- 6 Ağustos 2015
- 1.808
- 1.223
- 133
Boyu bilmiyorum ama benim bildiğim kilolu doğan çocuklar ileride daha zayıf oluyor zayıf doğanlar kilo almaya daha eğilimli benim gözlemim de genelde bir yönde bir araştırma sonucu da böyleydi okumuştumKızlar bebeklerin doğduğundaki boy/cm önemli mi? Uzun boylu ya da kısa boylu olma konusunda bir işaret veriyor mu
Bizim çocukların sağlık karnesinde gelişim çizelgesi var canım o bize çok fikir veriyor Doğumdan itibaren kilo ve boy belirli bir eğride her kontrolde yenileniyor, aynı gelişimde giderlerse kaç cm kaç kg olacaklarını ortalama ölçebiliyoruz. Tabiki beslenme ve genetik çok önemli.. anne babanın boy ve kilosuyla da hesap yapıyor dr çocuğun ortalama kaç cm ergenlikten çıkabileceğini fln buluyorKızlar bebeklerin doğduğundaki boy/cm önemli mi? Uzun boylu ya da kısa boylu olma konusunda bir işaret veriyor mu
Ok canım çok merciBence kesinlikle vermiyor, 39+5 te 3070 Gr 49 cm doğmuştu kızım, arkadaşım benden kısa süre sonra 3650 Gr 52 cm olarak doğum yaptı, su an benim kızım 17 onunki 12 kilo, bizimki 97 cm onunki 90. Genetik olduğuna inanıyorum ama ne taraftan alıyorlar onu bilmiyorum :)
Anladım cnm doğduktan sonra az çok bir fikir oluyor o zaman. Merak işte ben uzunum, eşim normal, insan merak ediyor yoksa önemli diil tabii de:)))Bizim çocukların sağlık karnesinde gelişim çizelgesi var canım o bize çok fikir veriyor Doğumdan itibaren kilo ve boy belirli bir eğride her kontrolde yenileniyor, aynı gelişimde giderlerse kaç cm kaç kg olacaklarını ortalama ölçebiliyoruz. Tabiki beslenme ve genetik çok önemli.. anne babanın boy ve kilosuyla da hesap yapıyor dr çocuğun ortalama kaç cm ergenlikten çıkabileceğini fln buluyor
Bende çok çok zayıf ve küçük doğmuşum ama şuan kilom 3 lu rakamlar. Hayatim boyunca hep tombalak oldumBoyu bilmiyorum ama benim bildiğim kilolu doğan çocuklar ileride daha zayıf oluyor zayıf doğanlar kilo almaya daha eğilimli benim gözlemim de genelde bir yönde bir araştırma sonucu da böyleydi okumuştum
Aslında eskiler bu işi çok iyi biliyor, abim doğduğunda babaannem çok uzun olacak demiş, 165-175 anne baba boyu bizde, abim maşallah 190dan uzun :) ben 165i geçemedimAnladım cnm doğduktan sonra az çok bir fikir oluyor o zaman. Merak işte ben uzunum, eşim normal, insan merak ediyor yoksa önemli diil tabii de:)))
Maden suyu yoksa ne içelim hocamKızlar bebeklerin gelişmesinde maden suyu ve kuruyemişin aşırı katkısı var bence. İnanmayan bı denesin :))
wuhuu baby shower mı yapıyosunnnGünaydın kızlarBugün sağ bacağıma giren krampla uyandım Galiba dün çok yordum kendimi de ondan oldu. Akşama Baby Shower'ım var bakalım nasıl olacak
banada dangalağın biri bugün burnun kocaman olmuş şişmiş ödem olmuşsun tuzu azalt biraz dediAhhh canim cok tesekkurler ama insan etkileniyor söyleyenlerden bugün oglumun dogum günü icin kiyafet aldim kendime hamile kiyafeti degil normal kiyafet aldim buyuk beden large kesimi de oversize olunca oldu .... az kaldi hersey kuzucuklar icin dogum sonrasi acilen reformer pilates yurume vs ne varsa yapicam söz
ben 29+5te gittim yanlamasına duruyodu hala ne kafa nede ayaklar aşağıdaKizlar bugun kontrol gunumdu. 28 +6 gunluk 1434 gr ve 40 cm olmus.Kafasi asagiga donmus.Bundan boyle kafa agir oldugu icin pozisyon degistirmez dedi.Bu haftalarda kafa asagi donuyorlarmis.Sizlere de doktorunuz oyle soyledi mi.Yani pozisyonun oyle olmasi normal dedi ama benim aklima takildi erken mi donmus diye.
