı, sıcak yaptılar 39 derece sonra 37’ye düşürmelerini beklemiştim.
Acele etmeyin ben tutarım bebeği içimde demiştim. Ciddiyim sandılar herhalde

Kızlar admin mesaj yollamış gördünüz mü? Hamilelik takvimi sayfa numaraları vs düzenlemeler devam ediyormuş, bulduğumuz sorunları iletmemizi istemişler.
Bildirimler’den okuyabilirsiniz okumadıysanız

Bizde de seçenek tamamen sana kalmış ya ebe yada doktor, ben doktoru seçtim:) hayırlısı

Mide yanması başlayan var mi uyuyamiyoruuummmmm
Bu benim üçüncü gebeliğim. Son aylarda mide yanması korkunç bir boyut alıyor malesef. Bu mide yanması yüzünden işth kaybı oluyordu bende zayıflıyordum son aylarda .o anlık çözüm ise soğuk içilen üç yudum sütte buldum . Anında kesiyor mide yangınını Allah ın işi çok şükür. Aklınızda bulunsun

Kızlar bugun 18+4üz ben henüz hiç hareket hissetmiyorum normal mi sizin bebek hareketleri ne zaman başladı yazarsanız sevinirim
Benimde 18+2 ve ikinci gebeligim olmasına rağmen hissetmiyorum hala, plesantam ön taraftaymış ondan da olabilir büyük olasilikla

Cevap için teşekkürler :) Allah size de hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin. İlk gittiğim özeldi ikinci devlet hastanesiydi. Bakalım hayırlısı nasibimizde ne varsa onu göreceğiz. Cevabınız biraz rahatlattı. Tekrar teşekkürler.

Benim de aynı şekilde ağrılarım var. Ara ara alt karın kısmında sertleşme oluyor özellikle ayakta kaldığımda, yorulduğumda. Ama asıl fena olan bel ağrısı. Gece uykumdan uyanıyorum ağrıdan. Sabah kalktığımda bi yerlere tutunmadan adım atamıyorum. Sonra gün içinde hareket ettikçe dağılıyor ama tamamen geçmiyor tabii. Doktoruma söyledim geçecek ilerde falan diyor hep. En son gittiğimde magnezyum falan alsam faydası olur mu dedim sanmıyorum dedi krem vs. de işe yaramaz dedi. Voltaren fitil yazdı ama onu da ben almadım, kullanabilir miyim bilemedim açıkçası. Aslında hamile korseleri varmış onu soracaktım ama unuttum. Bilmiyorum işe yarıyor mudur.

Maşallah, bu doğumun da hemencicik ve kolayca gerceklessin ins. Burda sadece 1 gun bekleniyor açıklık olmazsa devlette de ozelde de sezeryan. Herhangibir enfeksiyon durumuna karşı.. Sizin orada bi kac gun de olsa bekleniyormus mesela

Bir de biberon steril makinası var mı önereceğiniz, tam fonksiyonlu
Ben mamajoo almıştım sterilizatör olarak bence en önemlisi kuru çıkması yoksa kaynayan suda yarım saat bekletebilirsinde. Mamajoo kuru çıkartmıştı tek sorunu dibinin çabuk kireçlenmesi
Benimde aynı dertlerim var yolda yürürken sanki kasıklarımda taş taşıyordum alt baskısı en çok wcde belirgin oluyor
Bebek oynamasına gelince de aynı anda 3 yerden vurduğu bile oluyor. Gece yattığımda aşağıda oynuyor ama sabahları hep yukarda göbeğin de üstünde yani.
Benimde aynı senin gibi, sabah dinlenmiş oluyoruz heralde
türkiyede bebeğin kaka yapması demek mekonyum diyoruz acil sezaryan nedeni. Bebek amnio sıvısını yutuyor ve kakası varsa ciğerlerine de kaka olduğu için doğum sonu bebekte enfeksiyon sebebi. Yani nstye zaten bağlı oluyorsun ve bebek zorlandığı için kakasını yapıyo kalp atımı düşüyor. Normal doğum evet ama bebeğin ve annenin sağlığıda tehlikeye atılmamalı
Bana progesteron biraz iyi gelmişti gececek diyorlarsa sanki kendimizi sıkmasak alttan bişey fırlayıp gidecek

Normal doğumu çok istiyorum
Gebe eğitimleri falan verilse keşke illerde
Nefes egzersizleri, destek, bilgilendirme vs
Kan sulandırıcı kullanıyorum doktorum riske atmaz doğumu bakalım konuşacam sonraki randevuda
Ama doktorum karar verecek bebeğim ve benım için hangisi sağlıklıysa onu yapar eminim

Bende senin gibi biliyordum alt pamukta kaka lekesi görünce kosa kosa doktora gittim. Zaten devamlı nst bağlı bebegin kalp atimi 170 lerdeydi. Hic dusmedi. Düşen kadınları zaten sezeryana almamiz lazim diyordu doktorlar. Bebegin durumuna göre hareket ettiler son ana kadar ihmal yoktu. Ama iste cogu hastane bebegin durumu iyi iken bile beklemeden sezeryana aliyor..

İstanbul Anadolu yakasında oturuyorsan Zeynep Kamil Gebe Okulunu oneriririm, Döne ebe ve Özlem ebe veriyor egitimi. Çok tatlılar

Kesinlikle haklısın.. Zaten süreç boyunca bebeğin kalp atışı dinlendiği için doğumu aslında bebek yönlendiriyor. O iyiyse doktorlar da sabırla bekliyor. Ama olağanüstü durumlarda elbette kimse iki canı da riske atamaz

Sezaryenliyim ama hala normal doğum yapabilirmişim...ilk hamileliğim olsaydı bu cesaret edebilirdim ama sezaryenden sonra normale cesaret etmek çok yüksek bi seviyesi cesaretin

Vajinal doğumdan asla korkmuyorum ama vijanal dikişten korkuyorum epidural konusunda kararsızım 4 5 cm açıklıktan sonra katater takılıyormuş ilaç veriliyormuş sanırım gerek görür müyüm görmez miyim bilemiyorum
Vücudum normal doğuma el verişli mi çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…