Peki sütün gelmediği zaman canım sarılık olmasındansa mama verin deniliyorKızlar benim nacizane tavsiyem ne olursa olsun biberon vermeyin. Benim kızım sarılıktan dolayı kuvezde kaldı orada mecbur biberon verdiler meme reddi oldu. Ne yaptıysam donmedi.Bir bucuk sene gece gunduz 2 saat arayla sagdım anne sutunden mahrum kalmasın dıye. O kadar zor ki her seferinde o makineyi bütün parçalarıyla dezenfekte etmek surekli makine ile dolasmak.2 saatte bir sagılmadıgında sut geriliyor.Ben o makineyi kaynattım yıkadım kuruladım diyene kadar 2 saat tekrar doluyordu.Şırıngayla verin kasık biberonla verin kasıkla agzına dökün eds yapın ama biberon vermeyin.Ha bi de su var zordu sagmak ama yine olsa yine yaparım yeter ki anne sütü alsın onun yerini de baska bir şey tutmuyor. Kızım anne sutunu ne zaman kestik o zaman hastalanmaya basladı mesela.Süt gelmemesi diye bir şey de yok. Süt gelir emzirdikçe artar.Bebek aglıyor diye sut yok sanmayın. Çişli bez varsa doymustur.Göğsünüz şişiyor diye süt yok sanmayın şişmesi sart değil.Ya da sagdım ama süt çıkmadı diye yok sanmayın.Makine farklı sistemde cektiği için kimi memede makineye süt gelmez ama bebek emince gelir. Velhasıl emzirin gıtsın Memelerinize güvenin
Canım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorumLaL nerelerdesin canım ?? Uzun zamandır yazmıyorsun ?? Girmişsin bugün ama yazmamışsın, merak ettim.
Aaa canım ya İnşlllah dayanırlar ne dediler peki ne kadar da dhaa kalırsa tamam nasıl başladı sancın mı vardıCanım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Ahhaha aman uyuşuk olsun daha iyi kiz. Umarım tersi olurTam tersi de olabilirmiş canım belli olmaz benim ki dana sürekli yatıyo gitti gitti babasına çekti iki uyuşuk napcam bilmiyorum
Geçmiş olsun. Bozma moralini hastanedesin emin ellerde inşallah yavrular bekler 2-3 hafta dahaCanım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Çok teşekkür ederim teyzemmAy maşallah ya şaka maka 9 ay oldunuz ha :) Allah sağlıkla, zamanında kavuştursun :) Darısı bizlere :)
Muz ve ceviz ye :)
tamam canım çok sağolCanım 36+0 a kadar dayanabilirsen 12 hafta aktarıyorsun ama zaten 4 hafta da doğum öncesi olmuş olacak yani illa ki 12 haftadan daha çok aktaracaksın.
Ben kızımda 37+0 da ayrıldım 38+2 de doğurdum 16 haftaya yakın aktarmıştım canım :)
Bir de ikizlerde 2 hafta daha çok izin
Ay canım benim, bak 3 gün durmuşlar işte, daha da dururlar, sen moralini yüksek tutmaya çalış, uyu tabi, bol bol dinlen. Üzmezler seni kuzular annesi, çok emek verdin canım. Allah emeklerini görsün karşılığını versin inşallah, sağlıkla zamanında gelsin bıdıklar.Canım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Ben kavın boy aldım ama henüz hazırlamadım canım sığarım herhalde diye düşünüyorumKızlar ya çantamı hazırladım bende, ldıpıö my valice anne bebek bakım çantasına Aybala'mın eşyalarını koydum, kendi eşyalarımı da büyük bi sırt çantasına koydum ama hasta bezleri, bebek bezi vs dışarıda kaldıkabin boy valiz mi alsam ki
Canım ben sürekli yaşıyorum ama ben vajinal ilaç kullanıyorum ona bağlı. Sen takip edip drunla bir görüş geeekirseSelam güzel hanımlarBu kız dünden beri göbek deliğimden çıkmaya çalışıyor. Zaten hassas, yemin ediyorum çığlık attırıyor. Sabah da su içerken altımda bir ıslaklık hissettim. Bir baktım yarım çay bardağı dolusu su dökülmüş gibi kiloda. Koku yok, akıntı gibi de değil bildiğin su.. Takipteyim, gün içerisinde olursa doktora gideceğim. Var mı böyle bir şey yaşayan?