Ana kuruyemiş yasak mı şekeri olanlara? Günde 4-5 ceviz ve badem sen bişey olmaz bence ya.Maden suyu yoksa ne içelim hocamkuruyemiş şeker yüzünden çok önerilmiyor onun yerine ne yiyek?
Ben normal kiloda doğmuşum normal ilerliyorum. Yeğenim 4.5 kg doğdu şu an 10 yaşında bacakları kürdan gibi.Bende çok çok zayıf ve küçük doğmuşum ama şuan kilom 3 lu rakamlar. Hayatim boyunca hep tombalak oldum
Abin naapmış, demekki bir üst jenerasyona falan mı çektiAslında eskiler bu işi çok iyi biliyor, abim doğduğunda babaannem çok uzun olacak demiş, 165-175 anne baba boyu bizde, abim maşallah 190dan uzun :) ben 165i geçemedim
ben en son 29+5te gittim canım 1660 gramdı benim danaKızlar persembe gunu kontrole gıtmıstık.28+0 haftalıktık.İdrarda bakteri cıktı. Kultur verdım.Nst de cok az sancı vardı onemli değil agrı olursa gel dedi.Onun dısında her sey haftasıyla uyumlu Fl bdb falan 28+2 falan.sadece ac 27+2 cıktı kilosu da 1140 gr.Doktorum bır kac gun kucuk ama onemli değil dedi. Yine de kafama takıldı tabi. Sizinkilerin kilosu nasıldı aynı haftadayken. Bir de Metehan Bey yine takmış kravatı fazla sıkmamış ama vazgecemıyor kravattan minik paşa. Var mı baska kravatlı minik merak ettim
Canım 20 tane çiğ badem/fındık/caju ya da 4-5 ceviz yiyebilirsinMaden suyu yoksa ne içelim hocamkuruyemiş şeker yüzünden çok önerilmiyor onun yerine ne yiyek?
Boşver ya millet herşeyi çok biliyor gibi yorum yapar öyle takma.banada dangalağın biri bugün burnun kocaman olmuş şişmiş ödem olmuşsun tuzu azalt biraz dedi
gerizekalı tuzsuz yiyorum zaten diyemedim
95 gün raporlu yattım evde yediğim serumun iğnenin ilacın haddi hesabı yok yemek yemekten değil dedim hmm yapıyo aptal
Ahahhah benimki de 29 3te sanırım 1543tüben en son 29+5te gittim canım 1660 gramdı benim dana
minyon olmasını isterdim ama iri olcak galiba nasıl doğurcam bilmiyom
Bana kayınpederimin beni her gördüğünde ilk cümlesi(15 günde 1) kilo almışsın oluyodu. Başka da -bir hamile olan bana- kilo lafını eden olmadı. Eşim uyardı herhalde, sonra demedibanada dangalağın biri bugün burnun kocaman olmuş şişmiş ödem olmuşsun tuzu azalt biraz dedi
gerizekalı tuzsuz yiyorum zaten diyemedim
95 gün raporlu yattım evde yediğim serumun iğnenin ilacın haddi hesabı yok yemek yemekten değil dedim hmm yapıyo aptal
bizim izmirli sıpalar yan yan duruyolarBenimde salı günü hem endokrin hem kadın doğum randevum var bebek 3 hafta ilerdeydi suyuda fazlaydı bakalım ne dicekler bu sefer.benimki ne kafa ne popo yan yan duruyor:) bakalım şimdi ne durumda cıkıcak bende meraktayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?