Ben ilk defa dün gece yaşadım. Bebek normalde hep sağ tarafa başını yasliyor ama dün gece ilk defa solumda olduğu hissettim üstüne mi yattım yavrumun acaba ya( niye sola geçti onu da anlamadım:) zaten kalca malca kalmadı sola yatmaktan :)
Kızlar şu reflü yatağı işini bı çözelim ya, babyjem alasim var ama bilemiyorum. Bu arada babamız oda takımını dün aldı çok şükur yavaş yavaş listedeki ihtiyaçlar azaliyor Darısı yavrularımizi sağ salim kucagimiza almaya olsun inşallah
Kızlar aspirin konusunda tereddüt etmeyin. Düşükleri olan, kanda pıhtılaşma bozukluğu olan, tüp benek tedavisi olan yada bebeği besleyen damarlarda direnç olan gebelere veriliyor. Durunuz geeek görse başlardı. Bende hem tek gende pıhtılaşma bozukluğu var geç tüp bebek hemde kaybım var. Kan sulandırıcı iğne kullanıyorum . Doğuma yakın bırakacağım
Ben ilk defa dün gece yaşadım. Bebek normalde hep sağ tarafa başını yasliyor ama dün gece ilk defa solumda olduğu hissettim üstüne mi yattım yavrumun acaba ya( niye sola geçti onu da anlamadım:) zaten kalca malca kalmadı sola yatmaktan :)
Ben bir saga bir sola donup uyuyorum.Doktor Gece kendinizi illa Sola yatacagim diye sartlamayin bunu saglamak zor.olur zaten ama gun icinde dinlenirken sola yatabilirsin.Ayrica sîk sık degistirmek kan akisi daha iyi saglanir demisti.Yani bir saga bir sola.Ben oyle yapiyorum.
Benim bebeklerden biri kafası haftasından 2 hafta önde kilosu da kardeşinden önde gidiyor, şimdilik sorun olacak boyutta değil dr sürekli kontroldeyiz 3 haftaya çıkarsa başka bir servise yönlendiririz dedi çıkmaz inşallah
Kendi neden talep ettin doktordan peki doktor yazmadan ? Etrafimda bebegini pihtilasma sorunu yuzunden kaybeden arkadaslarim var bu sorun amlasildiktan sonraki gebeliklerinde kullanildi ... eger ki her hamilenin kullanmasi gerekseydi folik asit gibi hem saglik bakanligi aile hekimleri tarafindan bildirirdi hem de özel hekimlerin hepsi verirdi ... kardesim hekim kafama takilan sorunlari hep sorarim o da mesala abla bu haftada sunu kullan vs diye hatirlatma yapmasina ragmen dokturuma danisiyorum kardesin dahiliyeci kadin dogum degil herkesin uzmanlik alaninda daha iyi oldugunu dusunuyorum..
Valla 3 doktora göründüm pıhtılaşma testi yaptırdım yoktu Bi gebelik kaybım var nedeni pıhtılaşma olmasada ikincisinde riske atmadım sonuçta bebeği besleyen kan damarları perinatalog dahil 3 kadın doğum doğumcuda kullanabşlceğimi söyleyip onayladı folik asit bambşka bişey o vitamin bu tamamen kan sulandırıxcı ilaç sormayın a söylemeyince doktor bi aksilik yoksa yazmıyor sen direk kullanılması sakıncalı dedin canım da kullanılması sakıncalı bi durum yok zaten 12. Haftadan sonra kesiyorlar Bi iğne değil yada gebeliğin sonuna kadar kullandırmıyor progestanı da öyle mesela onuda 12. Haftada kestiler riske atmamak fayda zarar ilişkisi
Bende öyle bir sorun çıkmadı ilk verirken çocuğun plesantası gelişecek onun için gibi bişi dedi sonra belli haftaya geldiğimizde kesicem dedi 28. Haftada kesti işde.
Benim bebek 3 hafta önden gidiyormuş canım banada şekerden olabilir dedi ölçümlerim iyi gidiyor doktorda ölçümlerin iyi olduğunu söyledi.genetik mi diyorum acaba bende? Riski erken doğum olabilmesi birde şekerdense bebek doğduğunda şekeri tolere edemiyormus müdahale etmek gerekebiliyormuş
Her zaman gittiğiniz Dr ne diyor? Sonuçta bebeğin gelişiminin takibini o daha iyi biliyor canım. Benim şekerim yok hatta yüklemede düşük bile çıktı, Dr 2 hafta önde olması bi sorun değil dedi, sadece ölçülerle yorum olmuyor, şeker vs onlarda göz önünde bulundurarak konuşulmalı diyo benim Dr.um, ilerleyen zamanlarda zaten bu ileri haftalar normale dönecek genellikle