2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Peki sütün gelmediği zaman canım sarılık olmasındansa mama verin deniliyor

LaL nerelerdesin canım ?? Uzun zamandır yazmıyorsun ?? Girmişsin bugün ama yazmamışsın, merak ettim.
Canım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum

Aaa canım ya İnşlllah dayanırlar ne dediler peki ne kadar da dhaa kalırsa tamam nasıl başladı sancın mı vardı
Çok geçmiş olsun sağlıklı hayırla gelsinler

Geçmiş olsun. Bozma moralini hastanedesin emin ellerde inşallah yavrular bekler 2-3 hafta daha

tamam canım çok sağol

Ay canım benim, bak 3 gün durmuşlar işte, daha da dururlar, sen moralini yüksek tutmaya çalış, uyu tabi, bol bol dinlen. Üzmezler seni kuzular annesi, çok emek verdin canım. Allah emeklerini görsün karşılığını versin inşallah, sağlıkla zamanında gelsin bıdıklar.

Ben kavın boy aldım ama henüz hazırlamadım canım sığarım herhalde diye düşünüyorum
Canım ben sürekli yaşıyorum ama ben vajinal ilaç kullanıyorum ona bağlı. Sen takip edip drunla bir görüş geeekirse
Canım benim geçmiş olsun. İnşallah rabbim korktuğuna uğratmasın az daha dursun minikler.

Kızlar bende kontrolden geldim. Nst çekildi normal bir sorun görmedi. Biri 1970, diğeri 2300 olmuş oğlanların. Sağdaki bebeğim de dönmüş. Bir problem olmazsa normal Doğum şansın var dedi. İnşallah hayırlısıyla. Drum bayramda izinliymiş o yüzden ilaçlarımı bıraktırmadı. Ben yokum riske atamam dedi

Mesele o zaten canım sut gelmiyor diye bir şey yok. İlk zaman midesi zaten zeytin kadar.İlk süte kolostrum deniyor cok besleyici bebegın ilk asısı hatta. Kolostrum bal kıvamında bu yuzden zor akıyor süt yok gibi gelebılır.Ama bebege yeter.Kanallar acılıp kolostrum bitince normal sut gelır o zaman sütü geldi derler. Halbuki vardı zaten sadece yogunlugu değişti.
Ben sarılık oldugunda da mama vermedim. Ama bazen sut olsa da sarılık olan bebeklere mama verin diyorlar. Mama verin demelerindeki neden bebeğin şekerini yükseltmek.Sarılık olan bebek cok uyur hatta uyandırmak da zorlanırsın o derın uykularda sekeri duser emziremezsin diye mama verin diyorlar.Oysa siz iki saatte bir uyandırıp emzirirseniz zaten sekerinde düşme olmaz mamaya gerek kalmaz.Mamanın tadına alısıp memeyi bırakan bebek de var. Saglık sorunu yoksa emzirmek emzirmek olmadıysa anne sutunu sagıp vermekten yanayım canım ben. Ha annenin saglık sorunu vardır devamlı ilaç kullanması gerekir sütünü veremez o zaman mama diye düşünüyorum. Sonucta mamayla buyuyen bebekler de var.

Maşallah canım, bol sütun bebegine yetecek kadar sütun olsun inşallah, onun için bi kac tatktik var, bebegin genzine kaçmaması icin geriye doğru yaslanarak emzirme, memenin üst kahve kısmını bastırarak emzirme ve en son on sütü biraz sagıp memeyi yumuşatıp oyle emzirme. Ama dedigin gibi hepsi zahmetli, aynı durumu yasayan bir arkadaşım daha vardı..

Canım emzirirken, diğer göğüsünden de süt mü akıyor? Ben yine anlamadım :S

Kız işte bebek birini emerken beyin uyarıldığı için diğer memeden de sızıntı şeklinde azcik süt geliyor. Bazen çok geldiği de oluyor bu sebeple biberon dayayanlar var. Ben ciftli gogus pompasi almistim bu yuzden. Ikisini aynı anda sağarım diye . Herkesten sarıl sarıl gelmez. Ama göğüs pedi alın mutlaka

Seninki bayağı tazyikliymis. Duvarı da deliyordur kesin ajajajjaja

Bunun için de aslında en iyi yöntem bebeğe memeyi dayamadan önce biraz sağmak, sutu boşaltmak. Süt azcik sagilınca tazyik azalıyor, bu sebeple benzine kaçma da olmuyor

35. Haftadasın. 9. Ay doldu sayılır
Hastanede gereken yapılıyordur rahat ol canım. Doğarlarsa da bu haftadan sonra bir sknti yaşayacağınızı pek sanmiyorum. Muhtemel skntilar için de gereken önlem alınıyordur zaten

Sakinlestirici alma sebebin ne? Cok mu sttest yaptin? Her sey yoluna girer insallah Güzel düşün annesi.

Sarılık fizyolojik de olabiliyor, karaciğer enzimleri bilirubini parcalayamiyor fazlası sarılık olarak bebege yansıyor. Mesela oğlum sarılık oldu sınırdaydı hatta ısık tedavisi olmaya ramak kalmisti ama günlük alması gereken kilonun iki katını alıyordu. Yani süt fazlasıyla yetmesine rağmen sarılık oldu. Bu durumda bol bol kaka yapması icin emzirmek ve günde 5 dk güneş ışıgı biluribini vucutta atmaya yardımcı..

Tüm kelimelerine katılıyorum
Mecbur kalırsak elbette mama da vericez ama biraz zamana bırakmak lazım. Ilk üç gün gelen süt kıvamlı olduğu için bebek lıkır lıkır içemiyor ve midesi avuç içinin yarısi kadar olduğu için hemencecik doyuyor. Biz de sut gelmedi saniyoruz. Oysa ki azcik sabr gerekiyor...

Ben hastane odasında bunları söylerken bana "çok bilmişsin sen çocuğu sarılık yapacaksın bu bilmislikle" demişti . Mama vereyim diye ısrar etmişti. Ben iki saatte bir deli gibi emzirmiştim üç gün üç gece. Manyağa dönmüştüm. Sarılık oldu ama üç günde hastaneye falan yatmadan düzeldi çok şükür evde sadece emzirerek

Anne sütü bir mucize, bunu biz üretiyoruz. Kadinlar da mucize

Bunun için doğum öncesi alınabilecek bir önlem var mi acaba
Göğüs ucu yarası ve sarılık iki korkulu rüyam

LaL çok geçmiş olsun, sağlıkla kavuşursunuz, biraz daha beklerler insallah..

Bunun için doğum öncesi alınabilecek bir önlem var mi acaba
Göğüs ucu yarası ve sarılık iki korkulu rüyam
Sorma aynen, sarılık için maalesef, sanırım şans işi, meme yarasından ilk 10 gün çektim, şimdi emziriyorum alışık memeler bir daha yara olmamasını umuyorum doğumdan sonra. Kursta bunun için doğum öncesi e vitamini kapsülünü kırıp göğüslerinize surebilirsiniz demislerdi. Bir de doğru emzirme tekniği onu zaten biliyorsundur canım..

Evet haklısın saglık sıkıntın varsa mama olmalı.tek tek acıkladıgın için sagol canım aklımda olacak insallah.peki o azıcık sütün geldiğini ve bebege yettiğini bezindenmı anlayacagız .ay ne cahilmişim

E vitamini ampulü var evde. Onu kırıp hindistan cevizi yağı ile karıştırmayı deneyeyim son haftalarda. Ben de ilk on gün çekmiştim. Ama ne acı aman ya rabbim gözlerimden yaşlar akıyordu çocuk gibi ağlıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…