Benim köpeğim 1 yaşında sokakta bulunup bize geldi. 3,5 senedir bizimle. Havlama, ısırma bilmeyen bir köpekti, kedi sevenler bu köpek diil kedi diyorlardı, veteriner aşı yaparken bakışlarına en kıyamadığım köpek diyordu, biz zaten peluş oyuncak diyorduk, son 5 aydır yanımakimseyi yaklaştırmıyor, bacaklarımda yatıp her yaklaşana hırlıyor, ısırmaya kalkıyorArkadaşımın evde hem kedi hem köpek(ler) var.. Kızı doğcağı zaman, bir ay öncesinden başlamıştı alıştırmaya. Arada bebek videoları açıyodu tv’de, ya da bebek ağlama sesi dinletiyodu gün içinde. Bi köpeği duygusaldı bebek ağlama sesinde yatağına saklanıyodu mesela, doğuma kadar düzeldi o huyu da ☺
Bebek arabasına beşiğine oyuncak bebekler koymuştu arada kucaklamıştı kucağında tutup tv izlemişti ya da onlrla oynamıştı vs.. Şimdi altalta üstüsteler o bebişle. Koca koca köpekler kediler hep birarada. Bayılıyorum hallerine ☺
Mutlaka alışırlar hayvanlar şahane yaratıklar bence
Youtube’da “bringing baby home” videolarında çok oluyo gelip kokluyolar falan oyş yerimm
Baby comforter diyoruz biz de. Alırken 2 tane almıştık. Birine kusar düşer pis olur vs hemen diğerini verelim o yıkanıp kuruyana kadar vs die. Şükür kusan bebek olmadı ama çok sevimli oluyolar onlarla. Bi kaç ay hatta o kare minik polar battaniye yetmişti üstünü de örtmeye..
Tüysüz yumuşacık bişiydi bizimki
Altunizade canim.seninki?Bende çalışırken özel sağlık sigortam vardı o yüzden jinekoloğum acıbademdeydi işten ayrılınca doktorumdan çok memnunum diye değiştirmedim hamile kalınca sigorta yaptırdık acıbademin
Senin hangi acıbadem canım
Haha keşke canım ama dediğin gbi her yaşın ayrı bir güzelliği var. Önemli olan kaliteli zaman geçirebilmek bu hayatta. 22 haziranda 37 olacağımİkiniz de fistiksiniz maşaallah.Söylemeseniz asla 37 demem.En fazla 30.Ki zaten 37 de çok çok güzel ve genç bir yaş
Ben de acaip tez canlıyım ama aslında bize zarar, dolayısıyla kolay mutsuz oluyoruz. Ve aynı şekilde hazırcevap ve sivri dilliyim ama insanlar bunu sevmiyorBen birsey almadım ama kızlar emzik askısı fln almıştı. Alışveriş yapanlar için paylaşmıştım canım
Canım madem sezeryanda bebeğin suyunun ve büyüklüğünün önemi yokki. Bence 38e kadar kalabilir neden 36 sınır verdi?
Kesinlikle katılıyorum cehalet mutluluktur. İşk doğumum apar topar oldu hiçbirsey anlamadım şimdi hep tedirginlik makatım yırtılırmı iyi ıkınabilirmiyim vs..
Eş önde olunca bebeklerden önce yerleştiği için kanama yapıyor. Sezeryan nedeni diye biliyorum
Ay canım keşke benimkide hıçkırsa hıçkıruk karın solunum kaslarını geliştiriyor erken doğarsa solunum sıkntısı az olur
Ayy iki gündür eşimle tartışma sebebim. Bende çok tez canlıyım dedim sen nasıl baba olacaksın yani bebek senin keyfinimi bekleyecek. Bende akrep burcuyum dilim kızınca çok sivridir. Benim kadar seninde bebeğin sen sana hatırlatmak 10 kere demek zorundamıyım.
Altunizade canim.seninki?
Canım ben okul öncesi öğretmenliği mezunuyum okulda ders kitaplarından gördük evde kitaplarım var ama ders kitabı tarzı. Ama çevremde çocukları için kitap alıp gelişimini takip edenler var. D&R a gidip orda anne çocuk kısmından içeriklerine bakarak kitap seçebilirsin, resimli büyük boy ansiklopedi tarzı olanlardan dediğin içerikli vardıe mutlaka, ama öyle yönlendiren bir araç olmadan ve temel bilgin olmadan kendin zor araştırırsın. Ve sanırım google play uygulamalarında da var bu tarz bebel doğduktan sonrası için takip programlarıMinik bebisleri olan yada cocuk gelisimi bilen arkadaslar biseyi merak ettim.bebegin ay ay gelisiminde kapasitesinin yetebilecegi gelisim asamalrini nasil nereden okuyup ogrenebilirim?
Mesela 2,5 yasinda bi cocukta dikkatimi ceken bisey oldu.oyun oynadigi oyuncaklarinin oldugu odanin icinde esim ortunun altina saklandi ve cocuk bunu farketmedi uzerinden yurudu gecti ses nerden geliyo anlayamadi orada bi yukseklik var neden demedi Bu yasta onu anlamali miydi?.yani bu gibi ayrimlari yapabilecegi yas ne zaman? Bunun gibi kritik donemleri nereden ogrenebilirim?
