Aynen canım şimdi ufak ya çok belli olmaz diye düşünüyorum ne bilim :)İyi şükür saglıklıysa suratınıda sonra görsende olur :)
Hastanede hemen ayarlayamamıştı, sıcak yaptılar 39 derece sonra 37’ye düşürmelerini beklemiştim.Çok güzel yöntemlermis canım bana da çatal biraz korkunç geliyor ne bilim bende tavana asılı ipler olma mantığını çok seviyorum. En rahat o gibi geliyor. Hem yer çekimi var hem asılabiliyorsun. Evde doğum biraz riskli gibi ama ne bilim ya da biz çok korkuyoruz bebeğe birşey olur diye. Suyun ısısı beni tedirgin eden soğursa ayarlamak sürekli kontrol etmek beni strese sokar
Bizde de seçenek tamamen sana kalmış ya ebe yada doktor, ben doktoru seçtim:) hayırlısıBelki riskli gebeliklerde kilolu annelerde vs çatal vardır hiç bilmiyorum. Ama bizim hastanemizde yok.
Saçma gelcek ama bizde doktor da girmiyo doğuma zaten
Burda aynı müdahaleyi ebe yatağınızda yapıyor. Ya da havuzda çatal pozisyonuna getirip sizi yine yapıyo. 4cm olmadan hastaneye yatamıyorsunuz ve sonrasında bebek ters de olsa düz de olsa normal doğum deneniyor. İş iyice çıkmaza girerse sezeryana geçiriyorlar.. 32 saat sancı çektiği halde sezeryana ebeyi ikna edemedi arkadaş burda.. Bu kısım biraz saçma geliyo bana ama vardır bi bildikleri diyorum :)
Bu benim üçüncü gebeliğim. Son aylarda mide yanması korkunç bir boyut alıyor malesef. Bu mide yanması yüzünden işth kaybı oluyordu bende zayıflıyordum son aylarda .o anlık çözüm ise soğuk içilen üç yudum sütte buldum . Anında kesiyor mide yangınını Allah ın işi çok şükür. Aklınızda bulunsunMide yanması başlayan var mi uyuyamiyoruuummmmm
Benimde 18+2 ve ikinci gebeligim olmasına rağmen hissetmiyorum hala, plesantam ön taraftaymış ondan da olabilir büyük olasiliklaKızlar bugun 18+4üz ben henüz hiç hareket hissetmiyorum normal mi sizin bebek hareketleri ne zaman başladı yazarsanız sevinirim
Cevap için teşekkürler :) Allah size de hayırlı sağlıklı doğum nasip etsin. İlk gittiğim özeldi ikinci devlet hastanesiydi. Bakalım hayırlısı nasibimizde ne varsa onu göreceğiz. Cevabınız biraz rahatlattı. Tekrar teşekkürler.Merhaba 5+1 günlükken kese göründü ve ölçüm yapılmadı doğru mu anladım? 5+5te 4 mm dendiyse daha öncesinde daha küçüktü demek ki ölçülememiş, bence rahat olun. bir de ultrason cihazına bağlı olarak da ölçümler yanlış verilebiliyor devlet hastanesine mi gidiyorsunuz ya da özel bile olsa cihaz eskiyse ölçümler yanlış olabiliyor. Ben daha önce düşük yaptığım için epey korkmuştum kese haftama göre küçük gelince 2 hafta gitmeyip 2 hafta sonra gittiğimde direkt karından ultrasonla kalp atışlarını duymuştum. Şimdi de oğlumu bekliyorum heyecanla, inşallah siz de duyarsınız kalp atışlarını. tüp bebekte gelişim nasıl olur bilmiyorum ama 1-2 hafta kadar geriden ya da ileriden gelmesi sorun değil diyor doktorlar. Allah sağlıklı sıhhatli evlat nasip eder inşallah hepimize ve isteyen herkese.
Aynen bir gece ansızın gelebiliriBenimde yok diye çok takıyordum birden başladı oynamaya .Benim de 18+ 5 gibi başladı. Şimdi çok net hisediyorum canım merak etme bi anda başlıyor.
