2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    250
Benim köpeğim 1 yaşında sokakta bulunup bize geldi. 3,5 senedir bizimle. Havlama, ısırma bilmeyen bir köpekti, kedi sevenler bu köpek diil kedi diyorlardı, veteriner aşı yaparken bakışlarına en kıyamadığım köpek diyordu, biz zaten peluş oyuncak diyorduk, son 5 aydır yanımakimseyi yaklaştırmıyor, bacaklarımda yatıp her yaklaşana hırlıyor, ısırmaya kalkıyorhuyu tamamen değişti.beni mi kıskanıyor, bebişleri mi koruyor çözemedim
 
Minik bebisleri olan yada cocuk gelisimi bilen arkadaslar biseyi merak ettim.bebegin ay ay gelisiminde kapasitesinin yetebilecegi gelisim asamalrini nasil nereden okuyup ogrenebilirim?
Mesela 2,5 yasinda bi cocukta dikkatimi ceken bisey oldu.oyun oynadigi oyuncaklarinin oldugu odanin icinde esim ortunun altina saklandi ve cocuk bunu farketmedi uzerinden yurudu gecti ses nerden geliyo anlayamadi orada bi yukseklik var neden demedi Bu yasta onu anlamali miydi?.yani bu gibi ayrimlari yapabilecegi yas ne zaman? Bunun gibi kritik donemleri nereden ogrenebilirim?
 
Ben de acaip tez canlıyım ama aslında bize zarar, dolayısıyla kolay mutsuz oluyoruz. Ve aynı şekilde hazırcevap ve sivri dilliyim ama insanlar bunu sevmiyor zor insan gbi oluyoruz:)))
 
L lovelypregnamom Aslında 2,5 yaşında bunu ayırt ediyor olmalıydı. Dikkat etmedi herhalde. Nesne devamlılığını çok daha erken keşfediyor çocuklar. Yani bi birey ya da eşya göz önünde olmadığında doğada kaybolmuyor. 18 ay civarı bu edinilmiş oluyor. Piaget, Erikson, Freud, Kolberg farklı açılardan gelişimi açıklıyor. İnternetten de ay ay bebek gelişimini okuyabilirsin. İşte atıyorum 8 aylık bebek fiziksel, bilişsel, ruhsal, davranışsal ve ahlaki gelişim bakımından hangi özellikleri gösterir. Takip edersin. Okul öncesi değil alanım ama eğitim dersleri aldık biraz lise ve ünide.
 
Canım ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum okulda ders kitaplarından gördük evde kitaplarım var ama ders kitabı tarzı. Ama çevremde çocukları için kitap alıp gelişimini takip edenler var. D&R a gidip orda anne çocuk kısmından içeriklerine bakarak kitap seçebilirsin, resimli büyük boy ansiklopedi tarzı olanlardan dediğin içerikli vardıe mutlaka, ama öyle yönlendiren bir araç olmadan ve temel bilgin olmadan kendin zor araştırırsın. Ve sanırım google play uygulamalarında da var bu tarz bebel doğduktan sonrası için takip programları
 
Şekerden dolayı canım diyabet hastası ve tansiyon hastası olduğum için 36 dan sonra takibi yapılmazmış Allah korusun son haftalar kontrol altına alınamayabiliyormus bebeğin kalbi ani durma olaylarıda olabiliyor muş
 
İnanmıyorum, beni geçen biri:))) 60 la başladım 77,5 um şuan ama istedikten sonra veririz canım, hareketsiziz, yorgunuz hep. Ki ben 37 yaşındayım, daha zor olacak ama olacak şuan hep açız
canım benim düşük tehlikem vardı 95 gün yattım
ondan aldım bu kadar çok
şimdide korkudan yürümüyom doğru düzgün
sağlıkla doğsunda bebişlerimiz veririz ya ben hiç takmıyorum
 
Canimbanada sanki anlamasi lazim gibi gelmisti.ses verdi tam onunde bu dag gibi yukseklik var kendi oyuncaklarinin oldugu ortuye saklandi yani anlamaliydi gibi geldi.bunu gorunce acaba hangi ay hangi zihinsel gelisimi gostermesi lazim ki ona gore yaklasmak lazim bunu merak ettim
Benim karakterimde birine gercektn zor ya herseyi yetersz goruyorum kendimde
 

Canım normalde bunu farkedebilir.Nesne devamlılığı 2 buçuk yaştan önce gelişmiş oluyor.Ama o an muhtemelen dikkatini başka bi noktaya vermiştir.Çocuklarin gelişim özellikleri ile ilgili çok fazla kitap var.Netten de bakabilirsin.Atiyorum 24 aylık bebeğin gelişim özellikleri diye aratabilirsin.Fiziksel,bilişsel,duygusal,sosyal gelişim özellikleri aşağı yukarı hepsi hakkında fikir edinebilirsin.Butun gelişim alanlarında gelişim özelliklerinde yazan herşeyi birebir aynı yapamaz bebekler.Bireysel farklılıklar mutlaka vardır.Mesela 12 gelisim özelliğinden 8 ini yapabiliyorsa normaldir.Cocugunuzu başka çocuklarla da kıyaslamayın.Dedigim gibi bireysel farklılıklar.
 
Bendede gebelik şekeri var suyumda fazla sadece 34. Haftadan sonra haftada 2 kere nst önerdi, doğumla ilgili yorum yapmadı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…