2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bizim kız hiçbir şekilde kabul etmedi azıcık bir şeye katsam tanıyordu tadını

Evet yine bir soruyla karsınızdayım süt sağma makinesi lansinoh mu avent mi? Başka bir marka mı???

Ben lansinoh aldim. Ürünleri çok başarılı. Ne alırsan al, manüel alma :))
Hem fazla vakit kaybı, hem sütü boşaltmiyo hem de aşırı zahmetli

Aventi de övüyorlar. Her iki markanın da çok çok beğeneni ve küfredeni var internetteki yorumlarda. Ama genelde yüzde 85 civarı kullanıcılar memnun ikisinden de

Çalışıyor musun? Doğumdan ne kadar sonra işe döneceksin? Ben doğumdan sonra ihtiyaca göre almayı planlıyorum Cunku zaten evde olan anne olucam.yorumlarda okuduğum kadarıyla lansinoh daha iyi diyorlar

Ben doğumdan sonra 10 ay evdeydim ve en çok o aylarda kullandım diyebilirim

Lohusalikta mastit olmadıysam ve oluk oluk sütüm olduysa hep makinaya borçluyum. Tam olarak boşalmayan meme süt üretimini git gide azaltıyor. 3 saatte bir boşalan meme ise dolup taşıyor deneyince göreceksiniz:). Bebek hele hele ilk zamanlarda bir memenin yarısını bile bitiremiyor bir emiste

Hem süt üretimi azalmasın diye sütümüz bitene kadar sagmaliyiz hem de olağandışı durumlarda kullanmak için depolamalıyız. Bazı arkadaşlar bebeğin kabul etmediğini söylemiş, bu da olabilecek bir şey. Ama yine de süt sağdıkça süt üretimine destek verildiği için makina boşuna alınmamış oluyor bence. Ayrıca anne sütüne yakın olan ozel formül mamalarin da kokusu çok kötü. Bir bebeğin içtiği mamayı başka bir bebek ağzına bile koymuyor. Birine şişkinlik yapan diğerine çok yariyor . Yani annelik deneyimimiz boyunca çok şey denicez , bebeğin gerçek ihtiyacı olan ürünü bulana kadar

Bir de bu koku mevzusunda en önemli unsur kullanılan süt torbası. Bu konuda ben lansinohtan başkasını önermem. Çünkü diğer markalarin poşetinden çıkardigim sütle lansinohunkinden çıkardığım süt kesinlikle aynı olmuyordu tat olarak. Lansinohun poşetinde iki çit çit var ve dokusu da diğerlerinden farklı . Dokununca ne demek istedigimi anlarsiniz. Ayrica forumlarda bazi annelerin yazdiklarini okumustum, koku olmasını önleyecek önlemler vardı.

Antibiyotik tedavisi görmek zorunda kaldigim dönemde kizim bir kaşık bile mama içmemişti, benim buzluktaki sütlerle beslendi beş gün. Ek gıdaya geçince sütlerimi irmikle muzla vs ile karıştırıp tükettim. Evde bu işler için ayrı cezvem, tabağım kaşığım vs vardı.

Bebek için en gerekli gördüğüm şey pompaydi o yüzden bu hamileliğimde yeniden aldim (diğeri kiraydı sanayi tipi)

Bu arada kızlar süt sağma makinaları hiçbir zaman ilk aylardaki kadar güçlü performans sergilemiyor. O yüzden başkasinin makinasinin memenizi boşaltacak kadar gücü kalmamış olabilir

Yedek parçalar ayarlandığı sürece hijyen sorunu olmaz. Ama yedek parçaya vereceğiniz parayı cihaza verin daha iyi bence.

Herkesin kendi tercihi tabi. Biz kendi bebeğimizin ihtiyaçları doğrultusunda neyi deneyimlediysek onu aktarabiliyoruz

Ay canım benim emeğine sağlık uzun uzun yazmışsın.peki tavsiye ettiğin bir marka var mi?

