Evet canım o yönden iyi planlı aksilik olmazsa bilicem ne zaman negün :)Sen yine şanslısın önünde beklediğin bi tarih var bizde o da yok sıpaların keyfini bekliyoruzbizimkininde gelmeye pek niyeti yok hayırlısı bakalım
Canım hurma şekeri düzenler ama onun bir sayısı var yanı aksine iyidir bile onu bir bak netten ben şimdi unuttum günde 2 mıydı 3 mü öyle birşeySıfır şeker mi tüketiyosun şu an?
Yani 1 dilim ekmek yerine 2 hurma yiyebilirsin gibi geliyo bana.. Ama sor bence hamileyiz biz her şeye hakkımız var
Canim msjini yeni gördüm şimdi vaktim var kızım yeni uyudu :)Aminn canım. Allah senin evladını da sana bağışlasın. Vaktin varsa biraz anlatsana doğumunu, sonraki 1 aylık süreci, ne giydirdin,nasıl geçti vs vs :)
Evet videolarda görüyorum canım insta da keşfetme düşüyo en temizi aslında küvettenseHurma da şeker yükseltmesin yaa
38. Haftada başlasan diyetini çok bozmuş oluyo mu acaba?
Ps: ♥
Annesinden iyi bilcek değil ya kimse
Burda lavaboda yıkama kültürü var mesela çocuğu.. Hiç denk geldin mi bilmem
Evet duydum canım bebeğin midesine anne sütü girmeden önce ağzına hurma değdirmek sünnetmiş ama yapamicam Malesef cesaretim yokBebeğin damağına hurma, zemzem suyu falan sürecek olan var mıgörümcem süreriz diyo da dedim ben istemem sürülmesini. Şekeri düşer sonra diyo. Olsun şekeri düşerse sütüm de yetmezse mama veririz dedim.
Valla öyleBi cazgıra bi mazlum düşüyor demekki:)
Sıfır şeker değil elbette,ama haklisin ya belki ara öğün olarak yerimSıfır şeker mi tüketiyosun şu an?
Yani 1 dilim ekmek yerine 2 hurma yiyebilirsin gibi geliyo bana.. Ama sor bence hamileyiz biz her şeye hakkımız var
Kendi bebelerinizi yıkarsınız ben yıkamicam dedim zaten durmam ki ben cevap vermedenAaa siz cahil kalmışsınızzz şimdi bütün doktorlar proflar yıkamayın diyor ay ben bebeğime çok değer veriyorum sürekli okuyup araştırıyorum diyeydin:))))
Canım bunun şeker için değil peygamber sünneti olduğu için uygulandığını biliyorum ben. Özellikle kuru hurma ile salih bir kişi tarafından daha uygun. Acve hurması daha iyi gibi. Ben ilkinde yaptım ikinci de yoktu yapmadık. Eşime demiştim bi arkadaşı yeni gelmiş umreden birkaç acve hurması vermiş yanımda götüreceğim. Tamamem senin mistik yönünle ilgili bir şey..Bebeğin damağına hurma, zemzem suyu falan sürecek olan var mıgörümcem süreriz diyo da dedim ben istemem sürülmesini. Şekeri düşer sonra diyo. Olsun şekeri düşerse sütüm de yetmezse mama veririz dedim.
Ben aslan burcuyum erkek kardeşlerimden biri de aslan burcu diğeri terazi.Kızıma hamileyken hep huyu suyu terazi burcu olan kardeşime benzesin diye dua ederdım erken dogdu terazi olduAslan burcu olmak cok zor.Çünkü bastıramadıgın bir fevrilik söz konusu oluyor ve bunun sonu hep pişman oluyorsun. O yuzden kımse aslan burcu olmasın istiyorum
Normalde 3 hurmaya birer yasin okunur ve dua edilir, bunlardan biri sancılar başlayınca kolay ve cabuk ilerlesin, diğeri doguma girerken kolay doğum olsun diye yenir. 3. Hurma bebegin ilk ağzına değen şey olur Salih bir kişi olmasi için damağına değdirilir (tahnik), çok az bişey. İlk kızıma hazırladım ama doğar doğmaz yoğun bakıma girince yapamadık, bunda da nasip yarın gidicem hurma almaya daha :) ama yapmak istiyorum tabi. Sünnet olduğu içinBebeğin damağına hurma, zemzem suyu falan sürecek olan var mıgörümcem süreriz diyo da dedim ben istemem sürülmesini. Şekeri düşer sonra diyo. Olsun şekeri düşerse sütüm de yetmezse mama veririz dedim.
Burda göbek düşmeden de yıkayan var. Ama ebe akan suyun altında olmak şartıyla demişti. Ben yıkamadım içim almaz zaten açık oralar
3haftalık başladık biz de işte hiç sıkıntı da yaşamadık şükür. Ama yaz bebeği yeni bi serüven bakalım nolcak..
Bi de mesela bebek üşüyo mu die elden ayaktan bakmıyoruz biz, yine
Hurma candır.. Ben de onla devam ediyim..
Ps: Senin için de her şey çok güzel olacak inanıyorum ben ☺
Zeynep Kamil Hastanesi Üsküdar'da canım. İlk doğumum da orda oldu..
Duygularına katılıyorum. Göbek düşmesini beklemek acayip stresli. Yani uzayınca. Kızı yıkamadık. Bekliyoruz düşmüyor. 1 hafta sonra kv dedi yıkayanlar varmış. Hızlıca yıkadı göbek civarını kollayarak. Geçmiş gün tam hatırlamıyorum 17. gün falandı ancak düştü. Sevindirik olduydum..Ekşi ekşi süt kokar kusar terler gerçekten nasıl olucak bu yikama(ma) işi ben de düşünüyorum kara kara...oğlum kış bebegiydi ve göbeği 13 gün düşmemişti...düşünce yıkadık ama pek de sorun olmadı kışın...özeniyorum 3 günde göbeği düşen bebelere inşallah erkenden düşer de kafamızda soru işareti kalmadan yıkayabiliriz
Hurma da şeker yükseltmesin yaa
38. Haftada başlasan diyetini çok bozmuş oluyo mu acaba?
Ps: ♥
Annesinden iyi bilcek değil ya kimse
Burda lavaboda yıkama kültürü var mesela çocuğu.. Hiç denk geldin mi bilmem
Normalde 3 hurmaya birer yasin okunur ve dua edilir, bunlardan biri sancılar başlayınca kolay ve cabuk ilerlesin, diğeri doguma girerken kolay doğum olsun diye yenir. 3. Hurma bebegin ilk ağzına değen şey olur Salih bir kişi olmasi için damağına değdirilir (tahnik), çok az bişey. İlk kızıma hazırladım ama doğar doğmaz yoğun bakıma girince yapamadık, bunda da nasip yarın gidicem hurma almaya daha :) ama yapmak istiyorum tabi. Sünnet olduğu için
Kizlar bebekler yikanmiyor da,temizlerler mi? Şey ben birazcık şeyim bu konularda,kötü ben anne miyim ya? Bebek kan kokmaz mi dogunca? Bide ödüm patliyor bebeğime bisey yapacaklar canını acitacaklar diye. 2-3 video gördüm bebeği düşürüyorlar falan aklim çıktıben eşime deyim gözünü asla üstünden kaldırmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?