2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Kendi odası olunca o tarz bişey dusunmustum ama park yatak konusunda haklısın çok derin geldi bana da
Benim şimdiki aklım olsa en basından alırdım canım inan buyuyen beşik de park yatak da bir kenarda duruyor sıfır şekilde. Ama montessori için de odanda yer olması lazım tabi yer kaplıyor cunku

Merhaba.Montessori yatakkar yerde oldugundan cocuk uykuya dalmadan once kalkmiyo mu yatagindan
Canım tam anlayamadım ne sormak istediğini :)Kızım takla ata ata koluma bacagıma sarıla sarıla uyuyor o yuzden montessori cok iyi bizim için. Ayaga kalkmak derken uyanınca kalkar tabi ama yuksek olmadıgı için bir tehlike yok canım. Zaten bebek dogunca kimi memede uyumak isticek kimi benimki gibi annem ya da babam illa yanımda olaun dokunayım isteyecek. Bu yuzden cogunluk kendi yatagında almak zorunda kalıyor. Ben sahsen oyle bir risk alama cocuktur düşer Allah korusun. O yuzden montessori en iyisi hem anne ya da baba yanında yatabılır hem kalksa da tehlikesi yok

Kızlar kv sonunda aradı hayırlı olsun demek için... Kırgınlığım ve kızgınlığım geçti olan olmuş hayırlı olsun diyor! Kırgınlık kızgınlık ne yaa? Sen mi doğuracaksın sen mi bakacaksın? Yani sevinelim mi kızgınlığı geçti diye? Allahım ne dicemi bilemedim bir şey diyemedim... Bebek ne kadarlık diye sordu ama hala sen nasılsın nasıl geçiyor fln yok daha. Rüyasında beni görmüş kız doğuruyor muşum o da demiş ki hadi bari arayım hayırlı olsun demek için. Yaa lütfettiniz yaa. Zahmet etmeseydiniz!

Nerden aldınız acaba ?

Yok canim sormak istedigim suydu.siz gerci birlikte yatiyormussunuz.benim cevremde gordugum cocugu kendi kendine odada birakip kendi uyumasini istiyolar.Montessorilerde bu zor kalkmak ister bunu merak etmistim ama siz birlikte uyuyormussunz

Yok canim sormak istedigim suydu.siz gerci birlikte yatiyormussunuz.benim cevremde gordugum cocugu kendi kendine odada birakip kendi uyumasini istiyolar.Montessorilerde bu zor kalkmak ister bunu merak etmistim ama siz birlikte uyuyormussunz
Canım o dediğin biraz sakıncalı aslında. Guvenli baglanma konusunu duydun mu bılmıyorum canım ama mutlaka arastırmalısın:)

Nerden aldınız acaba ?
Ben almadım yaptık:) Ama 2 yasına geldiğinde takım olarak alacağız. Malum sosyal medya platformunda İnternet üzerinden alısverişi yapılan sitelerde mevcut ya da tanıdıgınız bir marangoz bile yapabilir:)

Montesorileri çok beğeniyorum ama çok yer işgal ediyormuş gibi. Hele birde ikinci çocuğun yatağı falan gelince odada yer kalmaz
Cnm onun icinde alttan da yawru yatak var benim odam cok küçük o yuzden yawrulayan montessori yatak alicam ben inşallah ikinciyi de pes pese düşündüğüm icin zaten ablamin sepet besigi var ilk 4 5 ay onda yatar allahin izniyle sonra kendi yatagina alistiricam cok fazla yanimda yatirmiycam tabi bu durum biraz bebege de bagli kimisi cok huysuz oluyor dusundugumuz gibi olmuyor

Benimde bazen sarıya benziyor .normal sanırım
Günlük ped kullanamiyorsan pamuklu bezler var onlardan kullan benim de kasintim olmuştu onları kullandım yıkayıp ütuledim kullanınca mantar olmuyor.
Bende onu koymaktansa çalıştığım için rahatsız hissediyorum çamaşırımı değiştirip yıkayıp ütülüyorum canım

Herkesin düşüncesine saygı duyarım ama El kadar bebeği tek başına odada bırakıp ağlaya zırlaya niye uyutayım. Anne ve bebek birbirinin kokusunu duydukça oksitosin hormonu salgılanır ve güvenli bağlanma olayı gerçekleşir. Ben koynumda ya da yan beşikte yatırma taraftarıyım en az 2 yaşına kadar. Zaten büyüyünce gel desenizde gelmeyecek. bazen modern olacaz diye mi yoksa çok mu bilimsel yaklaşalım da çocuklara iyi eğitim verelim düşüncesine midir bilmiyorum ama okuduğum kitaplar ve araştırdığım kadarıyla en az 2-3 yaş Anne kokusuyla Anne yanında odasında uyumalı bebekler. Bi tavsiye edeceğim kitap var mutlaka okuyun diğer annelere de söylüyorum Ben çok faydasını gördüm ve yanlışlarımı düzelttim bu sayede, PROF. Dr SUNA PAKTUNA Çocuklarla Doğru Iletişim. Uzun yazdım kusuruma bakmayın.

Yarın sabah gidicem ben nasipse, paylaşırım ölçüleri madem burda :) ama sen içini ferah tut aklına farklı şeyler getirme, yolundadır herşey Allah'ın izni ile :)
Gittin mi canım, ölçümlerin nasıl?

Hayir değil benimkinin de kafa ölçüsü 1 hafta onde
Peki normalde SAT ile USG arasında önde gitme durumu var mıydı? Benim usg ölçümleri hep 1-2 gün geriden ya da tam günü gününe gidiyordu kafam karıştı.

Benim bebeğim usgye göre ya 1-2 gün geride ya da sat ile tam gününde uyumlu gidiyordu canım. Yani hiç ilerden gitme durumu olmadı o yüzden endişelendim bir de ayrıntılı herkesten istenmiyormuş sanırım. Kafa ölçüsü 1 hafta önde, yani 17+0, karın çevresi 16+4, uyluk kemiği ölçümü 16+4 çıkmış. mm olarak bir tek kafa ölçümü verdi 35.9, karın çevresi vs gün olarak yazmış rapora. Bi daha 18 şubatta gidicem işte 20. haftam oluyor. İnşallah bir sorun yoktur

Bebeğine uyku eğitimi vermis bir anne olarak yani yasamis bir anne olarak sunu diyebilirim ki dedikleriniz sonuna kadar doğru, hicbir sey anne-bebek arasindaki guvenli baglanmadan onemli olamaz. Ben bebegime besiginde uyumayı onu terk etmeden ogrettim ama öyle bir zaman geliyor ki ne uyku egitimi ne baska bir sey fayda etmiyor, o sadece annesinin kokusu ile sakinlesiyor. O yüzden bence de bebek en az 2 yasina kadar besiginde bile olsa anne ve babanın yanında olmali..

Benim sattan hep önde cunku ovulasyon reglin 11.gunu oldu. Oyle hesap edersem ovulasyon ile tam uyumlu, sattan bi 3-4 gün onde gidiyor, ama kafa ölçüsü sattan bir hafta onde, ilk bebegimde de hep oyleydi 39 dogum oldu, kafasi 40 hafta ölçümü ile uyumlu dogdu sorun da yoktu bu bebegin yapısı ile alakali onemli olan bir ay gibi bir fark olmamasi, zaten su an ölçüler cok degisir son aylar onemli olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…