Ay canım benim emeğine sağlık uzun uzun yazmışsın.peki tavsiye ettiğin bir marka var mi?

Ne demek zevkle yazıyoruz:) inşallah deneyimlerimiz size de ışık oluyordur.

Genelde medela önerilir, ben kullanmıştım hakikaten çok güzeldi. Ama pahalı geldiği için almadım. Senin bu markaya ulaşman daha kolay olabilir yurtdisinda

Onun dışında genelde lansinoh ve avent tavsiye ediliyor burada. Ben lansinoha güvendiğim için ve indirimdeyken yakaladığım için onu aldim

Aynı bende öyleyim. Bı de diyolar ki fırsatın varken uyu sonra uyuyamiycaksin. Ama daha şimdiden uykuyu unuttuk.

Hee onlar doğru diyo hakikaten şuan uyumadığımiz icin kendimize çok kufredicez :))

Ağda konusu dünün gündemine damga vurmuş

Eşim her zaman der ki, "hamile kadının ayıbı günahı olmaz hamile kadına kimse hesap soramaz, hamile kadın yanımda afedersin gaz çıkarsa ohh iyi yapmış aferin derim" der

Doktorların ve ebelerin de bu kıl mevzusuna çok takıldığını düşünmüyorum . Biz toplum olarak bunu kadınlara büyük bir mecburiyet olarak gördüğümuz icin kendimizi şartlamışız.

Hastanede yattığım dönemlerde bacak killarimin hafiften belli olmaya başladığını farketmiştim. Ki çok ince ve sarı renklidir tüylerim. Utanmıştım ve sürekli bacaklarımı örtme gizleme kaygısı yaşıyordum. O yüzden kuaföre gidiyorum düzenli olarak.

Yıllardır bende bikini bölgesini jiletle alırım acı eşiğim düşük ağdaya hiçbir zaman alışamadım. Şimdi o bölgeyi görmeden elimle üstün körü alıyorum. İlerleyen dönemde ayna yardımı ile alırım. Jiletle alınca bilirsiniz çabuk çıkıyor. Oglumda suyum gelmişti ilk ve ben hazırlıksizdim. Bir yandan benden su gidiyor bir yandan jiletle almaya çalışıyorum falan Allah'ımtam rezillikti yine hazırlıklı gidemedim hastaneye heyecandan elim ayağım dolaştı. Ebelerle dra da söyledim hazırlıksizim diye onlarda biz ona bakmıyoruz bile demisti. Cok da dert etme canım. Olduğu kadar

Günaydın güzel hanımlar neden saat 10a 11e kadar uyumak varken bütün gece yarı uyuyup yarı uyanık sabahda erkenden kalkıyoruz acabaaaa:)

Günaydın güzel hanımlar neden saat 10a 11e kadar uyumak varken bütün gece yarı uyuyup yarı uyanık sabahda erkenden kalkıyoruz acabaaaa:)
Aynı şeyi bende düşündüm. Gece 2de yattım böyle bi ateş basması bi kaşıntı iğne batmaları vücuda, huzursuzluk. Sabahta 7,5ta uyandım. Eşim gece 4te su içmeye kalktı nasıl kızıyorum sen uyuyorsun ben uyuyamıyorum ışığı yakma ses yapma uykumu bölme yeni uyudum zaten sakın gezinme adam korktu valla uykusuzluk beni çok agresif yapıyor yaa

Banada butun arklarım medela önerdi hatta pınar sabancı da bunu tavsiye etmişti çok memnunum diye. Yalnız kiralamayı önerdiler bana hep, öylede mi pahalı acaba

Ben gece birde krampla uyandım ayak bileğime kramp girdi Ayağım sola döndühem komik hem cok acı vericiydi çığlık cığlığa

Günaydın kızlar doktorun işi çıkmış bugün yokmuş
Bana akıl verin başka Bi yere mi gideyim haftaya cumartesiyi mi bekleyeyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…