2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Beni.de bazen islatacak kadar sivi oluyor seffaf.ama hic bebegin suyu oldugunu dusunmemistim acaba oyle olabilir mi suyu mu azaliyo ki.korktum simdi

Bende kızımı 14 aylıkken ayrı odada uyutmaya alıştırdım ve çok rahat ettim. Baba ve annenin yanında yatınca ister ister rahat edemiyorsunuz bebek rahat etsin diye iki büklüm yatıyorsunuz. Ayrıca gece lambasıda kullanmadım. Şimdi kızım 4 yaşında ve çok iyi bir bağımız var nasip olursa bende bu bebeğimi de erken ayırmayı düşünüyorum.

Ben kizimda emzirdikten sonra emzik verdim uykuya geçiş sürecinde. Ise yaradığını da tesadufen farkettim. Birgun emzirne sırasında cok tualetim geldi. Emmesi bitince emzigini verip wc ye gittim. Dondugumde uyumustu. Dedim bu cocuk kendi kendine uyuyacak belli. Enzigi verip odadan ciktim aglamadan uyudu cok sukur. Tabi hasta oldugu dönemler oldu, dis cikarma dönemi oldu. O zamanlarda rutin degisti ama gecici oldu bunlar. Cabuk dondu duzenine.
Dis cikarna doneminde emzigi gunduz de emdigi oldu ama 1 yasindan sonra odada yataginda biraktim uyurken yine verecegim dedim. Bu sekilde sadece uyku araci oldu. Ikinciye hamile kalinca emzigi biraktirdim. 2 yasindaydi tam. Istedigi bir oyuncak vardi. Oyuncakciya emzikleri i verip yerine onu aldik. 2-3 gun sordu sonra kendi cevapladi oyuncakciya verdik diye. Unuttu gitti artik

Besik konusunda da buyuyen besik aldik biz birde dolap. Besigin karsisinda da cekyat var. Ben hic yatak odasina almadim. Ben yaninda cekyatta yattim bir sure. Sonrasinda yatak odama gectim o odasinda uyudu. Zaten yanyana odalar. Gece de emip uyurdu hasta olmadigi surece. Ayaga kalkmaya baslayinca alt kademeye düşürdük. Bir sure ya atlarsa diye cekyati besigin onune cektim ama hic atlamadi. Bu yaz yatağa cevirdik. Buyuyen besigin bi parçası var ufak bi dolap gibi oluyor. Onu koydum yataginin basina. Düşmeden uyuyor cok sukur.
Kardeşine park yatak alip yatak odasina koymayi dusunuyorum. Daha sonra o da ablasının yanina gececek tabi. Ama kardesinin bizim odada uyuyor olmasi kızıma ne hissettirir bilemiyorum.
Pek uzun da yazdim neyse yatayim ben. Iyi geceler herkese

Oyle mi canim.yani uyurken nasil uyutmak lazim bebegi.kucakta memede yada sallayarak mi.Yaninda bekleyip uyumasini beklemek olabilir mi
Canım konu derin yasarak ve uzmanların görüşlerini okuyarak karar vermeni tavsiye ederim. Ben boyle yaptım ve en dogrusunun ne olursa olsun cocugu aglatmamak ve ıkı yasına kadar da aynı odada uyumak olduguna karar verdim.

Bend
Bende büyüyen beşik kullandım sonra yatağa çevirdim marangoza düşmesin diye korumalık yaptırdık onu koyduk 1 sene falan oldu oda yaptık şimdi beşiği kardeşi kullanacak inşallah

Anladim canim.Bu konuda tavsiye edecegin kitaplar vs varsa alip okurum

Anladim canim.Bu konuda tavsiye edecegin kitaplar vs varsa alip okurum
Bir cok pedagog un bu konuda kitabı ve yazıları var.En çok bilinen Adem Güneş kitabını ve yazılarını okuyabilirsin ama dediğim gibi bu bir süreç ve kitaplar sadece ışık olabilir yolu bulmak biraz içgüdüsel ve bebeğini tanımaktan geçiyor

