2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250

Ay bu bebekler insanı ne hale sokuyor ya aklima bir anım geldi

Hanı lohusa kadın hakkında birtakım hurafeler var ya. Işte yalnız kalırsa cinlenir, şöyle olursa cinlenir, boyle yaparsa cinler musallat olur vb bir sürü hurafe... eşim de bunları duya duya etkilenmişti sanırım biraz korkuyordu

Neyse işte bir gün ben bu senin bahsettigin pozisyonda bebeği emziriyordum . Popom kapiya donuktu. Kapi da kapaliydi. Esim bir anda odaya girdi ve manzarayi gorunce ne yapmaya çalıştığımi anlamadı carpildigimi falan düşündü galiba. Nutku tutuldu :" Allah allah bismillah bismillah " diye diye cirpindi . Ben de onu bir anda delirmiş gibi görünce çığlık attim , noldu sana diye. Öyle karşılıklı birbirimizden korkmuş olduğumuz yerde zipliyorduk. Annem geldi bizi durdurdu

hahahhaha hiç güleceğim yoktuu

Bu baskıların üzerine meme istememeside eklenince işte ben girmeyım depresyona da kim girsin .

Depresyona girdiğin için de kendini suçlama. Çok normal. Gunlerce biriken uykusuzluk ve yorgunluk, dikiş acıları, meme ucu yaraları, gaz sancıları, çevre baskısı, bebek doydu mu doymadı mi endişesi, surekli meme verme mecburiyeti, toz pembe hayal edilen sürecin kabusa dönmesi vs... bunlar kolay şeyler mi.

Senin şimdi kendine yapabileceğin en büyük iyilik, yanında enerjini dibe indiren kim varsa hepsini susturmak hatta mümkünse göndermek. Sana fayda sağlamayacaklarsa yanında olmalarının önemi yok. Ama seni anlayan sana bakan seni uzmeyen biri varsa onlardan da bol bol destek al

Gün icnde bebeği birine emanet et, kapını kapat yatağının içine gir, 2 saat de olsa uyu. Bak nasıl hem sütun geliyor hem kendini nasıl rahat hissediyosun

Hicbir şey için de kendini suçlama. Her şeyden önce insaniz. Kızım 6 buçuk yaşında. Ben bunca yıldır kaç kez hataya düştüm kim bilir. Ama iyi bi anneyim. Bizler her şeyin en iyisini isteriz ama bazen bunu basaramayabiliriz. Insanız cunku, özel güçlerimiz yok.

AA ne güzel maşallh benim normal Doğum bekleniyor ilki normal olunca o yüzden şehir hastanesine cesaret edemiyorum doktorlar normal Doğuma girmiyor orada
Mersin Şehir hastanesini gezdim, ne kadar lüks. Burda özele gidiyorum burası devlet gibi oranın yanında. Bende düşünmüştüm Mersin’de mi Doğum yapsam diye. Bu arada neden normal yaptırmıyorlar anlamadım

Yaa bu sancılar beni bitirecek yaa.. Biliyorum rahim kendini toparlamak için kasılıyor fln da yani doğurmuşuz artık neyin sancısı diyesi geliyor insanın yani tövbe estağfirullah. Ikinci ya da üçüncü bebeği olanlar bilir doğurdukça rahim daha zor toparlıyor kendini hem de daha ağrılı oluyor. Tabi doğururken çektiğim acıyla kıyas edilmez ama ne bilim açılma sancısı gibi siddetli olabiliyor. Ben de dayanamadım ağrı kesici istedim napim... Zorunda kalmak istemezdim tabi ama paracetamol zaten doktor da yazıyor ve emzirirken içilir dendi, ben de inanmak istedim inandım içtim haha :) Valla rahatladım yoksa uyuyamazdım zaten alt taraf komple sızlıyor dikiş basur, büyük tuvaleti bırakın gaz çıkarmak bile yani nasıl deyim sanki böyle taş çıkıyor.. Eşimle hastaneden arabaya yürüyoruz tabi ilk defa tam anlamıyla hareket ediyorum ya ikide bir dur dur diyorum gaz var, böyle duruyoruz benim gazım için tamam tamam cıktı diyorum ok yola devam Ay ne hallere düştük:)

