Geçmiş olsun canımCanım hastanedeyim, Pazartesi akşam 2,5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar acil serum tedavisi başladı durdurabildikleri kadar durdurmaya çalışıyorlar hiç keyfim halim yok sakinleştirici de veriyorlar sürekli uyuyorum
Aa bunu bilmiyordum.emzirilmediginde bebek doymadıgında sarılık olur diye biliyordum.hiçbir bebek hasta olmasın hersey herkes için yolunda gitsin insallah.Sarılık fizyolojik de olabiliyor, karaciğer enzimleri bilirubini parcalayamiyor fazlası sarılık olarak bebege yansıyor. Mesela oğlum sarılık oldu sınırdaydı hatta ısık tedavisi olmaya ramak kalmisti ama günlük alması gereken kilonun iki katını alıyordu. Yani süt fazlasıyla yetmesine rağmen sarılık oldu. Bu durumda bol bol kaka yapması icin emzirmek ve günde 5 dk güneş ışıgı biluribini vucutta atmaya yardımcı..
Kayınvalidem var kuzum. Dikişler alınırken sordum doktora vitaminlerine devam et o zaman dedi.Canım ilk doğumumda aynen senin gibi olmuştum.İnanılmaz ter attım ve iştahsızdim.1 ayda doğum kilolarım +3 kilo kendi kilomdan gitmisti.30-40 gün geçince rahatlarsın.Vücut toparlıyor baya.Bebekli hayata alışıyorsun.Yaninda kim var seninle ilgilenen?
Evet haklısın saglık sıkıntın varsa mama olmalı.tek tek acıkladıgın için sagol canım aklımda olacak insallah.peki o azıcık sütün geldiğini ve bebege yettiğini bezindenmı anlayacagız .ay ne cahilmişim
Yaaa maşallahKizlar bende bugun doktora gittim 35+0 oldum bugun doktor demesin mi bebek 3 kilo olmuş ben şok 36+4 fln görünüyor.
Muhtemelen sezeryan olck son haftalarıda beklemicek ciger gelistirici ignr yazdi ayin 10 nunda vuruncam 11 inde kontrole gidicem ona gore taroh belli olucak belki 15 16 dedi tabi daha once sanci olmazsa arada sancim geliyor resmimizi de koyuyorum anca bi poz yakaladik onda da tam gözünü acti ayni babasina benziyor tostik kızım tabi doktordan bunlarinduyunca kalaan eksiklerimi aldim hemen yikadim bugun kurusun kendi çanta mi hazirliycam
Gerçekten mi ilk defa duyuyorum neden oluyomuş ay iyi ki söyledin ben aklımı oynatırımBu arada kız doğuracak olanlara söyleyeyim
Doğduğu hafta kızımın bezini bir açtım Kırmızımsı kahverengimsi koca bir leke vardı bezinde. Yanı bildiğin adet kanamasi gibi. Vajinasinda da kalinti vardi. Aklim cikti hemen doktoru aradik
Meğerse özellikle kız bebeklerde ilk haftada böyle bir akintı geliyormuş ve çok normalmis. Siz de görürseniz doktorunuza sorun tabi ki ama sakın aklinizi oynatmayın :))
Ya çok tuhaf ne ara bu haftalara geldik ben hiçbirşey anlamadım hala inanamıyorumBugün tam 35 haftalık olup 9. Ayımıza girdik allahın izniyle teyzelerama benim küçük Leom az hareketli bugün hayırdır inşallah. Normalde şuan karnımı delip deprem etkisi yaratmasi gerekiyordu
Aa ciddi misin ilk defa duyuyorumBu arada kız doğuracak olanlara söyleyeyim
Doğduğu hafta kızımın bezini bir açtım Kırmızımsı kahverengimsi koca bir leke vardı bezinde. Yanı bildiğin adet kanamasi gibi. Vajinasinda da kalinti vardi. Aklim cikti hemen doktoru aradik
Meğerse özellikle kız bebeklerde ilk haftada böyle bir akintı geliyormuş ve çok normalmis. Siz de görürseniz doktorunuza sorun tabi ki ama sakın aklinizi oynatmayın :))
Aynen ya masallah hepimize :)Ya çok tuhaf ne ara bu haftalara geldik ben hiçbirşey anlamadım hala inanamıyorum
Aa ciddi misin ilk defa duyuyorumbilmeden direkt bezinde böyle birşey görmek çok korkutucu sağol canım paylaştığın için
Rabbim saglıkla kavustursun masallah :)Kizlar bende bugun doktora gittim 35+0 oldum bugun doktor demesin mi bebek 3 kilo olmuş ben şok 36+4 fln görünüyor.
Muhtemelen sezeryan olck son haftalarıda beklemicek ciger gelistirici ignr yazdi ayin 10 nunda vuruncam 11 inde kontrole gidicem ona gore taroh belli olucak belki 15 16 dedi tabi daha once sanci olmazsa arada sancim geliyor resmimizi de koyuyorum anca bi poz yakaladik onda da tam gözünü acti ayni babasina benziyor tostik kızım tabi doktordan bunlarinduyunca kalaan eksiklerimi aldim hemen yikadim bugun kurusun kendi çanta mi hazirliycam
Tamamdır canımEvet canim bez takibi yapılıyor. Gun içerisinde 6-7 kez ıslanıyorsa doyuyor, bir kere de kaka yapması gerekiyor az ya da çok miktarda farketmez
Evet ya çok zordu, bu bebeklerimizde yasamayiz inşallah..E vitamini ampulü var evde. Onu kırıp hindistan cevizi yağı ile karıştırmayı deneyeyim son haftalarda. Ben de ilk on gün çekmiştim. Ama ne acı aman ya rabbim gözlerimden yaşlar akıyordu çocuk gibi ağlıyordum
Amin, inşallah canım..Aa bunu bilmiyordum.emzirilmediginde bebek doymadıgında sarılık olur diye biliyordum.hiçbir bebek hasta olmasın hersey herkes için yolunda gitsin insallah.
