- 13 Eylül 2016
- 353
- 881
- 33
Ayy sabah sabah krize soktun beni ya Allah da seni güldürsünAy bu bebekler insanı ne hale sokuyor ya aklima bir anım geldi
Hanı lohusa kadın hakkında birtakım hurafeler var ya. Işte yalnız kalırsa cinlenir, şöyle olursa cinlenir, boyle yaparsa cinler musallat olur vb bir sürü hurafe... eşim de bunları duya duya etkilenmişti sanırım biraz korkuyordu
Neyse işte bir gün ben bu senin bahsettigin pozisyonda bebeği emziriyordum . Popom kapiya donuktu. Kapi da kapaliydi. Esim bir anda odaya girdi ve manzarayi gorunce ne yapmaya çalıştığımi anlamadı carpildigimi falan düşündü galiba. Nutku tutuldu :" Allah allah bismillah bismillah " diye diye cirpindi . Ben de onu bir anda delirmiş gibi görünce çığlık attim , noldu sana diye. Öyle karşılıklı birbirimizden korkmuş olduğumuz yerde zipliyorduk. Annem geldi bizi durdurdu
Canım al süt sağma makinası sağ doldur biberona icsin benim iki arkadaşım bebeklerini o şekilde 2 sene anne sütüyle besledi fazla sütünü at buzluğaEmzirmek istiyorumbeceremıyorum egitimini aldım ama biberon sonrası dönüş bir türlü olmuyo.1 saat meme tutturmaya calıstım 2cekiyo benı ıtıyo herkes arayıp emiyormu dıyo kv bizde sürekli soruyo emiyomu ac bırakalım dıye bı kere ac kaldı sarılık oldu anlatıyorum anlamıyo cok daraldım
Zaten o sekılde yapıyorum gündüzleri sagdıgım sütlerle ıkı saate bir.geceleri mama veriyorum 3saate bi.emmezse o sekılde devam edecegimCanım al süt sağma makinası sağ doldur biberona icsin benim iki arkadaşım bebeklerini o şekilde 2 sene anne sütüyle besledi fazla sütünü at buzluğa
Ilk kez doğum yapmış olan ve ruhen kendini kötü hisseden arkadaşlara söyleyeyim,
Herkes doğum sonrası süreci aynı atlatmıyor kızlar. Kimisi doğan bebeğini kucağına alır almaz hayatı toz pembeye dönüşüyor, mutluluktan bayılıyor:). Zorluklara da kolay adapte oluyor. Kimisi de tam tersi adapte olabilmek için çok caba sarfediyo
Kendimden örnek vereyim, kızımı çok büyük bir heyecanla bekledim. Aylarca hayal kurdum, plan yaptım, hazırlık yaptım. Kucağıma verdiklerinde mutluydum tabi ama havalara da uçmamıştım yani :)
Günler geçtikçe artan yorgunluk, vücuttaki yaralar, hala deli dana gibi oynayan hormon değerleri, bebek doydu mu doymadı mi endişesi ve çevre baskısı, "aa sezeryan mi oldun keşke normal olsaydin. Normal olsaydin soyle soyle olurdu" türevinde yapilan cevre baskilari, "meme ver araniyor buuuu" diye sürekli size uzatılan bebek... Ama Benim meme uçlarım acıyo, ama benim daha sezaryen dikişlerim iyileşmedi karnım acıyo, ama ben yoruldum, ama ben uyumak istiyorum, ama ben dışarı çıkıp dondurma yemek istiyorum???
Bir de üstüne etrafta gördüğünüz mukemmel (!) Ve ultra mutlu anneler... Hele onlar insani nasıl suçlu nasıl beceriksiz nasıl çaresiz hissettiriyor. Ben beceremiyorum ama onlar beceriyor hissi.
Benim lohusa sendromum 9 ay sürdü. Çok zorlandım adapte olmak için. Söylemekten çekinmiyorum, bebeğimden nefret ettiğim anlar da oldu. Bir süre psikolojik destek de aldim
Sadece şunu söylüyorum, geçecek. Hepsi geçecek. Deliksiz uyudugunuz, cocugunuzun doyduguna emin oldugunuz gunler de gelecek. Sizin yanınıza gelip "daha bunlar iyi gunlerin. Daha zorluklar baslamadi" diyenler var ya, hepsine gülün. Çünkü onlar saçmalıyor. Şuan anneliğin en zor ve en keyifsiz dönemini yaşıyorsunuz. Bebekler büyüdükçe sizinle iletişime geçtikçe nasıl mutluluk verecek nasıl yüzünüzü güldürecek göreceksiniz. Ayrıca zamanla çok daha düzenli bir hayata kavuştugunuz icin bebek bakimi ilerleyen aylarda kolaylasiyor. Siz de bebekli hayata alismis oluyorsunuz bebekler de yeni dunyaya adapte olmus oluyorlar .
Azcik zaman tanıyın kendinize. Her şey normale dönecek, hayat güzelleşecek. Azcik sabredin :)
Oooogggggghhh mis mis. Amin Allah analarımızı başımızdan eksik etmesin.Mis gibi evimde 37+1 den merhabaDağ gibi yük kalktı üzerimden temizlik bitince.Canim anamın ellerine sağlık.Allah başımızdan eksik etmesin.Annemden utancına akşama doğru gelen kv m de sağolsun sonunda eli değdi evime Komşum da sağolsun mis oldu camlar dolaplar.Ayyyy çok mutluyum doğurabilirim artık
Sağol ikinci ise en azindan üçüncü kadar olmaz inşallah yine de hafif geçer sende de.Annem de der kardeşinde emzirirken içim giderdi. Canım çok yanardi diye. Rahim toparlaniyor dediğin gibi. Benim ilkinde bir şey yoktu meme ucu yarası cektim sadece bunda dediğin durumu yaşarım ben de.. Allah yardımcın olsun..
ben orjinal ana kucağı kullanıyorum hep kucağımdaYa bu otomatik anakıcakları falan işe yarıyomu şimdi doğurgan haziran anneleri akıl verin bakem
Geçe 3'te de sağdığın sütü kullanıyorsun di mi? Mama deyince formül süt geliyor akla. Uykulu uykulu o daha zor olur.Evet depresyondayım sanırım gözümün yası durmuyo . Bide bu bebe emmiyo gece 3saate bı mama hazırlamak zoruma gidiyo öğlenleri süt sagmak falan. Off off.kovabılsem ah yapabılsem
O zaman sanaBiri beni uyandırsın
kaçıncı günde düştü canımGünaydın kızlar dün göbek bağımız düştü şükürler olsun.
Birde İstanbul serinledi. Çok mesudum
Resmen allah yardım ediyo sanki dimiGünaydın kızlar dün göbek bağımız düştü şükürler olsun.
Birde İstanbul serinledi. Çok mesudum
Emzirmeye başlar başlamaz o rahim kasılma toplanma acısı daha çok hissediliyordu.Sağol ikinci ise en azindan üçüncü kadar olmaz inşallah yine de hafif geçer sende de.
Bi şekilde doyacak aç kalmiyacak canim sonuçta o da senin sütün yeni doğum yaptin insanların konuşması canını skabilir duyma onları benim kaynanamda aç bı çocuk aç bu çocuk sütün mu yok senin diyip duruyordu bı gün bı siktim sütumu fiş diye suratına geldi o da o günden sonra sustuZaten o sekılde yapıyorum gündüzleri sagdıgım sütlerle ıkı saate bir.geceleri mama veriyorum 3saate bi.emmezse o sekılde devam edecegim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?