Ah ne güzel yazmıssın canım

Suan bende o kaygidayim canim

Bizim bebişde de sarılık cıktı cuma değeri 14 dü bugün tekrar bakılcak bol bolda besledik bakalım

Ilk kez doğum yapmış olan ve ruhen kendini kötü hisseden arkadaşlara söyleyeyim,

Herkes doğum sonrası süreci aynı atlatmıyor kızlar. Kimisi doğan bebeğini kucağına alır almaz hayatı toz pembeye dönüşüyor, mutluluktan bayılıyor:). Zorluklara da kolay adapte oluyor. Kimisi de tam tersi adapte olabilmek için çok caba sarfediyo

Kendimden örnek vereyim, kızımı çok büyük bir heyecanla bekledim. Aylarca hayal kurdum, plan yaptım, hazırlık yaptım. Kucağıma verdiklerinde mutluydum tabi ama havalara da uçmamıştım yani :)

Günler geçtikçe artan yorgunluk, vücuttaki yaralar, hala deli dana gibi oynayan hormon değerleri, bebek doydu mu doymadı mi endişesi ve çevre baskısı, "aa sezeryan mi oldun keşke normal olsaydin. Normal olsaydin soyle soyle olurdu" türevinde yapilan cevre baskilari, "meme ver araniyor buuuu" diye sürekli size uzatılan bebek... Ama Benim meme uçlarım acıyo, ama benim daha sezaryen dikişlerim iyileşmedi karnım acıyo, ama ben yoruldum, ama ben uyumak istiyorum, ama ben dışarı çıkıp dondurma yemek istiyorum???

Bir de üstüne etrafta gördüğünüz mukemmel (!) Ve ultra mutlu anneler... Hele onlar insani nasıl suçlu nasıl beceriksiz nasıl çaresiz hissettiriyor. Ben beceremiyorum ama onlar beceriyor hissi.

Benim lohusa sendromum 9 ay sürdü. Çok zorlandım adapte olmak için. Söylemekten çekinmiyorum, bebeğimden nefret ettiğim anlar da oldu. Bir süre psikolojik destek de aldim

Sadece şunu söylüyorum, geçecek. Hepsi geçecek. Deliksiz uyudugunuz, cocugunuzun doyduguna emin oldugunuz gunler de gelecek. Sizin yanınıza gelip "daha bunlar iyi gunlerin. Daha zorluklar baslamadi" diyenler var ya, hepsine gülün. Çünkü onlar saçmalıyor. Şuan anneliğin en zor ve en keyifsiz dönemini yaşıyorsunuz. Bebekler büyüdükçe sizinle iletişime geçtikçe nasıl mutluluk verecek nasıl yüzünüzü güldürecek göreceksiniz. Ayrıca zamanla çok daha düzenli bir hayata kavuştugunuz icin bebek bakimi ilerleyen aylarda kolaylasiyor. Siz de bebekli hayata alismis oluyorsunuz bebekler de yeni dunyaya adapte olmus oluyorlar .

Azcik zaman tanıyın kendinize. Her şey normale dönecek, hayat güzelleşecek. Azcik sabredin :)

Ebeler yaptırıyor normal Doğumu doktorlar girmiyor canım bende ondan çekiniyorum

Ahahahaay Allahım. Resim kafamda canlandı sahne. Bu halde beni güldürdün. Allah da seni güldürsün

Annem de der kardeşinde emzirirken içim giderdi. Canım çok yanardi diye. Rahim toparlaniyor dediğin gibi. Benim ilkinde bir şey yoktu meme ucu yarası cektim sadece bunda dediğin durumu yaşarım ben de.. Allah yardımcın olsun..

Of agriyan dikis yerimle fena guldurdun beni,

Bende ilk kizimda depresyon falan yasamadim ama bunda ilk kizima karsi kendimi suclu eksik yetersiz hissediyorum bu da ona bakinca yada hircin davranirsa bana aglamaya başlıyorum

Haklısın evladını annedenbaska kimse daha iyi düşünemez .evden göndermeyi maalesef yapamam eşimle ters düşeriz zaten iyi degiliz.dısarı cıkmak istiyrm dolanmak kafa dagıtmak 40ı ckmadan asla olmazmıs . Destegin için sagol.

Ay kuzucugm MasaAllah Sübhanallah
Aynen dediğin gibi yapalım bakalm umarım bizde de hafifler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…