2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Benim arkadaşımında bebeğinin beyninde kist vardi detaylı usg de çıkmıştı sonra zamanla kendiliginden kayboldu hatta doğduktan sonra bile kendiliğinden takiple kaybolanlar var rahmin ici gizemli ins.o kisinin bebegi de saglikla dogar

zamanla geçer insallah çogu cocugun dogmadan sılınıyo bazı hastalıkları ıns onunda öyle olur
İnşallah bakalım ne dicekler dedim tek doktorla kalmayın uzmana gidin profösöre gidin bi daha baksınlar belki basit bişeydir haber bekliyo oda nasıl sakinleştirceğimi şaşırdım

İnşallah dediğin gibi olur Rabbim tüm bebişleri korusun

Doktorum
Folik asiti bıraktirdı geçen hafta

İcinde bissürü vitamin olan omega 3lü hap verdi folik asitte var bunun için de dedi
bana da aynısını dedı 3.ayda bırakıcaz kapsamlı vıtamıne gecıcez dedı decavıtmıs yeni ılacın adı. arkadasım da ı-mom diye bi vitamın kullanıyo

İnşallah bakalım ne dicekler dedim tek doktorla kalmayın uzmana gidin profösöre gidin bi daha baksınlar belki basit bişeydir haber bekliyo oda nasıl sakinleştirceğimi şaşırdım
canım aynısı arkadasımın basına geldı profösore de gttı 6.aydan snra kaybolur dedıler gercekten de kayboldu ck sukur kendını uzmesın

Nasıl yaa??
Folik asit bulantı mi yapıyormuş gerçekten?
Doktorum hiç öyle birsey söylemedi, ilk defa duydum şaşırdım simdi.

Ben mide bulantımın çok olduğunu söylediğimde folik asit de bazı vitaminler de yapar demişti, ki deneyimlerime dayanarak da söyleyebilirim. Tesadüf olabilir mi bilmiyorum çünkü perşembe-cuma-cumartesi günleri içmedim ve perşembe fena değildim, cuma cumartesi günleri gayet iyiydim. Hatta pazar sabah folik asiti içtim akşama kadar da iyiydim, yedim içtim gece mide bulantısından ağlaya ağlaya uyudum. Ve pazartesi günü eski halime dönerek günü bir paket çubuk krakerle bir muz sıfır su ile kapattım. Yediğimi de kustum.

Ya aslında haklı olabilirsin B betullu çünkü benimde bitmişti hemen alıp başlamak ta işime gelmedi 2 gün çok iyiydim ve 2gundur kullanmaya başladım dün kustum yine

Bende folidoce kullanıyorum folik asit kullanıp hiç bulantı yaşamayan varmı peki

Ben de folidoce kullanıyorum, ağır geliyor olabilir. Kimine ağır geliyodur kimini etkilemiyodur bünyeden bünyeye her şey değişiyor sonuçta ilacın etkisi mi değişmicek. Ay neyse ki az kaldı 3 ayın bitmesine Tabii vitaminlere başlarsak bi de onlar perişan ederse

Bazı doktorlar yemin ederim kasap
kıza tutmuşlar bu bebek yaşamaz yaşasa bile makinaya bağlı yaşar almamız lazım demişler helak oldular burda sinirimden geberiyorum bi kaç dokora daha gidin dedik perinatoloji doktoru bulduk yarın ona gidicekler

Bende mantari kuaforde agdaya bagliyordum megerse vajinal aldigim icin olmus bende de ayy allahim ne bir illettir o mantar Rabbim yasatmasin birsaha ya
Kizlar progestani vajinal alan var mi bende akinti ve kasinti yapti ayrica sirkeli suyla yikaniyorum enfeksiyon kapmamak icin korkuyorum ya 2 hafta sonra dikisim de var

Kızlar yarın 2li tarama için hastaneye gidicem ama aklımda soru işaretleri olduğu için aynı gün bi hastaneye daha gidip 14. haftayı geçmeden yaptırayım diye düşünüyorum. Sonuçlar ne kadar zamanda çıkıyor bilmiyorum cuma günü 12. haftam dolduğu için yarınkinin sonucunu beklemeden yaptırayım diyorum ama bi faydası bi farkı vs olur mu sizce?

Bir de fetal dna yaptırmak istiyorum, bu yurtdışına gönderilen testten farklı bi testmiş sanırım. Türkiye içinde hangi hastanelerde yapıldığını bilen var mı?

Kan sonucu yaklaşık 1 haftada cikiyor ense kalınlığı ve burun kemiği az cok fikir verir kesin sonuc çıkana kadar ikili tarama testi 11-14.haftalar arasında yapılıyor ben pek bir fark olacagini sanmıyorum

bi arkadaşım doktoru ultrason da problem var diye söyleyince o da anadolu sağlık merkezinde (john hopkins) çok tavsiye edilen bi prof a gidiyor. prof söylemediğini bırakmamış bebekle ilgili doğunca yaşamaz yok öyle yok böyle arkadaşım o günden sonra uykusuz bir gebelik geçirdim diyo ki gebeliğin 6 veya 7. ayı annesi üzüntüden beyin kanaması geçirdi. aldırmak istemedi. çocuk doğdu maşallah hiç dedikleri gibi bir şey yok sapasağlam bir çocuk. bazı doktorlar çok iyi de olsa hataya düşebiliyorlar sanırım. çok üzücü bir süreç ama öyle.

inanmaazsın ama aynı hastane ve doktor opr. prof değil garibime giden direk bunu söylemesi başka bi doktordan fikir alın dememesi benim bebeğimn kalbi durduğunda ultrasonda gördü ancak bişey söylemeden detay ultrasona bi in aşağıya bide o baksın fikir alalım dedi ve benim bebeğim sadece 7 haftalıktı bu 23 haftalık bir bebek gerçekten şoklara girdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…