Evet komşum da yeni Doğum yaptı onun bebeğinde de aynı şey oldu deliye döndü resmen hemen doktora koştular ama korkacak bişey değilmişBu arada kız doğuracak olanlara söyleyeyim
Ev işi yemek doğuma hediyelik biseylerle ugrasabilirsin örgü orebilirsin falan bende 2.5 lük tatlı cadı var o tüm zamanımi dolduruyo :)evde oturan hatunlar sizi ayakta alkışlıyorum
bütüngün nasıl zaman geçiriyosunuz yahu
ben ilk günden şaşırdım napacağımı
komşuma gittim kahve içtim geldim iki sohbet muhabbett
ee şimdi
Gerçekten mi ilk defa duyuyorum neden oluyomuş ay iyi ki söyledin ben aklımı oynatırım
Aa ciddi misin ilk defa duyuyorumbilmeden direkt bezinde böyle birşey görmek çok korkutucu sağol canım paylaştığın için
Aaa canım ya İnşlllah dayanırlar ne dediler peki ne kadar da dhaa kalırsa tamam nasıl başladı sancın mı vardı
Çok geçmiş olsun sağlıklı hayırla gelsinler
Geçmiş olsun. Bozma moralini hastanedesin emin ellerde inşallah yavrular bekler 2-3 hafta daha
Ay canım benim, bak 3 gün durmuşlar işte, daha da dururlar, sen moralini yüksek tutmaya çalış, uyu tabi, bol bol dinlen. Üzmezler seni kuzular annesi, çok emek verdin canım. Allah emeklerini görsün karşılığını versin inşallah, sağlıkla zamanında gelsin bıdıklar.
Ben kavın boy aldım ama henüz hazırlamadım canım sığarım herhalde diye düşünüyorum
Canım ben sürekli yaşıyorum ama ben vajinal ilaç kullanıyorum ona bağlı. Sen takip edip drunla bir görüş geeekirse
Canım benim geçmiş olsun. İnşallah rabbim korktuğuna uğratmasın az daha dursun minikler.
Kız işte bebek birini emerken beyin uyarıldığı için diğer memeden de sızıntı şeklinde azcik süt geliyor. Bazen çok geldiği de oluyor bu sebeple biberon dayayanlar var. Ben ciftli gogus pompasi almistim bu yuzden. Ikisini aynı anda sağarım diye . Herkesten sarıl sarıl gelmez. Ama göğüs pedi alın mutlaka
Seninki bayağı tazyikliymis. Duvarı da deliyordur kesin ajajajjaja
Bunun için de aslında en iyi yöntem bebeğe memeyi dayamadan önce biraz sağmak, sutu boşaltmak. Süt azcik sagilınca tazyik azalıyor, bu sebeple benzine kaçma da olmuyor
35. Haftadasın. 9. Ay doldu sayılır
Hastanede gereken yapılıyordur rahat ol canım. Doğarlarsa da bu haftadan sonra bir sknti yaşayacağınızı pek sanmiyorum. Muhtemel skntilar için de gereken önlem alınıyordur zaten
Sakinlestirici alma sebebin ne? Cok mu sttest yaptin? Her sey yoluna girer insallah Güzel düşün annesi.
LaL çok geçmiş olsun, sağlıkla kavuşursunuz, biraz daha beklerler insallah..
Geçmiş olsun canım
İçini ferah tut ,9.ayı doldurdun
Tek yapacagın sey içini ferah tutup kendini üzmemek ve dua etmek ❤
Yolu tamamladık zaten
Kuzum bebeğin iştahlı olursa tek meme yetmiyor. Onu bitirip diğerine geçiyor ve kesinlikle sütün varsa biberon onermiyorlar. Ben sütüm yetmiyorken şırınga ile verdiğim halde bile hemen gelmiyor süt diye sinirlenip ağladı. Bence de gereksiz. Zaten birini emzirip bırakmak yok sarılık artmasin diye . Doyup doymadığini anlamak için diğer memeyi de veriyorsun. Ki sütüm de var yani biliyorum bı saat uyuyup uyanınca iki göğsüm de şişmiş ve sızlıyor oluyor. Bı de bebek bezini sormussun 42 li Prima yenidogan 2-5 kilo almıştım her emzirmeden sonra az da yapmış olsa değiştiriyorum kremimiz de hali hazırda bekliyor pişik olmadı çok şükür :))Evet bu durum aklımda bir soruya neden oldu.şimdi sag ile emziriyoruz.soldan akıyo dıye pompayı taktık o biriken sütü biberonla bebişe verirken meme reddi olmazmı ki .
nasıl zaman geçiriyon bi anlat hele meylencimNiye kız ben sıkılmıyorum hemde 9.30 uyandığım halde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?