Canım benim geçmiş olsun. İnşallah rabbim korktuğuna uğratmasın az daha dursun minikler.Canım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Mesele o zaten canım sut gelmiyor diye bir şey yok. İlk zaman midesi zaten zeytin kadar.İlk süte kolostrum deniyor cok besleyici bebegın ilk asısı hatta. Kolostrum bal kıvamında bu yuzden zor akıyor süt yok gibi gelebılır.Ama bebege yeter.Kanallar acılıp kolostrum bitince normal sut gelır o zaman sütü geldi derler. Halbuki vardı zaten sadece yogunlugu değişti.Peki sütün gelmediği zaman canım sarılık olmasındansa mama verin deniliyor
Maşallah canım, bol sütun bebegine yetecek kadar sütun olsun inşallah, onun için bi kac tatktik var, bebegin genzine kaçmaması icin geriye doğru yaslanarak emzirme, memenin üst kahve kısmını bastırarak emzirme ve en son on sütü biraz sagıp memeyi yumuşatıp oyle emzirme. Ama dedigin gibi hepsi zahmetli, aynı durumu yasayan bir arkadaşım daha vardı..Ya ben bardak tutuyodum bazen doluyodu ikinciyi yetiştiren biri olmayınca rezillik gözüm bebeğimde olacağına diğer memedeki faaliyette oluyodu tatsız bir faaliyete dönüşmüştü
Bide emzirmenin keyfini yaşayamadım hiç hep bi telaşe her seans:/ hızlı akış bebeğin burnuna kaçar genzine kaçar öksürtür gözüne fışkırır
Korkuyorum allahın gücüne gidecek süt için deliren neler deneyen kadınlar var ama fazlasıda eksikliği kadar zor bir durum maalesef
Canım emzirirken, diğer göğüsünden de süt mü akıyor? Ben yine anlamadım :S
Ya ben bardak tutuyodum bazen doluyodu ikinciyi yetiştiren biri olmayınca rezillik gözüm bebeğimde olacağına diğer memedeki faaliyette oluyodu tatsız bir faaliyete dönüşmüştü
Bide emzirmenin keyfini yaşayamadım hiç hep bi telaşe her seans:/ hızlı akış bebeğin burnuna kaçar genzine kaçar öksürtür gözüne fışkırır
Korkuyorum allahın gücüne gidecek süt için deliren neler deneyen kadınlar var ama fazlasıda eksikliği kadar zor bir durum maalesef
Canım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Sarılık fizyolojik de olabiliyor, karaciğer enzimleri bilirubini parcalayamiyor fazlası sarılık olarak bebege yansıyor. Mesela oğlum sarılık oldu sınırdaydı hatta ısık tedavisi olmaya ramak kalmisti ama günlük alması gereken kilonun iki katını alıyordu. Yani süt fazlasıyla yetmesine rağmen sarılık oldu. Bu durumda bol bol kaka yapması icin emzirmek ve günde 5 dk güneş ışıgı biluribini vucutta atmaya yardımcı..Peki sütün gelmediği zaman canım sarılık olmasındansa mama verin deniliyor
Mesele o zaten canım sut gelmiyor diye bir şey yok. İlk zaman midesi zaten zeytin kadar.İlk süte kolostrum deniyor cok besleyici bebegın ilk asısı hatta. Kolostrum bal kıvamında bu yuzden zor akıyor süt yok gibi gelebılır.Ama bebege yeter.Kanallar acılıp kolostrum bitince normal sut gelır o zaman sütü geldi derler. Halbuki vardı zaten sadece yogunlugu değişti.