öyle dediler canım daha toparlamamıs dediler inş gelir normaleKullandığın haldemi böyle canım, Belki toparlaması zaman alıyordur
Bu ağrılarla alakalı bu hafta bende çok muzdaribim. Sanki altıma baskı oluyor gibi oluyor sertleşme oluyor ve korkunç bir bel ağrım var normal mi bilmiyorum ama kafaya takıyorum. Bir de çarpıntı ve nefes darlığı. Bu hafta içi bir ayim doluyor gidince doktora soracağım ama iş yapsam da yapmasam da bu ağrılar beni mahvediyor
Pembe dedim mor yapmışlar :) maviden iyiŞimdi de mor olmuş bu da güzel :) ama bi de takvimlerimiz gelseydi
Maşallah, bu doğumun da hemencicik ve kolayca gerceklessin ins. Burda sadece 1 gun bekleniyor açıklık olmazsa devlette de ozelde de sezeryan. Herhangibir enfeksiyon durumuna karşı.. Sizin orada bi kac gun de olsa bekleniyormus meselaTürkiye’de doktorlar da risk almak istemiyor bazen. Haftası dolsun alalım bebeği diyen var.
Su konusunda..
Benim de suyum geldi ilk ama sancım yoktu. 2-3 saate sancım başladı ve 8 dakikada birdi.. 1 saatte 5 dakikada bire indi, gittik. 3,5 cm die almadılar. Ağrı kesici verdiler içeyim diye :) eve git dediler. Hatta Cumartesi gecesiydi. Bana ilk bebeğin hemen açılman olmaz, pzt gelir sancın acele etme dedi kadın :))
Gidemedim iniyodu benek hissediyorum yani..
10 dk inatlaştık hemşire ile. Bi daha kontrol ettiler 9 cm. Suyu doldurmaya başladılar falan
Ben mamajoo almıştım sterilizatör olarak bence en önemlisi kuru çıkması yoksa kaynayan suda yarım saat bekletebilirsinde. Mamajoo kuru çıkartmıştı tek sorunu dibinin çabuk kireçlenmesiBir de biberon steril makinası var mı önereceğiniz, tam fonksiyonlu
Benimde aynı dertlerim var yolda yürürken sanki kasıklarımda taş taşıyordum alt baskısı en çok wcde belirgin oluyorBu ağrılarla alakalı bu hafta bende çok muzdaribim. Sanki altıma baskı oluyor gibi oluyor sertleşme oluyor ve korkunç bir bel ağrım var normal mi bilmiyorum ama kafaya takıyorum. Bir de çarpıntı ve nefes darlığı. Bu hafta içi bir ayim doluyor gidince doktora soracağım ama iş yapsam da yapmasam da bu ağrılar beni mahvediyor
Benimde aynı senin gibi, sabah dinlenmiş oluyoruz heraldeBebek oynamasına gelince de aynı anda 3 yerden vurduğu bile oluyor. Gece yattığımda aşağıda oynuyor ama sabahları hep yukarda göbeğin de üstünde yani.
türkiyede bebeğin kaka yapması demek mekonyum diyoruz acil sezaryan nedeni. Bebek amnio sıvısını yutuyor ve kakası varsa ciğerlerine de kaka olduğu için doğum sonu bebekte enfeksiyon sebebi. Yani nstye zaten bağlı oluyorsun ve bebek zorlandığı için kakasını yapıyo kalp atımı düşüyor. Normal doğum evet ama bebeğin ve annenin sağlığıda tehlikeye atılmamalıBize de gebe okulunda sancılarınız düzenli olduğunda ve 5 dk da bire indiginde yaklaşık açıklık 5 cmdir hastaneye gidebilirsiniz demislerdi. Ben de yolu evde yarilar hastaneye oyle gecerim diye hayal ediyordum esim masaj filan yapacakti, plates topuna binecektim, squat hareketleri vs. Ama hic de hayal ettigim gibi olmadı bende direkt su geldi ve su gelme durumunda 1 saat içinde hastaneye gitmek gerekiyor. Tüm sureci sancı odasında yaşadım. Kanamam vardi, acilmam yoktu, bebek kakasini yapmisti. Ama sonuna kadar normal dogurttular sağolsunlar. Ben cok memnun kaldim. Ama bu sebeplerden ozelde cok fazla sezeryan olan insan var normal dogum istedigi halde. Bence Turkiye deki en büyük sorun özel hastanelerde buyuk oranda sezeryan doguma yonlendirme. Cok yuksek oranlarda var..
