- 30 Nisan 2011
- 1.665
- 3.544
- 133
- 40
32-33. haftalar öyleydi benim ama ikinci gebelik rahim hassas die “normal” karşıladım.Of ya çok darlandim oturup kalkarken yatarken dönerken karnımın üstü çok acıyor bıçak kesiyor sanki benim dr da bebek kalsın içerde dedikçe daha çok darlaniyorum karnının içi kesik gibi acıyan varmı ben gibi
O karnın içindeki acılar doğumdan sonra da devam ediyor iki üç haftaOf ya çok darlandim oturup kalkarken yatarken dönerken karnımın üstü çok acıyor bıçak kesiyor sanki benim dr da bebek kalsın içerde dedikçe daha çok darlaniyorum karnının içi kesik gibi acıyan varmı ben gibi
Hemde ne acı bıçakla çiziktirmişler gibi gece sağa sola dönmek ızdırapOf ya çok darlandim oturup kalkarken yatarken dönerken karnımın üstü çok acıyor bıçak kesiyor sanki benim dr da bebek kalsın içerde dedikçe daha çok darlaniyorum karnının içi kesik gibi acıyan varmı ben gibi
Sakin kuzum bak hayatımızın en güzel anını yaşicaz hayırlısıylaŞuan elime verseler parçalarım vallahi o derece!
Hele fiziksel olarak muhtaç olmamak artık çok şükür. Hoplaya zıplaya yaparim herseyimiSakin kuzum bak hayatımızın en güzel anını yaşicaz hayırlısıyla
Yanlıştan doğru çıkmaz derler yanlıştan doğru çıkarıyoruz biz ( yanlış olan kocalar doğru olan bebekler ❤)
Doğuralım da ne halleri varsa görsünler
Mantıklı vallahi millete ondan verelim onların sütü gelecek değil ya orjinal katkısızı biz içelimKız torkunun kırmızı şerbetleri var gayet tarçınlı marçınlı lohusa şerbeti gibi tadı ondan koyarız
Valla hastanede soğuk Bişeyler içsinler diye alıcam yoksa lohusa şerbeti için değil dediğin gibi vişne kaynatıp içerim kayısı kompostosu yaptırırım kendim için mis gibiMantıklı vallahi millete ondan verelim onların sütü gelecek değil ya orjinal katkısızı biz içelim
Hahahahhahaha allahim ya istemsizce güldüm fişne suyu hahahahhaMantıklı tabi kuzum ama nebilim racon neyse uyalım dedim yüzdük yüzdük kuyruğuna geldikBana kalsa direk paket fişne suyu doldururum sebile
IaBizde tam tersi söylenmişti. 2 seneye yakın da öyle emzirdim.
Bileğime bileklik takıyodum ben hangi memeden emdiyse o koluma. Bir sonraki emzirme de yine onla başlıyodu.
İlk haftalar çok emip memeyi boşaltamıyor ama 2-3 aylıkken uzuuun süreli emebiliyolar.
Memedeki sadece ön sütü alınca yetersiz beslenme olur demişti ebemiz.
Ön süt şekerli, arkadan gelen süt yağlı. Biri enerji veriyo biri besleyip tok tutuyo.
Yani sadece ön sütü emzirip diğer memeye geçerseniz sürekli ön süt emmiş oluyo bebek.
Hatta sağım yapanlar farkeder biri rakı gibidir rengi , diğeri mat beyaz.
Çok ileri dönemler için şunu da ekliyim, gece üretilen süt ile gündüz sütü başka. Biri enerji veriyo diğeri uyku yapan bi hormon taşıyo.. O yüzden gündüz sağdığınız sütü gece verirseniz enerjik oluyo bebek.