Ben sarılık oldugunda da mama vermedim. Ama bazen sut olsa da sarılık olan bebeklere mama verin diyorlar. Mama verin demelerindeki neden bebeğin şekerini yükseltmek.Sarılık olan bebek cok uyur hatta uyandırmak da zorlanırsın o derın uykularda sekeri duser emziremezsin diye mama verin diyorlar.Oysa siz iki saatte bir uyandırıp emzirirseniz zaten sekerinde düşme olmaz mamaya gerek kalmaz.Mamanın tadına alısıp memeyi bırakan bebek de var. Saglık sorunu yoksa emzirmek emzirmek olmadıysa anne sutunu sagıp vermekten yanayım canım ben. Ha annenin saglık sorunu vardır devamlı ilaç kullanması gerekir sütünü veremez o zaman mama diye düşünüyorum. Sonucta mamayla buyuyen bebekler de var.
Sarılık fizyolojik de olabiliyor, karaciğer enzimleri bilirubini parcalayamiyor fazlası sarılık olarak bebege yansıyor. Mesela oğlum sarılık oldu sınırdaydı hatta ısık tedavisi olmaya ramak kalmisti ama günlük alması gereken kilonun iki katını alıyordu. Yani süt fazlasıyla yetmesine rağmen sarılık oldu. Bu durumda bol bol kaka yapması icin emzirmek ve günde 5 dk güneş ışıgı biluribini vucutta atmaya yardımcı..
Sorma aynen, sarılık için maalesef, sanırım şans işi, meme yarasından ilk 10 gün çektim, şimdi emziriyorum alışık memeler bir daha yara olmamasını umuyorum doğumdan sonra. Kursta bunun için doğum öncesi e vitamini kapsülünü kırıp göğüslerinize surebilirsiniz demislerdi. Bir de doğru emzirme tekniği onu zaten biliyorsundur canım..Bunun için doğum öncesi alınabilecek bir önlem var mi acaba
Göğüs ucu yarası ve sarılık iki korkulu rüyam
Evet haklısın saglık sıkıntın varsa mama olmalı.tek tek acıkladıgın için sagol canım aklımda olacak insallah.peki o azıcık sütün geldiğini ve bebege yettiğini bezindenmı anlayacagız .ay ne cahilmişimMesele o zaten canım sut gelmiyor diye bir şey yok. İlk zaman midesi zaten zeytin kadar.İlk süte kolostrum deniyor cok besleyici bebegın ilk asısı hatta. Kolostrum bal kıvamında bu yuzden zor akıyor süt yok gibi gelebılır.Ama bebege yeter.Kanallar acılıp kolostrum bitince normal sut gelır o zaman sütü geldi derler. Halbuki vardı zaten sadece yogunlugu değişti.
Ben sarılık oldugunda da mama vermedim. Ama bazen sut olsa da sarılık olan bebeklere mama verin diyorlar. Mama verin demelerindeki neden bebeğin şekerini yükseltmek.Sarılık olan bebek cok uyur hatta uyandırmak da zorlanırsın o derın uykularda sekeri duser emziremezsin diye mama verin diyorlar.Oysa siz iki saatte bir uyandırıp emzirirseniz zaten sekerinde düşme olmaz mamaya gerek kalmaz.Mamanın tadına alısıp memeyi bırakan bebek de var. Saglık sorunu yoksa emzirmek emzirmek olmadıysa anne sutunu sagıp vermekten yanayım canım ben. Ha annenin saglık sorunu vardır devamlı ilaç kullanması gerekir sütünü veremez o zaman mama diye düşünüyorum. Sonucta mamayla buyuyen bebekler de var.
Sorma aynen, sarılık için maalesef, sanırım şans işi, meme yarasından ilk 10 gün çektim, şimdi emziriyorum alışık memeler bir daha yara olmamasını umuyorum doğumdan sonra. Kursta bunun için doğum öncesi e vitamini kapsülünü kırıp göğüslerinize surebilirsiniz demislerdi. Bir de doğru emzirme tekniği onu zaten biliyorsundur canım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?