2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bu arada park yatakların ara kati var derin diyenler için bebek emekleyene kadar yani bi 7-8 ay ara kat kullanılıyor, bebegin de yataktan kendi cikmasi icin icin de pencere var fermuarlı orayı acarsaniz dusme durumu da olmaz, bebek ordan kendi çıkabilir

ne güzel duygular bunlar anne bebek arasındaki odasına 3 yaşında ayırmaya başladım bende. Şuan oğlum 4 yaşında gece uyanırsa gelir bazen yanıma. Maşallah diyim karanlıktan hiç korkmaz gece odasından kalkar kendi çişini yapar ya da kalkar suyunu içer geri yatar ve beni hiç çağırmaz ki ben hiç gece lambası falan kullanmam karanlık büyüme hormonunu çalıştırdığı için dışarıdan gelen ışıkla sadece.. Diyeceğim o ki zorla tek uyumaya zorlanan çocuklarda korku çok yüksek oluyor terketti gittiler diye. Bizde korku sıfır çünkü biliyor annesi babası orada ve güvende. Bi arada süper dadı vardı berbat bir olay. Ceza paspası, yok ödül bişeysi ve zorla gece uyutmalar falan .

Dedikkerinize katiliyorum kesinlikle.2 yasina kadar en az ayni odada birlikte kalmak lazim oyle dusunuyorum bende.sadece cevremde bikac kiside gorduum kadariyla mesela cocuk gunduz uyudugunda yada gece uykusuna yattiginda ( tabi bizden cok erken bi saatte yatirdiklarindan cocougu) alistirmislar ve odada birakip cikiyolar.cocuk bi sure sonra istemesede uyuyup kaliyo.bu sekilde gordum ben.bu ne derece dogru bunu merak etmistim

Uyku eğitimi aslında tam olarak bu, bebegin kendi kendine uyumasini öğrenmesi, iki savı da savunan var kimi öğrenilmis caresizlik diyor kimisi ise bebegin zaten var olan uyku becerisini bağımlı olmadan gerceklestirmesi, ben uyku egitimi verdim. Ama annenin icgudusu ve mizaci cok onemli, mesela ben hicbir zaman yanindan ayrılmadım o uyuyana kadar yanindaydim. Aslinda eğitimde kim west yöntemine gore 7.gunde tamamen odadan çıkıp gitmem gerekiyordu. Onu asla yapmadım. Besiginde kendi kendine uyudu. Ben de yatağımda kitap okudum, oyalandim, hatta bazen ondan once bile uyudum. Ama önemli olan su bebege uyku egitimi verdim oldu bitti degil bunun devamını getirmek cok onemli. Hastalık oluyor, dis donemi oluyor, buyume atağı donemleri oluyor hep sekteye ugruyor. Bi bakmışsınız memede uyumaya baslamis, ya da besiginde pıspıslanmaya alismis. Sonra eski düzene karşı koyus basliyor, saatlerce direniyor. İste tam bu noktada anne icgudulerine guvenmeli. İlla kendi yataginda uyuyacak diye diretmemeli ufak ufak gecislerle, belki de bi 20 gun sure ile bebegi de zorlamadan eski duzen kurulabilir. Oy oy anlatsam roman olur. Hele bir doguralim da o safhalara geldigimizde yardimci olurum..

Maşallah canim ogluna bizimkisi daha küçük 1.5 yasinda ins.ilerde biz de o günleri böylece anlatırız..

Ama bak sen şimdi iki uç noktadan bahsettin ama bunun arası da var. Mesela ilk 6-9 ay gibi bebek yanında yatar, eğer uyumlu ve sallamadan emerek ve ağlamadan uyuyan bir bebekse beşiği bu süreçten sonra başka odaya da alınabilir. Yani el kadar yenidoğan bebeğin ağlaya zırlaya yalnız bırakılmasını savunan çok kişi yoktur umarım:) Ama evet ilk günden ayrı yatıran var, ama öyle yapanlarda da her bebek ağlayarak uyutulmuyor ki kimisi sallanıyor kimisi emzirip koyuluyor kimisi de başka türlü uyuyor.