Bebeğiniz hasta olunca da sütünüz sarıya yakın bi renk oluyo. Bi çeşit antibiyotik üretiyo vücudunuz bebeğe. İnanılmaz bişi ama nette de okursunuz zaten fotoları da var
Bebişine bin maşallah tabiki iyi canımkızlar bugün ilk defa nstye girdim sancı 20lerde çıkıyor normal mi? bir de bebek için doktor doğum boyutuna ulaşmış dedi bu iyi mi kötü mü anlamadım. kızım 3 kilo olmuş, FL boyu da 73.33mm yazıyor. ben de 2 kilo vermişimbiraz önde gidiyor sanırım inşallah bu bi sorun olmaz da babası gelmeden doğmaya kalkmaz gelirse de sağlıkla gelsin yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik beraber, hayırlısıyla kucağıma alayım da başka bişi istemiyorum
Bebişine bin maşallah tabiki iyi canım
Kız sen ıslak hamburger yedin mi bak yemediysen sanada gıcık olmaya başlicam
Alla alla noluyor bu adamlara insanı sinir ediyorlar. Son zamanlarda daha dikkatli olmaları lazımken zıvanadan cıkmış azcık daha dayansalar nolur yani tamam iki taraf içinde stresli bir süreç tüm dengeler değişiyor kabul ama bizim daha çok desteğe ilgiye ihtiyacımız var.üzülme canım hepsi aynı bosver5 kat merdiven çıktım kan ter içinde kaldım. Benim kocaya o kadar kızgın ve kırgınım ki! Adam resmen bana dusman kesildi son günlerde,asla gözümden yaş dinmedi. Ev işlerine yardim etmiyor,mecbur 5 kar asagi inip 2 makine çamaşır koydum
Nekadar sonra kalkıp yürüdün canımSezeryan olacak arkadaşlar madem gün yaklaştı soyleyim. Korkmayın diye altını çizerek soylemediydim. Kesinlikle ama kesinlikle ilk gün gaz çıkarmak için mutlaka kalkın ayağa ne kadar zor olursa olsun pes etmek yok. İkinci günde öyle 5 dk yuruseniz bile yeter. Kan dolaşımı olacağı için daha çabuk iyilesirsiniz . Ben doğuma girdiğimde koridorda 4 kadın daha doğum yaptı. 2 si sezeryan. Ben yürürken onlar yurumemisler . Ağlama sesleri geliyordu gazdan ötürü.
Haklısın tamda ciddi anlamda destek beklediğim zamanlarda adam delirdi,melek gibi adam gitti huysuz biri geldi,bir iş söyleyemiyorumAlla alla noluyor bu adamlara insanı sinir ediyorlar. Son zamanlarda daha dikkatli olmaları lazımken zıvanadan cıkmış azcık daha dayansalar nolur yani tamam iki taraf içinde stresli bir süreç tüm dengeler değişiyor kabul ama bizim daha çok desteğe ilgiye ihtiyacımız var.üzülme canım hepsi aynı bosver
Temmuz annesi olaraktan bende varım kızlar lütfen yaniYeap 8 temmuz
Lütfen bekle akşam helalleşip sabah doğuralım
Yoksa kimse kalmıcak valla burda patır patır döküldüler
Her boşver kuzum bundan sonra kimseye ihtiyacın yok kim ne halt yiyosa yesin sen bebişine bakHaklısın tamda ciddi anlamda destek beklediğim zamanlarda adam delirdi,melek gibi adam gitti huysuz biri geldi,bir iş söyleyemiyorumbisey yap diyemiyorum neyse ki bitti gitti sizin kocalar gibi günde 12 saat calissa ne yapacak acaba.
Yok cnm ya o zamana kadar da kalmayalım bence şu zamanlar bile zor geçiyor 2 3 hafta sonrasını düşünemiyorum,Bi girip bakayim doğuran varmi diye maşallah doğuran dogurana bugun:)
Hepinize kolay doğumlar diliyorum arkadaşlar darısı başımıza.
Haziranda doğurdu herkes temmuza çok az kişi kalıcaz galiba bizde kesin ağustosu buluruz sonlarda olduğumuz için
Ah çok şükür valla kendim yemiş kadar oldum yayedim yemez miyimhele ki eşim hazır yokken bu fırsatı kaçırmam dedim yedim valla, annem de sağolsun iyi besliyor. dün evde 1er saat arayla 3 kere akşam yemeği yedim, öyle bir açlık içindeyim. yiyorum baya yani ama büyük ihtimalle o giden kilolar şişlik ödem kilosuydu. yüzümün şişliği indi çünkü.
bugün de sosis almış annem, bir yıl olmuştur sosis yemeyeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?