Bana progesteron biraz iyi gelmişti gececek diyorlarsa sanki kendimizi sıkmasak alttan bişey fırlayıp gidecekBenim de aynı şekilde ağrılarım var. Ara ara alt karın kısmında sertleşme oluyor özellikle ayakta kaldığımda, yorulduğumda. Ama asıl fena olan bel ağrısı. Gece uykumdan uyanıyorum ağrıdan. Sabah kalktığımda bi yerlere tutunmadan adım atamıyorum. Sonra gün içinde hareket ettikçe dağılıyor ama tamamen geçmiyor tabii. Doktoruma söyledim geçecek ilerde falan diyor hep. En son gittiğimde magnezyum falan alsam faydası olur mu dedim sanmıyorum dedi krem vs. de işe yaramaz dedi. Voltaren fitil yazdı ama onu da ben almadım, kullanabilir miyim bilemedim açıkçası. Aslında hamile korseleri varmış onu soracaktım ama unuttum. Bilmiyorum işe yarıyor mudur.
Bende senin gibi biliyordum alt pamukta kaka lekesi görünce kosa kosa doktora gittim. Zaten devamlı nst bağlı bebegin kalp atimi 170 lerdeydi. Hic dusmedi. Düşen kadınları zaten sezeryana almamiz lazim diyordu doktorlar. Bebegin durumuna göre hareket ettiler son ana kadar ihmal yoktu. Ama iste cogu hastane bebegin durumu iyi iken bile beklemeden sezeryana aliyor..Ben mamajoo almıştım sterilizatör olarak bence en önemlisi kuru çıkması yoksa kaynayan suda yarım saat bekletebilirsinde. Mamajoo kuru çıkartmıştı tek sorunu dibinin çabuk kireçlenmesi
Benimde aynı dertlerim var yolda yürürken sanki kasıklarımda taş taşıyordum alt baskısı en çok wcde belirgin oluyor
Benimde aynı senin gibi, sabah dinlenmiş oluyoruz heralde
türkiyede bebeğin kaka yapması demek mekonyum diyoruz acil sezaryan nedeni. Bebek amnio sıvısını yutuyor ve kakası varsa ciğerlerine de kaka olduğu için doğum sonu bebekte enfeksiyon sebebi. Yani nstye zaten bağlı oluyorsun ve bebek zorlandığı için kakasını yapıyo kalp atımı düşüyor. Normal doğum evet ama bebeğin ve annenin sağlığıda tehlikeye atılmamalı
Bana progesteron biraz iyi gelmişti gececek diyorlarsa sanki kendimizi sıkmasak alttan bişey fırlayıp gidecek
İstanbul Anadolu yakasında oturuyorsan Zeynep Kamil Gebe Okulunu oneriririm, Döne ebe ve Özlem ebe veriyor egitimi. Çok tatlılarNormal doğumu çok istiyorum
Gebe eğitimleri falan verilse keşke illerde
Nefes egzersizleri, destek, bilgilendirme vs
Kan sulandırıcı kullanıyorum doktorum riske atmaz doğumu bakalım konuşacam sonraki randevuda
Ama doktorum karar verecek bebeğim ve benım için hangisi sağlıklıysa onu yapar eminim
İstanbul’da değilimİstanbul Anadolu yakasında oturuyorsan Zeynep Kamil Gebe Okulunu oneriririm, Döne ebe ve Özlem ebe veriyor egitimi. Çok tatlılar
Kesinlikle haklısın.. Zaten süreç boyunca bebeğin kalp atışı dinlendiği için doğumu aslında bebek yönlendiriyor. O iyiyse doktorlar da sabırla bekliyor. Ama olağanüstü durumlarda elbette kimse iki canı da riske atamazBen mamajoo almıştım sterilizatör olarak bence en önemlisi kuru çıkması yoksa kaynayan suda yarım saat bekletebilirsinde. Mamajoo kuru çıkartmıştı tek sorunu dibinin çabuk kireçlenmesi
Benimde aynı dertlerim var yolda yürürken sanki kasıklarımda taş taşıyordum alt baskısı en çok wcde belirgin oluyor
Benimde aynı senin gibi, sabah dinlenmiş oluyoruz heralde
türkiyede bebeğin kaka yapması demek mekonyum diyoruz acil sezaryan nedeni. Bebek amnio sıvısını yutuyor ve kakası varsa ciğerlerine de kaka olduğu için doğum sonu bebekte enfeksiyon sebebi. Yani nstye zaten bağlı oluyorsun ve bebek zorlandığı için kakasını yapıyo kalp atımı düşüyor. Normal doğum evet ama bebeğin ve annenin sağlığıda tehlikeye atılmamalı
Bana progesteron biraz iyi gelmişti gececek diyorlarsa sanki kendimizi sıkmasak alttan bişey fırlayıp gidecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?