Beni.de bazen islatacak kadar sivi oluyor seffaf.ama hic bebegin suyu oldugunu dusunmemistim acaba oyle olabilir mi suyu mu azaliyo ki.korktum simdi
O bence cişiniz. Bir büyüğüm bana öyle demişti. Geçen haftalarda çok ağır bir alerji atağı geçirdim sürekli öksürük vardı. Ve son zamanlarda o kadar siddetlenmisti ki karnım kasiklarim her yerim acimaya başladı. Ve o akıntının aslında çiş olduğunu öğrendim

bende de çıkmıştı bende şase ve fitil kullandım gecti gibi ins. Ama hemen geçmedi fitil biteli bi 4 5 gun oluyor. Daha yeni yeni belirtiler yokoldu.

Uyku konusunda bebek sizi yönlendirecek kizlar şimdiden söyle yaparim böyle yaparim demeyin cidden hic belli olmuyor.
Ben 6 ay kadar anne yani yatak kullandım. 6 aydan sonra park yatağa geçtik çok mutlu oldu. Oğlum duygularını çok belli eden bir cocuk...
20 ay emzirdikten sonra memeyi bırakırdım ve ozamana kadar bazen aramizda bazen park yatakta yatti. Hatta odayı nasıl ayiracagim diye korkmaya başlamıştım. 21 aylıkken ikeadan kura modeli yatak ve çadır beğendi kendisi ve direk aldık odasında dolabı vardi birde oyuncak dolabı aldık. Babasıyla birlikte yaptılar ve çok mutlu oldu. O gün bugündür çok şükür Kendi odasında yatiyor artik
Şuan aşağıda yatiyor 4 yaşına gelince yukarı yatar çünkü yatak ters cevrilebiliyor.
Hiçbirşey icin acele etmedim. Oğlum beni yönlendirdi resmen bebekken iyiki oda yapmamışım çünkü cidden hic kullanmadı. Şuan yatak 90-200 cm baya kullanırız. Hatta kardeşi de yatmak isterse 2 yaşından sonra oğlum yukarı kızım aşağıda ranza gibi yatarlar ins. Yatmazsa aşağı kısım oyun alanı olarak kullanılıyor. Belli mi olur onu da zamana bırakacağım. Size modeli göndereyim fikriniz olsun En azindan

Bizde tuz lambası kullanıyoruz yatak odasında.Oglumda bizden önce bizim odamızda tek uyumaya alıştı.Hic korkmaz.Hatta şimdi kendisi gider uykusu gelince yatıp uyur.Iyi ki diyorum bizim kokumuzla doya doya uyumuş.
Tuz lambasının ne gibi faydası var çok dikkatimi çekiyor ben de düşünüyorum hatta peteklere kayatuzunu sulandırıp asıyorlarmış iyonlarına ayrışıyor faydalı diye ama net bi bilgim yok araştırayım bi. Evlat kokusu gibi var mı. Bebekler doğduğunda annesini emerken kokusunu da beynine kodlarmış .
Bu arada bizimki de kendini hazır hissettiğinde ben odamda yatacam dedi biz şok olduk hiç uğraşmadık yani ayırmak için falan.

Yatağı çok güzel ve değişikmiş güle güle yatsın kuzucukların. Park yatak çok kullanışlı gerçekten uzun süre bende kullandım odadan odaya götürme açısından da çok iyi , işimiz bitince de oda yaptık.

Bende 2.5 yaşındaki kızımi hala ayirmadim ve çok zor olacağını düşünüyorum nasipse kardeşini 6. Aydan sonra alırım belki çok zor bir bebrk olmadığı takdirde tabi şimdi ne düşünüp planlasak boş

Tuz lambası sanirum rahat nefes almak için nefesi acıyor yeğenim astım di ve uyurken nefes alamiyordu rahatca abim almıştı ve iyi olduğunu söylemişti.

Bende sonra itiraz edebilir düşüncesiyle 14 aylıkken ayırdım ve hepimiz rahat ettik. Nasipse kardeşini daha erken ayırmayı düşünüyorum ablasıyla aynı odada olsunlar istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…