Benimkiler de hep yanımda yattı ama ikinci doğduktan 3 ay sonra 4 kişi 1 odaya sığamadık mecbur birinci yan odaya taşındı, o zaman daha 1.5 yaşına gelmemişti. Şimdi üçüncü geliyor nasipse artık ikisi bir odada baksınlar başlarının çaresine :)

Şimdi ben uyku eğitimi ile ilgili hem taraf olan hem karşıt görüşte olan bikaç yazı okudum. Hogg yöntemi en yumuşak yöntemmiş ama ben bu yöntemi direkt uygulamak yerine bir rutin oluşturarak alıştırmaya çalışırım diye düşünüyorum. Bir yandan bebeğimin güveninin de zedelenmemesi gerekir diye düşünüyorum, yani "ihtiyaçlarıma cevap verilmiyor, umudu keseyim" diye çaresizliğe alışması da çok sağlıklı gelmiyor bana, bunları çok ince ayarlamak gerekiyor. Ve park yatak almayı düşünüyordum, şu an anne yanı beşik düşünmeye başladım. Ayrıca sallanan özelliği olan bi şey düşünüyordum, ondan da vazgeçtim sabit olmasını özellikle istiyorum çünkü anne teması haricinde bir etken olmadan uyuyabilmesi de önemliymiş ama doğru mu düşünüyorum, anne yanı yataklar uygun olur mu, nasıl bi yatak seçmeliyim?

Bebekler şöyle ya da böyle uyutulur diyenlere kulak asmayın derim ben. Her bebeğin farklı bir yönteme ihtiyacı vardır. Kimisi memede uyur kimisi annenin koynunda. Kimisi fazla tokken uyuyamaz mesela biraz oynamak oyalanmak ister emdikten sonra. Benim oğlum memede uyurdu mesela ama kızımı emzirdikten sonra beşiğine koyardım bana bakardı biraz etrafına bakardı öyle uyurdu. Sonra biraz büyüyünce onu emzirip koyunca odadan çıksam bile ağlamazdı korkmazdı kendi uyurdu. Oğlumda asla mümkün olmayan bir durum. O yüzden her yöntem her çocuğa sökmüyor. Sen çocuğuna bağlan o sana bağlansın onu tanı anla, gerisi içgüdüsel zaten. Programlı saatli bebek yetiştirme yöntemlerine karşılık olarak bir laf vardı çok beğenmiştim: saate bakmayın, çocuğunuza bakın.
Sadece şunu tavsiye ederim, sallamayı hemen uygulamayın yani önce farklı şeyler deneyin ve sallamadan uyutmaya çalışın, baktınız ki gerçekten sadece o şekil uyuyor o zaman uygulayın ve çok çok hafifçe sallayın.

Uyku konusunda benim görüşüm de en az 2-3 yaşına kadar anneyle aynı odada yatmali güvenli bağlanma gerçekleşmeli.Oğlum besiginde bizim odamızda uyudu.Yakinda 4 yaşına girecek.Kardeşi doğmadan 3-4 ay öncesinde odasına geçirmeyi planlıyorum inşallah.1.5-2 yaşından bu yana saat 9-10 arası uyku saati diye besigine yatırıp kitabını okuyup çıktım odadan.O şekilde zaten yalnız uyumaya alıştı.Sadece oda değişmiş olacak.

Ben şok hamilelik çizgisi oluşmaya başlamış bugün gördüm
Çok mutluyum salak salak gülüyorum
Sana bir şey söyleyim mi, orda benim doğuştan zaten çizgi vardı.. Hamilelikte koyulaştıYani nadir bir durummuş ama oluyormuş bazen, küçükken bakardım benim büyüyünce bebeğim olunca o çizgiden açacaklar alacaklar bebeği diye düşünürdüm

Benim yoktu canım hatta bugüne kadar fsrketmedim bile bugün yağ sürerken gördüm inanılmaz mutluyum

Bizde tuz lambası kullanıyoruz yatak odasında.Oglumda bizden önce bizim odamızda tek uyumaya alıştı.Hic korkmaz.Hatta şimdi kendisi gider uykusu gelince yatıp uyur.Iyi ki diyorum bizim kokumuzla doya doya uyumuş.

Kızlar 17. Haftaya yenı gırdım 3 haftadır sulu ortası beyaz akıntım var. İç çamasırımı sureklı degstrmek zorunda kalıyorum. Doktora gttm rahım agzı kapalı. Bebegın suyu ıyı . Allttan baktı test yaptı bebegın suyu degl . Vajınıt dedı fitil kullandm . Geçmedi idarr yollarmda enfksyn cıktı az mıktar neden dolayı olablr sızce baska doktora gıtmelımyım ? Aranızda bu durumu yasayan varmı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…