Haha keşke canım ama dediğin gbi her yaşın ayrı bir güzelliği var. Önemli olan kaliteli zaman geçirebilmek bu hayatta. 22 haziranda 37 olacağım
Şekerden dolayı canım diyabet hastası ve tansiyon hastası olduğum için 36 dan sonra takibi yapılmazmış Allah korusun son haftalar kontrol altına alınamayabiliyormus bebeğin kalbi ani durma olaylarıda olabiliyor muşBen birsey almadım ama kızlar emzik askısı fln almıştı. Alışveriş yapanlar için paylaşmıştım canım
Canım madem sezeryanda bebeğin suyunun ve büyüklüğünün önemi yokki. Bence 38e kadar kalabilir neden 36 sınır verdi?
Kesinlikle katılıyorum cehalet mutluluktur. İşk doğumum apar topar oldu hiçbirsey anlamadım şimdi hep tedirginlik makatım yırtılırmı iyi ıkınabilirmiyim vs..
Eş önde olunca bebeklerden önce yerleştiği için kanama yapıyor. Sezeryan nedeni diye biliyorum
Ay canım keşke benimkide hıçkırsa hıçkıruk karın solunum kaslarını geliştiriyor erken doğarsa solunum sıkntısı az olur
Ayy iki gündür eşimle tartışma sebebim. Bende çok tez canlıyım dedim sen nasıl baba olacaksın yani bebek senin keyfinimi bekleyecek. Bende akrep burcuyum dilim kızınca çok sivridir. Benim kadar seninde bebeğin sen sana hatırlatmak 10 kere demek zorundamıyım.
canım benim düşük tehlikem vardı 95 gün yattımİnanmıyorum, beni geçen biri:))) 60 la başladım 77,5 um şuanama istedikten sonra veririz canım, hareketsiziz, yorgunuz hep. Ki ben 37 yaşındayım, daha zor olacak ama olacak şuan hep açız
bende 31 yaşındayımHaha keşke canım ama dediğin gbi her yaşın ayrı bir güzelliği var. Önemli olan kaliteli zaman geçirebilmek bu hayatta. 22 haziranda 37 olacağım
Bende 31:)bende 31 yaşındayım
Canimbanada sanki anlamasi lazim gibi gelmisti.ses verdi tam onunde bu dag gibi yukseklik var kendi oyuncaklarinin oldugu ortuye saklandi yani anlamaliydi gibi geldi.bunu gorunce acaba hangi ay hangi zihinsel gelisimi gostermesi lazim ki ona gore yaklasmak lazim bunu merak ettimL lovelypregnamom Aslında 2,5 yaşında bunu ayırt ediyor olmalıydı. Dikkat etmedi herhalde. Nesne devamlılığını çok daha erken keşfediyor çocuklar. Yani bi birey ya da eşya göz önünde olmadığında doğada kaybolmuyor. 18 ay civarı bu edinilmiş oluyor. Piaget, Erikson, Freud, Kolberg farklı açılardan gelişimi açıklıyor. İnternetten de ay ay bebek gelişimini okuyabilirsin. İşte atıyorum 8 aylık bebek fiziksel, bilişsel, ruhsal, davranışsal ve ahlaki gelişim bakımından hangi özellikleri gösterir. Takip edersin. Okul öncesi değil alanım ama eğitim dersleri aldık biraz lise ve ünide.
Minik bebisleri olan yada cocuk gelisimi bilen arkadaslar biseyi merak ettim.bebegin ay ay gelisiminde kapasitesinin yetebilecegi gelisim asamalrini nasil nereden okuyup ogrenebilirim?
Mesela 2,5 yasinda bi cocukta dikkatimi ceken bisey oldu.oyun oynadigi oyuncaklarinin oldugu odanin icinde esim ortunun altina saklandi ve cocuk bunu farketmedi uzerinden yurudu gecti ses nerden geliyo anlayamadi orada bi yukseklik var neden demedi Bu yasta onu anlamali miydi?.yani bu gibi ayrimlari yapabilecegi yas ne zaman? Bunun gibi kritik donemleri nereden ogrenebilirim?
Bendede gebelik şekeri var suyumda fazla sadece 34. Haftadan sonra haftada 2 kere nst önerdi, doğumla ilgili yorum yapmadı.Şekerden dolayı canım diyabet hastası ve tansiyon hastası olduğum için 36 dan sonra takibi yapılmazmış Allah korusun son haftalar kontrol altına alınamayabiliyormus bebeğin kalbi ani durma olaylarıda olabiliyor muş
Teşekkür ederiz güzel sözlerin için ama zaten 36 yız biz 37 diilizİkiniz de fistiksiniz maşaallah.Söylemeseniz asla 37 demem.En fazla 30.Ki zaten 37 de çok çok güzel ve genç bir yaş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?